Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@12:12:08 GMT

وضعیت قرمز آفات کشاورزی 20 استان در سال گذشته

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۶۱۸۰۰

وضعیت قرمز آفات کشاورزی 20 استان در سال گذشته

معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی کشور با اشاره به بهبود وضعیت قرمز آفات کشاورزی بسیاری از استان‌های کشور، بر استفاده از روش‌های غیرشیمیایی دفع آفات در حوزه کشاورزی تاکید کرد و گفت: سال گذشته 26 محصول در کشورمان از این طریق تولید شده است.

به گزارش ایسنا، «محمد علی طهماسبی» در جریان برگزاری سی و هشتمین سمینار سالانه حفظ نباتات که به میزبانی استان یزد در حال برگزاری است، اظهار کرد: سازمان حفظ نباتات در تمام زمینه‌ها از جمله مهار مگس زیتون و مگس میوه در سه استان قزوین، زنجان و گیلان موفق عمل کرده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تشکیل کارگروه و انجام دستورالعمل‌های موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی در ۱۹۰ ایستگاه به رفع مشکل آفات میوه به ویژه آفت مگس زیتون منجر شده است .

معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی در مورد اهمیت پیش آگاهی، تدوین و ساماندهی محصولات کشاورزی گفت: سال گذشته ۲۰ استان به لحاظ آفات کشاورزی در وضعیت قرمز و بقیه در وضعیت زرد قرار داشتند اما در سال جاری با اقدامات صورت گرفته بیش از ۲۰ استان در وضعیت سبز و بقیه در وضعیت زرد قرار دارند .

وی در مورد ساماندهی فروشگاه های سموم نیز اعلام کرد: بیش از سه هزار و ۵۰۰ فروشگاه غیرمجاز سموم در کشور وجود داشتند که به ۴۰۰ فروشگاه غیرمجاز کاهش یافته‌اند و در سال آینده هیچ فروشگاه غیرمجازی نخواهیم داشت .

طهماسبی در مورد وضعیت کاربرد سموم هم گفت: استفاده از سموم بی‌کیفیت و ارزان قیمت برخلاف تصور برخی از کشاورزان هر چند منجر به رفع خسارت آفات می‌شود ولی تاثیرات منفی بر محصولات می‌گذارد و مانع فروش و صادرات این قبیل محصولات می‌شود.

وی در همین رابطه به عنوان نمونه ابراز کرد: اسفاده از سموم بی‌کیفیت و ارزان قیمت در سال گذشته منجر به خسارت برخی باغ‌های انگور و از صادرات کشمش و انگور آنها خودداری شد .

معاون امور باغبانی جهادکشاورزی با اشاره به ثبت ۵۰ نوع سم با کیفیت در کشور، گفت: حدود ۲۵ درصد از سموم استفاده شده از کیفیت کافی برخوردار نیستند لذا در سال جاری از تولید آنها ممانعت و این سموم از چرخه تولید و استفاده حذف شده‌اند .

وی با اشاره به فرارسیدن فصل جابجایی نهال، تصریح کرد: نهال باید از نظر آلودگی به بیماری‌ها در کشور کنترل شود تا از این طریق سلامت باغ‌های کشور برای آینده و بازگشت سرمایه‌های مردم تضمین شود.

طهماسبی ادامه داد: ۳۹ میلیون اصله نهال نیز با توجه به همین امر از سوی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر،  مجوز جابجایی گرفته‌اند .

وی با تاکید بر استفاده از روش‌های غیرشیمیایی دفع آفات در حوزه کشاورزی، گفت: در سال گذشته 26 رقم محصول با استفاده از روش‌های غیرشیمیایی در قریب ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور تولید شده است که از جمله دستاوردهای مهم حوزه کشاورزی است .

معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد اهمیت سلامت محصولات نیز  اظهار کرد:  سلامت محصول باید در زنجیره تولید محصول مدنظر قرار گیرد که در این رابطه سازمان حفظ نباتات باید پیگیر آن در زنجیره تولید محصول باشد.

طهماسبی در پایان با اشاره به اهمیت نظارت بر گلخانه‌ها، گفت: اخیراً با دستور وزیر جهادکشاورزی ایجاد گلخانه‌های کوچک مقیاس در دستور کار قرار گرفته که محصولات آنها باید توسط سازمان حفظ نباتات کنترل شود زیرا بی‌توجهی به آنها می‌تواند در بازار فروش محصولات تاثیرگذار باشد.



انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۱۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت

به گزارش خبرنگار مهر، «محمدعلی نیکبخت» وزیر جهاد کشاورزی، امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به رصد این وزارتخانه روی محصولات اظهار کرد: برنامه تولید و تنظیم را بررسی می‌کنیم و بر اساس پیش‌بینی‌هایی که صورت می‌گیرد، اگر مازاد بر نیاز داشته باشیم، بدون هیچ‌گونه محدودیت، صادرات محصولات کشاورزی را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

وی با اشاره به خرید تضمینی محصولات کشاورزی اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که محصولات کشاورزی را با صنعت، بازرگانی و تجارت گره بزنیم؛ این موضوع در سال ۱۴۰۲ در دستور این وزارتخانه بود و امسال هم با جدیت دنبال می‌شود.

نیکبخت اضافه کرد: با توجه به تجربه‌ای که در سال ۱۴۰۲ به دست آوردیم، در آینده با حداقل خطا این پروژه را اجرا خواهیم کرد؛ صنایع غذایی هم به عنوان بخشی از زنجیره تولید که مسوولیت فرآوری خام محصولات کشاورزی را برعهده دارد، مورد توجه ما است و باید در خدمت تولیدکننده باشد.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: با هماهنگی با صاحبان صنایع، به دنبال آن هستیم که آن‌ها به سمتی حرکت کنند که محصولات مازاد کشاورزان را خریداری کنند.

نیکبخت گفت: در مورد برخی محصولات کشاورزی از جمله برنج، چای و دانه‌های روغنی، سیاست ما این است که تا می‌توانیم دولت به عنوان خرید تضمینی، ورود پیدا نکند تا بازرگان‌هایی که کار واردات این محصولات را انجام می‌دهند یا کارخانجاتی که محصولات در این حوزه تولید می‌کنند، محصولات کشاورزان را خریداری و فرآوری کنند.

کد خبر 6094180

دیگر خبرها

  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد