Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید خسروی، مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌گوید بعد از چند روز به دیدار خانواده‌اش آمده و بچه‌‌اش چنان ذوق‌زده است که یک لحظه هم رهایش نمی‌کند، آورده‌اش بیرون تا پدر و پسری گشتی با هم بزنند.

اما به سوالات ما هم جواب می‌دهد و از روزهایی می‌گوید که با عروسکش تقریبا تمام منطقه زلزله‌‌زده را زیر پا گذاشت تا کمی دل بچه‌‌ها را شاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همان روز اولی که زلزله آمد، عکس‌های خسروی هم در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و توانست مردم زیادی را برای کمک پای کار بیاورد. با او هم‌صحبت شدیم تا از آنچه دیده، برایمان بگوید و آنچه انتظار می‌رود باید انجام شود.

وضعیت اسکان زلزله‌زده‌ها چگونه است؛ چنان‌که از خبرها برمی‌آید، سرما شدید شده اما کانکس‌ها رسیده و بیشتر مردم در آنها اسکان داده شده‌اند؟

کانکس‌ها رسیده اما مشکل اصلی که از روز اول وجود داشت و همچنان هم پابرجاست نحوه توزیع چادر، کانکس، مواد خوراکی، پوشاک و... است. کمک‌ها خیلی زیاد بود اما به برخی تقریبا همه چیز رسید اما عده‌ای هم موفق نشدند چیزی دریافت کنند. مدیریت درستی در توزیع وجود ندارد! ‌الان برخی در کانکس زندگی می‌کنند و عده‌ای در چادر که در این سرما شرایط خیلی بدی دارند!‌ منطقه کرمانشاه خیلی سرد است و روز پنجشنبه کوه‌های اطراف سرپل و کلات را برف پوشاند و سرما و سوز مردم را کلافه کرده است. دست و پای مردم بخصوص بچه‌‌ها در این سرما خشک شده است.

توزیع‌ چگونه بود که همه نتوانستند امکانات را دریافت کنند؟

از روز اول کلمه سرپل ذهاب، به اصطلاح شد کلمه رمز رسانه‌‌ها! سرپل ذهاب بخشی از منطقه زلزله‌زده است، خرابی، کشته و مجروح در این منطقه زیاد بود اما شهرها و روستا‌های اطراف هم خیلی آسیب دیدند. مثلا روستای امام عباس که در هشت کیلومتری سرپل ذهاب است کاملا از بین رفته بود، خودم دیدم که یک پیرزن چگونه کنار آوار خانه‌اش آتش روشن کرده و نشسته بود که از سرما یخ نزند، اما هیچ نیروی امدادی به این روستا نرفته بود. روزهای اول هر کسی آمد با این تصور به منطقه می‌آمد که باید به مردم کرمانشاه و سرپل ذهاب کمک کند چون منطقه را نمی‌شناخت به روستاها و شهرهای دیگر نمی‌رفت به همین دلیل سرپل ذهاب‌ وفور نعمت بود و مردم بقیه مناطق در مضیقه بودند.

ظاهرا در مدیریت توزیع مشکلاتی وجود داشته است.

بله! اگر یک سازمان و نهاد متولی کار می‌شد، توزیع هم عادلانه بود. باور کنید هزار و یک دسته و گروه در منطقه حضور داشتند تا کمک کنند و این آشفتگی به‌وجود آورده بود. مردم لطف کردند و از تعطیلات استفاده کرده و با خانواده و وسیله شخصی به منطقه آمدند تا به ما کمک کنند، مثلا یک خانواده ده تا پتو آورده بود، اما چون با منطقه آشنایی نداشت آنها را به خانواده‌هایی می‌داد که قبلا پتو گرفته بودند! این‌گونه توزیع باعث شد مردمی که به آنها وسیله نمی‌رسید به کنار جاده و خیابان‌‌های اصلی بیایند تا بتوانند هر جور شده برای خود و خانواده‌شان وسیله‌های موردنیاز را بگیرند!‌ این رفتار نهادینه شد که مردم خودشان دست به کار شوند و هر جور شده وسیله‌ بگیرند. در حالی که اگر توزیع درست مدیریت می‌شد به همه وسایل امدادی و مورد نیاز می‌رسید، بدون این‌که مردم به سمت کامیون‌ها و خودروها هجوم ببرند.

از امروز بچه‌ها باید به مدرسه بروند، اوضاع روحی بچه‌ها چطور است؟ آیا می‌توانند در کلاس حاضر شوند؟

روز اولی که با عروسک‌هایم به میان بچه‌ها رفتم خیلی‌ها گفتند، ای بابا! الان چه وقت این کارهاست! مردم عزادار هستند و بچه‌ها آواره و آسیب‌دیده!‌ اما واقعیت این است که این طرز تفکر اشتباه متعلق به آدم‌بزرگ‌هاست. بچه‌ها دنیای متفاوتی دارند! آنها درک درستی از اتفاقاتی که رخ داده بود، نداشتند و در برنامه‌هایی که برای آنها برگزار می‌کردم سرزنده و سرحال شرکت می‌کردند و شاد می‌شدند. در این مدت خیلی از دوستان تئاتری‌ام به حسابم پول واریز کرده‌اند تا به زلزله‌زده‌ها کمک کنم. الان هم تماس می‌گیرند و سوال می‌کنند که به چه چیز بیشتر از همه نیاز است و به همه می‌گویم؛ لوازم‌ تحریر! کتاب، دفتر، نوشت‌افزار و کیف بچه‌ها زیرآوار مانده و آنها بشدت به این‌جور وسیله‌ها نیاز دارند.

از روز اول با عروسک‌تان به میان بچه‌ها رفتید، تاریخچه عروسک را هم برایمان بگویید؟

عروسک سنتی کرمانشاهی است که از قدیم بین مردم بوده و هست. کار این عروسک برقراری صلح بین مردم است. سال 84 با کمک همکارانم خانم‌ها کامدوست و عبدالمالکی این عروسک را ساختیم و در خیلی از اتفاقات مثل زلزله بروجرد با استفاده از آن برای بچه‌ها برنامه اجرا کردیم. در زلزله استان کرمانشاه هم روز بعد از زلزله با دیگر همکارانم به مناطق زلزله‌زده رفتیم و من کارم را با عروسک شروع کردم و نتیجه خیلی خوبی گرفتم. بچه‌‌ها خیلی زود عاشق عروسک شدند و با او ارتباط برقرار کردند و با عروسک صلح خیلی کارهای بزرگی انجام دادیم. همچنان در کنار بچه‌‌ها خواهم ماند و تا روز آخر هر کمکی از دست من و همکارانم بربیاید، دریغ نخواهیم کرد.

طاهره آشیانی - جام‌جم

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۸۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست هم اندیشی و بررسی چالش های پیش رو در جمع مسئولان شرکت‌های دانش بنیان اظهار داشت: سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است و هر نیازی دانشمندان و بازار بگوید ضرورت دارد به همان سمت طی مسیر کنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: معضل تکمیل نبودن «زنجیره تولید» از تولید تا صادرات از چالش‌ها است، به عنوان مثال در صنعت تولید پرورش ماهی همه روی تولید کار می کنند، اما چقدر امکان صادرات وجود دارد؟ بررسی چالش‌های قانونی و حاکمیتی و رفع موانع آن در تکمیل غذا، پرورش و فناوری نیز از دیگر موارد اعلام شده بود.

وی تصریح کرد: موضوع بیمه بحث دیگری که در نشست هم اندیشی و بررسی چالش های پیش رو از سوی برخی شرکت‌های دانش بنیان عنوان شد که اوقاف کار خود را در این حوزه به نحو احسن انجام داده اما مدیران سازمان‌ها باید همکاری کنند موانع برطرف شود.

خاموشی ادامه داد: در کشورمان اقلیم خشک و مرطوب داریم در جایی ۶۰۰ میلیمتر بارش و در جایی دیگر، ۱۰ میلیمتر بارش داریم. مدیریت ما باید علمی شود. در اقلیم استوایی کارهای انجام نشده داریم که باید انجام دهیم. استان هایی مانند هرمزگان، بوشهر، جنوب فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان زمین مساعد برای کشت‌های خاص دارند. در جنوب فارس فعالیت خود را شروع کرده ایم و سطح کشت را افزایش داده ایم.

وی با بیان اینکه فرآوری در کشورمان در حال رشد است، عنوان کرد: باید در رابطه با بهره‌وری زمین‌های خشک فکر کنیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی مکرر به سواحل مکران اشاره کرده اند، در این زمین ها کشت انبه، آلوورا و کاکتوس بسیار مناسب است.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه بیان داشت: بحث دوم اینکه ما در کشورمان بحران گوشت قرمز داریم و قیمت تمام شده برای مصرف‌کننده زیاد است و تولید کننده هم مشکل دارد باید دام ها را به سمت جایی ببریم که نزولات زیاد دارد و سطح کشت بالاست. ارزان سازی خوراک را می توانیم داشته باشیم.

خاموشی افزود: در استان گلستان این تجربه را داریم؛ در حال توسعه دام سبک هستیم. در بحث دریا می خواهیم سطح اشتغال در دریا را افزایش دهیم. با افزایش تولید اشتغال خرد ایجاد می شود، فروش زیاد و میادین فعال می شود و زنجیره ۵ هزار تن تولید، دو هزار نفر را مشغول می کند.

وی گفت: به زودی در بوشهر به ۵ هزار تن تولید می‌رسیم. آبزی پروری باید بر روی رژیم غذایی مردم تاثیر بگذارد. با قیمت‌های رقابتی این اتفاق محقق می‌شود.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: باید تبلیغ و توجیه پزشکی وجود داشته باشد. ما باید ۲۰ درصد بازار را هدف گذاری کنیم. کشور آفریقا برای انعقاد تفاهم نامه در حوزه پرورش ماهی در قفس بسیار استقبال کردند. صادرات با روش علمی، صحیح و درست کار کردن محقق می شود. اگر به چند صد هزار تن تولید برسیم صادرات شکل می گیرد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: صنایع باید ارزآوری داشته باشند، جایگزین کردن کالای داخلی در ارزبری مهم است. کاری که با مشارکت اوقاف و جهاد دانشگاهی در شرکت سینافناوران ماندگار شکل گرفت که دام ممتاز تولید شد. در این زمینه نیز با آفریقا تفاهم نامه منعقد شده که ارزآوری خواهد داشت. ما وظیفه داریم در کل زمین‌ها و رقبات‌ به بهره‌وری بالا فکر کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • اقدامات دولت سیزدهم بر اساس نیاز خراسان شمالی بوده است
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • نکات مهم در طراحی و اجرای دکوراسیون مغازه لوازم تحریر
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است