Web Analytics Made Easy - Statcounter

به باور آنها، آنچه سبب شده حزب‌الله به این جایگاه دست پیدا کند، حمایت جمهوری اسلامی ایران از این جریان شیعی است. بر اساس بررسی آنها، مسیر حمایت جمهوری اسلامی از حزب‌الله، سوریه و دولت بشار اسد بود و از این رو، برنامه‌ای طراحی کردند تا وضعیت سوریه را تغییر دهند و به تعبیر خودشان، کمر این محور را قطع کنند و ارتباط ایران و حزب‌الله را ناممکن سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سناریوی داعش بر این اساس نوشته شد و برای پیاده کردن آن با کمک دولت‌های منطقه، هزینه زیادی را برای تغییر وضعیت سوریه و ساقط کردن نظام بشار اسد صرف کردند. در نهایت، این طرح به شکست انجامید و نه‌تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه جریان قوی سیاسی ـ‌ نظامی در منطقه شکل گرفت که در حال حاضر از جمهوری اسلامی به عراق و از عراق به سوریه و از سوریه به لبنان ارتباط تنگاتنگی بین جریانی با عنوان محور مقاومت ایجاد شد. هر یک از این دولت‌ها در کشورهای خود جایگاه خاصی در مبارزه با داعش ایفا و مردمشان با حمایت مرجعیت مقابل گروه به اصطلاح دولت اسلامی عراق و شام اقدام کردند تا این پروژه صهیونیستی به شکست انجامید. در حالی که آنها در رویای شکستن کمر محور مقاومت بودند، اکنون که نتیجه و برآیند حاصل از پروژه صهیونیستی مستحکم‌تر و آب‌دیده‌تر شدن و سازمان یافتن جریان مقاومت شده، آنها به هراس افتاده‌اند تا شاید موج عظیمی که علیه داعش راه افتاد و آن را سرکوب کرد، به سمت مرزهای رژیم صهیونیستی سرازیر شود. طبیعی است، وحشت عظیمی داخل سرزمین‌های اشغالی ایجاد شده و صهیونیست‌ها از ترس این که چنین اتفاقی سبب به خطر افتادن وضعیتشان در منطقه شود، دنبال راهکارها و چاره‌های دیگری‌اند تا چگونه علیه محور مقاومت، جمهوری اسلامی، دولت سوریه و حزب‌الله اقدام کنند.

براساس تحلیل کارشناسان غربی، وضعیت رژیم صهیونیستی از نظر توانایی شکست محور مقاومت در منطقه به هیچ وجه مطلوب نیست. این رژیم در داخل با مشکلات متعددی روبه‌روست. اخیرا لیبرمن، وزیر جنگ این رژیم اعلام کرد، در داخل مرزهای اسرائیل شرایط به گونه‌ای نیست که آنها بتوانند جنگی در منطقه ایجاد کنند.

مسیر دیگری که برای مقابله با جریان رو به رشد مقاومت پیش روی آنهاست، متأسفانه کشورهای عربی و دولت‌های سرسپرده آنهاست. پیش‌تر ارتباط رژیم صهیونیستی با این دولت‌ها به صورت مخفیانه برقرار بود ولی اکنون چنین ارتباطی را علنی کرده‌اند. اخیرا یکی از سران رژیم صهیونیستی عنوان کرد، مطالبی را که می‌خواهیم به زبان عبری بگوییم، به زبان عربی می‌شنویم. یعنی بلندگویی پیدا شده که به جای رژیم صهیونیستی علیه محور مقاومت در منطقه فعالیت می‌کند. از آنجا که صهیونیست‌ها جرأت ورود به فاز نظامی را با توجه به شناخت و اطلاعاتی که از محور مقاومت به دست آورده‌اند، ندارند، دیگران را به درگیری با محور مقاومت
سوق می‌دهند.

بازیگران فعال در عرصه سیاسی همیشه منطقی و حساب‌شده عمل نمی‌کنند، اما بر اساس منطق تحولات بین‌المللی و ارزیابی‌ها و تحلیل‌های کارشناسان صهیونیستی، رژیم اشغالگر قدس به تنهایی دست به اقدام نظامی علیه سوریه یا حزب‌الله نخواهد زد. با وجود این، رژیم صهیونیستی ممکن است به حرکات ایذایی، برخوردها یا اقدامات موردی مانند حمله به کاروان‌ها در سوریه یا حتی ترور دست بزند.

در حال حاضر، رژیم صهیونیستی در آرزوی درگیری و تقابل عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران است چراکه نتیجه این درگیری برایش بازی تمام برد است؛ هم مسلمانان را به جان هم انداخته و هم توانایی نظامی دو کشور مسلمان بزرگ منطقه را تحلیل برده‌اند و در کنار ضربه به جمهوری اسلامی ایران، افکار مسلمانان را از موضوع اصلی جهان اسلام یعنی اشغال قدس منحرف کرده‌اند. تحقق این سناریو هم با واقعیت فاصله بسیاری دارد. به نظر نمی‌رسد عربستان سعودی زیر بار این مسأله ‌برود، چراکه سعودی‌ها خود به رژیم صهیونیستی وعده تأمین هزینه‌ها و امکانات جنگ این رژیم با حزب‌الله لبنان را داده‌اند. از سوی دیگر، اسرائیلی‌ها به آنها پیشنهاد ارائه همه امکانات و اطلاعات نظامی در صورت مقابله نظامی سعودی‌ها با ایران را می‌دهند. هر دوی آنها آرزوی از میان رفتن محور مقاومت را دارند، ولی هیچ کدام توانایی مقابله با این محور را در خود نمی‌بینند.

احمد سروش‌نژاد

کارشناس مسائل منطقه

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۷۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف و آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد:

گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیازهای فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

او گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.

ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

او گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

او د رعین حال تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیازهای بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

دیگر خبرها

  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • آماده باش تمام عیار حماس برای نبرد با اسرائیل در رفح/ حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان اسرائیل
  • مقام حزب‌الله: ایران بازدارندگی ساختگی اسرائیل را نابود کرد
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • جلال زاده: ایران در عملیات " وعده صادق" در راهبرد و تاکتیک رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد + فیلم
  • الهندی: پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادربه حفاظت از خود نیست
  • الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست
  • شهادت عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان
  • شهادت یک عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان + عکس
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است