Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناظر گمرکات آذربایجان شرقی از رشد 22 درصدی صادرات کالا از مبادی گمرکی استان در هشت ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

«اصغر عباس‌زاده» در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آمار صادرات استان در هشت ماهه امسال اظهار کرد: یک میلیون و 21 هزار و 208 تن کالا به ارزش  794 میلیون و792 هزار و 565 دلار  در مدت هشت ماهه سال‌جاری از گمرکات استان صادر شده است که از لحاظ ارزش دلاری  22  درصد و از حیث وزنی 30 درصد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 وی افزود: عمده گروه کالاهای صادره شامل مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از این مواد، میوه‌های خوراکی پوست و مرکبات، سوخت‌های معدنی روغن‌های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آن‌ها، ماشین آلات و وسایل مکانیکی اجزاء و قطعات آن‌ها، فرآورده‌های غلات آرد نشاسته فکول یا شیر و نان‌های شیرینی، شکلات و شیرینی، شیشه و مصنوعات شیشه‌ای، کاکائو و فرآورده‌های آن، مصنوعات از چدن آهن یا فولاد، فرآورده‌های از سبزی‌ها و میوه‌ها بوده است . 

ناظر گمرکات آذربایجان‌شرقی با اشاره به رونق صادرات در کنار صادرات به 101 کشور، خاطرنشان کرد:  عمده مقاصد کالاهای صادراتی از گمرکات استان به ترتیب به کشورهای ترکیه‌، عراق، افغانستان، ارمنستان، گرجستان، پاکستان، آذربایجان، فدراسیون روسیه، ایتالیا و بلغارستان بوده است . 

  وی با اشاره به کاهش هفت درصدی واردات از آذربایجان شرقی بیان کرد: بررسی واردات بدون احتساب میعانات گازی درهشت ماهه سال 96   نشان می‌دهد که واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش دلاری  هفت درصد و از لحاظ وزنی سه درصد کاهش داشته و در این مدت میزان کالای وارده به گمرکات آذربایجان شرقی بالغ بر 328 هزار و 29 تن کالا به ارزش 704 میلیون و 791 هزار و 556 دلار است. 

عباس‌زاده افزود: عمده کالاهای وارده شامل ماشین آلات وسایل مکانیکی اجزاء و قطعات آن‌ها، چوب و اشیاء چوبی و زغال چوب، توتون و تنباکو، کاغذ و مقوا و اشیای ساخته شده از خمیر کاغذ  از کاغذ یا مقوا، ماشین آلات و دستگاه‌های برقی، گوشت و احشای خوراکی، فرآورده‌های خوراکی گوناگون، مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از این مواد و وسایل نقلیه زمینی غیر از نواقل روی خط راه آهن بوده است. 

ناظر گمرکات آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که کشور ترکیه در صدر مبادی وارداتی استان قرار گرفته است، اظهار کرد: واردات کالایی به آذربایجان شرقی در هشت ماهه سال جاری  از ۸۹ کشور همچون ترکیه، آلمان، چین، امارات متحده عربی، ایتالیا، گرجستان، ارمنستان،  ژاپن، سوئد و  کره جنوبی انجام شده است. 

عباس‌زاده یادآور شد: درآمدهای وصولی گمرکات استان در هشت ماهه امسال‌ افزون بر سه هزار و 165 میلیارد و124 میلیون و57 هزار ریال بوده که این رقم نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 22 درصد کاهش داشته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۴۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد ۸ درصدی به حدود ۸۵۰ میلیون یورو رسید.

به گزارش مشرق، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • رشد ۱۵۰ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر نوشهر
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • رشد ۳۱ درصدی صادرات در خوزستان
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری