Web Analytics Made Easy - Statcounter

"محمد ایوب" استاد روابط بین الملل دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، محمد بن سلمان را با یزید بن معاویه مقایسه کرده و اقدامات و سیاست های او را قمار بزرگی برای دولت سعودی توصیف کرده است.

یک ماهنامه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا در مطلبی به قلم یکی از اساتید برجسته روابط بین الملل در دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، سیاست ها و اقدامات محمد بن سلمان ولیعهد دولت عربستان سعودی را با اقدامات یزید بن معاویه در دوران صدر اسلام مقایسه کرده و هدف هر دو را نابودی شیعیان در منطقه عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش جنوب نیوز، وب سایت ماهنامه "نشنال اینترست" در مطلبی تحت عنوان "قمار بزرگ عربستان سعودی" به قلم" محمد ایوب" استاد روابط بین الملل در دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، محمد بن سلمان را یزید جدید منطقه خاورمیانه توصیف کرده و اقدامات و سیاست های او را یک قمار بزرگ توصیف کرد.

محمد ایوب در این مطلب نوشته است: " در سال 680 میلادی کمتر از پنجاه سال پس از درگذشت پیامبر اسلام، لشکر یزید بن معاویه خلیفه 33 ساله اموی با بیش از 30 هزار نیرو در برابر گروه 72 نفره تحت رهبری حسین بن علی نوه پیامبر اسلام صف آرایی کرد. حسین بن علی مشروعیت خلافت موروثی امویان را زیر سوال برده و آن را غیر اسلامی می خواند.  در نتیجه نبردی که در دشت کربلا در حاشیه رود فرات در عراق کنونی روی داد، لشکر یزید، حسین بن علی و یاران اندکش را به قتل (شهادت) رساند. پس از جنگ خانواده حسین بن علی به اسارت به شام برده شدند و اموال آنها به غنیمت در آمد، اما این اتفاق سنگ بنای تحکیم هویت شیعه را در تاریخ اسلام گذاشت..."

محمد ایوب استاد 75 ساله دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا

محمد ایوب با ذکر این مثال تاریخی در ادامه نوشته است: "محمد بن سلمان ولیعهد تندرو و بی پروای عربستان سعودی وارث و جانشین کنونی یزید بن معاویه محسوب می شود. او نیز اکنون همچون یزید در 33 سالگی سودای نابودی و تارومار کردن شیعیان را در خاورمیانه دارد و برای نخستین قدم در این راه قصد دارد گروه حزب الله را به عنوان بخشی از نیروهای شیعه منطقه به رهبری ایران، از سر راه بردارد... به نظر می رسد او می خواهد داستان کربلا را با نابودی حزب الله لبنان تکرار کند، درست همان طور که یزید در قرن هفتم میلادی گروه کوچکی از شیعیان را که هوادار حسین بن علی بودند در صحرای کربلا به خاک و خون کشید.

ماجرای استعفای نابهنگام و ناگهانی سعد حریری در شهر ریاض نخستین قدم در راستای این سناریوی عربستان سعودی و محمد بن سلمان است. نخستین گناه حریری از چشم مقامات سعودی این است که در حالی که آنها حزب الله را دشمن قسم خورده خود می دانند حریری آنها را در دولت وحدت ملی خود در لبنان شریک کرده است."

"محمد ایوب" در ادامه، درگیری های عربستان سعودی با دیگر نیروی شیعه منطقه یعنی زیدیان حوثی در یمن را مورد توجه قرار داده و نوشته است: جنگ عربستان سعودی با حوثیهای زیدیه در یمن نیز به شکست کشیده شده است. این جنگ که مهر حمایت آمریکا را نیز دارد، تا کنون نتوانسته تغییری در وضعیت کنترل حوثی ها بر بخش وسیعی از یمن ایجاد کند...سرانجام اینکه علی رغم هزینه های وسیع، عربستان سعودی قادر به جذب متحدان وفادار و بلندمدت منطقه ای چه از منظر ایدئولوژیک و چه از زاویه قدرت نرم خود، نشده است.

 محمد بن سلمان ولیعهد سعودی

 

 

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۹۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم

به گزارش «تابناک: به نقل از ایرنا از خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، محمد بن سلمان تصریح کرد که عربستان تمام تلاش خود را برای برقراری ارتباط با همه طرف‌ها برای توقف تنش‌ها در غزه و جلوگیری از گسترش آن، می‌کند.

ولیعهد عربستان سعودی همچنین با تاکید براینکه ریاض قاطعانه مخالف آوارگی مردم فلسطین است، گفت که کشورش همواره در کنار مردم فلسطین برای دستیابی به حقوقشان برای داشتن یک زندگی شایسته و دستیابی به صلح عادلانه است.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

دیگر خبرها

  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!