Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@10:54:07 GMT

چت‌روم خلوت اوپک در آستانه نشست کلیدی

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۰۰۹۲۳

همچنان که  اختلاف۶ ماهه میان عربستان سعودی و قطر عمیق‌تر می‌شود، وزیران نفت خلیج فارس ناچار خواهند بود سنت دیدار پشت درهای بسته برای توافق درباره سیاست پیش از این که نشست رسمی اوپک برگزار شود را لغو کنند.

یک منبع بلندپایه در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به رویترز گفت: ما سابق بر این یک گروه واتس آپ برای همه وزیران و نمایندگان از منطقه خلیج فارس داشتیم و سابقا این چت‌روم بسیار شلوغ بود اما اکنون مرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهار منبع دیگر نیز گفتند هیچ تماس رسمی درباره سیاست نفتی میان کشورهای خلیج فارس در گروه معروف به شورای همکاری خلیج فارس وجود نداشته است.

این شورا شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت و قطر (اعضای اوپک) و همچنین عمان و بحرین (غیرعضو اوپک) است.

اوپک به منظور تصمیم‌گیری درباره تمدید توافق کاهش تولید جهانی پس از پایان اعتبار آن در مارس سال ۲۰۱۷ در ۳۰ نوامبر در وین دیدار خواهد کرد. عربستان سعودی که بزرگترین صادر کننده نفت اوپک است و امارات متحده عربی با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم،  روابط دیپلماتیکشان با  دوحه را قطع کرده‌اند اما قطر این اتهام را رد کرده است.

یک منبع دیگر اوپک نیز گفت وزیران نمی‌توانند دیدار کنند آنها ممکن است از طریق وزیران نفت کویت و عمان به ارسال پیام اقدام کنند اما عربستان سعودی و امارات نمی‌توانند به طور علنی با قطری‌ها دیدار کنند.

مطمئناً اوپک بحران‌های بدتری را پشت سر گذاشته و در شرایط بغرنج‌تری شامل جنگ ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰، تهاجم عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ و سایر منازعات در خاورمیانه فعالیت کرده است. هیچ یک از منابع نگفته‌اند که بحران قطر بر تصمیمی که انتظار می رود از سوی اوپک برای تمدید کاهش تولید نفت تا پایان سال ۲۰۱۸ گرفته شود تاثیر می‌گذارد زیرا تقریباً همه تولیدکنندگان بر ضرورت حفظ این سیاست تاکید دارند. اما به نظر می رسد گفت و گو داخل اوپک پیچیده‌تر خواهد شد.

قطر به عنوان رئیس اوپک در سال ۲۰۱۶ در گردهم آوردن تولیدکنندگان نفت شامل روسیه به منظور توافق پیرامون کاهش تولید، نقشی سازنده ایفا کرده بود.

به گفته منبع بلندپایه اوپک، اگر شورای همکاری خلیج فارس از نظر سیاسی مرده باشد در این‌صورت مطمئناً پیامدهایی برای سیاست‌های اوپک خواهد داشت. لزوماً این پیامدها مختل کننده تصمیم‌گیری نخواهد شد اما آن را چالشی‌تر و پیچیده تر خواهند ساخت. قطر با سعودی ها یا اماراتی ها صحبت نمی کند بنابراین جناح سونی اوپک ضعیف‌تر است در حالی که ایران و عراق به همدیگر نزدیک شده‌اند.

عراق و ایران با داشتن چهارمین و پنجمین ذخایر بزرگ نفت جهان، به عنوان کشورهای عضو اوپک دیده می‌شوند که بزرگترین پتانسیل رشد تولید را دارند و بنابراین به اتفاق یکدیگر می توانند بزرگترین چالش را برای نقش رهبری ایجاد کنند که ریاض به مدت چند دهه ایفا کرده است. بغداد در برابر درخواست‌های آمریکا برای کاهش اتکای خود به تهران مقاومت کرده است.

یک منبع سوم اوپک در این باره گفت: سعودی‌ها به خوبی این چالش را درک کرده و تلاش می‌کنند نفوذ ایران در عراق را کاهش دهند. روابط میان ریاض و بغداد در ماه‌های اخیر بهبود پیدا کرده و دو کشور برای همکاری در مبارزه علیه داعش و بازسازی عراق دست همکاری فشرده‌اند. با بهبود روابط دو کشور، خالد الفالح وزیر انرژی عربستان در اکتبر از عراق دیدار کرد و خواستار همکاری بالاتر در زمینه اقتصادی و انرژی شد. وی نخستین مقام سعودی بود که در چند دهه اخیر سخنرانی رسمی در بغداد داشت.

انتهای پیام

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۰۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف

امیرحسین جنانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صندوق‌های سرمایه گذاری به عنوان روشی برای عدم ورود هیجانات و رفتار‌های غیرحرفه‌ای به بازار سرمایه عمل می‌کند صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نقش کلیدی در جمع‌آوری نقدینگی بلاتکلیف و جلوگیری از ورود آن‌ها به بازار‌های موازی مثل مسکن و ارز دارند و به همین دلیل، تصمیماتی که سبب خروج پول از صندوق‌ها می‌شود در نهایت به ضرر اقتصاد ایران خواهد شد.

او افزود: اکنون نه تنها صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از ابزار‌های اصلی بازار سرمایه تلقی می‌شوند بلکه این صندوق‌ها به یکی از اجزای مهم اقتصاد کشور تبدیل شده‌اند آغاز فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال ۸۷، حجم چشمگیری از نقدینگی‌ها جذب این صندوق‌ها شدند و توانستند علاوه بر پوشش انواع مختلف ریسک‌پذیری افراد، به رکن اصلی تأمین مالی شرکت‌ها و حتی دولت تبدیل شوند.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: کارکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخصوص صندوق‌های با درآمد ثابت به ۲ بخش اصلی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس و کمک به تأمین مالی تقسیم می‌شود اکنون بیش از ۹ میلیون نفر از دارندگان واحد‌های سرمایه‌گذاری با رقمی حدود یک‌هزار همت در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده اند، این مبلغ می‌توانست بجای جذب در شفاف‌ترین بخش اقتصاد یعنی بازار سرمایه به سمت بازار‌های غیر مولد و غیررسمی مانند رمز ارزها، طلا و ارز سرازیر شود و بجای به‌کارگیری آنها در تأمین مالی شرکت‌ها در هنگام انتشار اوراق یا سپرده‌گذاری در بانک‌ها با ورود به بازار‌های مخاطره‌آمیز در این شرایط تحریمی که دسترسی به منابع سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد، آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد کند.

جنانی افزود: صندوق‌های سرمایه‌گذاری توانسته‌اند کمک شایانی را در مسیر شفافیت به بخش مولد اقتصاد داشته باشند و تا حد زیادی باعث جلوگیری از بروز ناهنجاری‌ها در فضای اقتصاد کشور شوند متأسفانه خبر‌هایی مبنی بر اجرای قانون مالیاتی جدید شنیده می‌شود که این ابزار حیاتی بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهد.

او بیان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان ابزاری تلقی می‌شوند که امکان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم را برای جمع زیادی از مردم فراهم کرده و توانسته در طی این سال‌ها منابع مناسبی را جذب کند بهترین راه برای حفظ و افزایش اصل سرمایه، سرمایه گذاری اصولی و مطمئن است، روش‌های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد و در کل می‌توان گفت سرمایه گذاری به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود که افراد با توجه به میزان سرمایه و سطح اطلاعات خود، روش متناسب با شرایط خود را انتخاب می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • با این حیاط خلوت چه کنیم؟!
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • بازیگر کلیدی سریال نون خ از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟