Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایط هرج و مرج سیاسی بی سابقه این روزها در آلمان برخی رسانه‌های آلمانی از احتمال تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ در این کشور بعد از رایزنی‌های رئیس جمهور آلمان با رئیس این حزب خبر می‌دهند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از شکست مذاکرات درباره تشکیل ائتلاف جامائیکا (ائتلاف احزاب متحد مسیحی، سوسیال دموکرات و سبزها) در آلمان، رئیس جمهور این کشور تلاش می کند تا این کشور را از این بحران سیاسی بی سابقه خارج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشریه فوکوس در مطلبی در این باره نوشت: اوضاع در برلین به صورت بی سابقه ای متشنج است. شرایط سیاسی مشابه امروز هرگز در تاریخچه جمهوری فدرال آلمان وجود نداشته است. چنین وضعیتی ناامنی های زیادی را ایجاد کرده و زمینه ساز گمانه زنی های فراوان شده است.

به نوشته این نشریه آلمانی برلین سیاسی عصبی و دستپاچه است. اینکه تشکیل یک دولت در آلمان با شکست مواجه شود هرگز در تاریخچه آلمان وجود نداشته است. درباره تشکیل یک دولت اقلیتی در این شرایط هم هرگز به صورت جدی بحث نشده است. در این اوضاع بازار شایعات داغ است و امکان تحقق هر کدام از این شایعات وجود دارد.

در روز پنج شنبه خبرهایی منتشر شد مبنی بر اینکه مارتین شولتز، رئیس حزب سوسیال دموکرات کناره گیری خواهد کرد.

برخی خبر ها هم حاکی از این است که حزب سوسیال دموکرات هم شرایطی را برای مشارکت در یک ائتلاف بزرگ قرار داده از جمله اینکه در راس این ائتلاف باید شخص دیگری غیر از مرکل قرار بگیرد و این شایعات همچنان ادامه دارد.

حالا اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان که مشغول مذاکره با احزاب برای خروج هر چه سریع تر این کشور از بحران سیاسی است روسای احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات را برای مذاکرات مجدد دعوت کرده است. این گفت و گوها قرار است هفته آینده در کاخ ریاست جموری آلمان برگزار شود.

اشتاین مایر بعد از شکست ائتلاف جامائیکا ابتکار عمل را در دست گرفته و با روسای احزاب متحد مسیحی، سوسیال دموکرات ، لیبرال دموکرات و سبزها دیدار های جداگانه ای را برگزار کرده تا درباره دلایل شکست ائتلاف موسوم به جامائیکا آگاه شود و درباره اقدامات مورد نیاز بعدی گفت و گو کند.

وی همچنین در هفته های آینده می خواهد با روسای فراکسیون های همه احزاب پارلمان آلمان گفت و گو کند.

روزنامه اتریشی کوریر هم در مطلبی این پرسش را مطرح کرده است که آیا آلمان در مسیر ائتلاف بزرگ مجدد قدم می گذارد؟

این روزنامه اتریشی در این باره نوشت که مارتین شولتز، رئیس حزب سوسیال دموکرات از مخالفت خود برای تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ در آلمان عقب نشینی کرده و برای گفت و گوها در این زمینه اعلام آمادگی کرده است. گویا درخواست رئیس جمهور آلمان و مذاکرات وی با شولتز موضع سخت حزب سوسیال دموکرات در این راستا را تغییر داده است.

در عین حال یوهانس کاهرس، از نمایندگان با نفوذ حزب سوسیال دموکرات در گفت و گویی با روزنامه اتریشی کوریر، در پاسخ به این پرسش که آیا همه نشانه ها حاکی از تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ در آلمان دارد گفت: در حال حاضر من اوضاع را این گونه نمی بینم. ما باید ابتدا در سطح داخلی در این باره سخن بگوییم که این مسئله چگونه برای ما قابل تصور است. هنوز هیچ توافقی در این راستا وجود ندارد به ویژه از آنجایی که هنوز واضح نیست آیا ما اصلا می خواهیم به مذاکرات مقدماتی برای تشکیل چنین ائتلافی وارد شویم.

مارتین شولتز، رئیس حزب سوسیال دموکرات در این اوضاع در یک سخنرانی مرکل را مسبب به وجود آمدن این بحران سیاسی در کشور خود دانسته است.

وی در سخنرانی خود اعلام کرد که من برای تشکیل ائتلاف بزرگ تلاش نمی کنم و همچنین برای ساختن یک دولت اقلیتی در آلمان تلاش نمی کنم. آنچه که من برای آن تلاش می کنم این است که ما درباره راه هایی بحث کنیم که در راستای بهتر کردن زندگی مردم بهترین هستند.

در این اوضاع متشنج سیاسی در برلین شرکای اروپایی آلمان با نگرانی منتظر نتیجه مذاکرات برای تشکیل دولت در این کشور هستند.

کریستین کرن، صدر اعظم اتریش در این باره اظهار داشته است که تمام اروپا به آلمان چشم دوخته است و ما انتظار داریم که توافق سریعی در این راستا صورت گیرد. وی آلمان را یک عنصر رهبری مهم در اروپا دانست.

نخست وزیر لوکزابورگ نیز در نشست روز گذشته اتحادیه اروپا در بروکسل اظهار داشت که ما به یک شریک آلمانی نیاز داریم که یک دولت پایدار دارد و من آرزو می کنم که ما در کوتاه ترین زمان ممکن دوباره شریکی در اروپا بیابیم که از یک دولت اکثریتی پایدار برخوردار است.

البته آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در این نشست تلاش کرد تا نگرانی شرکای اروپایی خود درباره بحران سیاسی در کشورش را کاهش دهد ودولت فعلی و موقت در آلمان را کارآمد توصیف کند.

نخست وزیر یونان نیز در این اوضاع در یک گفت و گوی تلفنی با مارتین شولتز، رهبر حزب سوسیال دموکرات درخواست کرده است که مذاکرات جهت تشکیل ائتلاف بزرگ با اتحادیه احزاب متحد مسیحی را آغاز کند. وی پایداری در آلمان را برای همه اروپا مهم ارزیابی کرده است.

بر اساس اطلاعات محافل دولتی در یونان آلکسیس تسیپراس، نخست وزیر یونان بخصوص در این باره ابراز نگرانی کرده است که یک ناامنی طولانی مدت سیاسی در آلمان تاثیرات منفی همچنین بر اصلاحات ضروری در اتحادیه اروپا و منطقه یورو می تواند داشته باشد.

در چنین اوضاعی اتحادیه احزاب متحد مسیحی آلمان که مخالف برگزاری انتخابات مجدد در کشورش است از مذاکرات جهت تشکیل ائتلاف بزرگ استقبال کرده است. حالا گذر زمان نشان می دهد که آیا حزب سوسیال دموکرات برای انجام مذاکرت در این باره با اتحادیه احزاب متحد مسیحی به توافق دست پیدا می کند و آیا تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ، پایانی بر این بحران سیاسی بی سابقه در آلمان خواهد بود؟

انتهای پیام/

R31356/P36447/S8,89/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۶۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری: نتانیاهو در محاصره ۳ میدان مین است

یک رسانه عبری زبان اعلام کرد نتانیاهو دیگر نمی‌تواند تصمیم گیری در مورد مسایل پیش روی خود را به تعویق انداخته و برای ادامه بقای سیاسی خود وقت بخرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، امیر بار شالوم در یادداشتی که در شماره امروز زیمان اسرائیل منتشر شد، اعلام کرد امروز السنوار هم همانند جامعه اسرائیل می‌داند که مانورهای نتانیاهو با توافق مبادله اسرا صرفا برای بقای سیاسی خویش است.

او در این زمینه نوشت: قدرت ضعیف شاید این توصیفی باشد که می‌توان برای شرایط فعلی یحی السنوار بکار گرفت، انتشار تصاویر ویدیویی از دو ربوده شده که خواستار انجام توافق مبادله هستند، جنگ روانی کاملا آشکار و مشخصی است اما با این حال این پرسش همچنان مطرح است که چرا اکنون و چرا با این ضرب آهنگ مطرح شد؟

السنوار هم همانند اسرائیلی‌ها می‌داند که نخست وزیر بنیامین نتانیاهو از مانور بر سر توافق برای ادامه بقای سیاسی خود و کابینه‌اش استفاده می‌کند، به بیانی واضح تر او در میدان مین سیاسی قرار دارد و هر لحظه دامنه فعالیتش کاسته می‌شود.

 میدان مین اول: توافق مبادله اسرا 

حماس با قساوت شدیدی جامعه اسرائیل را مورد خطاب قرار داده است و صدایش فراتر از رهبران اسرائیل است، زیرا امروز تمام تمرکز بر روی سر نتانیاهو است، همه به نتانیاهو برای پذیرش توافق مبادله اسرا فشار می‌آورند و فقط بلوک راستگرای کابینه یعنی بتسلئیل سموتریچ و ایتمار بن گویر در نقطه مقابل آن قرار دارند، آنها پایان هفته گذشته با تمام زحمت تلاش کردند تا به نتانیاهو گوشزد کنند تا بین توافق مبادله اسرا و ادامه بقای کابینه یکی را انتخاب کند.

السنوار از ابزاری استفاده می‌کند که به آن تسلط کافی دارد، همان ابزاری که اسماعیل هنیه سلف او در نوار غزه هم در زمان خود از این حربه استفاده کرده بود، پیام‌های ویدیویی مربوط به شالیط فشارهای مردمی‌شدیدی را برای آزادی وی به راه انداخت، خود السنوار هم آزادی خود را در سال 2011 مدیون همین حربه و توافق مبادله اسرا است.

میدان مین دوم: انجام عملیات در رفح

بار دیگر خطی مرزی در کابینه کشیده شده است که در یک طرف آن سموتریچ و بن گویر قرار دارند و در سوی دیگر آن بقیه وزرای کابینه و اعضای نهادهای امنیتی حضور دارند، ارتش اسرائیل، شاباک و موساد هم به نفع انجام توافق و تاخیر عملیات در رفح فشار وارد می‌آورد.

هرتسی هالیوی رئیس ستاد ارتش اعلام کرد، ارتش اسرائیل می‌داند چگونه عملا با هر تصمیمی از سوی بخش سیاسی تعامل کند، اما در کابینه جنگ پیامی که برای نخست وزیر ارسال شد کاملا شفاف و مشخص بود، اکنون در به توافق برسید و بقیه مسایل می‌توانند منتظر بمانند، این در حالی است که آرییه درعی رهبر شاص هم که می‌تواند مهم‌‌ترین نظر را در کابینه داشته باشد نیز این رویکرد را تایید می‌کند.

آمریکایی‌ها فشارهای خود را برای جلوگیری از انجام عملیات در رفح افزایش دادند.

به اندازه‌ای که همه از آن آگاهی دارند، واشنگتن به دنبال کسب سلسله موفقیت‌‌هایی است که پیش نیاز تحقق هر یک از آنها تحقق امر دیگری است.

به بیانی دیگر اگر توافق آزادی گروگان‌ها به انجام برسد، این کار منجر به آتش بس در غزه خواهد شد و آتش بس در غزه زمینه را برای امضای توافق آتش بس توسط حزب الله فراهم خواهد کرد و باعث می‌شود تا آرایش استقرار نیروهای این گروه هم دستخوش تغییر شود در حالیکه در مرحله آخر سازش با ریاض قرار دارد.

میدان مین سوم: روز بعد از پایان جنگ

به رغم شدت درگیری‌های و به رغم تبدیل شدن شمال نوار غزه به منطقه‌ای مناسب برای عملیات نظامی و سیاسی اسرائیل اما در تمامی گفتگوها و مناقشات اخیر در کابینه اشاره‌ای به روز بعد از پایان جنگ نشده است، نهادهای نظامی و منیتی به طور مستمر این مسئله را بررسی می‌کنند و تلاش دارند که از نقطه‌ای باید این روند صورت بگیرد اما نخست وزیر تا به حال جلسه‌ای برای این امر تشکیل نداده است.

به بیانی دیگر بعد از گذشت بیش از شش ماه از جنگ، کابینه اسرائیل هنوز هدف سیاسی این جنگ را اعلام نکرده است.

نویسنده این نوشتار در پایان آورده است: در سایه این روند، راه به سوی تشکیل کابینه موقت نظامی چندان طولانی نیست، حتی در جنگ اول لبنان برنامه در سال 1985 آن بود که برای مدت زمان کوتی در جنوب لیطانی مستقر باشیم تا بتوانیم ازنیروهای متحد خود حمایت کنیم اما در پایان چه شد، به هر شکل همه از این امر اطلاع دارند.

تخریب فنس‌های اطراف اقامتگاه نتانیاهونتانیاهو از صدور حکم بازداشتش وحشت‌زده استشنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدندوضعیت نتانیاهو 200 روز بعد از طوفان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فشار بن گویر بر نتانیاهو: نخست وزیر قول حمله به رفح و عدم پایان جنگ را داده است
  • جنایات رژیم اسرائیل تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است
  • گفت‌وگوی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه با «خاجی»
  • جلسه منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • نشست همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • نشست همدلی و همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می شود
  • جلسات قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم به روایت فرید موسوی /فعلا خبری از مرامنامه و مانیفست نیست
  • عربستان برای حمایت از اسرائیل ائتلاف عربی تشکیل می‌دهد
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • رسانه عبری: نتانیاهو در محاصره ۳ میدان مین است