Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌های علوم میان رشته‌ای در باستان‌شناسی محوطه میراث جهانی پاسارگاد یکی از بزرگترین طرح‌های در دست اجرای سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است که با حضور متخصصان ایرانی و بین‌المللی انجام می‌شود.

ایران آنلاین /کوروش محمدخانی (سرپرست هیئت ایرانی) این کاوش گفت: در این فصل از فعالیت‌ها حدود 25 هکتار از محوطه پاسارگاد مورد بررسی آرکئوژئوفیزیکی به روش مغناطیس سنجی و الکترومغناطیسی قرار گرفت که با انجام این فصل، قسمت بزرگی از نقشه مغناطیسی محوطه حفاظت‌شده پاسارگاد تکمیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این فصل علاوه بر تکمیل‌تر کردن نقشه مغناطیسی منطقه باغ پاسارگاد، گسترش بررسی‌های مغناطیسی به‌طرف آرامگاه کورش ادامه داده شد تا از وجود یا نبود ساختارهای زیر سطحی در بین کاخ‌ها و آرامگاه کورش اطمینان حاصل شود.

سرپرست هیئت ایرانی این کاوش ادامه داد: نتایج اولیه در این بخش از کاوش منجر به کشف دو ساختار جدید ناشناخته شد که بسیار حائز اهمیت است ولی از دوره و چگونگی این ساختارها تا تکمیل‌تر شدن مطالعات نمی‌توان صحبتی به میان آورد زیرا تاکنون هیچ اطلاعاتی از ساختارهای موجود در این قسمت وجود نداشته است.

وی تصریح کرد: در این کاوش برای تعیین عمق و چگونگی شکل استخر آب جنوب شرقی محوطه که قبلا در بررسی‌های مغناطیسی کشف شده بود، بررسی‌های ژئوالکتریک و توموگرافی ازسوی هیئت مشترک ایران و آلمان انجام شده است. همچنین برای تعیین عمق کانال‌های آب باغ، سونداژهای الکتریکی چندی در باغ سلطنتی صورت گرفت.

محمدخانی ادامه داد: در خصوص مطالعات گیاه باستان‌شناسی و گرده‌شناسی نیز، نمونه‌برداری‌هایی از محوطه پاسارگاد انجام شد که هدف از آن، بازسازی پوشش گیاهی باغ سلطنتی پاسارگاد است.

وی تصریح کرد: نتایج اولیه حکایت از وجود گرده در لایه‌هایی رسوبی دارد که منجر به ادامه مطالعات و بررسی‌های دیرین اقلیم‌شناسی در این قسمت و پیگیری برای انجام مطالعات آزمایشگاهی در دانشگاه تور، مارسی و لیون فرانسه شد.

سرپرست هیئت ایرانی این کاوش مطالعات زمین باستان‌شناسی در محوطه و دشت پاساگاد با حضور متخصصانی از ایران و فرانسه، نمونه‌برداری‌های مختلفی از تراس‌های رودخانه پولوار مطالعات لندسکیپ چشم‌انداز باستان‌شناسی دشت پاسارگاد با حضور متخصصان باستان‌‌شناسی چشم‌انداز از ایران، فرانسه و ایتالیا، بررسی‌های باستان‌شناسی و چشم‌انداز تدفینی دشت پاسارگاد، بررسی سیستم مدیریت آب و هیدرولوژی دشت، بررسی‌های توپوگرافی باستان‌شناسی محوطه حفاظت شده پاسارگاد، تکمیل نقشه دقیق توپوگرافی باستان‌شناسی محوطه و انجام بررسی‌های توپوگرافی در دشت پاسارگاد را از دیگر محورهای چهارمین فصل از این کاوش مشترک دانست.

چهارمین فصل از کاوش بزرگ بررسی‌ها و مطالعات علوم میان‌رشته‌ای در باستان‌شناسی، ازسوی هیئت مشترک باستان‌شناسی ایران-فرانسه با همکاری پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، پژوهشکده باستان‌شناسی، گروه باستان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران، پایگاه میراث جهانی پاسارگاد، دانشگاه لیون 2، «مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه (CNRS)» از تاریخ 25 مهر تا 28 آبان 96 در محوطه و دشت میراث جهانی پاسارگاد، انجام شد.

بررسی‌های علوم میان رشته‌ای در باستان‌شناسی محوطه میراث جهانی پاسارگاد یکی از بزرگترین طرح‌های در دست اجرای سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است که با حضور متخصصان ایرانی و بین‌المللی انجام می‌شود. بررسی‌های آرکئوژئوفیزیکی در این محوطه از سال 1378 به سرپرستی رمی بوشارلا آغاز و در دور دوم تفاهم‌نامه مشترک میان دانشگاه لیون 2 فرانسه و پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری کشور، سرپرستی پژوهش‌ها به عهده کورش محمدخانی از دانشگاه شهید بهشتی تهران و سباستین گندت از مرکز ملی پژوهشهای علمی فرانسه «دانشگاه لیون 2» قرار گرفته است.این تفاهم‌نامه پنج ساله از سال 1394 شروع و تا سال 1399 ادامه خواهد داشت./ایلنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۲۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت: شب گذشته برای اولین بار گروه بین‌المللی ایسکارسا که یکی از تشکل‌های حرفه‌ای بین‌المللی مرمت بنا‌های تاریخی و سازه‌ای معماری محسوب می‌شود از مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد، بافت تاریخی اطراف مسجد جامع و آتشکده ساسانی نطنز بازدید کردند.
حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز با بیان اینکه در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قر ار است این گروه کار پژوهشی داشته باشند، گفت:: یکی از پیشنهاد‌های این گروه حفاظت از کتیبه منحصربه‌فرد به جای مانده در زیر گنبد بود، این کتیبه با قدمت بیش از هزار سال متعلق به اواخر قرن سوم دوره دیلمی و آل‌بویه (۳۸۹ ه. ق) است که خط کوفی تلفیق گچ و آجر آن در دهه‌های گذشته توسط مرحوم دکتر شیرازی معمار برجسته کشور نمایان شد و باید با بررسی بیشتر و اجرای عملیات ویژه از آن حفاظت شود که به‌زودی در دستور کار اداره کل استان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال هستند و مرت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کنند.
شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • کشف «گذرگاه مردگان»
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • ساخت‌وساز در محدوده باغ گیاه‌شناسی به کجا رسید؟
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش