Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال‌های اخیر فشار به منابع آب زیرزمینی کشور جهت تأمین آب مورد نیاز بخشهای مختلف فزونی یافته است به‌طوریکه آب استحصالی از چاه‌ها، بسیار بیشتر از ظرفیت آب تجدیدپذیر آبخوان‌ها بوده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: در سال‌های اخیر فشار به منابع آب زیرزمینی کشور جهت تأمین آب مورد نیاز بخشهای مختلف فزونی یافته است به‌طوریکه آب استحصالی از چاه‌ها، بسیار بیشتر از ظرفیت آب تجدیدپذیر آبخوان‌ها بوده و همین امر منجر به نزول سطح آب زیرزمینی در بسیاری از دشت‌های کشور و بروز اثرات مخرب بسیاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌گزارش انرژی امروز، محمود قدبیگی با اعلام این مطلب افزود: براین اساس در سال ۱۳۹۳ طرح ملی «احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی کشور» در شورای عالی آب تصویب شد که در آن وزارت نیرو با همکاری سایر ارگان‌های ذی ربط (به خصوص جهاد کشاورزی) موظف به احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی کشور و حفاظت هر چه بیشتر از آبخوان‌های کشور شده است.

قدبیگی در توضیح این طرح گفت: این طرح مشتمل بر ۱۵ پروژه بوده و از از اهداف وزارت نیرو و شرکت‌های آب منطقه ای درجهت مدیریت بهینه و کنترل مصرف آب‌های زیرزمینی در قالب اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی می‌توان به مواردی همچون فرهنگسازی و اطلاع رسانی، نصب کنتورهای هوشمند آب وبرق بر روی چاه‌های کشاورزی و صنعتی، تشکیل تشکل‌های آب بران، انسداد چاه‌های غیرمجاز، کنترل چاه‌های دارای پروانه بهره‌برداری، انجام برنامه‌های اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در زمینه مصرف بهینه آب، ایجاد تعادل بین منابع و مصارف در آب زیرزمینی، جبران متوسط سالانه کسری حجم مخزن دشت‌ها تا پایان برنامه ششم توسعه به میزان ۵ میلیارد مترمکعب و جبران کسری حجم مخزن تجمعی به میزان ۱۱۰ میلیارد مترمکعب اشاره کرد.

وی ادامه داد: شرکت آب منطقه ای مرکزی نیز در اجرای طرح مذکور پیشگام بوده و نهایت اهتمام را در اجرای طرح با همکاری و مشارکت سایر ارگان‌های ذی ربط به کار بسته است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای مرکزی به برخی از اقدامات این شرکت در راستای پروژه‌های مختلف طرح در هفت ماهه ابتدایی سال ۹۶ اشاره کرد و بیان داشت: این شرکت از ابتدای سال تاکنون و در راستای اجرای پروژه فرهنگسازی و اطلاع رسانی ۳۳ نشست دوره ای با بهره‌برداران منابع آب، ۱۵ نشست با مقامات قضایی و نیروهای انتظامی، ۳۸ نشست با مقامات اجرایی و ۸ نشست با گروه‌های مرجع و روحانیون در سطح استان برگزار نموده است.

وی ادامه داد: پر و مسلوب المنفعه کردن ۱۲۷ حلقه چاه غیرمجاز با حجم صرفه جویی شده حدود ۷ میلیون مترمکعب، توقیف ۲۷ دستگاه حفاری غیرمجاز، نصب ۱۰۸ دستگاه کنتور حجمی هوشمند آب و برق به منظور کنترل بهره‌برداری چاه‌های دارای مجوز بهره‌برداری و جلوگیری از اضافه برداشت با صرفه جویی حدود ۳ میلیون مترمکعب، تهیه برنامه عملیاتی دشت‌های پایلوت استان شامل محوده های مطالعاتی خمین، زرندیه، و نوبران و تهیه شناسنامه دشت‌های پایلوت فوق و تکمیل بانک اطلاعاتی GIS را از دیگر اقدامات این شرکت در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان مرکزی برشمرد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۸۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد شهید لشگری نهب آماده بهره برداری

منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین در جمع فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج ادارات و سازمان‌های حوزه شهید بهشتی استان قزوین گفت: چندین طرح ملی مهم برای استان در حال اجرا است که امیدواریم با اجرای آنها بتوانیم استان را در تامین آب شرب بیمه کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین افزود: تامین آب شرب و کشاورزی برای شمال و جنوب استان قزوین تا افق ۳۰ ساله ترسیم شده است.

وی اضافه کرد: یکی از طرح‌های مهم آبی استان، موضوع آبرسانی از سد طالقان به شهر‌ها و روستا‌های استان است که اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال است.

ستوده با بیان اینکه شرکت آب منطقه‌ای یک شرکت ۱۰۰ درصد دولتی است و حاکمیت آب را در استان برعهده دارد، اضافه کرد: یکی از وظایف این شرکت تامین آب از طریق اجرای طرح‌های توسعه منابع آب از جمله احداث سدها، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و خطوط آبرسانی است.

این مسئول با بیان اینکه صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آبی، یک برنامه مردم محور است، ادامه داد: صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آبی، یک برنامه مردم محور است لذا انتظار داریم همه حوزه‌ها به ویژه، حوزه بسیج، امامان جمعه و جماعات که مخاطبین بسیار دارند در راستای تبیین و روشنگری این موضوع به ما کمک کنند.

به گفته ستوده، مطالعات آبخوان دشت قزوین و همچنین حفظ و حراست از منابع آبی که شامل چاه ها، چشمه ها، قنوات و رودخانه‌ها و تاسیسات آبی می‌شود، از دیگر وظایف مهم و کلیدی شرکت آب منطقه‌ای به حساب می‌آید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین بیان کرد: سد شهید لشگری نهب طرحی است که با حجم مخزن ۱۲۰ میلیون مترمکعب و با اعتباری معادل ۱۲ هزار میلیارد ریال عملیات اجرایی آن در سال گذشته به اتمام رسیده و هم اکنون آماده افتتاح است.

وی ادامه داد: در پایین دست این سد یک شبکه آبیاری مدرن قرار دارد که طول کانال اصلی آن ۲۵ کیلومتر و طول کانال‌های درجه یک و ۲ آن ۹۰ کیلومتر در حال اجرا است که هفت کیلومتر ابتدایی کانال اصلی تکمیل و در حال بهره برداری قرار دارد.

ستوده عنوان کرد: سد بالاخانلو با ظرفیت ۳۸ میلیون مترمکعب جهت تامین بخشی از نیاز آب شرب پنج شهر و ۳۰ روستای جنوب استان نیز بر روی رودخانه حاجی عرب در دست احداث است که حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی یادآور شد: با پیگیری‌های بعمل آمده و مساعدت وزیر نیرو امسال چهار و ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار نقدی برای پروژه‌های حوزه آب استان قزوین تخصیص داده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • صرفه جویی ۲/۵ میلیارد تومانی نیروگاه رامین اهواز با بازسازی دستگاه جت پرشر دیزل
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی
  • سد شهید لشگری نهب آماده بهره برداری
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • تأمین آب آشامیدنی قشم با یارانه میلیاری/ صرفه‌جویی کنید
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران