Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی ـ دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره سی ودومین جشنواره قرآن و عترت و ویژگی‌های این جشنواره، گفت: جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان همه دانشگاه‌های کشور در آن مشارکت دارند.

وی با اشاره به اینکه بخش‌های مختلف چون وزارت علوم، وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه‌های آزاد، فرهنگیان، پیام نور، علمی‌ ـ کاربردی، معارف قرآن کریم و فنی و حرفه‌ای در این جشنواره مشارکت دارند، اظهار کرد: این نهادها در میان اساتید و دانشجویان خود، این مسابقه را برگزار می‌کنند و سپس مرحله ملی این مسابقات در میان برگزیدگان دانشگاه‌ها برگزار می‌شود و در واقع می‌توان گفت منتخبان هر دستگاه و دانشگاهی در جشنواره سالیانه باهم به رقابت می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فراهانی اضافه کرد: امور قرآنی دانشگاه‌های کشور، شورای هماهنگی دارد که دبیرخانه آن در دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها استقرار پیدا کرده است و سیاست‌گذاری‌ها در آنجا انجام می‌شود و هر سال دستگاهی متولی و میزبانی این مسابقات را عهده‌دار می‌شود.

وی ادامه داد: سال گذشته دانشگاه فرهنگیان میزبان این جشنواره بود و امسال ما افتخار پیدا کردیم در خدمت قرآنیان دانشگاه‌های کشور باشیم.

معاون فرهنگی، دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌ خاص این جشنواره می‌توان به برپایی این جشنواره در بخش‌های مختلف اشاره کرد، بخش آوایی که همان رشته مسابقات معمول قرآنی چون قرائت تحقیق، ترتیل، حفظ، اذان و ... است، بخش پژوهشی، بخش معارف قرآنی و بخش‌های هنری در این مسابقات داریم.

وی افزود: معتقدیم که مفاهیم قرآن را به زبان هنر می‌توان، نافذتر به جامعه منتقل کنیم بنابر این بخش ادبی و هنری را در این جشنواره گنجانیده‌ایم. باید گفت که چند سالیست که این بخش در مسابقات قرآن مرحله دانشگاه‌ها و دستگاه‌ها اضافه شده است. بنابر این می‌توان گفت از این نظر این جشنواره، جشنواره‌ای خاص و بی‌نظیر است. 

فراهانی در خصوص مخاطبین و تعداد شرکت‌کنندگان در این جشنواره، اضافه کرد: مخاطبین این جشنواره حدود پنج میلیون نفر هستند که متشکل از دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگا‌ه‌های کشور است. امسال در مرحله مقدماتی 332947 نفر شرکت کرده‌اند یعنی از هر 15 مخاطب ما یک نفر در مسابقات حضور پیدا می‌کند. 

وی با اشاره به اینکه این تعداد شرکت‌کنندگان حیرت‌انگیز است، عنوان کرد: اینکه رشته‌های مختلف را در این جشنواره تعریف کرده‌ایم که زمینه درگیری افراد مختلف را فراهم می‌کند موجب شد که نرخ مشارکت افزایش پیدا کند و این رقم حیرت‌‌انگیز در این مسابقه شرکت کردند.

معاون فرهنگی، دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: 228 هزار نفر در بخش معارف قرآنی در این جشنواره حضور دارند و 57 هزار نفر در بخش آوایی این جشنواره و 26 هزار نفر در بخش هنری و هشت هزار نفر در بخش ادبی و همچنین 9 هزار و 117 نفر در حوزه پژوهش حضور پیدا کردند. 

وی ادامه داد: براساس سهمیه‌ای که به بخش‌های مختلف داده شده است هزار و هشت نفر به مرحله پایانی این جشنواره راه پیدا کردند، لازم بذکر است مرحله نهایی این مسابقات از دوشنبه تا چهارشنبه هفته آینده ششم تا هشتم آذرماه در تهران در در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود.

فراهانی در خصوص علت برپایی این مسابقات در حوزه هنری، اضافه کرد: به دلیل تنوع رشته‌ها و نیاز داشتن به سالن‌های متعدد در بخش بانوان و آقایان در نظر گرفته شد تا این مسابقات در آنجا برپا شد.

وی ادامه داد: دوشنبه، ششم آذرماه، پذیرش از متسابقین، سه‌شنبه، هفتم آذرماه نیز افتتاحییه است و چهارشنبه، هشتم آذرماه نیز آیین اختتامیه این مسابقات انجام می‌شود.

معاون فرهنگی، دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به فشرده بودن این رقابت‌ها اظهار کرد: البته باید گفت تعدادی از این شرکت‌کنندگان آثار هنری ارسال کرده‌اند که به مرحله اختتامیه راه پیدا کردند که داوری میان آنها انجام شده است.

وی در پاسخ به این سؤال که تکلیف برترین‌های این جشنواره چگونه است؟ گفت: در حوزه هنرهای آوایی و رشته قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ و اذان و مفاهیم و ... مسابقات بین‌المللی دانشجویان داریم که قاعدتا منتخب این جشنواره به این مرحله راه پیدا می‌کند که هر دو سال یکبار نیز برگزار می‌شود. اما بخش‌های دیگر به صورت بین‌المللی برپا نمی‌شود و امتیاز خاصی نیز برای منتخبان این مرحله جز دریافت هدایایی که در نظر گرفته شده است، نیست.

فراهانی بیان کرد: برای نخستین بار اساتید نیز در جشنواره ملی حضور پیدا کرده‌اند و امسال برای اولین بار اساتید در سه بخش و  9 رشته با هم رقابت می‌کنند که فضای خوبی برای رقابت اساتید در کنار دانشجویان در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص اینکه آیا تدبیری برای مرحله بین‌المللی سایر بخش‌های چون بخش آوایی در نظر نگرفته شده است؟ گفت: برپایی این مسابقات در بخش پژوهش‌ها، هنری و ... در سطح بین‌المللی امکان‌پذیر است، اما کاری دشوار است و احتیاج به منابع مالی دارد. در واقع باید گفت این جشنواره که در سطح ملی در حال برپایی است با تمسک به قرآن و توکل بر خدا منابعش در حال تأمین است و در هر جشنواره میزبان سال آینده معلوم است، چنانکه در جشنواره فرهنگیان سال گذشته میزبانی ما معلوم شد، اما تا این لحظه به دلیل بحث مالی هیچ دستگاهی اعلام آمادگی برای میزبانی سال آینده نکرده است.

معاون فرهنگی، دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه کشور با چالش‌های اقتصادی مهمی روبرو است، اظهار کرد: متأسفانه دولت نیز اولویت‌های مشخصی نیز در حوزه اقتصادی دارد، اما به هر حال باید گفت امسال این مسابقات را ما با بودجه‌ای که شورای توسعه فرهنگ قرآنی و یا صندوق حمایت از فعالیت‌های قرآنی از طرح‌ها و برنامه‌ها حمایت می‌کند، هزینه نمی‌کنیم. به هر حال کارهای جاری را دستگاه‌ها موظف هستند که از بودجه‌های خودشان استفاده کنند و آن بودجه‌ای که شورای توسعه فرهنگی قرآنی توانسته در سال‌های مختلف جذب کند بودجه‌ای با هدف‌‌گذاری‌های مشخص و طرح‌های ملی به عبارتی شامل آن برنامه‌ها می‌شود که جزو طرح‌های دستگاه‌ها نبوده است. 

وی در پاسخ به این سؤال که چرا وزارت بهداشت و درمان به عنوان چهارمین وزارتخانه در کنار وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار شورای توسعه حضور دارد؟ ادامه داد: در منشور توسعه فرهنگ قرآنی سه حوزه برای فعالیت‌های قرآنی یکی در حوزه آموزش عمومی قرآن که وزارت آموزش و پرورش متکلف آن است. حوزه دیگر تبلیغ و ترویج است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متکلف آن است و حوزه سوم نیز آموزش عالی و پژوهش قرآنی است که افرادی می‌توانند در آن ورود پیدا کنند که متکلف آن باشند یعنی یکی وزارت علوم و دیگری نیز وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.

فراهانی اظهار کرد: هنگامی که منشور توسعه فرهنگ قرآنی تهیه می‌شده این احساس وجود داشته است که هم می‌توان در آموزش عالی کشور رشته‌هایی داشته باشیم که به توسعه فرهنگ قرآنی کمک کند و بنابر این این دو دستگاه باید این رشته‌ها را ایجاد می‌کردند و یا اینکه باید در قرآن پژوهش کنیم و بحث قرآن‌پژوهی است که می‌خواستند متکلف قرآن‌پژوهی را مشخص کنند. قاعدتا این دو وزارتخانه، وزارتخانه‌هایی هستند که کار علمی می‌کنند، بنابر این کمیسیون در آن طرح اولیه ارائه شد که در نخستین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی که به ریاست رئیس جمهور وقت تشکیل شده بود در آنجا اظهار شد که بخشی از علوم و فناوری در وزارت بهداشت است؛ بنابر این کمیسیون دوقلو تشکیل شده است و وزارت بهداشت، متکلف بحث قرآن‌پژوهی و سلامت است.

وی در خصوص کمیسیون آموزش و پژوهش قرآنی در نظام سلامت در وزارت بهداشت، اظهار کرد: هنگامی که بحث پژوهش مطرح شد، این مد نظر بود که طی پژوهش در قرآن پرده‌های معارفی که در قرآن است، کنار بزنیم و با قرآن‌پژوهشی به گزاره‌های قرآنی ـ علمی دست پیدا کنیم. لذا همیشه به قرآن‌پژوهی به مفاهیم جدیدی براساس اقتضائات زمانی و درک افراد دست پیدا می‌کنیم. این سؤالی بوده است که آیا قرآن درباره سلامت نیز گزاره و مطلبی ارائه کرده است که این موضوع بحث آن کمیسیون است.

معاون فرهنگی، دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اینکه نسخه شفابخش همه دردها، معضلات و مشکلات ما قرآن است، اضافه کرد: شاید خیلی‌ها بگویند این حرف کلیشه‌ای است، اما می‌گویم بیش از آنچه که این موضوع تکرار شده است به آن بی توجهی و کم‌توجهی شده است.

فراهانی در خصوص اینکه آیا در معاونت فرهنگی وزارت بهداشت چیزی با عنوان اخلاق اسلامی پیگیری می‌شود و به آن پرداخته می‌شود؟ افزود: البته معتقدم که جامعه پزشکی فداکارترین و زحمت کش‌ترین افراد جامعه است، اما ممکن است مثل دیگر اقشار جامعه نیز ما هم مشکلاتی داریم نه تنها در ایران بلکه در همه دنیا. 

معاون فرهنگی، دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بحث اخلاق حرفه‌ای نیز به همین دلیل تعریف شده و در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، اظهار کرد: البته تا این اخلاق حرفه‌ای نیز عملیاتی نشود، فایده ندارد لذا به همین دلیل کانون‌های دانشجویی اخلاق حرفه‌ای را در معاونت فرهنگی راه‌اندازی کردیم.

وی تصریح کرد: بر اینکه فرهنگ قرآنی در دانشگاه‌ها جاری و ساری شود تا مشکل اخلاق حرفه‌ای ما را حل کند برنامه‌ریزی عملیاتی پنج ساله همراه با ده‌ها برنامه داشتیم. اینکه معرفت‌افزایی کنیم باید آموزش‌های لازم را بدهیم و برای آموزش نیازمند کادر مجرب و ساختارهای مناسب هستیم که اینها شامل کانون‌های مردمی، انجمن‌های قرآنی ـ دانشجویی و ... است. 

فراهانی با اشاره به اینکه جشنواره قرآن و عترت هم برای دانشجویان و هم برای اساتید و هم برای کارکنان ایجاد انگیزه می‌کند، بیان کرد: این جشنواره قسمتی از پازل توسعه فرهنگی قرآنی است شرکت‌کنندگان این جشنواره 50 هزار نفر بوده است که کل جامعه پزشکی با دانشجویان 600 هزار نفر هستند.

یادآور می‌شود، گفت‌و‌گوی جمعه اخبار قرآنی سوم آذرماه ساعت 10 به صورت زنده از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۸۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی کوشا بعدازظهر پنحشنبه همراه با فرماندار و شهردار سنندج و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از دارالتحفیظ امام جزری در مسجد جامع شهرک پردیس سنندج، تنها مدرسه تخصصی شبانه‌روزی حفظ قرآن در کردستان که تاکنون موفق به تربیت حفاظ قرآنی بسیاری در این استان شده است، بازدید کرد و ضمن دیدار با قاریان جوان و نوجوان این محفل معنوی و نورانی حاضر در این مرکز، پای گفت‌وگوی صمیمی آنان نشست.

استاندار کردستان در این دیدار با بیان اینکه تمسک به قرآن موجب سعادت و رستگاری انسان در دنیا و آخرت می‌شود اظهار کرد: با اهتمام و اراده جدی برای برپایی محافل قرآنی، زمینه جذب بیشتر جوانان را به فرهنگ علوم قرآنی فراهم می‌کنیم.

زارعی کوشا، دیدار با قاریان جوان و نوجوان قرآنی را موجب سعادت خواند و با اشاره به اینکه جامعه بشری در هر جای دنیا با مشکلات مختلفی مواجه و درگیر است، نسخه‌ای شفا بخش این آلام را تمسک به قرآن کریم و آیات الهی عنوان کرد.

وی حفظ قرآن را یکی از با فضیلت‌ترین و ارزشمندترین عمل برشمرد و به جوانان و نوجوانان این محفل قرآنی که عنایت پروردگار یکتا شامل حال آنان شده و به این سعادت دست یافته‌اند، تبریک و تهنیت گفت و آنان را منتخب و مصطفای الهی بیان کرد.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه به هر میزان جامعه به فرامین الهی نازل شده در قرآن کریم عمل کند به همان اندازه از دام شیاطین و دشمنان دین و دیانت دور خواهد شد، اضافه کرد: امید که از این شر و درگیری که از آغاز خلقت بین جنود رحمانی و جنود شیطانی به وجود آمده و تا ابدیت ادامه دارد خداوند یکتا تقدیر ما را در جنود رحمانی مقدر فرماید و همگان را عاقبت بخیر کند.

زارعی کوشا با اشاره به جایگاه والای قرآن کریم و نعمت هدایت کتاب الهی، تصریح کرد: انسان برای ادامه زندگی بایستی به منبع حیات، نور و انرژی آسمانی متصل شود.

وی بیان کرد: به برکت قرآنی بودن این نوجوانان، امیدوارم همه ما برنامه زندگی خود را بر اساس سبک قرآنی مدیریت کنیم و ما به عنوان پیرو، آن کتاب الهی را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم تا انس با قرآن ما را از فتنه دشمنان دین و اسلام حفظ کند.

آشنایی با فعالیت‌های دارالتحفیظ امام جزری در سنندج

بر اساس این گزارش؛ دارالتحفیظ امام جزری مسجد جامع پردیس سنندج تنها مدرسه تخصصی شبانه‌روزی حفظ قرآن در استان کردستان است که تاکنون موفق به تربیت حفاظ قرآنی بسیاری در استان شده است.

که در حال حاضر ۳۰ قرآن‌پژوه به صورت شبانه روزی در این مرکز مشغول حفظ قرآن هستند و بعد از ۲ سال آموزش، مدرک معتبر حفظ قرآن به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.

در حال حاضر آقایان از این خدمات بهره‌مندند و طی این چندسال از فعالیت خود ۹ حافظ کل را تقدیم جامعه قرآنی کرده است.

مرکز دارالتحفیظ امام جزری سنندج تمام خدمات خود را به قرآن‌پژوهان به صورت کاملاً رایگان ارائه می‌دهد و
در تلاش است تا در سال آتی با مساعدت و همراهی مردم، مسئولین و خیرین شعبه حفظ بانوان این مرکز را فعال خواهد کرد تا بتوان در این بخش نیز به جمعیت بانوان استان علاقمند به حفظ قرآن خدمات ارائه دهد.

این مرکز مکانی مجزا از مسجد است و مجوز ورود به این مرکز دارالتحفیظ برای فعالان قرآنی است که خود روخوانی، روانخوانی و تجوید قرآن را گذرانده باشند.

در حال حاضر چندین مربی حفظ برجسته و مجرب قرآنی استان به صورت شبانه روزی مشغول انجام آموزش حفظ قرآن به شرکت‌کنندگان در کلاس‌های این مرکز حفظ هستند.

علاقه‌مندان به حفظ قرآن که شرایط حضور در این دارالتحفیظ را نداشته باشند می‌توانند به صورت مجازی با این دارالتحفیظ در ارتباط باشند.

در مرکز حفظ قرآن سنندج، قرآن‌آموزانی از سطح استان و استان‌های همجوار شرکت کرده‌اند و به دلیل اینکه امکان تردد برای آنان فراهم نبود این مرکز به صورت شبانه روزی به آنان خدمات ارائه می‌دهد.

کد خبر 6088563

دیگر خبرها

  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • ایستادگی ملت ایران در مقابل ابرقدرت‌های پوشالی در سایه درک قرآن
  • قرآن همه چیز ماست
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان