Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@21:23:49 GMT

گفت‌وگو با طراح طعم‌های ایرانی در کانادا

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۴۵۴۴۱

گفت‌وگو با طراح طعم‌های ایرانی در کانادا

بوی خوش سبزی تازه در یک ظهر پاییزی همه محله را فرا گرفته است، تشخیص دستور پخت غذای امروز کار چندان سختی نیست؛ لوبیا قرمز، گوشت و ادویه جات هم باید کنار این سبزی خوش عطر باشند تا سرآشپز کار را شروع کند صدای رسای یک خانم که همه تجربه‌اش را با رنگ‌ها و بوها و البته مزه‌ها در قابلمه‌ای که تازه به درجه جوش رسیده مخلوط کرده به گوش می‌رسد امروز آشپزخانه رنگ‌های خوشمزه‌ای را در خود حل خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار ایسنا، مهناز داوودی سال‌ها است که با نام مهناز امیری سر آشپز آشپزخانه یک مجموعه آموزشی است که خود آن را اداره می‌کند، این مجموعه از سال 1360  فعالیت خود را از یک آشپزخانه کوچک شروع کرد، اما امروز عطر غذای ایرانی این مجموعه را می‌توانید تا کانادا استشمام کنید.

امیری نخستین فردی است که رشته آشپزی را در فنی و حرفه‌ای اصفهان تاسیس کرد او که آشپزی را هنرشگفت انگیز طعم‌ها و رنگ‌ها می‌داند در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا از توسعه این "هنر- صنعت" و اشتغالزایی آن در ایران و کشورهای دیگر می‌گوید که می‌توانید در ادامه بخوانید:

از آغاز کارتان به عنوان یک آشپز بگویید؟ 

آموزش آشپزی را برای نخستین بار در آشپزخانه منزل خود شروع کردم، بیشتر برای اینکه بیکار نباشم این کار را با تشویق دوستانم شروع کردم؛ من معلم حرفه وفن بودم و از کردستان به اصفهان منتقل شدم و پس از به دنیا آمدن فرزندانم از آموزش و پرورش جدا شدم. دست پخت خوبم به من کمک کرد تا زمان بیکاری خود را پر کنم و تا حدود 10 سال بدون مجوز آموزش دادم و با کمک همسرم اولین نفری بودم که در فنی و حرفه‌ای تقاضای رشته آشپزی را دادم و با کمک مدیر کل وقت فنی و حرفه‌ای توانستم برای اولین بار به همراه اعظم گلزارمنش و زهرا سرتیپی رشته آشپزی را در اصفهان تاسیس کنیم. از سال ۱۳۷۰ با مجوز فنی و حرفه‌ای شروع به آموزش آشپزی کردم.

فکر تاسیس نمایندگی آشپزی ایرانی در کانادا از کجا شروع شد؟

من به ترکیه، دبی و آلمان سفرهایی داشتم، این سفرها با هدف ارتقاء مهارت و به روز کردن اطلاعات و هنر آشپزی و شیرینی پزی بود و با همین هدف در نمایشگاه‌ها شرکت می‌کردم تا از جدیدترین‌ برندهای مطرح و بنام در حوزه مواد غذایی دنیا اطلاع یابم؛ سال ٢٠١٤ را با سفر و اقامت دخترانم در کانادا با هدف ایجاد نمایندگی و همکاری با این کشور شروع کردیم و با محدودیت‌های فراوان بالاخره به نتایجی رسیدیم و در حال حاضر نمایندگی در کانادا داریم و برنامه‌ ریزی بسیار ویژه‌ای برای دو سال آینده کرده‌ایم، به جهت ایجاد یک فضای رقابتی و فعالیت در عرصه جهانی  به دنبال اخذ نمایندگی از چندین موسسه بین المللی هستم و در این زمینه فعالیت‌های وسیعی انجام داده‌ام و باور دارم که ایران در عرصه صنعت آشپزی می‌تواند همگام با سایر کشورها قدم بردارد.

آیا این هنر می‌تواند بیشتر از این پیشرفت کند و در جایگاه بهتری قرار بگیرد؟

 پیشرفت این صنعت بسیار خوب بوده و مجموعه ما تلاش زیادی برای به روز کردن و آوردن جدیدترین دستورها و استانداردهای جدید کرده و با افتخار مدعی پیشگامی در این عرصه هستیم و برای بسیاری چه در داخل و چه در خارج اشتغال زایی و کارآفرینی کردیم تا راه و مسیرشان را در این عرصه پیدا کرده و مشغول به کار شدند. با امید و باور به اینکه ایران و غذای ایرانی و آشپزخانه ایرانی در جایگاه بسیار بالاتر از امروزش قرار گیرد و فرزندان آینده برای فرهنگ و تاریخ آشپزخانه  ایرانی سخن‌ها داشته باشند و ارزش قایل شوند.

هنر آشپزی تا چه اندازه در جذب گردشگر تاثیر می‌گذارد؟ 

غذاهای ایرانی از لحاظ طعم و ادویه بسیار خوشمزه‌تر از غذاهای اروپایی است و تقریبا غذاهای ما به اروپا و آسیا نزدیک است اما در این زمینه از کشورهای کانادا و آمریکا دوریم و چون طعم و بوی خاصی در ادویه‌های ما وجود دارد توریست‌ها را به خود جذب می‌کند و جالب است بدانید در میان غذاهای ایرانی کباب‌ها و خورشت‌ها به خصوص خورشت سبزی در کشورهای دیگر بسیار پر طرفدار است.

آشپزخانه‌های ایران به لحاظ سطح کیفیتی در چه سطحی قرار دارند؟ 

متاسفانه در ایران بهداشت در آشپزخانه‌ها بسیار ضعیف است و از ادویه‌جات غیره بهداشتی و رنگ‌های غیر مجاز بسیار استفاده می‌شود در کشور های خارجی به کیفیت غذا اهمیت زیادی داده می‌شود، اما متاسفانه در ایران به ظاهر غذا بیشتر توجه می‌شود. 

پیروز میدان سنت و مدرنیته در آشپزی ایرانی کیست؟

در حال حاضر ما بیشتر سعی می کنیم مردم را با غذاهای سنتی آشنا کنیم چرا که بهترین جایگزین برای فست فودها هستند و می‌توانند اشتیاق مردم را از فست فود کم کنند؛ متاسفانه نسل جدید دیگر غذاهای سنتی را نمی‌شناسند و حتی ظاهر غذا را که نگاه می‌کنند سریع  می‌گویند دوست نداریم، اما مادران باید غذاهای سنتی را آموزش ببینند و از ابتدا در لیست غذایی روزانه خود قرار دهند تا بتوانیم سوسیس و کالباس و ... را از سبد غذایی حذف کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۵۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیش‌فروش بلیت اجراهای خرداد «امشب به صرف بورش و خون»

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایش «امشب به صرف بورش و خون» نوشته مهدی یزدانی‌خرم و کارگردانی صابر ابر از ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ در بلک‌باکس پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب روی صحنه رفته است.

با پایان بلیت اجراهای ماه اردیبهشت «امشب به صرف بورش و خون»، پیش‌فروش بلیت ۲۰ اجرای این نمایش در ماه خرداد، از طریق سایت تیوال آغاز شد.

دانشجویان رشته‌های مختلف می‌توانند در «یکشنبه‌های دانشجویی» با تخفیف به تماشای این اثر نمایشی بنشینند.

صابر ابر این مونولوگ را که بر اساس رمان «نازنین» فئودور داستایوفسکی و ترجمه یلدا بیدختی شکل گرفته است، در کنار فاطمه نقوی به صحنه می‌برد.

دیگر عوامل نمایش «امشب به صرف بورش و خون» عبارتند از: مجری طرح: امیرسپهر تقی‌لو، طراح صحنه: صابر ابر، طراح لباس: ندا نصر، طراح گرافیک: فرهاد فزونی، طراح نور: نیلوفر نقیب ساداتی، محمدرضا رحمتی، طراح گریم: لعیا خرامان، طراح صدا: عرشیا باقری، تبلیغات: استودیو این/جا، تبلیغات مجازی: آریان امیرخان (قیلم نیوز)، دستیار کارگردان: جواد باقری، گروه کارگردانی: الهام میرشفیعی، نیما سکوت، دستیار تهیه و تولید: محمدامین ساکی.

کد خبر 6089847 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • از سرگیری فعالیت‌های «آشپزخانه مرکزی جهانی» در غزه
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • آغاز پیش‌ فروش بلیت اجرا‌های «امشب به صرف بورش و خون»
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • آغاز پیش‌فروش بلیت اجراهای خرداد «امشب به صرف بورش و خون»
  • (تصاویر) شاهکار طراح ایرانی در نمایشگاه خودرو پکن
  • پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول
  • تبریک روز جهانی طراح و گرافیک + متن و پوستر World Graphics Day