Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@12:26:35 GMT

ازگله/ مصائب همچنان باقی است

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۹۰۷۰۵

ازگله/ مصائب همچنان باقی است

ایسکانیوز- راضیه فراهانی: شامگاه یکشنبه 21 آبان ماه زلزله ای به بزرگی 7.3 ریشتر استان کرمانشاه را لرزاند. کانون زمین‌لرزه ۵ کیلومتری شهر ازگله کرمانشاه بود که در این شهر این زلزله خسارات بسیاری از لحاظ خسارات جانی و مالی به مردم وارد کرده است.

اِزْگِله شهری است در استان کرمانشاه که در بخش ازگله از توابع شهرستان ثلاث باباجانی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمعیت این شهر بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، برابر ۱٬۵۰۲ نفر است.

پس از زلزله مهیبی که به وقوع پیوست زلزله هایی با قدرت ۳.۲، ۳.۴، ۲.۶ و ۳.۳و ۴.۱ ریشتر این شهرستان را لرزانده بود و آخرین زلزله ای که این شهرستان را لرزاند به بزرگی ۴.۴ ریشتر در عصر پنجشنبه ازگله را لرزاند که عمق آن در ۸ کیلومتری زمین است.

طی وقوع این زمین لرزه ها خبرنگار ایسکانیوز به پای درد و دل دو نفر از شهروندان ازگله رفته و با آنها صحبت کرد تا شاید بتواند با رساندن صحبت آنها به مسوولین کمک کرده باشد که در ادامه صحبت های این دو شهروند عزیز می آید؛

پس از بارندگی وضعیت زندگی مردم بسیار دشوار شد

یوسفی که از شهروندان شهرستان ازگله است در زلزله 7 ریشتری استان کرمانشاه پدر خود را از دست داده است در رابطه با وضعیت زندگی مردم در شهرستان خود به خبرنگار ایسکانیوز گفت: خانه مان قابل تعمیر نیست حتی اگر این خانه تعمیر شود ما نمی توانیم در آن زندگی کنیم زیرا خانه های پس از تعمیر هم قابل استفاده نخواهد بود.

وی با اشاره به بارندگی شدیدی که از ازگله آمده بود، گفت: پس از بارندگی وضعیت زندگی مردم بسیار دشوار شد، زیر چادرها آب رفته است؛ ممکن است چادرها گرم باشند اما به تنهایی این چادرها را نمی توان استفاده کرد به آن دلیل که باید در اطراف چادرها با سنگ، پلاستیک، برزنت درست کرد تا آب در زیر چادرها نرود. پس از شب بارندگی بارندگی، صبح که بیدار شدم تمام لباس هایم بر اثر بارانی که وارد چادرشده بود تماما خیس شده بود.

شیوع بیماری های کلیه درد و گوارشی

وی می گوید بیماریهایی از جمله بیماریهای گوارشی، کلیه درد، سردرد، سرمایه خوردگی و ... در میان مردم بسیار شایع شده است.

یوسفی با بیان این که زلزله در روزهای گذشته هم به طور متداوم وقوع پیوسته است، گفت: ما وحشت داریم تا زیر سقفی زندگی کنیم و در این جا بیشتر احساس امنیت داریم، به هیچ وجه کسی جرات داخل مسجد و یا جای دیگری را ندارد تا بماند.

وی با تشکر بسیار از مردم عزیز ایران، می گوید: ارزاق رسیده از سوی مردم برای ما بسیار خوب است، من فقط از مردم تشکر می کنم، واقعیت این است که تمام امکاناتی که از سوی دولت به اینجا رسیده همگی انبار شده و می گویند که قرار است تا برای روزهای زمستانی ذخیره شود این در حالی است که با توجه به این موضوع که کفشم پاره شده است و حتی سردار به ما گفته است اگر چیزی احتیاج داشتید به ما بگویید تا به شما بدهیم من به پایگاه رفته و درخواست کفش دادم اما گفتند در حاضر هیچ چیزی نداریم تا به شما بدهیم، من واقعا متاسف هستم که حتی یک جفت کفش به من ندادند.

نبود حمام و سرویس بهداشتی

این شهروند ازگله ای گفت: حمام خانه عمویم سالم مانده است که برای دوش گرفتن با ترس و لرز به مدت دو دقیقه رفته و فورا بیرون می آییم.

وی با بیان این که آب کلا اسیدی است، افزود: از آب های لوله ها نمی توان استفاده کرد و فقط برای دوش گرفتن از آنها استفاده می کنیم، و از آب های معدنی برای چای و غذا استفاده می کنیم.

یوسفی در رابطه با زمان وقوع زلزله گفت: در زمان وقوع زلزله داخل خانه بودیم اولین زلزله ای که آمد همه به بیرون رفتیم، اما فکر کردیم که زلزله دیگری نمی آید و دوباره به داخل خانه وارد شدیم اما یک دفعه به صورت وحشتناک زلزله اصلی آمد و در عرض 3 ثانیه به طور کل خانه ما تخریب شد.

پدرم را در زلزله از دست دادم

وی در رابطه با نحوه فوت پدرش اظهار داشت: به هنگام زلزله مابه سمت درب خانه فرار کردیم که حتی به دلیل شدت زلزله درب خانه به سخت باز شد؛ پدرم آخرین نفری بود که از خانه بیرون آمد و هنگامی که در حیاط بود دیوار طبقه دوم بر روی سرش ریخت و فوت شدند.

یوسفی ادامه داد: زمانی که دیدم دیوارخانه روی پدرم ریخته و خون از سرش جاری شده تلخ ترین زمان آن زلزله بود، پدر را بعد اززلزله خودمان و به کمک همسایه ها از زیر آوار به بیرون کشیدیم.

وی با بیان این که تا روز چهارم پس از زلزله هیچ سقفی نداشتیم، گفت: قرار است کانکس بیاید اما هنوز هیچ خبری نیست.

ارگان های دولتی دارای کانکس هستند اما مردم نه

این شهروند ادامه داد: ارگان های دولتی در اینجا همگی کانکس دارند یعنی در دومین روز برای ارگان ها کانکس آمد اما برای مردم همین چادرهای هلال احمر را هم در روز چهارم به زور تحویل ما دادند.

قول لاریجانی برای ساخت شهرک جدید برای مردم

وی با اشاره به بازدید رئیس مجلس شورای اسلامی از ازگله گفت: آقای لاریجانی به ما قول داده اند که طبق پیگیری ها می خواهند طی شش ماه آینده یک شهرک جدید به مردم ازگله تحویل دهند، از بنیاد مسکن سنندج و اصفهان قول داده اند که خانه ها را خاکبرداری و بار دیگر احداث کنند.

کمک های مردمی بسیار خوب است

آقای سیدی از دیگر شهروندان راننده است . وی با بیان این که تقریبا 95 درصد شهرستان تخریب شده است، به خبرنگار ایسکانیوز، گفت: اگر خانه ها را از بیرون نگاه کنید سالم است اما قابل استفاده نیست، به طور مثال خانه من و خانه پدرم به طور کامل تخریب شده است.

وی ادامه داد: یکسری خانه ها از بیرون نگاه می کنند می گویند سالم است اما وقتی داخل خانه می رویم شاهد آن هستیم که 90 درصد آن تخریب شده و خانه هایی که هنوز سرپا هستند آنقدر ترک برداشته اند که قابل زندگی نیستند.

سیدی با بیان این که در حال حاضر در چادر زندگی می کنم، ادامه داد: پس از وقوع زلزله اول از طریق تلگرام (telegram) متوجه شدیم که زلزله 4 ریشتری آمده که به خانمم گفتم امشب داخل خانه نرویم و در ماشین بمانیم شاید اتفاقی پیش بیاید، در همین صحبت ها بودیم که زلزله بعدی با 7 ریشتر رخ داد.

وی با بیان این که کمک های مردمی بسیار خوب بوده، ادامه داد: هلال احمر یک چادر و چراغ به ما داده است اما کمک های مردمی بیشتر از کمک های مسوولین به ما بوده است.

این شهروند ازگله در رابطه با وضعیت بهداشت شهرستان گفت: هیچ چیزی برای حمام یا سرویس بهداشتی به دست ما نرسیده است، چند روز است که فقط بیرون از چادر فقط سر خود را می شوییم.

سیدی با بیان این که کشته بسیار زیاد بود، گفت: نزدیک به 100 نفر افرادی هستند که دچار قطعی نخاع شده اند.

901

کرمانشاه زلزله بیماری بارندگی ازگله ثلاث باباجانی حمام

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۰۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است

همشهری آنلاین – حسن حسن‌زاده: پیامدهای توسعه شهرنشینی از دهه ۵۰ به بعد گریبان طرشت زیبا را هم گرفت و طولی نکشید که باغ‌های انبوه این گستره نیز یک به یک جای خود را به خانه‌ها و خیابان‌ها دادند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

اگرچه طرشت با روزگار طلایی خود فاصله بسیار دارد، اما هنوز هم این محله با باغ‌هایش شناخته می‌شود و هنوز هم کوچه‌باغ‌هایی با دیوارهای کاهگلی دارد که موسفیدان محله را با خود به روزگار گذشته طرشت می‌برد. رضا طرشتی‌نژاد، یکی از اهالی قدیمی طرشت، در این‌باره می‌گوید: «اکنون از باغ‌های طرشت ۵۱ قطعه باقی مانده، اما روزگاری شمار باغ‌های طرشت چند ده برابر این تعداد بود که با ۵ قنات پرآب و همیشه جاری این آبادی معیشت ساکنان قدیمی طرشت را تامین می‌کرد. از این تعداد اما شمار زیادی از باغ‌های طرشت در اثر توسعه شهرنشینی، توسعه ساخت‌وسازها در اراضی بالادست و تغییر مسیر قنات‌ها سرنوشتی جز نابوی و تغییر کاربری نداشتند.»

با وجود این، هنوز در طرشت می‌شود از باغ‌های باقی‌مانده از دوران گذشته آبادی سراغ گرفت. اگرچه ضلع شمالی بلوار شهید رسول چوبتراش که روزگاری مملو از باغ‌های سرسبز بود اکنون در سیطره آپارتمان‌ها قرار دارد، اما در ضلع جنوب و شمال‌شرقی این بلوار باغ‌های قدیمی طرشت باقی مانده‌اند.

طرشتی‌نژاد می‌گوید: «نام این محدوده در گذشته «کوچه‌باغ» بود. محلی مملو از باغ‌های میوه؛ از باغ توت و انار تا انجیر و گاهی هم خرمالو که خانه‌های گلی و قدیمی طرشت در دل آنها قرار داشت. چند باغ قدیمی و معروف طرشت نیز در محدوده کوچه باغ قرار داشتند؛ از جمله باغ حاج عبدالله، قاسم سالار، حاج رحمت حسین‌مردی و...که اکنون برخی از آنها از میان رفته و تعداد اندکی که باقی مانده‌اند برای اهالی قدیمی طرشت یادآور خاطرات کوچه‌باغ‌اند.»

معیشت ساکنان قدیمی طرشت نیز با باغداری و فروش میوه‌های مرغوب آبادی در محدوده معروف به سه راه طرشت گره خورده بود. طرشت علاوه بر میوه‌های خرمالو، انجیر، شاتوت و گردو، توتستان‌های بزرگی داشت که از آن توتستان‌ها انگشت‌شمار باقی مانده است. طرشتی‌نژاد می‌گوید: «توت‌ها و میوه‌های مرغوب طرشت، علاوه بر تهران، به شمال کشور نیز فرستاده می‌شد و تهرانی‌ها نیز برای خرید میوه به طرشت مراجعه می‌کردند. اکنون نیز فروش توت در حاشیه خیابان تیموری یادگاری از همان دوران است که توتستان‌های وسیع آبادی معیشت بسیاری از باغداران و کارگران را تامین می‌کرد.»

طرشتی‌نژاد درباره دیگر باغ‌های معروف طرشت می‌گوید: «از دیگر باغ‌های معروف طرشت می‌شود به باغ وقفی که توت و گرد و انار داشت اشاره کرد و یا از باغ ‌کاجی که اکنون نیز وجود دارد و کوچه‌ای به همین نام در طرشت داریم.»

کد خبر 846639 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی محله هویت شهری همشهری محله باغ و باغبانی

دیگر خبرها

  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • البرزنشین مهمان خانه های مردم در شبکه البرز
  • درخواست پیشکسوت پرسپولیس از مدیران باشگاه
  • شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • برای کار التماس نمی‌‌کنم
  • اتوبوس‌هایی که به فرمان خانم‌ها حرکت می‌کنند
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • سلبریتی تراز یعنی پهلوان رزاز