Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام گفت: بر اثر وقوع زلزله در استان کرمانشاه ۲۰ میلیارد تومان به بخش پرورش ماهی، ۳۰۰ میلیارد تومان به بخش دام خسارت وارد شده و ۷۵ واحد مرغداری صنعتی و ۱۲۰ هزار قطعه مرغ تلف شده‌اند.

به گزارش امتداد نیوز به نقل از فارس، حسن رکنی در مورد آخرین وضعیت آسیب‌های ایجاد شده در حوزه دام، طیور و آبزیان به شهرستان‌های استان کرمانشاه بر اثر زلزله اظهار داشت: از زمان وقوع زلزله به طور هفتگی برای برآورد خسارت در حوزه امور دام به شهرهای آسیب‌دیده سفر کرده‌ایم و باید گفت، شهرستان‌های دالاهو، سرپل‌ ذهاب، ثلاث باباجانی، قصرشیرین، اسلام‌آباد، گیلانغرب و جوانرود که بیش از 1900 روستا دارند، با میزان تخریب‌های متفاوت بیشترین آسیب را بر اثر زلزله دیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه میزان تخریب و آسیب‌دیدگی در برخی روستاهای سه شهرستان سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و دالاهو به ترتیب بیشتر از بقیه مناطق بوده است، تصریح کرد: به دلیل آنکه نجات جان انسان‌ها از زیر آوارها اولویت بوده است، آواربرداری از روی دام و طیور با تأخیر انجام شده و در نتیجه میزان تلفات در این حوزه زیاد بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام با بیان اینکه به دلیل سنتی بودن سازه‌های نگهداری دام و طیور در روستاها که عموماً از سنگ و خشت گل بوده است، شرایط آسیب‌پذیر را بالا برده افزود: 8300 واحد دامپروری و دامداری روستایی که نوعاً در کنار ساختمان‌های مسکونی روستایی بودند، خسارت جدی دیدند و برآوردهای اولیه حاکی از آن است که حدود 300 میلیارد تومان حجم خسارتی است که به واحدهای دامداری وارد شده است.

رکنی همچنین به این نکته اشاره کرد که ۷۵ واحد مرغداری صنعتی در شهرستان‌های این استان بر اثر زلزله تخریب یا آسیب دیده‌اند که 120 هزار قطعه مرغ در آنها تلف شده‌اند.

دفن بهداشتی لاشه‌های دام به همراه آهک

پرسید با توجه به حجم تلفات دام و طیور در این منطقه چه کارهایی برای جلوگیری از شیوع بیماری ناشی از لاشه‌های حیوانات تدبیر کرده‌اید، گفت: اکیپ‌های دامپزشکی از همان روزهای اول به دفن بهداشتی لاشه‌های دام به همراه آهک در مناطق مشخص شده اقدام کرده‌اند که خود روستاییان هم در این زمینه کمک‌های بسیاری کرده‌اند.

وی افزود: همچنین بیش از صد دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین از پیمانکاران وزارت جهاد کشاورزی به روستاییان در امر آواربرداری کمک کرده‌اند که این فعالیت‌ها نیز همچنان ادامه دارد.

تخریب ۲۷۲ واحد پرورش ماهی بر اثر زلزله کرمانشاه

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام همچنین به آسیب‌هایی که در بخش شیلات بر اثر زلزله وارد آمده هم اشاره کرد و گفت: منطقه ریجاب از بخش‌های شهرستان دالاهو رودخانه‌ای دارد که از کوهستان سرچشمه می‌گیرد و به طول 4 تا 5 کیلومتر در دو طرف رودخانه تأسیسات پرورش ماهی راه‌اندازی شده است. به طوری که 102 واحد بالادست رودخانه و به طور پراکنده حدود 170 واحد در بقیه دیگر نقاط این رودخانه به امر پرورش ماهی مشغول بودند که پس از زلزله به دلیل حرکت سنگ‌های حجیم و رها شدن ‌آنها از روی کوه 272 مزرعه پرورش ماهی در این رودخانه آسیب دیده‌اند.

رکنی خاطرنشان کرد: دیواره استخرهای پرورش دچار شکستگی شده یا بخش‌هایی از جریان آب مسدود شده تا جایی که یا ماهی‌ها تلف شده‌اند یا له شده‌اند و یا در رودخانه رها شده و رفته‌اند. البته گل‌آلودگی آب هم سبب ایجاد تلفات سنگین در ماهیان پرورشی شده تا جایی که بیش از 20 میلیارد تومان به پرورش ماهی در این منطقه آسیب وارد شده است.

وی به اقدامات انجام شده وزارت جهاد کشاورزی برای بهبود وضعیت بخش دام و طیور در منطقه زلزله‌زده کرمانشاه اشاره کرد و گفت: نزدیک به 2 هزار تن جو رایگان در اختیار دامداران آسیب‌دیده استان کرمانشاه قرار گرفت که تاکنون یک‌هزار تن آن توزیع شده است. همچنین 250 تن سرشاخه نیشکر به عنوان خوراک دام از استان خوزستان به صورت رایگان به این منطقه ارسال شده است.

ضد عفونی اماکن دامی ۵۸۰ روستا تا کنون

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام در پایان ضدعفونی اماکن دامی ۵۸۰ روستا توسط سازمان دامپزشکی را از دیگر کارهای انجام شده عنوان کرد و گفت: به مرور برای بقیه روستاها هم این مسأله در دست اقدام است.

true برچسب ها : حسن رکنی خسارت زلزله دام و طیور زلزله کرمانشاه true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۴۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس


به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس؛ رئیس پژوهشکده مطالعات مکران دانشگاه هرمزگان و دبیر کنفرانس گفت: این کنفرانس با محور‌های تبارشناسی، حفاظت و تنوع زیستی، ژنتیک و زیست فناوری، زیست شناسی، بوم شناسی و جغرافیایی زیستی، تکثیر و پرورش، فیزیولوژی و تغذیه، تکنولوژی صید، مدیریت صید و ارزیابی، توسعه پایدار، اقتصاد دریامحور، فرآوری محصولات شیلاتی، ایمنی غذایی، ماهیان زینتی و بهداشت و بیماری‌ها است.
یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران از صبح امروز آغاز شده است و تا فردا پنج شنبه ششم اردیبهشت ادامه دارد.
ایمان سوری نژاد افزود: در این کنفرانس دو روزه نشست‌های تخصصی پرورش ماهی در قفس، تولید، اشتغال پایدار جوامع محلی، امنیت غذایی، بازمهندسی ساختار استخر‌های پرورش میگو به منظور ارتقای مدیریت بهداشتی مزارع و بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان نیز برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه پژوهشکده مطالعاتی مکران در سیریک راه اندازی می‌شود، گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس هماهنگی بین جوامع علمی و دانشگاهی با تولید کنندگان و بهره وران است.
سوری نژاد افزود: در پژوهشکده مکران ظرفیت‌های منطقه برای افزایش و جهش تولید بررسی می‌شود.
رئیس انجمن ماهی شناسی ایران نیز با اشاره به اینکه تنوع زیستی ماهیان در خلیج فارس بین هشتصد تا ۹۰۰ گونه است، گفت: همچنین در دریایی عمان بیش از هزار و ۵۰ نوع تنوع زیستی ماهیان وجود دارد.
سهیل یکدلی با بیان اینکه ۳۰۰ نوع تنوع زیستی ماهیان در آب‌های داخلی ایران وجود دارد، افزود: هرمزگان بعلت همجواری با سواحل سهم قابل توجهی در این تنوع زیستی دارد.
وی گفت: انجمن ماهی شناسی ایران همراستا با سیاست‌های کلی نظام مبنی بر توسعه دریامحور، این کنفرانس‌ها را برای به حداقل رساندن آسیب‌های محیط زیست برگزار می‌کند.
رئیس انجمن ماهی شناسی ایران با اشاره به اینکه، پرورش ماهی در قفس به حفظ زیست بوم دریایی کمک می‌کند، افزود: صید کوسه ماهی‌ها یک خطر برای این گونه از ماهیان است.
یکدلی گفت: پرورش ماهی تیلاپیلا در هرمزگان موجب انقراض و جایگزین ماهیان بومی هرمزگان می‌شود و به ماهیان زیست بوم استان ضرر‌های غیرقابل جبرانی وارد می‌کند.
نماینده مردم بندرعباس، حاجی آباد و قشم در شورای اسلامی نیز گفت: از ۱۳ شهرستان هرمزگان، ۹ شهرستان ساحلی است که این نشان از ظرفیت‌های بالا در زمینه‌های دریامحور، تجارت و گردشگری دریایی و صیادی این استان دارد.
احمد مرادی با بیان اینکه صید و صیادی تقریبا صد درصد مردمی است، افزود: در برنامه پنجم و ششم توسعه به مساله زیست بوم منطقه توجه شده است که به اشتغال و ماندگاری جمعیت در سواحل و جزایر کمک می‌کند.

بیشتربخوانید:ممنوعیت صید برخی آبزیان در آب‌های هرمزگان
وی گفت: تکلیف قانونی دولت در برنامه ششم پرورش ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس است که در بهترین حالت ۲۰ هزار تن تولید شده است.
رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان هم گفت: دریامحوری یکی از پایه‌های رونق اقتصادی است و بخش خصوصی در زمینه آبزیان فعالیت‌های خوبی داشته است.
محمدرضا صفا افزود: برای حفظ ذخیره گاه آبزیان طرح‌های پرورش ماهی در قفس و ساخت مکان‌های ذخیره سازی و لاروگیری صورت گرفته است.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور
  • استفاده از اقتصاد دریا از فاصله ۱۳۰۰ کلیومتری!
  • راه اندازی طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور در دانشگاه ملی ملایر 
  • ۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت