Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- آب عنصری حیاتی در بدن است و نقش مهمی در تعیین غلظت خون بر عهده دارد اما نقش آب در بدن حین ورزش پررنگ‌تر می‌شود. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، آب عنصری حیاتی در بدن است و نقش مهمی در تعیین غلظت خون بر عهده دارد. حین تمرینات ورزشی سوخت و ساز بدن زیاد می‌شود، عضلات بشدت کار می‌کنند و دمای بدن بالا می‌رود، کلیه سعی در جذب آب بیشتر از ادرار و دفع کمتر آن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کم آبی اثر سوئی بر روی بدن ورزشکار دارد. با از دست دادن ۴ ٪ از آب بدن ۳۰ ٪ از توانایی‌های ورزشکار کاسته می‌شود.

تشنگی عامل مناسبی برای شروع به خوردن آب در حین ورزش نیست. از طرفی زیاده‌روی در نوشیدن آب می‌تواند مشکلاتی برای ورزشکار بوجود بیاورد. در این مقاله به بررسی مقدار آب مصرفی مورد نیاز بدن در تمرینات ورزشی، اثرات کم آبی بر روی بدن و برخی ویژگی‌های نوشیدنی مناسب حین ورزش می‌پردازیم.
آب عنصری حیاتی برای فعل و انفعلات بدن است. همچنین نقش بسیار مهمی در تعیین غلظت خون به عهده دارد. هنگام ورزش بیشتر عرق می‌کنید، دمای بدن بالا می‌رود و سوخت و ساز آن افزایش می‌یابد؛ همه این عوامل باعث می‌شود تا آب بیشتری دفع کنید.

کاهش اصولی وزن در گروی تامین آب حین ورزش
بسته به شدت ورزش و میزان آبی که از دست داده اید، عوارض مختلفی را تجربه خواهید کرد. گفته می‌شود با از دست دادن ۱% از وزن بدن به دلیل کم آبی احساس تشنگی خواهید کرد. با رسیدن این مقدار به ۲% کیفیت فعالیت ورزشی شما بطور محسوسی پایین می‌آید و اگر ۴% وزن خود را از دست دهید تا ۳۰% از توانایی‌های ورزشی و عملکردتان کاسته می‌شود.

تاثیر مستقیم نوشیدن آب کافی در سلامت ورزش
اهمیت گردش خون حین ورزش ۲ چندان می‌شود. عضلات بشدت کار می‌کنند و نیازمند انرژی و اکسیژن هستند. همچنین مواد زاید تولیدی باید برداشته و دفع شوند. عمق و تعداد تنفس زیاد می‌شود و خون باید مدام از ریه‌ها عبور کند تا اکسیژن کافی به بدن برسد. جریان خون پوست زیاد می‌شود تا با تعریق دمای بدن کاهش یابد و مواد زاید دفع شوند. کلیه‌ها نیز بشدت کار می‌کنند.

با از دست دادن آب، حجم خون کم و غلظت آن زیاد می‌شود. با کاهش حجم خون، قلب برای خونرسانی به بافت‌های مختلف باید تندتر و پرقدرت‌تر بزند. افزایش غلظت نیز چسبندگی خون را بیشتر و حرکت آن در رگ‌ها را کند می‌کند. از طرفی، سطح الکترولیت‌های بسیار مهم خون، از جمله سدیم و پتاسیم که عملکرد بسیار مهمی در قسمت‌های مختلف بدن مثل قلب، دارند بالا می‌رود. بدن باید سطح آن‌ها را تنظیم کند و اگر کم آبی خیلی شدید شود، از توان آن خارج شده و بسته به میزان افزایش عوارض خود را به جای می‌گذارد.

کم آبی مفرط عامل سکته قلبی هنگام ورزش
افزایش دمای بدن، کاهش هوشیاری و دقت، گرفتگی عضلات و خستگی زودرس از دیگر عواقب کم آبی بدن است. حتی ممکن است کم آبی باعث ایجاد حالت تهوع در شما شود و اگر در هوای گرم به شدت ورزش کنید و به کم آبی بدن اهمیت ندهید، خطر سکته قلبی شما را تهدید می‌کند.

هنگام ورزش برای آب خوردن منتظر تشنگی نباشید
بسته به شدت ورزش، مدت زمان آن، شرایط آب و هوایی و فصلی، نیاز به خوردن آب تغییر می‌کند. نباید صبر کنید حتما تشنه شوید تا آب بخورید؛ تشنگی یعنی آب بدنتان کم شده، درحالی که ما می‌خواهیم بدن را در شرایط مطلوبی نگهداریم.

آبرسانی به بدن پیش، حین و بعد از ورزش
اگر تمرینات شدیدی ندارید مثلا ۳۰ دقیقه یا کمتر تمرین می‌کنید و در طول روز آب کافی مصرف کرده‌اید نیازی به مصرف آب قبل از تمرین ندارید. اما اگر ۳۰ دقیقه تمرینات شدیدی دارید یا در محیط گرم و مرطوب تمرین می‌کنید، بهتر است حداقل ۱۵ دقیقه تا یک ساعت قبل از تمرین یک تا دو لیوان آب مصرف کنید.

درصورتی که تمرینات شما تا یک ساعت یا بیشتر زمان می‌برد، می‌توانید یک و ۲ ساعت قبل از ورزش، هربار یک تا دو لیوان آب بنوشید. اگر تمرینات سنگینی بیشتر از یک ساعت دارید، سه ساعت قبل از تمرین نیز ۲ تا سه لیوان آب مصرف کنید.

اگر قرار است ۳۰ دقیقه یا کمتر ورزش کنید، در طول ورزش نیازی به خوردن آب ندارید. می‌توانید قبل و بعد از تمرین آب بدن خود را تامین کنید. اما در تمرینات با مدت زمان حدود یک ساعت و بیشتر به آب خوردن حین تمرین نیاز پیدا می‌کنید. توصیه می‌شود هر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه حدود نیم تا یک لیوان (۱۵۰ -۳۵۰ سی سی) بسته به شدت ورزش و شرایط محیطی، آب بنوشید. البته اگر در روند تمرینتان اخلال ایجاد نمی‌کند، می‌توانید کل آب مصرفی خود را محاسبه کنید و در طول تمرین به طور مستمر آن را بنوشید.

باید بدانید کاهش وزن بعد از ورزش به دلیل از دست دادن آب است، پس خوشحال نشوید! برای اندازه گیری دقیق آب مصرفی بعد از تمرین بایستی وزن دقیق خود را بدانید و به ازای هر نیم کیلوگرم کاهش وزن حداقل ۵۰۰ سی سی آب مصرف کنید. چرا که بعد از تمرین همچنان دمای بدن شما و سوخت وسازش بالاست؛ بنابراین نیاز دارید ۲ تا سه لیوان برای جبران هر نیم کیلوگرم کاهش وزن آب بنوشید. بعد از چندبار تکرار این شیوه و اندازه گیری وزن خود، می‌توانید به طور تقریبی میزان آب مورد نیاز خود را مصرف کنید.
آب خیلی سرد حین تمرین یا بلافاصله بعد از آن برای بدن شما ضرر دارد و آب ولرم ممکن است حالتان را بد کند. بهتر است آب کمی خنک باشد تا به پایین آوردن دمای بدنتان کمک کند و هم احساس خوبی از خوردن آن داشته باشید.

اگر تمرینات شما یک ساعت یا کمتر است، تنها خوردن آب کفایت می‌کند. اما اگر بیشتر تمرین می‌کنید باید به فکر مایعاتی باشید که میزان مناسبی کربوهیدرات (%۶-%۸) نیز داشته باشند. خوردن مواد قندی زیاد پیش از تمرین باعث ترشح انسولین و برهم خوردن تنظیم قند خون حین ورزش می‌شود. نوشیدنی‌های ورزشی حاوی بیش از ۱۰% قند مثل آب میوه‌ها نباید قبل یا حین ورزش استفاده شوند چرا که دارای اثرات منفی روی عملکرد فرد می‌باشند و می‌توانند منجر به ناراحتی گوارشی، اسهال، درد شکم و تهوع در فرد شوند.

علائم کم آبی بدن
توجه کنید که همه این علائم لزوما با هم ظاهر نمی‌شوند. همچنین بسته به میزان کم آبی بدن شدت علائم متفاوت است.

علائم کم آبی بدن عبارتند از: احساس خستگی و کاهش توان و انرژی، احساس گرمای شدید و سرخ شدن پوست، بی حالی و ضعف، تهوع، خشکی دهان و گلو، بروز سردرد و سرگیجه، افزایش ضربان قلب، گرفتگی عضلات، کاهش تمرکز.

برای پایش میزان آب بدن خود قبل از انجام تمرینات باید به رنگ ادرار و وزن خود توجه کنید. ادرار خیلی پررنگ و کم نشان از کم آبی بدن دارد. چون اندازه گیری مدام وزن برای همه مقدور و شاید لازم نیست، توجه به رنگ ادرار و میزان آبی که فرد در طول روز مصرف کرده برای عموم افراد ورزشکار کافی است.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان   انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۸۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است

جمعی از نمایندگان مجلس عصر روز گذشته (۱۱ اردیبهشت ماه) در استودیو‌های پخش معاونت صدا (۹ دی) حاضر شدند. قائم مقام معاونت صدا و مدیران شبکه‌های رادیویی پاسخگوی سئوالات نمایندگان شدند.

مهدی آذرمکان، قائم مقام معاونت صدا و مدیر شبکه رادیویی ایران با بیان اینکه این معاونت ۱۸ شبکه رادیویی را مدیریت می‌کند، گفت: از این تعداد آوا، ترتیل، تلاوت و ورزش بانوان کانال رادیویی هستند و ۱۴ شبکه به صورت مستقل فعالیت دارند. شبکه‌های رادیویی به سه دسته عمومی، تخصصی و اختصاصی تقسیم می‌شوند.  

وی با تاکید بر این موضوع که معاونت صدا برای افزایش مخاطبان رادیو از همه ظرفیت‌ها بهره می‌برد، ادامه داد: رادیو همگام با پیشرفت روزافزون رسانه‌های جمعی با فراهم ساختن بستر‌های لازم برای نقش‌آفرینی مخاطبان، تعامل و ارتباطی پررنگ و دوسویه با شنوندگان خود در فضای مجازی ایجاد کرده است. همچنین شنوندگانی که برنامه‌ها را گوش ندادند می‌توانند از طریق نرم افزار تلفن همراه ایرانصدا برنامه‌ها را ذخیره و بشنوند. شبکه‌های رادیویی متناسب با ذائقه مخاطبان برنامه‌سازی می‌کنند تا پاسخگوی نیاز‌های شنوندگان باشند.

قائم مقام معاونت صدا عنوان کرد: یکی از وظایف ایرانصدا، تولید کتاب صوتی است که اخیرا ۱۵۰ کتاب صوتی تولید و رونمایی شده است. افرادی که فرصت مطالعه کتاب ندارند، می‌توانند از کتاب‌های صوتی بهره‌مند شوند.

آذرمکان در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان که چطور مطالبات مردم پیگیری و در برنامه‌های رادیویی اعمال می‌شود، توضیح داد: مرکز تحقیقات صدا و سیما منبع مهمی برای ارزیابی برنامه هاست. ضمن اینکه سامانه تلفنی ۱۶۲، بازخورد مخاطبان را ثبت می‌کند. نظرات مردمی به مدیران شبکه‌ها و مدیران گروه ارسال می‌شود و مورد استفاده برنامه سازان قرار می‌گیرد.  

وی که مدیریت شبکه رادیویی ایران هم به عهده دارد با اشاره به این شبکه به عنوان قدیمی‌ترین رسانه ملی بیان کرد: رادیو ایران یکی از پرشنونده‌ترین شبکه هاست. این شبکه برنامه‌های متنوعی در حوزه‌هایی همچون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... تولید و پخش می‌کند که اقبال مردم را به دنبال دارد.

آذرمکان در بخشی از صحبت هایش درباره برنامه "با ایرانیاران" توضیحاتی ارائه کرد که این برنامه تعامل بسیاری با مخاطبان دارد.

مطالبه گری دغدغه‌های مردم

وحید اسدی، مدیر شبکه رادیویی جوان با اشاره به این که شبکه رادیو جوان از سال ۱۳۷۶ تاسیس شده است، گفت: ۲۷ سالگی رادیو جوان را اسفندماه جشن گرفتیم و در طول این سال‌ها شنوندگان همیشه همراه شبکه بودند. رادیو جوان جزو پرشنونده‌ترین شبکه‌های رادیویی است. خط کمربندی شبکه، برنامه صبحگاهی است که شنوندگان بسیاری این برنامه را دنبال می‌کنند. هر برنامه صبحگاهی بیشتر از ۱۸ هزار پیامک دارد که دوستان برنامه ساز فرصت نمی‌کنند همه پیام‌ها را در برنامه بخوانند.

وی ادامه داد: مسئولان در برنامه «بلامانع» پاسخگوی مشکلات مردم هستند. برنامه پزشکی شبکه با عنوان «ساختمان پزشکان» پخش می‌شود که مردم در این برنامه مشکلات پزشکی را طرح کرده و به نوعی ویزیت رایگان خواهند شد. برنامه ورزشی این شبکه با نام «آفساید» روی آنتن می‌رود که جزو برنامه‌های پرشنونده است. برنامه تاریخی شبکه جوان به نام «عبور از تاریخ» به مدت ۱۱ سال با اجرای خسرو معتضد روی آنتن است. برنامه فرهنگی با عنوان «کافه رادیو» از شبکه رادیویی جوان پخش می‌شود و برنامه «پرچمدار» با کارآفرینان و نخبگان از سراسر کشور گفتگو می‌شود. «جوانی مجاز» هم برنامه عصرگاهی رادیو جوان است که شنوندگان بسیاری دارد.

پوشش زنده جلسات علنی مجلس

سید مرتضی کاظمی دینان، مدیر رادیو فرهنگ درباره پوشش زنده جلسات علنی مجلس گفت: ما تنها شبکه‌ای هستیم که تمام جلسات مجلس را به صورت زنده برای شنوندگان پخش می‌کنیم. طبق برنامه‌ریزی، قصد داریم فعالیت رادیو فرهنگ را در این حوزه گسترش دهیم و به غیر از پوشش زنده جلسات در این حوزه برنامه‌سازی داشته باشیم.  

وی در ادامه توضیحاتی پیرامون اهم رویکرد‌های رادیو فرهنگ ارائه و افزود: ما در حوزه عملکرد نهاد‌های فرهنگی، دغدغه‌های فرهنگی اجتماعی مردم را مطالبه می‌کنیم. تشریح جهاد تبیین و انعکاس پیشرفت‌های نظام در عرصه فرهنگ از دیگر فعالیت‌های رادیو فرهنگ است. برنامه‌هایی با مضامین ایثار، شهادت، مقاومت و ... از دیگر مواردی است که به جد در این شبکه دنبال می‌شود. همچنین در حوزه سبک زندگی ایرانی اسلامی ده‌ها برنامه تولید و روانه آنتن می‌شود.

رادیو سلامت؛ مرجع برای مخاطبان

نهضت باهنر مدیر رادیو سلامت با اشاره به اینکه شبکه سلامت، اولین شبکه تخصصی رادیوست که مخاطبان خودش را دارد، تاکید کرد: برنامه‌های رادیو سلامت برای مخاطبان عام و خاص تهیه می‌شود و همه برنامه‌ها پشتوانه تحقیقات گسترده‌ای دارند، زیرا رادیو سلامت برای مخاطبان مرجع است. ضمن اینکه مردم علاقه بسیاری به مباحث سلامت دارند و پیگیر هستند. رادیو سلامت امین مردم است و در قالب برنامه‌های مختلف در حوزه سلامت به مردم مشاوره می‌دهیم.

 مدیر رادیو سلامت ادامه داد: خوشبختانه سلامت جزو رادیو‌های پر مخاطب است. با وجود اینکه نسبت به دیگر شبکه ها، فرستنده‌های کمتری داشته، اما مخاطبان زیادی داریم. مردم همیشه همراه رادیو هستند و صدای سلامت را می‌شنوند.

علی اصغر احمدی، مدیر شبکه رادیویی ورزش با بیان این که ما سه دسته برنامه در رادیو ورزش داریم، گفت: برنامه‌های رادیو ورزش به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ اطلاع رسانی، تحلیلی و تفریحی و سرگرمی. ضمن اینکه تنها رسانه‌ای هستیم که به ورزش بانوان به صورت تخصصی می‌پردازیم. جامعه هدف ما، حوزه ورزش بانوان و آقایان هستند. ضمن اینکه اتفاق خوب در رادیو ورزش، افتتاح کانال ورزش بانوان بود.

منصور قصری زاده، مدیر رادیو قرآن بیان کرد: ما در برنامه‌های رادیو قرآن از موسیقی استفاده نمی‌کنیم و تواشحی در فواصل برنامه‌ها روی آنتن می‌رود. برنامه‌های تولید شده پاسخگوی نیاز مخاطبان است و از کارشناسان برجسته قرآنی بهره می‌بریم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • نوشیدن این چای فشارتان را تنظیم می‌کند
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • چه نوع آبی برای سلامتی مفید است؟
  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • فضای مدارس استان قزوین فرسوده است
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟