Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@01:59:04 GMT

امام حسن عسکری(ع)حلقه وصل ظهور و دوران غیبت است

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۰۹۰۷۴

امام حسن عسکری(ع)حلقه وصل ظهور و دوران غیبت است

خبرگزاری شبستان: شاکله اصلی مومن در دوران غیبت رسیدن به تقوای الهی است و این تقوا عین حصار و حصن، مومن را در خود نگه می دارد و اجازه نمی دهد که هواها و وسوسه ها بر قلب و جان او چیره شوند.

خبرگزاری شبستان - سرویس قرآن و معارف:  "خیلی مهم است که امام معصوم ما می دانند که آخرین امام معصوم حاضر هستند و چون می دانند که لحظه شهادت چقدر نزدیک است در آخرین لحظات عمر شریف شان وصیت هایی را به ما دارند که من اعتقاد دارم این وصیت نامه را باید با آب طلا نوشت و بر در و دیوار همه خانه های شیعیان به عنوان دستورالعمل دقیق رفتار در دوران بلند غیبت نصب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وصیت نامه حاوی نکات بسیار کلیدی و مهمی است و ما که ادعا می کنیم پیرو و تابع امام زمان (عج) هستیم و می خواهیم رفتار مهدوی داشته باشیم شایسته است که این وصیت گرانقدر امام حسن عسکری (ع) را اولا دقیق مطالعه کنیم و در ثانی اوضاع خودمان را با توجه به خطوطی که امام در این وصیت نامه ترسیم می کنند بسنجیم و ببینیم که ما کجای ین داستان قرار داریم. حقیقتا دورانی که ما در آن قرار داریم دوران یتیمی شیعه است و ما امروز از نعمت ارتباط مستقیم با پدر محروم هستیم و امام حسن عسکری (ع) چون به این حقیقت اشراف و احاطه دارند وصیتی می کنند که می تواند برای امروز ما راهگشا باشد.
"

 آنچه در ادامه می آید بخش اول گفتگوی سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام و المسلمین جلال اعیان منش، مبلغ و کارشناس دینی درباره جایگاه و نقش امام حسن عسکری (ع) در فرهنگ شیعه است.

 

همان طور که استحضار دارید در آستانه شهادت امام حسن عسکری علیه السلام قرار داریم که جایگاه ویژه ای در میان امامان معصوم ما دارد . ایشان پدر امام زمان (عج) و پرورش دهنده ایشان هستند و ما خود را مرهون ایشان می دانیم اما از سوی دیگر قدر این امام همام چندان در میان ما شناخته شده و روشن نیست.  لطفا قدری در این باره ما را به چهره نورانی حضرت آشناتر فرمایید.

امام حسن عسکری علیه السلام  وجه ویژه ای نسبت به همه معصومین علیهم السلام دارند و آن این است که آخرین امام معصوم حاضر هستند.  به خاطر همین است که شرایط زندگی ایشان  و بیاناتی که در حیات مبارک خود دارند با بیانات معصومین دیگر فرق می کند، چون ایشان حواس شان به این است که آخرین امام معصوم حاضر هستند و بعد از ایشان دوران غیبت کبری با  امامت فرزندشان حضرت مهدی (عج) آغاز می شود و شیعیان بایستی که به لحاظ معرفتی، معنوی و اعتقادی برای این دوره مهم آماده و مهیا و تأمین شوند لذا هر آنچه که برای این دوره نیاز بوده حضرت در طول حیات مبارک خود بیان می کنند. شما نگاه کنید که کدام امام معصوم است که تا این حد به زیارت اربعین توجه نشان دهند در حالی که امام حسن عسکری می فرماید یکی از نشانه های مومنین زیارت روز اربعین است

چرا حضرت تا این حد بر روی این موضوع تکیه می کند؟

به خاطر این که می دانند که در دوره جدید که با غیبت حضرت ولی عصر (عج) آغاز می شود شیعیان بیش از هر زمان دیگری به معنویت و اصلاح رابطه خود با خداوند نیاز دارند و این پیاده روی کربلاست که رونق شیعه در عالم امکان را محقق می سازد.

از این نظر امام حسن عسکری را می توان حلقه وصل ظهور و دوران غیبت و دوران اهل بیت علیهم السلام دانست، با این حال متاسفانه ما شیعیان با وجود این که امام حسن عسکری (ع) در این فضا نقش بسیار کلیدی و مهمی را ایفا می کنند آنچنان که شایسته و بایسته است به این ضرورت مهم نپرداخته ایم و قدر حضرت را نمی دانیم.

خیلی مهم است که امام معصوم ما می دانند که آخرین امام معصوم حاضر هستند و چون می دانند که لحظه شهادت چقدر نزدیک است در آخرین لحظات عمر شریف شان وصیت هایی را به ما دارند که من اعتقاد دارم این وصیت نامه را باید با آب طلا نوشت و بر در و دیوار همه خانه های شیعیان به عنوان دستورالعمل دقیق رفتار در دوران بلند غیبت نصب کرد. این وصیت نامه حاوی نکات بسیار کلیدی و مهمی است و ما که ادعا می کنیم پیرو و تابع امام زمان (عج) هستیم و می خواهیم رفتار مهدوی داشته باشیم شایسته است که این وصیت گرانقدر امام حسن عسکری (ع) را اولا دقیق مطالعه کنیم و در ثانی اوضاع خودمان را با توجه به خطوطی که امام در این وصیت نامه ترسیم می کنند بسنجیم و ببینیم که ما کجای ین داستان قرار داریم. حقیقتا دورانی که ما در آن قرار داریم دوران یتیمی شیعه است و ما امروز از نعمت ارتباط مستقیم با پدر محروم هستیم و امام حسن عسکری (ع) چون به این حقیقت اشراف و احاطه دارند وصیتی می کنند که می تواند برای امروز ما راهگشا باشد.

حضرت در این وصیت می فرماید: "اُوصيكُم بِتَقوَى اللّه ِ ، وَالوَرَعِ في دينِكُم ، وَالاِجتِهادِ للّه ِِ، وصِدقِ الحَديثِ، وأداءِالأَمانَهِ إلى مَنِ ائتَمَنَكُم مِن بَرٍّ أو فاجِرٍ، وطولِ السُّجودِ، وحُسنِ الجِوارِ ، فَبِهذا جاءَ مُحَمَّدٌ صلي الله عليه و آله . صَلّوا في عَشائِرِهِم ، وَاشهَدوا جَنائِزَهُم ، وعودوا مَرضاهُم ، وأدّوا حُقوقَهُم ، فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنكُم إذا وَرَعَ في دينِهِ وصَدَقَ في حَديثِهِ وأدَّى الأَمانَةَ وحَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ النّاسِ قيلَ: هذا شيعِيٌّ، فَيَسُرُّني ذلِكَ. اِتَّقُوا اللّه َ وكونوا زَينًا ولا تَكونوا شَينًا ، جُرّوا إلَينا كُلَّ مَوَدَّةٍ وَادفَعوا عَنّا كُلَّ قَبيحٍ ، فَإِنَّهُ ما قيلَ فينا مِن حَسَنٍ فَنَحنُ أهلُهُ ، وما قيلَ فينا مِن سوءٍ فَما نَحنُ كَذلِكَ . لَنا حَقٌّ في كِتابِ اللّه ِ وقَرابَةٌ مِن رَسولِ اللّه ِ وتَطهيرٌ مِنَ اللّه ِ ، لا يَدَّعيهِ أحَدٌ غَيرُنا إلاّ كَذّابٌ . أكثِروا ذِكرَ اللّه ِ وذِكرَ المَوتِ وتِلاوَةَ القُرآنِ وَالصَّلاةَ عَلَى النَّبِيِّ صلي الله عليه و آله ، فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلى رَسولِ اللّه ِ عَشرُ حَسَناتٍ . اِحفَظوا ماوَصَّيتُكُم بِهِ، وأستَودِعُكُمُ اللّه َ، وأقرَأُ عَلَيكُمُ السلام."

اما نخستین عبارات این وصیت نامه گرانسنگ با "اوصیکم بتقوی الله" آغاز می شود. شما وقتی می خواهی مطلب مهمی بیان کنی آن مطلب مهم را در آغاز سخن می گویید. معلوم است که از زاویه امام معصوم (ع) مهم ترین نکته ای که در دوران غیبت برای یک انسان منتظر باید مدنظر قرار بگیرد تقوی و پرهیز است، یعنی شاکله اصلی مومن در دوران غیبت رسیدن به تقوای الهی است و این تقوا عین حصار و حصن، مومن را در خود نگه می دارد و اجازه نمی دهد که هواها و وسوسه ها بر قلب و جان او چیره شوند. شما امروز نگاه کنید که در همین شبکه های اجتماعی و فضای مجازی چه غوغایی  شده است. حالا ما که مریدان امام زمان (عج) هستیم آیا می توانیم بدون نیروی تقوا در چنین شبکه های فعالیت کنیم اما دستخوش آسیب های آن نباشیم؟

حضرت در ادامه وصیت خود به عبارت دوم اشاره می کنند: "و الورع فی دینکم"  توصیه امام معصوم به ما این است که به شدت نسبت به دین خود حساس باشیم یعنی این طور نباشد که در دین و اعتقادات خود اهل تسامح و عقب نشینی باشیم.

پایان پیام/532

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۹۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی درمورد عظمت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه بیان کرد: مهم‏ترین نشانه عظمت معنوى و مقامات باطنى حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه، برابرى فضیلت زیارت مزار آن بزرگوار، با فضیلت زیارت سیّد الشهدا است.

شیخ المحدّثین، صدوق؛ از محمّد بن یحیى عطّار - که یکى از اهالى رى است - این‌گونه نقل کرده است که خدمت امام هادى علیه السلام رسیدم. ایشان فرمودند: «کجا بودى؟».

گفتم: حسین بن على علیه السلام را زیارت کردم. امام هادى علیه السلام فرمودند:

«أما إنَّک لَوزُرتَ قَبرَ عَبدِ العَظیمِ عِندَکُم کُنتَ کَمَن زارَ الحُسَینَ بنَ عَلِىٍّ.» «بدان که اگر قبر عبد العظیم را در شهر خودتان زیارت کنى، مانند کسى هستى که حسین بن على را زیارت کرده باشد.»

معنای برابرى زیارت حضرت عبد العظیم حسنی (ع) با زیارت حرم حضرت سید الشهدا (ع)

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: مسئله این است که آیا بر اساس حدیثِ یاد شده، زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه به طور مطلق مى‏تواند جایگزین زیارت امام حسین علیه السلام شود و یا در شرایط خاصى، از چنین فضیلتى برخوردار است؟ 

بى‏‌تردید، مقصود امام هادى علیه السلام در حدیث یاد شده، این نیست که از فضایل زیارت امام حسین علیه السلام بکاهند و یا در بیان فضیلت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه مبالغه نمایند.

بنابراین، در پاسخ به سؤالى که مطرح شد، مى‏توان گفت: برابرى فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه و امام حسین علیه السلام مقید است به فضاى سیاسى ویژه‏اى که پیروان اهل بیت علیه السلام در آن مقطع تاریخى زندگى مى‏کردند. زیرا زمانى بود که اختناق شدیدى جهان اسلام را فرا گرفته بود و جامعه تشیّع در دوران زمامدارى افرادى مانند: متوکّل، مُعتَز و معتمد عباسى، سخت‏ترین دوران‏هاى تاریخىِ خود را سپرى مى‏‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: در چنین شرایطى، امام هادى علیه السلام به منظور پیشگیرى از خطرهایى که از طرف حکومت‏هاى وقت، شیعیان را تهدید مى‏کرد، فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام را با زیارت امام حسین علیه السلام برابر دانسته اند. به تعبیرى روشن‏تر، زیارت حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام براى کسانى که آمادگى خطرپذیرى براى زیارت امام حسین علیه السلام را داشته باشند، پاداشى معادل زیارت آن حضرت علیه‌السلام را دارد و حرم حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام شعبه‏اى از حرم سید الشهدا علیه السلام است و این خود، فضیلتى بزرگ و حاکى از جایگاه بلند حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه نزد اهل بیت علیه السلام و عظمت معنوى ایشان است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: برابرى فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه با زیارت سید و سالار شهیدان علیه السلام هر چند در شرایط ویژه، بى‏تردید بدون حکمت نیست و شاید نتوان به حکمت آن پى برد؛ لیکن راز و رمز این فضیلت بزرگ را باید در شخصیت علمى، عملى و جهادى آن بزرگوار، جستجو کرد.

در میان امامزادگان، شخصیت‏هاى بزرگى وجود دارند؛ امّا در باره هیچ یک از آنها نقل نشده و حداقل به ما نرسیده است که زیارتش با زیارت حضرت سید الشهدا علیه السلام برابرى کند.

عرضه دین بر امام هادی علیه‌السلام 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی اظهار کرد: این احادیث بیانگر عظمت والای حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه است ولی نکته‌ای که در زندگی ایشان بسیار جای تأمل و دقت نظر دارد این است که روزی این «امام زاده مجتهد محدث کبیر» به محضر امام هادى علیه وآله رسید. 

وقتى نگاه ایشان افتاد، فرمودنذ: «مَرحَباً بِکَ یا أبَا القاسِمِ! أنتَ وَلِیُّنا حَقّاً» «خوش آمدى، اى ابوالقاسم! تو حقیقتاً دوست ما هستى».

گفتم: اى پسر رسول خدا! مایلم دینم را به شما عرضه کنم، اگر مورد پسند بود، بر آن ثابت باشم تا خداوند عزوجل را ملاقات کنم.

امام علیه السلام فرمودند: «اى ابو القاسم، عرضه کن»؛ و بعد حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام همچون طفلی که به مکتب رفته باشند به محضر امام علیه السلام نشستند و به عقاید خویش درباره اصول و فروع دین پرداختند. 

گفتارش که تمام شد. در این هنگام، امام هادى علیه السلام فرمودند «اى ابوالقاسم! به خدا سوگند، این [عقاید]، دین خداست که آن را براى بندگانش برگزیده است. پس بر آن، ثابت قدم باشید.

خداوند، تو را بر عقیده ثابت در زندگى دنیا و آخرت پایدار بدارند!». 

به کارشناس دینی مراجعه کنیم

این کارشناس مذهبی یادآور شد: ‏ این کار یعنى مراجعه به کارشناسان دین که ریشه قرآنى دارد. 

خداوند متعال در دو آیه، مردم را به آنان ارجاع فرموده اند: «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ؛» «اگر نمى‏دانید، از آگاهان بپرسید.»

حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه از نظر علمى، یکى از بزرگ‏ترین محدّثان و فقها بوده و از نظر سنّى، تقریباً دو برابر امام هادی علیه‌السلام سن داشته اند. اما می‌خواهند به ما بیاموزند که‌ای انسان به علم خود و به اصطلاح، به چند کلمه مغرور نشو. لذا، شایسته است وقتى انسان دیندار به محضر دین‏شناس بالاتر از خود مى‏رسد، براى تأیید و یا تکمیل معارف دینى خود اقدام نماید.

این بهره‏‌گیرى از نظریه کارشناسان دینى، زمینه‏ساز ثبات و پایدارى انسان در دیندارى است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه جایگاه بی‌نظیری دارد
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • اجتماع بزرگ صادقیون برگزار می‌شود
  • تجهیز اتاق عمل بیمارستان زرقان به میکروسکوپ چشم پزشکی
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟