Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دانه های روغنی اداره کل جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی گفت: در سال جاری ۳هزار ۶۸۰ هکتار از زمین های کشاورزی استان به کشت محصول کلزا با بیش از ۹۸۳ بهره بردار اختصاص یافته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از کانی پرس، صبح امروز 7 آذرماه جاری، با حضور کارشناسان فرانسوی زمین های سطح کشت کلزا در بوکان مورد بازدید و بازرسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حاشیه این بازدید ها که جهت افزایش تولید این محصول در منطقه با مشارکت شرکت های فرانسوی انجام شد معاون  دانه های روغنی اداره کل جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در گفتگوی اختصاصی با کانی پرس عنوان کرد: در سال جاری ۳هزار ۶۸۰ هکتار از زمین های کشاورزی استان به کشت محصول کلزا با بیش از ۹۸۳ بهره بردار اختصاص یافته است.
صولت افزود: عمده شهرستانهای که امسال در کشت محصول کلزا اقدام کردند به ترتیب شهرهای پلدشت، نقده، بوکان، شاهیندز و میاندواب هستند که توانستند با کاشت این محصول مهم راندمان تولید کلزای استان در سطح کشور را به چندین برابر افزایش دهند.
وی ادامه داد: برای ۳ هزار و ۶۸۰ هزار هکتار از زمین های زیر کشت کلزا نزدیک به ۲۳ تن بزر هیبرت فرانسه و المانی به صورت یارانه ای در میان کشاورزان توزیع شده است.
مسئول دانه های روغنی اداره کل جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: در سال جاری نیز بیش از ۳۰۰ هکتار به صورت پایلوت در شهرستان های پلدشت،نقده و بوکان زیر کشت بزر های هیدرومیل و ناتالی جهت افزایش راندمان تولید و بهره وری رفته است.
وی عنوان کرد: هم اکنون میانگین تولید کلزای استان در هر هکتار ۲هزار و ۲۰۰کیلو است که امید است با کاشت این بزرهای جدید و همچنین بازرسی های مکرر شرکت تولید کننده حداقل برداشت ما در هر هکتار به سه و نیم تن افزایش یابد.
در ادامه مسئول و نماینده شرکت اولاریس فرانسه نیز در گفتگوی اختصاصی با کانی پرس ضمن تشکر از مهمانان نوازی کشاورزان بوکانی عنوان کرد: با بازدید های که از سطح مزارع زیر کشت کلزای بوکان داشتم باید عنوان کنم که مزارع بوکان در بسیاری از فاکتور های مورد نظر ما از زمین های اتحادیه اروپا باکیفیت تر و دارای پتانسیل بیشتری چهت کاشت کلزا است.
خانم سندرین ادامه داد: بنده اینده ای بسیار روشن برای محصول کلزا در منطقه بویژه شهرستان بوکان می بینیم ولی به شرطی که همه فاکتور ها از اماده کردن زمین تا زمان برداشت در ان به صورت استاندارد رعایت شده باشد.
همچنین کارشناس مسئول وزارت جهاد کشاورزی نیز در حاشیه این بازدید ها به کانی پرس گفت: هدف ما وارد کردن بزر کلزا نبوده بلکه ما سعی کردیم تکنولوژی کلزا را وارد ایران کنیم و با این اهداف تعیین شده در وزارت باعث شد که اخرین یافته ها و تکنولوژی کاشت کلزا را وارد ایران کینم.
فخاری ادامه داد: ارقامی که وارد ایران شده مقاوم به ریزش هستند همچنین نیاز به ابدهی بسیار پاینی دارند و مقاوم به بیماری های گوناوگون از جمله فوما که یک بیماری بازدارنده است هستند.
وی افزود: در سال های گذشته برای هر هکتار بیش از ۱۰ کیلو گرم بزر لازم است که با توزیع این ارقام جدید این میزان طبق توسیه کارشناسان فرانسوی ۲ و نیم کیلو در هر هکتار است ولی ما به کشاورزان کشورمان توصیه کردیم از چهار و نیم کیلو برای هر هکتار استفاده شود.
ما در سال جدید ۲۲۰ تن بزر از کشور فرانسه برای بیش از ۴۴ هزار هکتار زمین وارد کردیم که امید است این مهم صرفه جوی در اب و بهره وری افزایش محصول شود.
رئیس جهاد کشاورزی بوکان نیز همچنین در گفتگو با کانی پرس عنوان کرد: نیزدیک به ۳۸۰ هکتار از زمین های کشاورزی بوکان در سال جاری زیر کشت کلزا فرار گرفته که از این میزان نزدیک به ۱۰۰ هکتار ان زیر کشت بزر جدید وارد شده از فرانسه قرار گرفته است.
قادری ادامه داد: هم اکنون بوکان در رتبه سوم استان بعد از پلدشت و نقده در تولید کلزا قرار دارد که امید است با مکانیزه شدن داشت و برداشت کلزا میزان برداشت ما شاهد افزایش چشم گیری باشد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۶۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت ۸۰ هکتار باغ زیتون در لرستان

 سرهنگ احسان جهان‌بخش، در دورۀ منطقه‌ای آموزش و توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی گفت: ۸۰ کیلومتر کانال آب‌بر در مزارع لرستان با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون احداث شده‌است.

او با بیان اینکه تمام اقدامات سپاه و بسیج سازندگی در راستای تحقق تولید و ایجاد اشتغال است، اضافه کرد: ۸۱۲ صندوق قرض‌الحسنه در لرستان فعال است.

مسئول بسیج سازندگی سپاه لرستان با اشاره به فعالیت ۱۴ تعاونی سپاه یادآور شد: سپاه این استان از افراد معرفی‌شده برای عضویت در صندوق‌های قرض‌الحسنه حمایت می‌کند.

جهان‌بخش با تأکید به عقب‌ماندگی‌های مداوم لرستان با وجود آب فراوان و خاک حاصلخیز متذکّر شد: اجرای طرح جهاد آب‌‎رسانی در جهت انتقال آب شرب به مناطق محروم این استان است.

او با بیان هدف‌گذاری برای احداث گلخانۀ ۳۲۰۰ متری در لرستان، بیان کرد: ۸۰ هکتار باغ زیتون توسط سپاه این کاشت شده‌است و توسعۀ این باغ را در دستور کار داریم.

مسئول بسیج سازندگی سپاه لرستان با تأکید به فعالیت شبانه‌روزی برای رونق اشتغال در این استان، اعلام کرد: خدمت‌رسانی سپاه در ۱۶۰ شهر در حال انجام است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد
  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • کاشت ۸۰ هکتار باغ زیتون در لرستان
  • کشت چغندرعلوفه‌ای در ۱۰۰ هکتار از مزارع استان قزوین بصورت پایلوت 
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان