Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@11:38:59 GMT

ویژگی خاص فرهنگ به روایت سرسنگی

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۰۲۹۸۴

ویژگی خاص فرهنگ به روایت سرسنگی

به گزارش جام جم آنلاین، در ابتدای مراسم افتتاحیه اولین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره فرهنگ، گفت: قطعا چهارم آذرماه در صفحات تاریخی دانشگاه تهران به یادگار ثبت خواهد شد زیرا سنگ بنای یکی از جشنواره های مهم دانشگاه، یعنی جشنواره فرهنگ، در این روز گذاشته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تشکر از همه افرادی که در به ثمر نشستن این جشنواره کمک کردند، افزود: از دوستانی که به ما کمک نکردند علی رغم اینکه از آنها خواستیم، نیز تشکر می کنم زیرا این کمک نکردن باعث شد که همت خودمان را بیشتر کنیم و با توکل بیشتر، سختی بیشتری متحمل شویم و نتیجه کار را ببینیم.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به جریانات حوزه فرهنگی، اظهار کرد: کلا ما در حوزه فرهنگ با چنین مشکلاتی درگیر هستیم. اهل فرهنگ همیشه در رنج و تب و تاب هستند و این از ویژگی های حوزه فرهنگ است که نباید ما را خسته کند. اگر ما انتخاب کرده ایم در حوزه فرهنگ کار کنیم، باید استقامتمان را بیشتر کنیم و نشان بدهیم که اهالی فرهنگ روی پای خود می ایستند، سختی ها را تحمل می کنند زیرا به هدفی والا و برتر اعتقاد دارند.

وی اضافه کرد: برگزاری اولین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران، قدم مبارکی بود که توسط خود دانشجویان و همکاران محترم دانشگاه تهران برداشته شد. برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند سطح مشارکت فرهنگی دانشجویان را ارتقاء بخشد. کما اینکه در اولین دوره از جشنواره فرهنگ چیزی بالغ بر 6500 تن از دانشجویان شرکت کرده و آثار خود را برای این جشنواره ارسال کرده اند؛ نکته ای که بسیار جای خوشحالی و خوشنودی دارد.

دکتر مجید سرسنگی با تاکید بر اهمیت برگزاری جشنواره فرهنگ، عنوان کرد: این جشنواره در کنار دستیابی به هدف گسترش سطح مشارکت فرهنگی دانشگاهیان، کارکرد مهم دیگری نیز دارد و آن ایجاد امیدواری و اعتقاد به آینده روشن برای اهالی فرهنگ است. اهالی فرهنگ دانشگاه پیام روشنی را که از این جشنواره می گیرند، این است که دانشگاه تهران فرهنگ را به رسمیت می شناسد.

وی تصریح کرد: فرهنگ یک رکن است و دانشگاه بدون فرهنگ یک واژه ناقص است و ما حتما باید به فرهنگ مانند ابعاد دیگر دانشگاه توجه کنیم. من مطمئنم در سایه توجه اولیای دانشگاه، دانشجویان، اساتید، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه به حوزه فرهنگ، دانشگاه تهران روزگار خوشی را در پیش رو خواهد داشت؛ چه ما باشیم و چه نباشیم.

معاون فرهنگی دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش، اظهار کرد: مهم این است که فرهنگ در دانشگاه نهادینه شود و دانشجویان دانشگاه تهران در دورانی که در این دانشگاه هستند بتوانند در یک فضای فرهنگی تحصیل کنند و در زمان فارغ التحصیلی به عنوان یک فرد شاخص و یک انسان فرهنگی وارد جامعه شوند. بنابراین وظیفه ما است که دانشجویان و فرزندان عزیز خودمان را در دانشگاه، انسان هایی فرهنگی بار بیاوریم. مطمئنم که جشنواره فرهنگ، نقش بسزایی در آن مهم خواهد داشت.

دکتر مجید سرسنگی در پایان سخنانش با اشاره به سنگینی کار در حوزه فرهنگی دانشگاه، از همکاران و کارکنان این بخش تقدیر کرد و گفت: انجام تعداد بسیاری از فعالیت های فاخر فرهنگی در دانشگاه مدیون ایثار و از خودگذشتگی همکاران عزیز ما در بخش هایی مختلف این معاونت است که من از همه آن ها تشکر کرده و حلالیت می طلبم.

گفتنی است، جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران در راستای اهداف برنامه سوم دانشگاه تهران و به ‌منظور «ارتقای اخلاق حرفه‌ای و ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعی» در محورهای انجمن‌های علمی دانشجویی، کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی، نشریات دانشجویی، ایده‌های برتر فرهنگی، آثار و تولیدات فرهنگی و هنری دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارکنان، پژوهش‌های برجسته در حوزه فرهنگ دانشگاهی و مدیران و کارشناسان برتر فرهنگی برگزار می شود.

در طول برگزاری اولین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران، باشگاه دانشجویان میزبان غرفه پردیس های مختلف دانشگاه، انجمن های علمی و دانشجویی، کانون های فرهنگی، اجتماعی، هنری و دینی، برگزاری کارگاه های مختلف خواهد بود و هر روز از ساعت 11 تا 14 در ایستگاه جشنواره، در پردیس مرکزی دانشگاه، روبه روی مسجد، برنامه های متنوع فرهنگی برگزار خواهد شد. طی این روزها، رادیوی جشنواره نیز فعال است.

در نگارخانه دانشجو نیز نمایشگاه عکسی از فعالیت های مختلف معاونت فرهنگی دانشگاه تهران روی دیوار رفته است.

همچنین، اختتامیه اولین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران با معرفی برگزیدگان رشته های مختلف، چهارشنبه 8 آذر ساعت 14 در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۲۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم اختتامیه هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه «یادمان کیومرث صابری فومنی (گل آقا)» عصر امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در شهر فومن زادگاه گل‌آقا برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای رضا رفیع برگزار شد و این طنزپرداز برنامه را با ذکر خاطراتی از روز‌های پایانی حیات مرحوم صابری فومنی آغاز کرد، تعداد زیادی از چهره‌های هنری و مدیران فرهنگی استانی و ملی همچون رسول نجفیان، احمد عربانی، امید مهدی‌نژاد، فرشاد مهدی‌پور، مهدی رمضانی، مهدی عرفاتی، محمدرضا خوشرو اسدالله عباسی و... حضور داشتند.

فرامرز مرجانی فرماندار فومن به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون ایستاد و در جایگاه میزبان این رویداد در سخنانی کوتاه به حاضران در جلسه خوش‌آمد گفت و سپس پیام تصویری محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این رویداد به نمایش درآمد.

اسماعیلی در بخش‌هایی از سخنانش با اشاره به ارزش جایگاه طنز در جامعه ما گفت: طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه به صورتی است که مخاطب را درگیر کند. طنزپرداز با خنده نشاندن روی لب آسیب را مطرح می‌کند. جامعه ما دچار مشکلات اقتصادی است و این جامعه را عبوس نشان می‌دهد و طنز می‌تواند اخم‌ها را از چهره جامعه باز می‌کند.

وی با اعلام این مسئله که طنز در ایران پس از گل‌آقا جایگاه خود را از دست داده دست، با انتقاد از مدیران رسانه‌ای وزارت ارشاد گفت: از تلاش دوستان معاونت رسانه‌ای در حوزه طنز راضی نیستم. باید از روزنامه نگاران این حوزه حمایت کنیم و تلاش کنیم به حوزه طنز به صورت جدی‌تر بپردازیم. این مسئله را به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنم و امیدوارم بتوانم گزارش‌های فصلی در راستای پیشرفت این حوزه در کشور داشته باشیم.

اسماعیلی در انتهای سخنانش گفت: ما در وزارت فرهنگ اماده پشتیبانی کامل از طنزپردازان و نویسندگان این حوزه است و از متخصصان این حوزه درخواست دارم که ما را برای ارتقای وضعیت فعلی یاری کنند.

در ادامه مراسم عباس حسین نژاد دبیر دو دوره اخیر جشنواره «طنزپهل»  پشت تریبون قرار گرفت و با ارائه آماری در مورد این رویداد گفت: امسال تعداد آثار رسیده از سال گذشته بسیار بیشتر بود و امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره رسید و امروز از ۲۰ نفر این دوستان تقدیر می‌شود. سال گذشته ما برگزیده ای از استان گیلان داشتیم ولی امسال این اتفاق نیافتاد و گیلانی ها از نظر ارسال آثار در کل کشور در رتبه ششم قرار گرفت و تهرانی‌ها بیشترین آثار را ارسال کردند. امسال ۱۲۱ رسانه نیز در این رویداد شرکت کردند و در مجموع ۴۴۸ اثر از رسانه‌های رسمی و ۶۸۱ اثر از رسانه‌های شخصی به ما رسید. 

وی با اشاره به سخنان وزیر ارشاد و درخواست برای توجه بیشتر به طنز گفت: دفتر طنز حوزه هنری توافقاتی با معاونت مطبوعاتی داشت تا آموزش طنز نیز به آموزش‌های حوزه رسانه در کشور اضافه شود و امسال شاهد اجرای این طرح خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • تشکل یافتگی دانشجویان یک ویژگی خاص در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا است
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • سرکوب دانشجویان ضد صهیونیستی برگ دیگری از دموکراسی دروغین آمریکا را رقم زد
  • دیدار دانشجویان دانشگاه آزاد یزد با خانواده شهید سرسنگی