Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین کشوری که درباره تمدید توافق کاهش تولید نفت تا پایان سال میلادی آینده صحبت کرد عربستان سعودی یا هیچ تولیدکننده دیگر خلیج فارس نبود. حتی ونزوئلا نبود، بلکه روسیه و در واقع ولادیمیر پوتین، رییس جمهور این کشور بود که در جریان سفر پادشاه عربستان به مسکو در اکتبر این پیشنهاد را مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، در آن زمان اکثر مشارکت‌کنندگان در این توافق از یکدیگر به دلیل نرخ بالای پایبندی و نتایج روشن کاهش تولید تقدیر می‌کردند و استدلال داشتند تمدید توافق ممکن است غیرضروری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون به نظر می‌رسد که همه حداقل در اوپک متقاعد شده باشند که تمدید توافق در واقع ضروری است، اما کشوری که ممکن است این توافق را انجام داده یا نقض کند، روسیه خواهد بود.

یک منبع آگاه در اوپک به بلومبرگ گفت: پوتین در واقع تعیین تکلیف می‌کند. هلیما کرافت، مدیر بخش کالاهای شرکت "آر بی سی کپیتال"، رییس جمهور روسیه را سزار انرژی جهان خواند. در واقع به نظر می‌رسد روسیه به همراه شیل آمریکا جای عربستان سعودی را به عنوان عامل تاثیرگذار در بازار گرفته است، اما این اتفاق چگونه روی داد و اوپک چه‌طور از آن غافل ماند؟ این مساله درست مانند رونق شیل که اوپک آن را دست کم گرفت و تا همین اواخر نادیده گرفته بود به تدریج اتفاق افتاد. روسیه منابع طبیعی زیادی دارد. این کشور همچنین تلاش می‌کند بهترین استفاده ممکن را از این منابع ببرد و سال‌هاست سرگرم توسعه تولید نفت خام خود بوده که سال گذشته درست پیش از توافق کاهش تولید اوپک، به بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در ۳۰ سال گذشته بود.

پوتین ریاض را به این شکل بازی داد. روشن است که مشارکت روسیه در توافق کاهش تولید در واکنش به شکلی که اوپک می‌خواهد برای قیمت‌ها حیاتی است. برای جواب گرفتن، بزرگترین صادرکننده اوپک دست دوستی به سوی مسکو دراز کرد و برای نخستین بار یک پادشاه سعودی به روسیه سفر کرد و جدا از خرید سیستم موشکی اس ۴۰۰ روسیه، مجموعه توافق‌های مقدماتی سرمایه‌گذاری را به امضاء رساند. همه این موارد با وجود این حقیقت روی داد که روسیه همکاری قوی با ایران داشته و هیچ تمایلی برای بازبینی اتحادهای منطقه‌ای خود نشان نداده است.

تاکنون به نظر رسیده که منافع اوپک و روسیه همسو بوده اما این مساله در حال تغییر است. این امر به شرکت‌های نفتی روسی که فاقد انگیزه برای سرمایه‌گذاری در تولید جدید هستند که به گفته ماکسیم اورشکین، وزیر اقتصاد روسیه به رشد اقتصادی این کشور لطمه زده است ارتباطی ندارد. بلکه به این دلیل است که روسیه مزایای بیشتری را در قیمت‌های پایین‌تر نفت می‌بیند.

در وهله نخست هر چه قیمت‌های نفت پایین‌تر باشد تولیدکنندگان شیل آمریکا انگیزه کمتری برای توسعه تولید خود خواهند داشت. روسیه نیز مانند اوپک رونق شیل آمریکا را تهدید اصلی برای برتری خود در دنیای نفت می‌بیند. ثانیا اقتصاد روسیه از روبل ضعیف‌تر سود برده و قیمت‌های پایین‌تر نفت به معنای روبل ضعیف‌تر است. ثالثا اقتصاد روسیه در برابر ریزش قیمت نفت انعطاف‌پذیری قوی از خود نشان داد. این انعطاف‌پذیری کسانی را که با تاریخ اخیر آشنا نبودند متعجب کرد، اما یک دلیل دیگر برای این بود که بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت جهان برای تمدید ۹ ماهه کاهش تولید دچار تردید شود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، روسیه تولیدکننده‌ای است که در آستانه نشست اوپک همه نگاه‌ها را به خود معطوف کرده است. این کشور ممکن است از تمدید ۹ ماهه توافق حمایت کند، اما اگر این کار را انجام دهد احتمالا شرایط خاص خود را خواهد داشت و عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک ممکن است لازم باشد این شرایط را هرچه که باشند - اقتصادی یا ژئوپلتیکی - بپذیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۱۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه محرمانه AFC برای پرسپولیس و استقلال

به گزارش گروه ورزشی ایسکانیوز، یکی از شروط برای تیم‌های استقلال و پرسپولیس به منظور کسب مجوز حرفه‌ای پرداخت بدهی‌های خارجی و تعیین تکلیف پرونده‌هایی بود که منجر به رای صدور نهایی شده بود.

بیشتر بخوانید: AFC فوتبال ایران را رسما درجه ۲ اعلام کرد!

دیگر موضوعی که کنفدراسیون فوتبال روی آن در مورد این دو تیم ایرانی زوم کرده بود، تفکیک مالکیت بود. نامه فدراسیون فوتبال برای تفکیک مالکیت این دو باشگاه به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال شده است.

البته نامه ارسالی و نظر کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال در مورد تیم‌های ایرانی که به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال شده محرمانه است. اما بر اساس خبرهای رسیده مجوز حرفه‌ای تیم‌های استقلال و پرسپولیس از سوی این کمیته تایید شده است.

با واگذاری تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی به زودی پرونده بدهی‌های دو تیم که بیشتر داخلی هستند، تعیین و تکلیف خواهد شد. هم چنین با این واگذاری مقرر شد منبعد هیچ پرونده خارجی بدون تعیین و تکلیف رها نشود. به واقع از این پس مالکان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اجازه نخواهند داد مربی و بازیکن خارجی از استقلال و پرسپولیس شکایت کنند.

منبع: خبرورزشی

انتهای پیام/

کد خبر: 1228962 برچسب‌ها پرسپولیس تهران استقلال تهران

دیگر خبرها

  • نامه محرمانه AFC برای پرسپولیس و استقلال
  • تعیین تکلیف تعهدات ساینا Sدو‌گانه سوز+ قیمت
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • تأکید نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری برنقش اصناف در مهار تورم
  • تعیین تکلیف حدود ۴ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • تعیین تکلیف ۶۵۷۰۰ وسیله نقلیه توقیفی در تهران
  • تعیین تکلیف بیش از ۳ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تعیین تکلیف حسن یزدانی برای المپیک پاریس
  • تعیین تکلیف رینگ شهری یزد بعد از ۲۵ سال