Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-02@09:26:02 GMT

امامی که امید شیعیان از اوست

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۱۲۵۰۸

امام حسن عسکری(ع) ویژگی‌های منحصر به فردی نسبت به سایر ائمه دارد. مهم‌ترین آن فرزند بزرگوارش است که به عنوان آخرین امام شیعیان مطرح و ذخیره خدا بر روی زمین است.به گزارش بلاغ، امام حسن عسکری(ع) یازدهمین امام شیعه است که در دوران یکی از بدنام‌ترین خلفای عباسی زندگی می‌کرده. این امام همام در سال 232 ه.ق در مدینه به دنیا آمد و در سال 260 ه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ق در سن 28 سالگی به شهادت رسید.

این امام بزرگوار در 22 سالگی، پس از شهادت پدر بزرگوارش به امامت رسید و به مدت 6 سال امامت شیعیان را برعهده داشت.

این امام ویژگی‌های منحصر به فردی نسبت به سایر ائمه دارد. مهم‌ترین آن فرزند بزرگوارش است که به عنوان آخرین امام شیعیان مطرح و ذخیره خدا بر روی زمین است.

ویژگی دیگر این امام حضور در زندان‌های حکومت عباسیان بوده است. آن حضرت چه در دوران امامت و چه قبل از آن دوران حبس خود را می‌گذراند. این امام بزرگوار بیشتر طول عمرش را در حبس خانگی به سر برده و سه سال از 6 سال امامت خود را نیز در زندان سپری کرده است.

شیعیان در دوران امامت این امام در محذوریت بسیاری قرار داشتند و شرایط آنها در عراق و حجاز اسف‌بار بود. این فشار در حدی بوده که امام عسکری مجبور شد تا فرزند خود را از نظرها پنهان کند.

به طور کلی دوران زندگی کوتاه امام حسن عسکری را می‌توان به سه دوره مشخص تقسیم کرد: دوره اول 13 سال در حجاز در شهر زادگاه خود و در حضور و مراقبت پدر بزرگوارش بوده است. در دوره دوم زندگی خویش، این امام همام 10 سال را در عراق همراه با پدر بزرگوارش در سامرا حضور داشت و دوران قبل از امامت و پیشوایی بوده است.

دوره سوم نزديک به 6 سال امامت آن حضرت است. امام حسن عسكری(ع) از 6 سال دوران اقامتش، سه سال را در زندان گذرانيد.

یکی از مهم‌ترین احادیث آن حضرت، در مورد شیعیان و نشانه‌های آن است که می‌تواند چراغ راه بسیار بزرگی برای شیعیان باشد. آن حضرت در این رابطه می‌فرمایند: «علامات المؤمنین خمسٌ صلاة الاحدى و الخمسین و زیارة الاربعین و التختم فى الیمین و تعفیر الجبین و الجهر ببسم اللّه الرحمن الرحیم» یعنی: «نشانه‌هاى مؤمنان(شیعیان) پنچ چیز است: خواندن 51 رکعت نماز در هر روز (17 رکعت واجب و 34 رکعت نافله)، زیارت اربعین امام حسین(ع)، داشتن انگشتر در دست راست، و ساییدن پیشانى به خاک و بلند خواندن بسم اللّه الرحمن الرحیم(در نمازها).

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۲۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی

محمد جلال‌مآب، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در حاشیه بازدید شیخ عبدالمهدی کربلایی متولی شرعی حرم امام حسین(ع) از مراحل پیشرفت طرح توسعه حرم که با همت مهندسان، استادکاران و هنرمندان ایرانی در حال ساخت است، گفت: فاز نخست طرح جامع توسعه حرم امام حسین(ع) مزین به نام صحن و شبستان حضرت زینب(س) بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی افزود: براساس طرح صحن حضرت زینب(س)، ساخت چهار شبستان در تراز رو و زیرسطحی به‌نام‌های شبستان حضرت علی اکبر(ع)، شبستان امام حسین(ع)، شبستان باب القبله و شبستان عقیله در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: از این تعداد، شبستان حضرت علی اکبر(ع) در روبه‌روی خیمه‌گاه حسینی و به مساحت حدود دو هزار و ۸۰۰ مترمربع در طبقه همکف قرار دارد و سه شبستان دیگر در تراز زیر سطحی ساخته می‌شود.

به گفته وی، شبستان عقیله به مساحت دو هزار مترمربع در شمال ساختمان مقام حضرت زینب (س)، شبستان امام حسین(ع) به مساحت چهار هزار و ۸۰۰ مترمربع در جنوب ساختمان مقام و شبستان باب القبله به مساحت دو هزار و ۵۰۰ مترمربع در جنوب درب باب‌القبله حرم مطهر همگی در تراز زیر سطح در حال ساخت است.

وی درباره سایر طرح‌ها و اقدامات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، گفت: این تشکل مردم نهاد با پشتیبانی خیران و نذر دوستداران اهل بیت علیهم‌السلام، بیش از ۱۸۰ طرح مرمت، بازسازی، خدماتی ـ رفاهی و توسعه‌ای را در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، بلد، مسیب عراق و سوریه به اتمام رسانده یا در دست اجرا دارد.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات یادآور شد: حدود یک سال است که طرح توسعه حرم امام علی(ع) در نجف اشرف مزین به نام صحن و شبستان حضرت زهرا سلام الله به مساحت ۲۳۰ هزار متر مربع به اتمام رسیده و اکنون در حال بهره‌برداری است.

وی‌ گفت: در کاظمین نیز طرح توسعه زیرسطحی مزین به نام شبستان حضرت امام محمد باقر(ع) به متراژ پنج هزار متر مربع طراحی شده و در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: پروژه استحکام بنای حرم مطهر امامین عسکریین علیهم السلام در سامرا نیز براساس دانش فنی روز و مهندسی پیشرفته در حال انجام است.

براساس این گزارش، علاقه‌مندان به مشارکت در طرح توسعه حرم‌های مطهر در عتبات می‌توانند به تارنمای ستاد توسعه و بازسازی عتبات و قسمت پرداخت آنلاین به نشانی https://atabat.org/fa/onlinepayment/form مراجعه کرده و کمک‌های خود را به میزان دلخواه اهدا کنند.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • سخت‌ترین دوران‌ زندگى حضرت امیرالمومنین (ع) + فیلم
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • سخت‌ترین روز عبدالکریم در انتظار اوست
  • برپایی جشن‌های دهه‌ کرامت در گیلان و میزبانی از سه کاروان خدام رضوی
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟