Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید اگر در بین مردم از فردی به نام حجت الاسلام «علی‌اکبر جمشیدی» سئوال کنید، کمتر کسی او را بشناسد؛ اما اگر همین فرد را با نام حجت الاسلام «علی اکبر ناطق نوری» بخوانید، حتما بسیاری از مردم او را خواهند شناخت. ناطق نوری یک ماه و اندی پیش، 73 سالگی را به اتمام رسانده و وارد هفتاد و چهارمین سال زندگی اش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی چهار دوره یعنی در در دوره‌های اول، سوم، چهارم و پنجم نماینده مجلس بوده و در دوره های چهارم و پنجم نیز ریاست مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشت؛ فردی که امروز رویکرد سکوت در پیش گرفته و برای همین هم خیلی از سیاسیون و مردم مشتاق شنیدن نظرات سیاسی او هستند.

به گزارش «تابناک»؛ ناطق نوری که در خیلی محافل و گعده ها با نام مختصر و کوتاه «ناطق» معرفی و خطاب می شود، به دلیل عضویتش در شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و مشی سابق او که نزدیک به جناح راست و اصولگرایان بود، یک سیاستمدار اصولگرا می دانند؛ اما او مدت هاست به جلسه جامعه روحانیت مبارز نمی رود و البته همراهی هم با تصمیمات جریان اصولگرا ندارد.

استعفای «ناطق» برای انجام یک کار سیاسی

ناطق نوری حتی چندی پیش، پس از مدت ها عهده دار بودن مسئولیت ریاست بازرسی دفتر مقام معظم رهبری، در ۲۸ اردیبهشت ماه همین امسال به دلیل آنچه ورود به عرصه سیاسی و حمایت از یک کاندیدا یعنی «حسن روحانی» در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم خواند و اینکه نمی خواست این مسأله به عنوان حمایت یک تن از دفتر رهبری از یک کاندیدا تلقی شود، استعفا کرد. البته این استعفا، چندی بعد پذیرفته شد و «حسین فدایی» دبیر کل سابق جمعیت ایثارگران به جای وی معرفی شد. او اکنون تنها مسئولیت هایش، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت در هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی است.  او در انتخابات دور هفتم ریاست جمهوری، کاندیدای جناح راست آن زمان به ویژه جامعتین بود. ناطق در رقابت با «سید محمد خاتمی» برای تصدی جایگاه ریاست جمهوری توفیق نیافت. او با به دست آوردن حدود ۷ میلیون رأی و ۲۴٫۸۶ درصد کل آرا در برابر 20 میلیون رأی خاتمی یعنی ۶۹٫۰۹ درصد آراء شکست خورد و با پایان رقابت های انتخاباتی در اقدامی ارزشمند، قبل از اعلام نتیجه نهایی انتخابات برای خاتمی پیام تبریک فرستاد.

تلاش بی‌نتیجه برای نقد درون گفتمانی اصولگرایان

ناطق پس از این انتخابات، ریاست شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی را عهده دار شد و تلاش کرد، با انجام نقد درون گفتمانی، آسیب هایی که این جریان را تهدید می کرد، برطرف کند؛ اما تلاش های او کارگر نیفتاد و بخشی از جریان اصولگرایی (نواصولگرایان) رفته رفته حاکمیت و توفق بیشتری بر بخش سنتی و قدیمی این جریان پیدا کرد؛ تا جایی که این رویه به شکل گیری و حمایت از دولت های نهم و دهم ختم شد؛ رویکردی که خیلی مداوم نبود و در جریان دولت دهم، بخش زیادی از جریان اصولگرایی را متوجه رویکرد نادرست خود کرد.

«ناطق نوری» در پس این رویدادها به ویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 که یکی از کاندیداها اتهاماتی را نسبت به وی و فرزندانش مطرح کرد، سکوت نمود و البته در برخی محافل گفته می شود که این سکوت وی انتقاد جدی به بخش هایی از جریان اصولگرایی به ویژه سکوت جامعه روحانیت مبارز در قبال اتهامات احمدی نژاد به وی و فرزندانش بوده است. او پس از آن، تقریبا همراهی با جریان اصولگرایی نداشته و تلاش داشته، تفکر اعتدالی و اصولگرایی معتدل را بیشتر پشتیبانی و حمایت کند؛ مسأله ای که اوج ظهور و بروز آن در انتخابات 92 و 96 بود.

چرا «ناطق» دنبال جانشینی هاشمی نرفت؟

این رویکرد «ناطق» به قدری تأثیرگذار بوده که پس از رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی، خیلی ها از او در کنار «حسن روحانی» به عنوان افرادی یاد کردند که می توانند نقش هاشمی را پس از او در جامعه و بین سیاسیون عهده دار شوند. البته او پس از این اتفاقات هم صرفا به تقدیر و تجلیل از جایگاه سیاسی و علمی و همچنین شخصیت آیت الله مرحوم پرداخت و هیچ گاه وارد این وادی نشد که بخواهد عهده دار نقشی شود که جامعه و سیاسیون او را شایسته آن می دانستند.

شیخ نوری این روزها مدیریت مدرسه علميه امام حسن مجتبی (ع) را عهده دار است و خیلی کم در محافل سیاسی می توان او را دید؛ هرچند برخی چهره های اصولگرا نظیر «محمدرضا باهنر» اخیرا از بازگشت او به عرصه سیاسی سخن می گویند، برخی معتقدند که او هیچ وقت از عرصه سیاسی دور نبوده که حال بخواهد به این عرصه بازگردد، چرا که آخرین اقدام سیاسی او در جریان انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و حمایت جدی اش از روحانی بود.

ناطق به گود اجرا برنمی‌گردد

این طیف از سیاسی بر این عقیده هستند که «ناطق نوری» به عنوان یک چهره و فعال سیاسی در مواقعی که لازم است وارد گود شده و اقدامات لازم را انجام می دهد؛ اما این مسأله را نباید به معنای تلاش او برای بازگشت مجدد به حوزه اجرا و عهده دار شدن مسئولیت تلقی کرد، چون بسیار بعید است که شیخ نور بخواهد بار دیگر لباس اجرا بر تن کند و دوباره مسئولیت اجرایی را در کشور بر عهده بگیرد.

«ناطق نوری» در سال 76 خیلی مورد اقبال مردم نبود، چون در آن زمان خیلی ها در جریان رقابت های انتخاباتی عنوان می کردند روی تعرفه های رأی «بنویسم خاتمی، می خوانند ناطق». اما او با رویه و رویکرد صحیحش از تبریک به رقیب پس از شکست در انتخابات تا عدم اخلال در کار دولت خاتمی و پس از آن در پیش گرفتن رویه اصلاحی در جریان اصولگرا که با عدم اقبال به آن از پذیرفتن مسئولیت در این جریان کنار رفت و با سکوتش آنها را متوجه نقایص کارشان کرد، امروز به چهره ای محبوب در هر دو جناح سیاسی بدل شده است.

چرایی استقبال دو جناح از فعالیت سیاسی ناطق؟

امروز هم اصولگرایان از بازگشت دوباره ناطق به صحنه سیاسی کشور استقبال می کنند و هم اصلاح طلبان ورود چنین فردی را برای آینده سیاسی کشور مغتنم می دانند. اخیرا حجت الاسلام «عبدالواحد موسوی لاری» وزیر کشور دولت اصلاحات دوستی و رفاقت بین «ناطق» و اصلاح طلبان را رد نکرده و این مسأله را با حفظ رویکرد و مواضع ناطق و همچنین رویه اصلاح طلبی این جریان برقرار دانسته است.

به نظر می رسد، «سکوت» شخصیت های سیاسی راز محوبیت این افراد در جامعه ایرانی می تواند باشد. در مورد «ناطق نوری» به وضوح می توان این را دید. او بدون انجام کار و دنبال کردن یک شیوه و تفکر سیاسی و به صرف تصمیمات صحیح و بهنگام باعث شده که خیلی از سیاسیون و مردم پیگیر او، احوالات، کارها و تصمیمات احتمالی سیاسی اش باشند.

البته این موضوع را می توان یک آسیب هم در عرصه سیاسی کشور دانست، چون مادامی که فردی در جامعه کار می کند، «مغضوب» بسیاری از مردم و سیاسیون است؛ اما همین که مدتی حرف نزند و سکوت کند، دقیقا نگاه ها بر عکس گذشته خواهد شد و فرد به سمت «محبوبیت» می رود. به نظر می رسد که وقتی یک شخصیت طراز اول سیاسی که اتفاقا مسئولیت های مهمی هم بر عهده داشته است، سکوت کند،مردم این رویه را به معنای انتقاد به برخی اقدامات ناصحیح و شرایط موجود ارزیابی می کنند و بر همین اساس فرد منتقد را «محبوب» می دانند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۹۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین سواحل سریلانکا که باید ببینید

حال که می‌دانید سریلانکا کجاست و چه طبیعت بکری دارد، ادامه مطلب را بخوانید تا با زیباترین ساحل های این کشور آشنا شوید.

1)           ساحل بنتوتا سریلانکا

ساحل بنتوتا در جنوب غربی سریلانکا واقع شده و به خاطر شن‌های سفید و نرم و آب‌های زلال و تمیز خود، یکی از زیباترین و محبوب‌ترین سواحل سریلانکا به حساب می‌آید. این ساحل یکی از بهترین مقاصد موج‌سواری در جهان است. امواج معتدل و مناسب این منطقه، شرایط را برای انواع ورزش‌های آبی در ساحل فراهم می‌کند. به همین دلیل می‌توان ساحل بنتوتا را بهترین مرکز تفریحات دریایی و ورزش‌های آبی این کشور دانست.

2)           ساحل کوگالا سریلانکا

کوگالا دهمین مورد از بهترین سواحل سریلانکا است که در جنوب این کشور و نزدیکی شهر گاله قرار دارد. این ساحل شنی زیبا با آب‌های آرام و شفاف خود، بهترین مکان برای شنا، حمام آفتاب و موج سواری است. ساحل کوگالا همچنین تعدادی هتل و استراحتگاه را در خود جای داده و شما می‌توانید پس از تماشای محیط اطراف، یکی از هتل‌های مستقر در این ساحل را رزرو کنید.

شنا، حمام آفتاب، گشت‌وگذار در جنگل‌های اطراف، موج‌سواری، قایق‌سواری، ماهیگیری، تماشای دلفین‌ها و بازدید از معبد کوگالا از محبوب‌ترین تفریحات گردشگران تور سریلانکا در این ساحل به حساب می‌آید. همچنین موزه مردمی مارتین ویکرامسینگه در نزدیکی این ساحل قرار گرفته است.

3)           ساحل گاله سریلانکا

ساحل گاله هم یکی از بهترین سواحل غربی سریلانکا است. اگر بخواهیم جاذبه‌های گردشگری معروف این کشور را معرفی کنیم، حتما به نام این ساحل هم برخواهیم‌خورد. شن‌های سفید، آب‌های آبی و زلال و درختان نخل سربه‌فلک‌کشیده از ویژگی‌های بارز این ساحل زیبا هستند. شما می‌توانید علاوه‌بر شنا، در محیط اطراف ساحل گاله قدم بزنید و با فرهنگ بومیان این کشور از نزدیک آشنا شوید.

ساحل گاله در سریلانکا

4)           ساحل اوناواتونا سریلانکا

ساحل اوناواتونا از سواحل شرقی سریلانکا و یکی از زیباترین خطوط ساحلی این کشور است. شکل خاص هلال این ساحل به همراه شن‌های طلایی و آب‌های فیروزه‌ای شفاف، از مهم‌ترین ویژگی‌های این جاذبه گردشگری محسوب می‌شود.

شما می‌توانید در این ساحل از صخره‌های مرجانی بازدید کنید و زیر سایه درختان نارگیل وقت بگذرانید. غواصی در دنیای زیر آب، یکی از محبوب‌ترین تفریحات این ساحل زیبا است و بسیاری از گردشگران به قصد غواصی تفریحی به اوناواتونا می‌آیند.

5)           ساحل هیکادووا سریلانکا

ساحل هیکادووا یکی از مقصدهای توریستی بسیار محبوب در سریلانکا است که معمولاً توسط علاقمندان به موج سواری و سایر فعالیت‌های آبی برای بازدید انتخاب می‌شود. این ساحل در جنوب غربی سریلانکا واقع شده و در فاصله ۲۰ کیلومتری مرکز شهر ماتارا قرار دارد.

هیکادووا به لطف موج‌های قوی، گزینه‌ای مناسب برای موج سواری است. همچنین می‌توانید در این بخش به تفریحات آبی دیگر مانند قایق‌سواری، شنا و غواصی هم بپردازید.

6)           ساحل ولیگاما سریلانکا

ولیگاما یکی دیگر از زیباترین و بهترین سواحل سریلانکا است که میان گردشگران محبوبیت زیادی دارد. این ساحل با طبیعت خیره‌کننده‌ و فضای آرام خود، یکی از پرتقاضاترین سواحل و نواحی سریلانکا برای تفریح و اقامت محسوب می‌شود.

ساحل ولیگاما در خط جنوبی سریلانکا قرار داشته و یکی از مراکز شنا، غواصی و موج‌سواری این کشور به شمار می‌رود. به لطف خلیجی بودن ساحل، از بادهای شدید و جریانات دریایی قوی، خبری نیست. به همین دلیل، می‌توان ساحل ولیگاما را یکی از امن‌ترین مناطق برای شنا به‌حساب آورد. البته در نظر داشته باشید که این ساحل نسبت به باقی سواحل سریلانکا دمای کمتری دارد. به همین دلیل، بهتر است در ماه‌های دسامبر تا آوریل (آذرماه تا فروردین‌ماه) به آن سر بزنید.

7)           ساحل دیکولا سریلانکا

ساحل دیکولا یکی از جاذبه‌های طبیعی زیبا و محبوب در سریلانکا است که گردشگران محلی و بین‌المللی علاقه زیادی به آن نشان می‌دهند. این ساحل در منطقه دیکولا واقع شده و از جاذبه‌هایی است که با زیبایی طبیعت و فعالیت‌های آبی متنوع خود، بازدیدکنندگان را شگفت‌زده می‌کند. شن‌های سفید، آب‌های فیروزه‌ای و صخره‌های نخل سرسبز از مهم‌ترین ویژگی‌های این منطقه ساحلی هستند.

 دیکولا مکانی محبوب برای شنا، آفتاب گرفتن و موج سواری است. همچنین تعدادی رستوران و بار در ساحل وجود دارد که می‌توانند جایی برای استراحت شما و لذت بردن از مناظر طبیعی اطراف باشند. معمولاً گردشگران دوست دارند چند روزی را در هتل‌های اطراف این ساحل اقامت کنند و تعطیلات خود را در این مکان بگذرانند. شما می‌توانید با اقامت در ناحیه اطراف ساحل دیکولا، از جاذبه‌های گردشگری سریلانکا مانند مزارع چای، معابد قدیمی و بافت طبیعی اطراف بازدید کنید.

ساحل دیکوِلا در سریلانکا

8)           ساحل نگومبو سریلانکا

ساحل نگومبو در استان وسترن سریلانکا قرار دارد و به عنوان یکی از مقاصد توریستی محبوب و از بهترین سواحل این کشور شناخته می‌شود. این ساحل، از سواحل غربی سریلانکا است که در حدود 37 کیلومتری شمال کلمبو، پایتخت تجاری این کشور قرار دارد. نگومبو از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری این کشور برای طرفداران تفریحات آبی است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این ساحل می‌توان به مناظر طبیعی زیبا، سرو غذاهای دریایی تازه و تنوع آبزیان اشاره کرد.

9)           ساحل ایندورووا سریلانکا

ساحل ایندورووا یکی دیگر از بهترین جاذبه‌های طبیعی زیبا و سواحل معروف سریلانکا به حساب می‌آید. این ساحل همیشه موردتوجه گردشگران محلی و بین‌المللی بوده است. ایندورووا در شمال شرقی سریلانکا قرار دارد و زیبایی طبیعت اطراف آن، می‌تواند هر کسی را مسحور کند. با سفر به این منطقه امکان لذت بردن از انواع تفریحات آبی را خواهید داشت. آب‌های فیروزه‌ای، درختان سربه‌فلک‌کشیدۀ نخل و شن‌های سفید از مهم‌ترین ویژگی‌های این ساحل زیبا هستند.

10)     ساحل میریسا سریلانکا

ساحل مریسا یکی از معروف‌ترین و زیباترین سواحل در ناحیه جنوبی سریلانکا است. این ساحل در نزدیکی شهر میریسا قرار دارد و یکی از مقاصد محبوب گردشگران داخلی و خارجی محسوب می‌شود.

این ساحل با ماتارا، مرکز استان جنوبی سریلانکا، تنها 20 کیلومتر فاصله دارد. با رفتن به این ساحل می‌توانید از مناظر طبیعی اطراف لذت ببرید، غذاهای محلی سریلانکا را امتحان کنید و به تماشای غروب زیبای آفتاب بنشینید. فانوس دریایی میریسا، معبد بودایی کاتاهارا و تماشای زندگی دلفین‌ها و نهنگ‌ها از محبوب‌ترین تفریحات این ساحل زیبا به حساب می‌آیند.  

سفر به گوشواره هند با تور سریلانکا سپهران

سواحل سریلانکا با شن‌های سفید و آب آبی فیروزه‌ای، به همراه فعالیت‌های متنوع در طبیعت و تفریحات دریایی، تجربه‌ای فوق‌العاده برای گردشگران و مسافران رقم می‌زند. اگر شما هم عاشق دریا هستید و در انتخاب مقصد سفرتان شک دارید، توصیه می‌کنیم که حتما تور سریلانکا را در گزینه‌هایتان قرار دهید و به آن فکر کنید.

تورهای شرق آسیایی آژانس مسافرتی سپهران به مقصد کشورهایی همچون اندونزی، مالدیو، ویتنام، بالی و... بهترین گزینه برای کسانی است که قصد دارند سفری متفاوت را تجربه کرده و تعطیلات خود را با فراغ بال و آرامش بگذرانند. شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت www.sepehrantour.com از برنامه سفر و تاریخ برگزاری هر تور مطلع شده و برای رزرو آن اقدام کنید. منتظر دیدار شما در سواحل استوایی هستیم.

دیگر خبرها

  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی
  • آغاز بلیت‌فروشی «آن‌ها دروغ می‌گویند» از ظهر امروز
  • (ویدیو) پخت محبوب‌ترین رامن گوشت و نودل در خیابان‌های ژاپن
  • بهترین سواحل سریلانکا که باید ببینید
  • قیمت غذای محبوب ایرانی‌ها نجومی شد (اینفوگرافی)
  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • جانشین کلوپ تایید کرد: من سرمربی لیورپول هستم!‏