Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با اشاره به موضوع اصلاح قانون تجارت در کشور تصریح کرد: قانون تجارت کشور 80 سال است که تغییری در آن ایجاد نشده است و لازم است تا هرچه زودتر نسبت به اصلاح این قانون در کشور اقدامات جدی صورت پذیرد.

حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به موضوع اصلاح قانون تجارت در کشور تصریح کرد: قانون تجارت کشور 80 سال است که تغییری در آن ایجاد نشده است و لازم است تا هرچه زودتر نسبت به اصلاح این قانون در کشور اقدامات جدی صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: از 80 سال گذشته تا کنون همزمان علم و تکنولوژی بروز شده است ولی قانون تجارت کشور ما تغییری در آن ایجاد نشده و بروز نیز نشده است ، امروز اغلب بازرگانان و تجار کشور در این باره به نمایندگان گله و شکایت می کنند که چرا این امر در کشور ما رخ نداده است.

 

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس در ادامه با اشاره به اقدامات اولیه برای اصلاح قانون تجارت گفت: در سال 1381 اقدامات اولیه برای تدوین لایحه قانون تجارت صورت گرفت و این لایحه توسط وزارت بازرگانی تدوین شد و در هیات دولت با 1208 ماده به تصویب رسید و در سال 1384 تقدیم مجلس هفتم شد.  

 

نوروزی اظهارداشت: عمر مجلس هفتم برای تصویب لایحه مذکور کفاف نداد و این لایحه در مجلس هشتم نیز در دستور کار قرار گرفت که با توجه به مواد زیاد لایحه، بررسی آن به کمیسیون ارجاعی محول شد و پس از بررسی‌های لازم، کمیسیون به این نتیجه رسید که اصلاح قانون کافی نیست و باید از نو قانونی نوشته شود.

 

وی در ادامه اظهارات خو بیان کرد: در سال 1388 اقدامات لازم برای تدوین قانون تجارت شروع شد و در سال 1390 لایحه قانون تجارت توسط کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس هشتم مورد تصویب قرار گرفت و در جلسه علنی 1391.1.23  مجلس شورای اسلامی با اجرای آزمایشی آن به مدت 5 سال و تحت اصل 85 قانون اساسی موافقت کرد و با ایراد شورای نگهبان نسبت به اصل 85 بودن لایحه، در نهایت این لایحه مجدداً به مجلس بازگشت.

 

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با اشاره به رایزنی های اخیر با شورای نگهبان در این خصوص اظهارداشت: در خصوص بررسی لایحه اصلاح قانون تجارت مذاکرات نهایی با شورای نگهبان صورت خواهد گرفت، «این لایحه آماده است و  موافقت مجلس را برای بررسی این لایحه بر اساس ماده 85 قانون اساسی نیز کسب خواهیم کرد تا این لایحه جبراً بررسی نهایی به شورای نگهبان ارسال شود.»

 

نوروزی با بیان اینکه شورای نگهبان پیش از این اعلام کرده بود وقت بررسی لایحه اصلاح قانون تجارت را نداریم، بیان کرد: قانون تجارت مربوط به سال 1313 بوده و بسیار قدیمی است. امروز تجارت بین الملل و داخلی، صادرات و واردات دچار تحولات اساسی شده است و بیشتر به صورت الکترونیک صورت می‌گیرد لذا باید قانون قدیمی تجارت اصلاح شود.

 

وی همچنین در خصوص مزایای لایحه جدید تجارت عنوان کرد: لایحه اصلاح قانون تجارت نسبت به چابک سازی اقتصاد، توجه و مبانی شرعی و انقلابی تجارت داخلی و بین المللی توجهی ویژه دارد. قانون فعلی در زمان شاه و بر اساس قوانین خارجی نوشته شده بود اما لایحه مجلس بر اساس قوانین فقهی و انقلابی نوشته شده است.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۸۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید از لایحه حجاب/ رئیس کمیسیون قضایی مجلس: منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم

به گزارش جماران؛ به نقل از تسنیم، رئیس کمیسیون قضایی مجلس از ارسال مجدد لایحه عفاف و حجاب به شورای نگهبان خبر داد.

موسی غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.

 وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازاتها پرداخته است.

 

 

رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.

با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود.

دیگر خبرها

  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • خبر جدید از لایحه حجاب/ رئیس کمیسیون قضایی مجلس: منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت