Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@09:15:01 GMT

کاهش ۹۲ درصدی بارش ها

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۲۱۰۴۳

کاهش ۹۲ درصدی بارش ها

به گزارش   گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان  به نقل از وزارت نیرو، حسن برنا، مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای تهران اظهار کرد: بارش در آبان ماه سال آبی ۹۷-۹۶ درمقایسه با سال آبی گذشته ومتوسط بلند مدت در کلیه ایستگاه‌های حوزه عملکرد شرکت کاهش چشمگیری را نشان می‌دهد. متوسط بارش آبان ماه در حوزه عملکرد شرکت (با احتساب سد‌های استان تهران) دو میلیمتر می‌باشد که نسبت به بارندگی ۲۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۰۱ میلیمتری سال آبی گذشته و ۳۷.۷ میلیمتری متوسط بلند مدت به ترتیب با کاهش ۹۲ و ۹۵ درصدی روبرو بوده ایم.

وی ادامه داد: حجم ریزش‌های جوی حاصل از بارش آبان ماه جاری ۳۲.۶۳ میلیون متر مکعب است که در مقایسه با مشابه سال گذشته و بلندمدت کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

برنا با بیان اینکه متوسط بارش در آبان ماه امسال، در محدوده سیاسی استان تهران ۷/۰ میلیمتر می‌باشد، تصریح کرد: این مقدار در مقایسه بامقدار ۱۹.۸ میلیمتر سال گذشته و ۳۱.۸ میلیمتر متوسط بلند مدت به ترتیب با کاهش ۹۷ و ۹۸ درصـــدی روبرو بوده ایم.

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب همچنین یادآور شد: براساس آمار به دست آمده از ایستگاه‌های بارانسنجی مبناء در سطح حوزه عملکرد شرکت در دومین ماه سال آبی ۹۷-۹۶ مشخص گردیدکه ایستگاه بارانسجی جوستان در حوضه آبریز سد طالقان با مقدار ۱۷.۸ میلیمتر بیشترین بارش را در این ماه داشته است. همچنین درمحدوده عملکرد استان تهران نیز بیشترین میزان بارندگی مربوط به ایستگاه بارانســـنجی چشمه اعلاء با مقدار ۶ میلیمتر می‌باشد.

برنا در پایان تصریح کرد: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع بارش‌های مناسب در نیمه دوم آذر ماه سالجاری امید است کمبود‌های ذخائر آبی حتی الامکان به شرایط نرمال نزدیک شده و شاهد افزایش نزول رحمت الهی در سال آبی جدید در ماه‌های آتی باشیم.

همچنین با توجه به تمرکز جمعیتی در استان تهران و لزوم تامین منابع آب پایدار و مطمئن برای شرب، صنعت و کشاورزی، دشت‌های استان وضعیت نامناسبی دارند که هموطنان باید نسبت به مصرف بهینه آب توجه لازم را داشته باشند چراکه با وقوع بارش‌های مقطعی وضعیت منابع آب بهبود نمی‌یابد.

انتهای پیام/

 بارش متوسط ۷ میلی متری در پایتخت 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۱۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان مرکزی چه بهره‌ای از بارش‌های بهاره برد؟

ایسنا/مرکزی سرپرست شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی گفت: بارش جمعی استان از ابتدای سال آبی( اول مهر ۱۴۰۲ ) تا صبح پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۳۷ میلیمتر شد که نسبت به بارندگی مدت مشابه در دوره آماری دراز مدت ۱.۳۰ درصد کاهش نشان می‌دهد. 

حسین اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، به تحلیل مختصری از بارندگی روزهای دوم تا پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ در سطح استان مرکزی پرداخت و اظهار کرد: بر اساس پیش بینی‌هایی که توسط سازمان هواشناسی کشور در ۳۰ فروردین ماه صورت گرفته بود، نقشه‌های پیش یابی حاکی از فراهم شدن شرایط بارش مناسب در مرکز کشور طی روزهای آغازین ماه اردیبهشت بود. 

وی افزود: از جمله نکات مهم این سامانه، همراهی رطوبت بسیار مناسب آن در ستون جو، خصوصا در مناطق مرکزی کشور بود که نقشه‌های پیش یابی، آنرا به خوبی نشان می‌دادند.

وی اظهار کرد: به همین دلایل، سازمان هواشناسی برای مناطق مرکزی کشور و از جمله نواحی شرقی استان مرکزی هشدار نارنجی در خصوص بارش شدید باران و احتمال طغیان رودخانه‌ها را صادر کرد. با توجه به رفتار سیستم‌های بهاره در بروز رگبارهای شدید و کوتاه مدت و همچنین گستردگی جغرافیایی بعضا محدود این رگبارها، طبیعتا احتمال بروز سیلاب‌های شدید از این سیستم وجود داشت. 

اسدی بیان کرد: با توجه به محل استقرار این سیستم(در مرکز کشور) و همچنین الگوی حرکتی آن، بروز بارش‌هایی با شدت بیشتر(در نواحی شرقی و شمالی استان) و با شدت کمتر در سایر نواحی استان، پیش بینی شده بود.  

وی بیان کرد: با ورود سیستم بارشی به کشور و شروع بارندگی، از بعد از ظهر دوم اردیبهشت ماه شاهد بارندگی‌های مناسبی در استان بودیم که مطابق پیش بینی‌ها، بیشترین مقادیر بارندگی این سامانه در نواحی شمال غرب، شرق و جنوب شرق استان نازل شد.

این مقام مسئول در شرکت آب منطقه‌ای مرکزی در ادامه به میزان بارندگی‌های صورت گرفته از دوم تا پنجم اردیبهشت ماه در ایستگاه‌های باران سنجی زیر نظر وزارت نیرو در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: در این مدت در ایستگاه چناقچی علیا شهرستان زرندیه ۵۹ میلیمتر، ایستگاه دهنو شهرستان خمین ۴۲ میلیمتر، ایستگاه زورقان شهرستان خمین ۲۳.۴ میلیمتر، ایستگاه خنداب ۲۲.۲ میلیمتر، ایستگاه آشتیان ۱۹.۶ میلیمتر و ایستگاه تفرش ۱۵ میلیمتر ثبت شده است.

وی گفت: همچنین این سامانه با فعالیت خود در سطح استان مرکزی طی روزهای دوم تا پنجم اردیبهشت ماه به طور متوسط در سطح استان ۱۰.۱ میلیمتر بارندگی را به ارمغان آورد. با احتساب این میزان بارندگی، بارش جمعی استان از ابتدای سال آبی( اول مهر ۱۴۰۲ ) تا صبح پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۳۷ میلیمتر شد که نسبت به بارندگی مدت مشابه در دوره آماری دراز مدت ۱.۳۰ درصد کاهش نشان می‌دهد. 

اسدی تصریح کرد: هرچند این سامانه به نوبه خود افزایش دبی رودخانه‌ها را به دنبال داشت، ولی با توجه به اینکه بارندگی این سامانه در سطح حوضه آبریز سد کمال صالح از شدت بالایی برخوردار نبود و بعلاوه بارش آن در نواحی مرتفع به صورت برف بود، لذا باعث وقوع سیلاب در سطح رودخانه‌های منتهی به سد کمال صالح نشد. ولی در مناطقی از شهرستان‌های خنداب و ساوه سیلاب‌هایی را به طور محدود در رودخانه‌های این نواحی ایجاد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام میزان بارش های اخیر در کهگیلویه و بویراحمد
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش ها در استان یزد
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش در استان یزد
  • استان مرکزی چه بهره‌ای از بارش‌های بهاره برد؟
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور