Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران،  روزنامه القدس العربی با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود با اعلام این خبر نوشت: این موضوع در نتایج یک تحقیق که در موسسه مطالعات امنیتی دانشگاه تل آویو صورت گرفته ذکر شده که در آن این پرسش که «آیا عربستان سعودی در آغاز مرحله بی ثباتی مداوم قرار دارد؟» مطرح شده است.

در این تحقیق پیشنهاد شده است در کشورهایی که از موقعیت عربستان سعودی تاثیرپذیر هستند و همچنین در اسرائیل (رژیم صهیونیستی) گروه‌هایی برای ارزیابی و سیاستگذاری تشکیل شود تا رویدادهای عربستان سعودی را با دقت زیر نظر داشته باشند و طرح هایی برای زمانی که این کشور درآستانه وقوع بحران قرار می گیرد، تدوین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیق را ژنرال احتیاط عاموس یدلین، رئیس سابق دستگاه اطلاعات نظامی و یوئیل گوژانسکی که سابقاً در شورای امنیتی وابسته به نخست وزیری اسرائیل فعالیت داشت انجام داده اند. در این تحقیق به رویدادهای عربستان سعودی -از جمله اقدام محمد بن سلمان ولیعهد این کشور به بازداشت 11 تن از شاهزاده ها، چهار تن از وزرا و ده‌ها تن از مسئولان این کشور تحت عنوان مبارزه با فساد- پرداخته شده است.

این کارشناسان به ویژه به مسئله بازداشت ولید بن طلال، متعب بن عبدالله و عبدالعزیز بن فهد –از منتقدان بن سلمان– و همچنین مرگ منصور بن مقرن (که با سرنگونی بالگرد کشته شد) اشاره کرده‌اند. در این تحقیق همچنین اشاره شده است که مهمترین رویداد در اقدامات بن سلمان تحت کنترل گرفتن مرکز امنیت ملی این کشور از طریق کنار زدن متعب بن عبدالله، فرمانده گارد ملی، به شمار می آید. گارد ملی عربستان متشکل از نزدیک به یکصدهزار نیروی امنیتی زبده است. شماری از این نیروها اکنون در بحرین بسر می برند و مسئول حفاظت از حکومت این کشور هستند. براساس این تحقیق، به نظر می رسد هدف از موج دستگیری ها در عربستان عقب زدن مخالفان از مسیر دستیابی محمد بن سلمان به تخت سلطنت، به صورت بالفعلی یا بالقوه است.

این دو کارشناس ابراز عقیده کرده اند، ترکیب کردن درگیری های خارجی و داخلی منجر به تداوم رویدادهایی خواهد شد که ممکن است به ثبات عربستان صدمه بزند.

این دو کارشناس صهیونیستی تصریح می کنند در حالی که بن سلمان تظاهر می کند شاهزاده های سعودی را درچارچوب مبارزه با فساد بازداشت کرده است، رفتار خودش تفاوت اساسی با رفتار دیگر شاهزاده های سعودی ندارد. آنها در مقام ارائه دلیل برای این رفتار بن سلمان به قایق تفریحی 500 میلیون دلاری وی اشاره می کنند و می‌افزایند بنابراین هدف بن سلمان از این گونه اقدامات جلوگیری از انتقادات داخلی و جلوگیری از شکل گیری مخالفان با حکومت آتی اوست.

این دو کارشناس همچنین معتقدند با توجه به کاهش بهای نفت در سال‌های اخیر و به تبع آن کاهش یارانه ها و افزایش قیمت ها در عربستان، احساس یأس در میان شهروندان این کشور که به فراوانی ناشی از درآمدهای نفتی عادت کرده اند، احتمالاً افزایش خواهد یافت. این دوکارشناس با رصد افزایش درخواست ها در شبکه های اجتماعی سعودی برای اعتراضات خیابانی و اعتراضات اقلیت شیعه در این کشور، خاطرنشان می کنند که در ماه سپتامبر گذشته شماری از روحانیون و روزنامه نگاران در این کشور به علت انتقاد از سیاست های اقتصادی بن سلمان و نحوه عملکرد حکومت این کشور در بحران قطر و جنگ بی نتیجه یمن، دستگیر شده اند.

این دو کارشناس تاکید می‌کنند عملکرد بن سلمان پس از سال‌ها سیاست محتاطانه و دقیق عربستان، نگرانی هایی را در محافل اطلاعاتی غربی به علت خطرات احتمالی نهفته در این سیاست ها و به خطر افتادن ثبات این کشور به وجود آورده است.

در این تحقیق همچنین آمده است رژیم ریاض به حکومتی تک‌نفره تبدیل شده که هنوز هیچ دستاورد ملموسی نداشته و همه توان خود را صرف تقویت جایگاهش کرده است. بن سلمان همچنین خود را از محافل تصمیم سازی جمعی منزوی کرده و رو در روی نهادهای دینی و نخبگان اجتماعی و اقتصادی قرار گرفته است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۰۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رئیس مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزئیاتی از طرح‌های در درست اجرای این مرکز ارائه کرد و گفت: امیدوارم به سرانجام رسیدن طرح‌های ملی، انقلابی در ساحت تولید داده‌های فرهنگی کشور رقم زده و دست سیاست‌گذاران این حوزه را از حیث سیاست‌گذاری پر کند.

به گزارش ایسنا،‌ نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز با حضور صابر جعفری کافی‌آباد (رئیس مرکز) و سجاد یاهک (معاون مرکز) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در ابتدای این نشست صابر جعفری درباره تحولات ساختاری و فنی مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در این دو سالی که مسئولیت مرکز طرح‌های ملی را عهده‌دار شده‌ام، تصور می‌کنم انقلاب یا دست‌کم تحول بسیار عمیقی در مکانیزم پیمایش‌های ملی مربوط به حوزه‌های مختلف ساحت فرهنگی رقم خورده است.

وی افزود: پیش از این مدت، حدود یک دهه شاهد رکودِ داده در این مرکز بودیم که در این دو سال این مرکز احیا شد. به‌ عبارت دیگر این تغییر را، محصول شجاعت دولت محترم و البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حرکت در مسیر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مبتنی بر ارزیابی‌های علمی از فرهنگ کشور می‌دانم.

جعفری با تاکید بر اینکه این احیا با دو تحول جدی در دو محور مهم دنبال شد، بیان کرد: سال‌ها به دلیل تعطیلی این مرکز در دولت‌های نهم و دهم و اقتضائات آن، این مرکز تبدیل به دبیرخانه انجام طرح‌های ملی شده و ساختار انجام طرح‌های ملی دچار فروپاشی شده بود. در این سال‌ها انجام طرح‌های ملی از سوی نهادی انجام می‌شد که رئیس دفتر از سوی آن مأمور شده بود. بعد از ایام کرونا از طریق ارزیابی کارشناسی طرح‌های انجام‌شده با یک شورای علمی متشکل از اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور، به این نتیجه رسیدیم که پیشرفت کار مطابق با مفاد قرارداد منعقد شده بین دفتر طرح‌های ملی و مجریان نیست.

وی افزود: از این‌رو با مجریان جدیدی که از اساتید دانشگاه‌های درجه یک کشور هستند، قراردادها منعقد و انجام طرح‌ها به راه افتاد. در این تحول جدید، دفتر طرح‌های ملی در متن اجرای طرح‌های ملی و کل فرآیند انجام طرح‌ها در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات قرار گرفت. تغییر دوم در این زمینه، کاهش مدت‌ زمان انجام طرح‌ها از طریق استفاده از اساتید برجسته علمی انجمن‌شناسی در هر استان و نیز هزینه مالی آن به نصف مبلغ موارد پیشنهادی بنگاه‌های جمع‌آوری داده بود.

وی با اشاره به موضوع دل‌مشغولی نسبت به کیفیت داده‌ها در طول تاریخ، اظهار کرد: یکی از تغییرات در طول تاریخ پیمایش‌ها در جهان، دل‌مشغولی نسبت به داده‌هایی است که پشتوانه سیاست‌گذاری قرار می‌گیرند. بعد از ورود ما به دفتر طرح‌های ملی برای اولین‌بار و با توجه به پیشرفت پلتفرم‌های انجام پرسشنامه، همه پرسشنامه‌ها اعم از میدانی و تلفنی را به شیوه بسیار نظام‌مند شنود می‌کنیم و به محض دریافت خطا، آن پرسشنامه و در صورت لزوم آن پرسشگر را کنار را می‌گذاریم.

جعفری ادامه داد: به عبارت دیگر کیفیت جمع‌آوری داده‌ها دائماً به‌صورت نظام‌مند پایش می‌شود. مشکل دیگر در این زمینه، «عدم پاسخگویی» است که در سال‌های اخیر میزان آن افزایش یافته است. نرخ عدم پاسخگویی در برخی پیمایش‌های اخیر بسته به میزان حساسیت آن‌ها، به ۵۰ درصد می‌رسد و نوعاً آنچه تحت عنوان نتایج پیمایش‌ها منتشر می‌شود، مربوط به بخشی است که افراد حاضر به پاسخگویی شده‌اند. در گزارش‌های رسمی مرکز طرح‌های ملی علاوه بر گزارش از پاسخگویان، گزارش تفصیلی از عدم پاسخگویان ارائه می‌شود تا امکان تفسیر روشن از داده‌ها در اختیاز مخاطب قرار گیرد.

رئیس مرکز طرح‌های ملی به پیمایش‌های معوق و جدید انجام‌ شده در این مرکز اشاره و خاطرنشان کرد: زمانی که مسئولیت این دفتر را عهده‌دار شدم، ۶ پیمایش ملی بر زمین‌ مانده وجود داشت که علی‌رغم مشکلات بودجه‌ای پژوهشگاه، با تلاش همکاران آن‌ها را به راه انداختیم که مهم‌ترین آن‌ها، موج چهارم ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان بود که اواخر آذر ۱۴۰۲ آغاز و گزارش ملی آن در اواسط زمستان ۱۴۰۲ ارائه شد و برای اولین‌بار فعالانه در مدت بسیار کوتاه ۲ الی ۳ ماهه، از آن رونمایی کردیم. داده‌ها و برش‌های استانی این پیمایش مهم و تأثیرگذار نهایتاً تا اواسط خردادماه، در اختیار شورای فرهنگ عمومی و استان‌ها قرار خواهد گرفت که امیدوارم به بصیرت سیاست‌گذاران حوزه فرهنگی بیفزاید.

وی افزود: از دیگر پیمایش‌های بسیار مهم، «پیمایش نگرانی‌های ایرانیان نسبت به مهاجران افغانستانی» بود که با توجه به حساسیت‌های سیاست‌گذاری وقت نسبت به مهاجران افغانی، انجام این پیمایش کمکی بنیادی به بدنه سیاست‌گذاری کشور بود. همچنین پیمایش‌های «سبک زندگی ایرانیان» و «وضعیت استفاده از شبکه‌های مجازی و ابعاد زندگی کاربران» در حال انجام هستند. همچنین پیمایش‌های دیگری در دستور کار قرار دارند که عبارتند از: پیمایش هویت ملی ایرانیان با اجرای دکتر اردشیر انتظاری، طراحی نقشه خلقیات ایرانیان با اجرای دکتر صبوریان، آرزوهای جوانان با اجرای دکتر علیرضا حدادی و همکاری مرکز طرح‌های ملی.

جعفری بیان کرد: علاوه‌بر این موارد، پیمایش‌های معنی‌داری در سال‌های آتی انجام خواهد شد که سنجش وضعیت فرهنگ عمومی ایرانیان، سواد تاریخی ایرانیان و سواد فرهنگی ایرانیان از آن جمله‌اند. پیمایش‌های «خانواده» به سفارش وزارت کشور و «سبک زندگی نوجوانان» از دیگر پیمایش‌های در دستورکار هستند که امید است منابع مالی آن‌ها تأمین شود.

وی در پایان اضافه کرد: امیدوارم به سرانجام رسیدن این طرح‌های ملی، انفجار و انقلابی در ساحت تولید داده‌های فرهنگی کشور رقم بزند و دست سیاست‌گذاران این حوزه را از حیث سیاست‌گذاری پر کند.

در ادامه این نشست سجاد یاهک - معاون مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه درست‌ اجرا کردن یک پیمایش، مهم‌ترین بخش یک داده است، اظهار کرد: اگر این مهم مخدوش شود و پرسشنامه، طرح فنی آن، نظارت بر آن‌ها و ... معیوب باشد، کل این چرخه معیوب خواهد شد. از این رو دفتر طرح‌های ملی خیلی تلاش کرد که این زیرساخت اساسی را فراهم کند و مسئولیت گردآوری داده و راهبری آن را خود بر عهده گیرد. این کار از مهم‌ترین اقدامات بود که قطعاً اهمیت داده‌های آن طی سال‌های آتی روشن خواهد شد. ما در این دفتر ریل‌گذاری خوبی انجام دادیم که تاکنون ۴ پیمایش ملی انجام شده و ۸ پیمایش دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • هشدار مقام قطری درباره پیامدهای حمله اسرائیل به رفح
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه