Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقابل محمد بن سلمان ولیعهد جوان و بلندپرواز سعودی با ایران و شیعیان در منطقه به اوج خود رسیده است؛ این تقابل را به خوبی در تمامی نقاط خاورمیانه می توانیم مشاهده کنیم؛ از یمن تا عراق و سوریه. اخیرا این تقابل در لبنان وارد فاز جدیدی شده است که هدف عمده آن ضربه به حزب الله است.

به گزارش تابناک، در همین زمینه، وبگاه آمریکایی«نشنال اینترست» در مطلبی تحت عنوان « قمار بزرگ عربستان سعودی» به این تقابل پرداخته است و در تحلیلی تاریخی و قابل تامل، محمد بن سلمان را با یزید بن معاویه مقایسه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب آمده است:

در سال 680 میلادی، کمتر از پنجاه سال پس از مرگ حضرت محمد(ص)، یک ارتش بیش از سی هزار نفری توسط یزید بن معاویه خلیفه اموی برای نبرد با یک گروه کوچک 72 نفری به رهبری حسین بن علی که مشروعیت خلافت اموی را زیر سوال برده بود به کربلا اعزام شد.  در نتیجه این نبرد که در کربلا  اتفاق افتاد، امام حسین و یارانش همگی شهید شدند. پس از جنگ، خویشاوندان و فرزندانش که از اهل بیت پیامبر بودند در دمشق پایتخت خلافت امویان  زندانی شدند. این رویداد مهم در تاریخ صدر اسلام منجر به تثبیت و تحکیم هویت سیاسی شیعیان علی(ع) شد.

وارث کنونی یزید، محمد بن سلمان ولیعهد بی پروای عربستان است که او نیز به مانند یزید 33 سال سن دارد. در حال حاضر او به نظر می رسد مبارزه ای را برای از بین بردن نقش شیعیان در خاورمیانه به همان صورتی که یزید در سال 680 میلادی انجام داد، آغاز کرده است.

با توجه به تعادل نیروها در منطقه، به خصوص بین عربستان سعودی و ایران شیعی، ریاض حزب الله لبنان را به عنوان اولین هدف خود انتخاب کرده است. به نظر می رسد محمد بن سلمان قصد دارد با تکرار داستان کربلا -به مانند یزید که به جنگ با یک گروه کوچک به رهبری حسین بن علی رفت- به جنگ با حزب الله به عنوان یک گروه کوچک و نیرومند شیعه برود و آن را نابود کند. 

 

بازداشت حریری نخست وزیر لبنان و اجبار به استعفا از سوی وی نخستین شلیک این نبرد است. جرم اصلی حریری از دیدگاه سعودی ها این بود که او برخلاف خواست ریاض حزب الله را به عنوان بخشی از حکومت وحدت ملی لبنان معرفی کرد. حریری این کار را به منظور به حداقل رساندن درگیری ها و اختلافات فرقه ای در لبنان انجام داد.

علاوه بر این محروم کردن حزب الله از سهم داشتن در حکومت، لبنان را با توجه به قدرت نظامی حزب الله به محیطی غیرقابل کنترل تبدیل می کرد. از سوی دیگر، با توجه به اینکه بخش عمده ای از جمعیت لبنان شیعه است، باعث می شد که دولت لبنان نتواند حمایت آن ها را به دست آورد.

حزب الله از سوی رژیم سعودی به عنوان بازیگر نیابتی دشمن اصلی اش یعنی ایران که در حال رقابت با آن برای تسلط بر خلیج فارس است، دیده می شود.

در همین راستا، هدف محمد به سلمان آن است که ایران را وادار سازد تا هژمونی عربستان در خلیج فارس را بپذیرد. همانطور که حسین بن علی(ع) از پذیرش مشروعیت حکومت اموی امتناع کرد و یزید نیز تلاش کرد که وی را به پذیرش مشروعیت حکومت خود وادار سازد.

امروز حکومت وهابی عربستان نیز معتعد است که مشروعیت حکومت اش -تا زمانی که کشور شیعه ایران یک مدل حکومت اسلامی را ارائه می دهد که هژمونی آل سعود بر خلیج فارس و جهان اسلام را  با چالش مواجه می کند،-در خطر است. بنابراین آنچه در قرن هفتم میلادی در صدر اسلام اتفاق افتاد اکنون نیز از سوی عربستان برای هژمونی بر خلیج فارس در حال جریان است.

با این حال یک تفاوت عمده وجود دارد. عربستان به مانند صدر اسلام با یک گروه کوچک شیعه مواجه نیست بلکه با ایرانی مواجه است که ظرفیت های تسلیحاتی و نظامی بالقوه زیادی دارد. علی رغم اینکه گفته می شود عربستان هم اکنون یک پنجم ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد و در کوتاه مدت ممکن است اقداماتی برای محدود کردن ایران انجام دهد، اما تلاش های اخیرش برای نفوذ در منطقه با شکست مواجه شده است.

این شکست را در سوریه می توان مشاهده کرد؛ جایی که ریاض از معارضان سنی حمایت تسلیحاتی و مالی به عمل آورد اما نیروهای بشار اسد که مورد حمایت ایران و روسیه هستند توانستند آن ها را از بین ببرند.

همچنین تلاش عربستان برای محاصره و تحت فشار قرار دادن قطر نیز با شکست مواجه شده است و این کشور مجبور شد به آغوش ایران پناه ببرد.

علاوه بر این، بمباران بی رحمانه یمن با هدف خارج کردن گروه شیعه انصارالله از قدرت نیز با شکست مواجه شده است. جنگی که باعث ویرانی و آواره شدن یمن و مردم آن شد بدون آنکه ریاض بتواند از کنترل انصارلله بر بخش های زیادی از یمن جلوگیری کند.

در نهایت اینکه، عربستان علی رغم صرف هزینه های هنگفت قادر به جذب متحدان وفادار بلند مدت در منطقه نیست که بیش از هر چیز به رویکرد ایدئولوژیک این کشور و ابزارهای قدرت نرم آن مربوط می شود.

در مقابل ایران علی رغم همه تحریم های اقتصادی که متحمل شد و تلاش مشترک قدرت های جهانی برای جلوگیری از نفوذ این بازیگر در منطقه، از سیاست خارجی موفقیت آمیزی در خاورمیانه برخودار است. آن ها در عراق نفوذ قابل توجهی دارند و توانستند به حکومت این کشور کمک کنند تا از شر داعش خلاص شود.از سوی دیگر مانع از سقوط بشار اسد در سوریه شد و در لبنان نیز جایگاه ویژه ای را با حضور حزب الله از آن خود کرده است. 

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۹۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با وجود اختلاف با کلوپ؛ محمد صلاح در لیورپول می‌ماند

قرمزهای مرسی‌ساید اطمینان دارند ستاره مصری یک فصل دیگر در آنفیلد می‌ماند.

طرفداری | محمد صلاح در لیورپول می‌ماند.

به گزارش اتلتیک، باشگاه لیورپول به طور کامل اطمینان دارد که محمد صلاح در تابستان امسال در تیم باقی بماند و برنامه‌ریزی‌های خود را بر این اساس انجام می‌دهد.

با وجود اینکه قرارداد این مهاجم 31 ساله تابستان آینده به پایان می‌رسد و طی ماه‌های اخیر گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر جدایی او افزایش یافته بود، اما صلاح هیچ تمایلی به ترک آنفیلد نشان نداده و این موضوع با خواسته لیورپول نیز همخوانی دارد.

علاقه عربستان فروکش کرد

در حالی که در تابستان گذشته زمزمه‌هایی از انتقال صلاح به لیگ عربستان به گوش می‌رسید، به نظر می‌رسد این علاقه فروکش کرده است. منابع آگاه در لیگ حرفه‌ای عربستان (SPL) معتقدند که صلاح تمایل دارد یک فصل دیگر را در لیورپول سپری کند.

با وجود اینکه علاقه باشگاه‌های عربستانی به طور کامل از بین نرفته، اما شدت آن به مراتب کمتر از زمانی است که SPL در تابستان گذشته به شدت روی جذب بازیکنان جدید سرمایه‌گذاری می‌کرد و الاتحاد به دنبال جذب صلاح برای تقویت تیم خود در جام باشگاه‌های جهان بود.

وضغیت صلاح در 2025؟

اگر صلاح قرارداد خود با لیورپول را تمدید نکند یا به تیمی دیگر منتقل نشود، ممکن است لیگ حرفه‌ای عربستان در سال 2025 که او 33 ساله خواهد شد و نیازی به پرداخت هزینه انتقال نخواهد بود، دوباره به دنبال جذب او باشد.

کلوپ و صلاح؟ هر چه بود تمام شد!

در بازی روز شنبه مقابل وستهام یونایتد، به نظر می‌رسید که کلوپ در حالی که صلاح منتظر بود در نیمه دوم به عنوان بازیکن تعویضی به میدان برود، صحبت تندی با او داشت. با این حال، هیچ گزارش یا شواهدی مبنی بر وجود نگرانی در باشگاه در مورد این اتفاق وجود ندارد و حتی اگر مشکلی بین آنها وجود داشته باشد، با توجه به جدایی قریب‌الوقوع کلوپ، چندان حائز اهمیت نیست. 

آینده دیگر بازیکنان؟

علاوه بر صلاح، آینده کاپیتان ویرجیل فن‌دایک و ترنت الکساندر آرنولد که قراردادهایشان همزمان با صلاح به پایان می‌رسد، توسط مدیر ورزشی جدید باشگاه، ریچارد هیوز، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اینها از جمله مسائلی هستند که پس از نهایی شدن انتصاب آرنه اسلوت به عنوان جانشین یورگن کلوپ در پست سرمربیگری لیورپول باید مورد توجه قرار گیرند.

از دست ندهید ????????????????????????

محمد مورایس؛ نام جدید سرمربی سپاهان؟ هالند، خیلی پیشرفت کردی و در سطح چمپیونشیپ شدی! واکنش هوادار تاتنهام بعد از کری‌خوانی نافرجام برای رایس (فیلم) بنر توهین‌آمیز بازیکن اینتر علیه ستاره میلان 

دیگر خبرها

  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • با وجود اختلاف با کلوپ؛ محمد صلاح در لیورپول می‌ماند
  • حملات حزب‌الله به چند پایگاه صهیونیستی
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • حزب‌الله لبنان موضع «السماقه» را هدف قرار داد
  • حزب الله برای نخستین بار از موشک‌های «الماس» استفاده کرد+ فیلم
  • تصاویر حمله حزب الله لبنان به مقر نیرو‌های گولانی
  • حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان