Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@00:10:52 GMT

چه بسته‌هایی پست آنها ممنوع است؟

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۷۴۹۹۷

به گزارش ایسنا، با توجه به این‌که اداره‌های پست تابع سیاست‌گذاری کشورهای متبوع خود هستند، موظفند براساس قوانین و مقررات کشور خود و هم‌چنین مقررات پستی، ممنوعیت‌هایی را برای پذیرفتن مرسولات پستی اعمال کنند. اما برای اعمال این محدودیتها بندهای مختلفی در نظر گرفته شده و طبق قوانین ارسال برخی کالاها دارای منع قانونی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین ترتیب ممنوعات پستی در چندین گروه طبقه بندی شده اند که در زیر به آن‌ها اشاره شده است.

قراردادن اقلام زیر در همه انواع مرسولات ممنوع است:

مواد مخدر و روان‌گردان بنا به تعریف هیأت بین‌المللی کنترل مواد مخدر، یا سایر داروهای غیرمجاز که در کشور مقصد ممنوع هستند.

اقلام غیراخلاقی یا منافی عفت (کارت، روزنامه، مجله، CD و نوار ویدئویی و کارت)

اقلام جعلی و سرقتی

اقلامی که واردات یا داد و ستد آنها در کشور مقصد ممنوع است.

اقلامی که به لحاظ ماهیت یا بسته‌بندی، می‏توانند مأموران یا عامه مردم را در معرض خطر قرار دهند یا موجب آلوده شدن یا خرابی سایر مرسولات، تجهیزات پستی یا دارایی اشخاص ثالث شوند.

اسناد دارای جنبه مکاتبه شخصی و جاری که بین اشخاصی به جز فرستنده و گیرنده مرسوله یا افرادی که با آنها زندگی می‌کنند، مبادله شود.

مواد منفجره، قابل اشتعال یا رادیواکتیو و کالای خطرناک.

قراردادن مواد منفجره، قابل اشتعال یا سایر کالای خطرناک و نیز مواد رادیواکتیو در تمام انواع مرسولات ممنوع است.

قرار دادن وسایل انفجاری و مهمات نظامی اصل‌نما و مشقی شامل نارنجک اصل‌نما و مشقی، گلوله مشقی و امثالهم در تمام گروه‌های مرسولات ممنوع است.

البته در این زمینه استثناء برخی کالاهای خطرناک از جمله مواد رادیواکتیو ارسالی در پست‌نامه‌ها و پیل‌ها و باتری‌های لیتیومی قابل قبول هستند.

حیوانات زنده

قراردادن حیوانات زنده در تمام انواع مرسولات ممنوع است.

با این حال موارد زیر در پست‌نامه‌ها، به جز مرسولات بیمه، قابل قبول هستند:

زنبور، زالو و کرم ابریشم، انگل‌ها و اقلام دافع حشرات موذی به منظور کنترل این حشرات که بین موسسات رسمی معتبر مبادله می‏شوند.

مگس‌های خانواده "دراسوفیلید" به منظور تحقیقات زیستی پزشکی که بین موسسات رسمی معتبر مبادله می‏شوند.

موارد زیر نیز در امانات قابل قبول هستند:

حیوانات زنده‌ای که حمل آنها توسط پست طبق مقررات پستی کشورهای ذیربط مجاز باشد.

قراردادن مکاتبات در امانات

قراردادن موارد زیر در امانات پستی ممنوع است:

قراردادن مکاتبات دارای جنبه شخصی، در داخل مرسولات با نرخ مخفف (امانات، بسته‌های کوچک، مطبوعات، مرسولات نابینایان و ...)

مکاتبات به استثنای اسناد بایگانی، که میان اشخاصی به جز فرستنده و گیرنده مرسوله یا افرادی که با آنها زندگی می‌کنند، مبادله شود.

سکه، اسکناس و سایر اقلام با ارزش

قراردادن سکه، اسکناس، هر نوع حواله بانکی یا اوراق بهادار بی‏نام، چک مسافرتی و پلاتین، طلا یا نقره(ساخته شده یا ساخته نشده) سنگ‌های قیمتی، جواهرات یا سایر اقلام با ارزش در موارد زیر ممنوع است:

در مرسولات پست‌نامه غیر بیمه.

تبصره" در صورتی که قوانین ملی کشورهای مبداء و مقصد اجازه دهد، اشیاء مذکور را می‌توان در یک پاکت سربسته به عنوان مرسولات ثبتی ارسال کرد.

در امانات غیر بیمه، به جز مواردی که در قوانین ملی کشورهای مبداء و مقصد مجاز شناخته شده است.

در امانات غیر بیمه مبادله شده بین دو کشوری که امانات بیمه را می پذیرند.

تبصره" هر کشور عضو یا مجری منتخب می‌تواند گذاردن شمش طلا در امانات بیمه یا غیربیمه، از مبداء یا به مقصد قلمرو خود یا به صورت ترانزیت مکشوفه از قلمرو خود را ممنوع سازد و همچنین می‌تواند سقف ارزشی برای این مرسولات تعیین کند.

اوراق چاپی (مطبوعات) و مرسولات برای نابینایان نباید:

حاوی هیچ یادداشت یا هر نوع مکاتبه‌ای باشد

حاوی هیچ تمبر پستی یا هرگونه پیش پرداخت، باطل شده یا باطل نشده، یا هیچ ورقه بهادار معرف ارزش پولی باشند، به استثنای مواردی که مرسوله حاوی کارت، پاکت یا لفافی دارای نشانی خوانای فرستنده یا نماینده وی در کشور مبداء یا مقصد مرسوله اصلی باشد که هزینه برگشت آن از پیش پرداخت شده است.

نحوه رفتار با مرسولاتی که اشتباهاً قبول شده‌اند در آیین‌نامه‌ها مشخص شده است. اما مرسولاتی مانند مواد مخدر و روان‌گردان ، اقلام غیراخلاقی یا منافی عفت،مواد منفجره، قابل اشتعال یا سایر کالای خطرناک و وسایل انفجاری و مهمات نظامی اصل‌نما و مشقی در هیچ شرایطی نه به مقصد رهسپار، نه به گیرندگان تحویل و نه به مبدأ برگشت داده نمی‌شوند همچنین اگر اقلام مذکور در حالت ترانزیت کشف شوند، با چنین مرسولاتی طبق قوانین ملی کشور ترانزیت‌کننده رفتار خواهد شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۴۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۲ انبار کالای قاچاق در غرب تهران

جانشین فرمانده انتظامی غرب استان تهران از شناسایی دو انبار نگهداری از اقلام قاچاق در این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردار مهدی کرمی به تشریح دو ماموریت پلیسی در کشف کالای قاچاق در حوزه استحفاظی فرماندهی انتظامی غرب استان تهران پرداخت و گفت: یک ماموریت مربوط به کشف لوازم خانگی قاچاق از انباری در محدوده اسلامشهر است. رسیدگی به این پرونده در پی گزارش به دست آمده از منابع اطلاعاتی مبنی بر دپوی کالای قاچاق از نوع لوازم خانگی در چهاردانگه اسلامشهر در دستور کار ماموران پلیس امنیت اقتصادی غرب استان تهران قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در تحقیقات اولیه ماموران مشخص شد که گزارش واصله صحیح است، گفت: در ادامه با شناسایی محل نگهداری کالای قاچاق در چهاردانگه اسلامشهر، هماهنگی با مقام قضایی انجام و مجوزهای لازم اخذ شد. همچنین با اداره تعزیرات حکومتی نیز هماهنگ شد و ماموران در عملیاتی با ورود به محل، اقدام به بازرسی از انبار کالای قاچاق کرده و در جریان آن ۱۹ دستگاه ماشین ظرفشویی با برندهای معتبر خارجی و  سه دستگاه مایکروویو قاچاق را کشف و ضبط کردند.

کرمی با بیان اینکه کارشناسان، ارزش کالای قاچاق مکشوفه را دست‌کم ۱۰ میلیارد ریال برآورد و اعلام کردند، گفت: در این عملیات یک نفر دستگیر و یکدستگاه خودرو پژو شوتی نیز توقیف شد. اقلام مکشوفه هم که فاقد هرگونه اسناد و مدارک گمرکی و در واقع قاچاق بودند به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تحویل داده شد. متهم نیز به همراه پرونده تشکیل شده به دادسرا رفت.

جانشین فرمانده انتظامی غرب استان تهران با اشاره به دومین پرونده کشف کالای قاچاق گفت: روز گذشته مأموران پلیس امنیت اقتصادی انباری را در یکی از محلات شهرستان رباط کریم  که محل دپو کالا و تخلیه بارهای بسته بندی شده بود، شناسایی کرده و موضوع را برای تحقیق و بررسی در دستورکار خود قرار دادند.

وی با اشاره به اینکه در تحقیقات پلیسی هویت مالک این انبار شناسایی شد، اظهارکرد: با تایید صحت خبر و محرز شدن تخلیه محموله‌های قاچاق در این انبار، هماهنگی با مقام قضایی انجام و مجوزهای لازم اخذ شد. پس از آن گروهی از ماموران پلیس امنیت اقتصادی غرب استان تهران با دستور قضایی به محل این انبار رفته و اقدام به بازرسی از آن کردند که در جریان آن ۷۰۰۰ عدد قوطی انواع نوشیدنی‌های قاچاق و مقادیر دیگری کالای قاچاق شامل انواع کمپوت‌های خارجی کشف و ضبط شد.

کرمی با بیان اینکه اقلام قاچاق کشف شده، فاقد هرگونه اسناد و مدارک گمرکی بودند، گفت:‌ انبار مذکور به دستور قضایی پلمب شد، همچنین ماموران مالک این انبار را نیز دستگیر کرده و برایش پرونده قضایی تشکیل داده شد. 

جانشین فرمانده انتظامی غرب استان تهران درباره ارزش ریالی اقلام قاچاق کشف شده نیز گفت:‌کارشناسان ارزش این کالاها را ۵۰۰ میلیون ریال برآورد و اعلام کردند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پست فارس ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت الکترونیک دارد
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»
  • مدیرکل جدید پست استان فارس معارفه شد
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت
  • شناسایی ۲ انبار کالای قاچاق در غرب تهران
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • تجهیزات بانک امانات خانه هلال دشتستان رونمایی شد
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت
  • رونمایی از بانک امانات تجهیزات پزشکی در دشتستان