Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: انتظار صرفاً زندگی در آینده نیست، انتظار یعنی زندگی در امروز با توجه به شاخصه های عصر ظهور؛ لذا به هر میزان که بتوانیم در رفتار و گفتار، خود را به شاخصه های دوران ظهور نزدیک کنیم به همان اندازه، تحقق ظهور برای ما عینی می شود.

حجت الاسلام خدامراد سلیمیان، عضو هیئت مدیره انجمن علمی مهدویت حوزه در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان در رابطه با راه های ارتباط و نزدیک شدن به امام عصر عجل الله تعالی فرجه، اظهار کرد: توصیه های فراوانی در رابطه با حضرت مهدی علیه السلام، بخصوص در دوران غیبت  به ما رسیده که مقصود از این توصیه ها، توجه به «کارکردها و نقش انتظار حضرت مهدی علیه السلام» با تأسی و الگوبرداری از جامعه آرمانی عصر ظهور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: اگر برخلاف نگاه سطحی به مباحث مهدوی، به دنبال یک نگاه عمیق باشیم درمی یابیم که در بحث انتظار صرفاً «زندگی در آینده» مطرح نیست. اینکه کسی صرفا آرمان‌گرا باشد یا با توجه به شاخص های حکومت جهانی حضرت مهدی علیه السلام، منتظر فراهم شدن آن زندگی باشد مد نظر نیست. بلکه بر اساس روایات ائمه علیهم السلام (که بر آن تاکید داشته اند) انتظار یعنی زندگی در امروز با توجه به شاخصه های عصر ظهور.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: ما نیز امروز می توانیم تا حدودی زندگیِ عصر ظهور را تجربه کنیم. به عبارت دیگر، زندگی در عصر موعود ِ منجی(عج) هم در حوزه فردی و هم در حوزه اجتماعی، شاخصه هایی دارد و به ما توصیه شده با توجه به آن زندگی ِ آرمانی ِعصر ظهور، زندگی امروزمان  را سامان دهیم. نه اینکه منتظر باشیم تا وقتی زندگی عصر ظهور سامان گرفت باعث سامان بخشی زندگی ما نیز باشد.

 

حجت الاسلام سلیمیان ادامه داد: ما امروز می توانیم با توجه به شاخصه ها و مولفه های زندگی در عصر ظهور و پایبندی به آنها (در عمل و رفتار) به همان میزان، اصل ظهور را در دوران غیبت جاری و ساری کنیم. به این معنا که اگر قرار است در دوران ظهور، امنیت همه جا را فرا بگیرد ما در زندگی امروزمان، میزان تعهدمان نسبت به عنصر امنیت را افزایش داده و این آموزه را مورد توجه قرار دهیم. به این طریق که دیگران از ما در امان باشند؛ جامعه از ما در امان باشد؛ برای امنیت جامعه تلاش کنیم و... کمااینکه به چشم خود دیدیم بسیاری از جوانان ما در قالب مدافعان حرم جانفشانی کردند تا این امنیت حاصل شود.

 

 

مولف و محقق مهدوی «ایثار»، «عدالت» و «قسط » را از دیگر شاخصه های مهم عصر ظهور برشمرد و گفت: ما به هر میزان که امروز نسبت به شاخصه های حکومت مهدوی، پایبند باشیم، به همان اندازه امروز در عصر ظهور به سر می بریم. برای مثال اگر کسی امروز 10 درصد به مولفه های جامعه مهدوی پایبند باشد (در رفتار و عمل) یعنی زندگی امروز او 90 درصد در دوران غیبت و 10 درصد در عصر ظهور است. به همین دلیل در برخی روایات تاکید شده اگر شما در دوران غیبت به مسئولیت های خود عمل کردید، از این که زندگی شما به پایان برسد و دوران ظهور را درک نکنید، نگران نباشید.

 

سلیمیان افزود: البته منظور در اینجا کم کردن و کاستن قداست، شرافت و عظمت ِ عصر ظهور نیست بلکه سخن این است که اگر قرار است ما در دوران غیبت زندگی کنیم به هر میزانی که بتوانیم در رفتار و گفتار، خود را به شاخصه های دوران ظهور نزدیک کنیم به همان اندازه، تحقق ظهور برای ما عینی می شود هرچند که در عصر غیبت زندگی کنیم.

 

عضو هیئت مدیره انجمن علمی مهدویت حوزه ادامه داد: البته امروز هیچکس چنین ادعایی ندارد که عصر ظهور با عصر غیبت یکسان است. هرگز چنین نیست؛ حتی مهمترین ویژگی عصر ظهور، همین ظهورِ موعودِ منجی(عج) است و زندگی در سایه حضور آن حضرت(عج) با هیچ چیزی قابل قیاس نیست. اما منظور ما این است که وقتی ما منتظر یک منجی موعود به نام حضرت مهدی علیه السلام هستیم این انتظار باید در زندگی ما نقش داشته باشد و به هر میزانی که نقش داشته باشد ما به همان مقدار به اعمال و رفتارِ متناسب با عصر ظهور، پایبند می شویم.

 

وی تصریح کرد: لذا یکی از نکات مهم این است که بدانیم امام زمان علیه السلام برای چه می آیند؟ هدف، نتایج و برکات امام(عج) برای جامعه چه چیزهایی است؟ اگر این مسائل را خوب دریافتیم متناسب با این اهداف امروز خود را به لحاظ رفتار فردی و اجتماعی چینش کنیم.

 

حجت الاسلام سلیمیان ابراز کرد: کم نبودند افرادی که در عصر ظهور پیامبر صل الله علیه وآله و ائمه علیهم السلام در غیبت بودند. یعنی ممکن است فرد در محضر امام باشد اما از نور امام بهره ای نبرد چون بین خود و امام حجاب ایجاد کرده و در غیبت بسر می برد، غیبتی که باعث می شود، از منبع نور بهره نگیرد. همچنین کم نیستند کسانی که در دوران غیبت گویی در ظهور و محضر امام به سر می برند.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تاکید کرد: این بسیار مهم است که کسانی بتوانند در دوران غیبت با بهره گیری از انوار مقدس اهل بیت علیه السلام و نور تابناک حضرت حجت علیه السلام، دوران غیبت را برای خود به مثابه دوران ظهور تبدیل کنند و این اثر و برکت فوق العاده مهمی است که بر این اعتقاد و باور جاری است.

 

مولف و محقق مهدوی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر من ایمان داشته باشم که امروز بعد از خدا و پیامبران یک انسان حّی و زنده از جنس خودم، نه تنها بر رفتار من که بلکه بر رفتار همه مردمان در کره زمین ناظر است این ایمان اثر تربیتی فوق العاده ای بر من دارد. مهمترین تفاوت ما و اهل سنت و دیگرانی که موعودهایی را باور دارند در این است که موعود ما از جنس خود ماست با ویژگی های انسانی ما. به عبارت دیگر او زنده است و میان ما نفس می کشد و اگر خودمان را از حجاب ها و پرده ها بیرون بکشیم می توانیم حضور ایشان را به راحتی در کنار خودمان حس کنیم.

 

 

 

پایان پیام/99

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۷۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه ۶۰ سالگی معتقدند که پیری از ۷۵ سالگی شروع می‌شود، در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شوند.

بیشتر بخوانید: غذاهای مفیدی که بدن را در برابر بیماری‌ها قوی می‌کنند

این تحقیق که در مجله روانشناسی و سالمندی انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شد، داده‌های ۱۴ هزار شرکت‌کننده در یک نظرسنجی سالمندی در آلمان را بررسی کرد که درباره پیری به‌عنوان مرحله‌ای از زندگی مطالعه می‌کرد. تاریخ تولد شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۱۹۱۱ و ۱۹۷۴ بود و از سن ۴۰ تا ۸۵ سالگی به این مطالعه وارد شده بودند.

شرکت‌کنندگان طی ۲۵ سال، هشت بار درک خود را از سالمندی گزارش کردند. آن‌ها هر چهار تا پنج سالی که می‌گذشت، آغاز سن پیری را یک‌ سال دیرتر از بار قبل اعلام کردند. شرکت‌کنندگانی هم که زودتر یعنی بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۳۵ به دنیا آمده بودند، در مقایسه با افرادی که بعد از ۱۹۳۵ متولد شده‌ بودند، فکر می‌کردند که پیری زودتر آغاز می‌شود.

«مارکوس وتشتاین»، نویسنده ارشد این مطالعه و روانشناس دانشگاه هومبولت برلین، گفت: درک و تصور ما از پیری در گذر زمان به‌وضوح تغییر می‌کند. افرادی که امروز در سنین میانسالی‌ هستند یا افراد مسن‌تر باور دارند که سن پیری آنها دیرتر از همسالانشان در ۲۰ سال پیش است.

به گفته وتشتاین، این تغییر تا حدودی به بالا رفتن سطح امید به زندگی در افراد برمی‌گردد. امید به زندگی در آلمان حدود ۸۱ سال است که از ۷۱ سال در ۱۹۷۴ بیشتر شده است. همچنین بسیاری از مردم برای مدت طولانی‌تر یک زندگی همراه با سلامتی دارند.

وتشتاین می‌گوید: افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود.

شرکت‌کنندگانی که تنهاتر بودند، بیماری‌های مزمن داشتند یا از سلامتی کامل برخوردار نبودند، بیشتر بر این تصور بودند که پیری زودتر آغاز می‌شود. زنان هم فکر می‌کردند که سن پیری در مردان حدود ۲.۴ سال دیرتر آغاز می‌شود.

با این حال برخی کارشناسان می گویند این نتایج ممکن است قابل تعمیم به کشورهای دیگر نباشد زیرا دیدگاه‌های فرهنگی درباره پیری و روند تحولات جوامع در طول زمان متفاوت است. به عنوان مثال امید به زندگی در ایالات متحده در طول همه‌گیری کووید از ۷۹ سال در ۲۰۱۹ به ۷۶ سال در ۲۰۲۱ رسید در حالی که امید به زندگی در آلمان از سال ۲۰۱۴ نسبتا پایدار بوده است.

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند و در مقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمر می‌کنند.

همچنین افرادی که خود را جوان‌تر از سن شناسنامه‌ای‌شان می‌دانند، زوال حافظه آهسته‌تر، عملکرد شناختی بهتر و کاهش علائم افسردگی را گزارش کردند. در مقابل افرادی که خود را مسن‌تر از سن حقیقی‌شان می‌بینند بیشتر در معرض خطر مرگ‌ومیر قرار دارند.

منبع :ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228565 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه جایگاه بی‌نظیری دارد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • ساترا رقیب است یا شریک تولیدات تصویری؟/ ۷۰۰ تقاضا در انتظار مجوز
  • سربازان همچنان در انتظار صدور بخشنامه برای جذب سرباز معلم
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (7 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (6 اردیبهشت)