Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@15:55:14 GMT

هنرمندان ما به حقوق خود آشنایی ندارند

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۶۰۶۴۶

هنرمندان ما به حقوق خود آشنایی ندارند

جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان پس از ۲۳ دوره برگزاری، یک اتفاق موقت چندروزه محسوب نمی‌شود بلکه محملی برای انتقال یک فرهنگ است. بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در آذرماه جاری در همدان برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان پس از 23 دوره برگزاری، یک اتفاق موقت چندروزه محسوب نمی‌شود بلکه محملی برای انتقال یک فرهنگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در آذرماه جاری در همدان برگزار خواهد شد.  
شعار این جشنواره «کودکی؛ همسفر قصه‌ها» و هدف آن تقویت و رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران‌زمین از طریق نمایش اعلام شده است. مریم کاظمی؛ دبیر این جشنواره که خود از بازیگران عرصه تئاتر، تلویزیون و سینما است؛ در گفت‌وگویی با ما درباره جشنواره و فعالیت‌های هنری خود گفته است.  

در این روزها مشغول چه کارهایی در زمینه فرهنگ و هنر هستید؟

چون از مدتی پیش در عرصه تئاتر بیشتر فعال هستم، معمولاً در حوزه تلویزیون نمی‌توانم فعالیت کنم زیرا از نظر زمانی امکان هماهنگی را ندارم و نمی‌توانم در سریال‌های با زمان طولانی حضور داشته باشم. به همین دلیل صرفاً می‌توانم سریال‌های چند اپیزودی یا چند قسمتی را قبول کنم. باید شرایط خاصی پیش بیاید که در مجموعه‌های طولانی حضور داشته باشم که این مورد هم به‌ندرت رخ می‌دهد.

در حال حاضر هم در یک سریال اپیزودیک به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی حضور دارم و امکان دارد که که در ماه‌های آتی یک سریال درازمدت را شروع کنم.

در تئاتر هم به‌تازگی اجرای نمایش «خسیس» را در پردیس تئاتر تهران به اتمام رساندم و در گروه تئاتر مستقل که عضو آن هستم، برنامه‌های متعددی را در پیش خواهیم داشت. برنامه‌های آینده گروه ما بر این مبنا است که کلاس‌های بازیگری و تدریس ارتباط‌جمعی برای نوجوانان برگزار کنیم. کار پایانی دوره پیش این کلاس‌ها را به‌صورت یک نمایشنامه آماده اجرا کرده‌ام  که ان‌شاءالله در جشنواره تئاتر شهر برای نخستین بار اجرا خواهد شد. یک نمایش هم برای گروه سنی کودک و نوجوان در بخش حرفه‌ای خواهم داشت که منتظر سالن برای اجرای آن هستم. همچنین دبیری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را بر عهده دارم که در همدان برگزار می‌شود. از ماه‌های گذشته نیز درگیر مسائل جاری و انتخاب آثار بودیم و چون برای اولین بار است که عهده‌دار این سمت شده‌ام، باید مقداری حساسیت به خرج دهم، به همین دلیل بخشی از وقت روزمره مرا می‌گیرد.

پس همزمان در چندین زمینه فرهنگی فعالیت دارید و در کنار این‌ها، مسئولیت سنگینی را هم عهده‌دار شده‌اید. آیا این امر موجب وقفه در کارهای شما نمی‌شود؟

اگر قرار باشد آدم‌ها ناامید شوند که در واقع نباید فعالیتی را انجام دهند. در املای نانوشته هم غلطی پیدا نمی‌شود. ما مشکلات زیادی را در جامعه می‌بینیم و این مسئله فقط مختص به بنده نیست. تمام کسانی که در زمنیه تئاتر فعالیت دارند، قطعاً با مشکلاتی نظیر بودجه و سالن روبه‌رو هستند ولی مشکل در آنجا است که هیچ برنامه‌ریزی منسجمی وجود ندارد و همیشه کارها قائم به سلیقه افراد است. این مسئله گاهی آسیب‌آفرین است و باید مراقب این باشیم که دشمنی با کسی پیدا نکنیم که آینده حرفه‌ای ما را خدشه‌دار کند. فعالیت افراد در چنین فضایی بر اساس نوع کارشان سنجیده نمی‌شود بلکه بر طبق مناسباتشان ارزیابی می‌گردد. اگر یک کارگردان بخواهد نمایشی را بر روی صحنه ببرد، صرف‌نظر بر اینکه خانم یا آقا باشد، باید بیشتر تلاش خود را بر مسائل جاری اجرایی و قانع‌کردن مدیران متمرکز کند.

خودتان به برنامه‌ریزی نامنظم اشاره داشتید. فکر نمی‌کنید خود هنرمندان هم در ایجاد و تشدید این وضعیت مقصرند؟

هیچ پدیده‌ای وجود ندارد که چند طرف درگیر مسئله نباشند و فقط یک طرف را مقصر بدانیم. طبیعتاً ما هنرمندان اجازه داده‌ایم که حقوقمان نادیده گرفته شود. من صحبت شما را قبول دارم زیرا ما هنرمندان هم با حقوق خود آشنایی کافی نداریم و کارهای فردی را بر کارهای گروهی ترجیح می‌دهیم.

ما معمولاً به جریان فکر نمی‌کنیم و به‌صورت فردی به قضایا می‌نگریم. اگر شرایط برای ما خوب باشد، در واقع هیچ مشکلی وجود ندارد! در صورتی که این روش فکری کاملاً غلط است. متأسفانه ایده غلطی در بین اهالی هنرمند جای باز کرده است که ما هنرمندان باید فقط به هنر فکر کنیم و لازم نیست که به اقتصاد و مشکلات دیگر فکر کنیم و باید خودمان را از این عرصه‌ها کنار ‌بکشیم. این مسئله موجب می‌شود که دیگران دخالت‌های نابجایی در امور داشته باشند. وقتی ما شناخت همه‌جانبه‌ای از محیط زندگی خود نداشته باشیم، بدیهی است که نباید انتظار موفقیت را نیز داشته باشیم.

جشنواره‌های متعددی در طول سال برگزار می‌شود. اما می‌توان گفت که جشنواره کودک و نوجوان، چه در بخش تئاتر و چه فیلم، ارتباط خوبی با مخاطب برقرار می‌کند. آیا قرارگرفتن در فضای این جشنواره در زندگی شخصی شما هم تأثیرگذار بوده است؟

بله، فارغ از اینکه بخواهیم مباحث احساسی داشته باشیم، هر جشنواره‌ای با کادر مشخص خود فعالیت می‌کند و باید با پرسنل مجرب اداره شود که بتواند اهداف و سیاست‌گذاری‌هایش را به دست آورد. بنده از زمانی که وارد تئاتر کودک شدم، دیدگاهم نسبت به زندگی تا اندازه‌ای تغییر کرد. نمایش‌هایی که در حوزه کودک اجرا می‌کنم، برای جهت‌دهی به کارهای بزرگسال هم تأثیرگذار است و سعی می‌کنم که از شفافیت و سادگی کودکی در کارهایم استفاده کنم. ولی جشنواره یک کار کاملاً ستادی است و باید با وحدت همه اجزا پیش برود.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۰۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران با همکاری اداره کل هنر‌های نمایشی و بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران را آبان ماه در پردیس تئاتر تهران و شهرستان‌های استان برگزار می‌کند.

موضوع ویژۀ این دوره جشنواره جوانی جمعیت و فرزندآوری است و استحکام بنیان خانواده با تأکید بر جایگاه زن، عفاف و حجاب، تأکید بر هویت ملی ایرانی براساس سه عنصر اصلی مسلمان‌بودن، انقلابی‌بودن و عمق تاریخی طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، تأکید بر امیدآفرینی و نشاط اجتماعی، موضوعات شهر و شهروندی با تکیه بر اخلاق، معرفی و شرح زندگانی شخصیت‌های مهم ملی، علمی و مذهبی، جهاد تبیین، ایثار و ارزش‌های جبهۀ انقلاب و مقاومت، آسیب‌های اجتماعی، ضرورت وحدت و یکپارچگی ملی، مذهبی و قومی و جهش تولید با مشارکت مردم از دیگر اولویت‌های موضوعی این رویداد هنری هستند.

بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران شامل بخش مسابقه تئاتر استان تهران، ایثار، نهال (ویژۀ آموزشگاه‌های هنر‌های نمایشی شهرستان‌های استان تهران)، تئاتر خیابانی، لبخند (آثار کمدی، طنز و نمایش‌های آئینی و سنتی)، تئاتر کودک و نوجوان، نمایشنامه‌نویسی و کارگاه‌های آموزشی است که تمامی بخش‌های جشنواره، به استثنای کارگاه‌های آموزشی، به شکل رقابتی برگزار می‌شود.

بر اساس گاهشمار جشنواره، گروه‌های متقاضی شرکت در جشنواره، تا ۳۱ خردادماه فرصت دارند با مراجعه به درگاه تئاتر استان تهران در تارنمای ایران تئاتر (به آدرس Tehran.theater.ir) در این رویداد هنری ثبت نام کنند.

ارزیابی آثار این دوره از جشنواره تئاتر استان تهران ۳۱ مرداد تا ۹ شهریور خواهد بود آثار برگزیده از ۲۵ شهریور تا ۴ آبان در شهرستان‌ها اجرا خواهند شد.
گفتنی است، بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران از ۹ تا ۱۶ آبان به دبیری امیرحسین شفیعی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری