Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حمید عرفانیان جم تاکید کرد: این تضاد بدون شک صدمات جانی و مالی خواهد داشت و باید مقررات در استفاده از پوسته شیشه‌ای در ساختمان‌ها کاملا بروز شود.

وی درباره آسیب‌ ساختمان‌های بلند با پوسته شیشه‌ای به هنگام بلایای طبیعی در تهران اظهار داشت: برای استفاده از محصولاتی که علم پشتوانه آن است باید دقیقا دستورالعمل‌های فنی و اجرایی تولید کنندگان علوم فنی در حوزه شیشه و پوسته‌های شیشه‌ای را اجرا کنیم، سابقه تاریخی نشان داده است هر زمان به نام بومی سازی به تغییر این دستورالعمل‌ها مبادرت ورزیدیم دچار خطا‌ها و اشتباهات جدی شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: با رشد صنعت و اقتصاد در 100 سال گذشته اسکلت‌های ساختمانی نیز با هدف ساختن ساختمان‌های بلند و برای رهایی از محدودیت‌های اجرایی ساختمان سازی با مصالح بنایی ابداع شده است.

وی ادامه داد: استفاده از اسکلت‌های ساختمانی به معنای حذف روش‌های سنتی ساخت و ساز با مصالح بنایی، یا به عبارتی حذف ساخت وساز به روش "تر" و سبک سازی و صنعتی سازی است، اما متاسفانه تکنولوژی ساخت در کشور ما در بلاتکلیفی کامل بین تفکر مدرنیته استفاده از سیستم اسکلت‌های ساختمانی و تفکر سنتی ساخت و ساز سنتی با مصالح بنایی است که این بلاتکلیفی مهمترین نقیصه صنعت ساختمان در کشورمان است.

عرفانیان جم گفت: هنگام وقوع زلزله به همان میزان که شیشه به افراد صدمه می‌زند مصالح ساختمانی نیز آسیب رسان است، در زلزله اخیر منطقه غرب کشور تلفات نه ناشی از سازه‌های ساختمانی که ناشی از آوار مصالح ساختمان هاست. 

مشاور معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: به کار بردن شیشه در ساخت و ساز به درستی آموزش داده نشده و نیز تکنولوژی استفاده از آن در ساختمان رعایت نمی‌شود،به همین دلیل در بلایای طبیعی به اندازه آوار؛ مصالحساختمانی هم خطرساز است.

این کارشناس معماری در مورد تکنولوژی استفاده از شیشه در ساخت و ساز ساختمان‌ها تاکید کرد: هرگز در ساختمان‌های شیشه‌ای بلند مرتبه، مصالح بنایی و شیشه در کنار یکدیگر به کار برده نمی‌شود. فناوری اجرا در ساختمان‌ها با توجه به تعداد طبقات متفاوت است، اما در مقررات ملی ساختمان کشور که ناظر بر کد‌های ایمنی ساختمان هاست، مبحث اجرای پوسته‌های شیشه‌ای را نداریم.

عرفانیان جم ادامه داد: هنگام وقوع زلزله، باد‌های شدید و آتش سوزی، سیستم‌های نما درست کار نخواهد کرد و باید مقررات در حوزه پوسته‌های شیشه‌ای کاملا بروز شود، این مقررات در کشور‌های توسعه یافته با تلاش انجمن‌های تخصصی در هر رشته‌ای انجام می‌شود. به عنوان مثال انجمن شیشه متولی تولید استاندارد‌ها و معیار‌های فنی در فناوری شیشه است، اما در ایران انجمن‌های تخصصی با این عنوان وجود ندارد.

وی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در کشورمان را متولی تبیین معیار‌های فنی در این زمینه دانست و بیان کرد: این مرکز در عمل نمی‌تواند به تنهایی متولی تبیین تمامی معیار‌های فنی در تمام حوزه‌ها باشد، چراکه دامنه و وسعت موضوعات، تکنولوژی‌ها و تولیدات علوم در این حوزه صنعت ساختمان بسیار گسترده‌تر از آن است که تنها یک مرکز بتواند پاسخگوی آن باشد. 

عرفانیان جم اظهار کرد: تدوین این معیار‌ها باید در انجمن‌های تخصصی در هر حوزه تولید انجام شود و این مرکز باید تنها در نقش حاکمیتی و مدیریت کلان برای تایید و کنترل فرایند تبیین این معیار‌ها نظارت عالیه داشته باشد.

وی تاکید کرد: بلندمرتبه سازی و علوم وابسته به آن محصول کشور‌های توسعه یافته بوده و معیار‌های فنی آن نیز محصول همان کشورهاست که ساختار علمی و سیستم‌های فنی بلندمرتبه سازی یکسان و مشترک بوده و تنها عوامل متغیر در آن عوامل جغرافیای و بومی محل پروژه هاست، به این دلیل حتما باید فرهنگ صنعت ساخت و ساز در کشور مطابق مشخصات جهانی آن در همه حوزه‌های نرم افزاری و سخت افزاری آن از تربیت نیروی انسانی متخصص تا قوانین و مقررات حقوقی مربوطه و نیز جایگزینی صنعتی سازی با سنتی سازی بازنگری شود.

مشاور معاون وزیر راه و شهرسازی درباره راه حلی برای ایمن سازی ساختمان‌های فعلی با جدار شیشه‌ای گفت: اجرای پوسته بیرونی ساختمان خود حوزه‌ای از علم ساختمان است که در دنیا به Building Envelope مشهور است که در ساختمان‌های ساخته شده با پوسته شیشه‌ای در این حوزه کاری انجام نشده است و حل شدنی نیست، ایمنی در این ساختمان‌ها تنها با بازنگری ضوابط فنی در پوسته‌های خارجی ساختمان در آینده امکان پذیر است.

عرفانیان به کار بردن نمای شیشه‌ای در ساختمان‌ها را تنها با رعایت شرایط و معیار‌های فنی مطابق بلامانع دانست و افزود: در بحث شهرسازی میان بافت قدیمی و تاریخی شهری، برج شیشه‌ای ساخته نمی‌شود. در مباحث هویتی شهرسازی، تنها ضوابط شهرسازی است که تعیین کننده محدوده‌های مشخصی برای بلند مرتبه سازی و استفاده از نما‌های شیشه‌ای مجاز است.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۵۱۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

متخصصان دانشگاه صنعتی سوینبرن استرالیا رفتار ۲۰۰۰ نفر را در بازه زمانی ۲۴ ساعته تجزیه و تحلیل کردند تا برای دستیابی به سلامتی مطلوب و بهینه، ترکیبی مناسب از تمرین بدنی و استراحت را تعیین کنند.

زمان‌بندی و تفکیک ایده‌آل تقریبا به این شکل بود که هشت ساعت خواب، پنج ساعت ایستادن، شش ساعت نشستن و تقسیم چهار ساعت برای فعالیت بدنی سبک و متوسط.

رعایت این تقسیم‌بندی به کنترل قند خون و ارتقای سلامتی قلب کمک می‌کند.

فعالیت بدنی متوسط تا شدید می‌تواند پیاده‌روی سریع یا دوچرخه‌سواری باشد یا دویدن آهسته، برای فعالیت بدنی سبک هم می‌توان هر فعالیتی از پیاده‌روی گرفته تا آشپزی و کار خانه یا حتی خندیدن با صدای بلند را به فهرست افزود.

به گزارش ایندیپندنت، گروه تحقیقاتی دانشگاه سوینبرن به افراد توصیه می‌کند شب‌ها هشت ساعت و ۲۰ دقیقه بخوابند تا سلامتی کلی‌شان حفظ شود و از خوابیدن کمتر یا بیشتر از میزان توصیه‌شده اجتناب کنند.

این تحقیق تاییدی بر توصیه‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا است که تاکید می‌کند دست‌کم هفت ساعت خواب شبانه داشته باشیم. خطرات کم‌خوابی به‌خوبی مشخص و مستند شده است اما خوب است بدانیم که خواب بیشتر از ۹ ساعت در شب با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

متخصصان تاکید کردند که صرف زمان کمتر برای نشستن و زمان بیشتر برای ایستادن، انجام دادن فعالیت‌های بدنی و خواب کافی، بر سلامتی قلب و عروق تاثیرگذار است. رعایت این زمان‌بندی فعالیت‌ها طیف گسترده‌ای از نشانگرهای سلامتی را در برمی‌گیرد و ۲۴ ساعتی را شکل می‌دهد که به سلامت کلی بهتر منجر خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • مردم گم شده در دعوای سیاسی بر سر تورم!/یک ضربه دیگر بر بار شیشه/بازی بن‌سلمان با کارت فلسطین
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • وقوع زلزله در این استان
  • زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند