Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وين - ايرنا - نشست يکصد و هفتاد و سوم کنفرانس سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) روز پنجشنبه در وين در حالي آغاز به کار کرد که بازار انرژي بي صبرانه در انتظار تصميم اين سازمان در خصوص تمديد توافق کاهش عرضه نفت است.

به گزارش ايرنا، يکصد و هفتاد و سومين کنفرانس اوپک و همچنين سومين نشست وزيران اوپک و غيراوپک امروز پنجشنبه در وين برگزار مي شود و انتظار مي رود وزيران نفت اين کشورها در خصوص تمديد توافق کاهش توليد تصميم گيري کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بيژن زنگنه وزير نفت جمهوري اسلامي ايران در حاشيه اين نشست به خبرنگار ايرنا گفت: تمام اعضاي اوپک و کشورهاي غيراوپک مشارکت کننده در توافق کاهش عرضه ، براي مديريت بازار نفت به منظور ايجاد ثبات در بازار و تامين منافع توليدکنندگان و مصرف کنندگان، بسيار جدي هستند.
وي افزود: همگي ما در صورت لزوم آماده ايم تا اقدامات بيشتري نيز انجام دهيم .
**رئيس کنفرانس اوپک: بازار به سمت توازن در حرکت است
خالد الفالح وزير نفت عربستان و رئيس کنفرانس اوپک در سخناني در آغاز کنفرانس با ذکر آمار جديدي از وضعيت عرضه و تقاضا گفت که تصميم اوپک براي کاهش عرضه درست بوده و بازار نفت به تدريج به سمت توازن در حرکت است.
وي افزود: من از تمديد 9 ماهه توافق کاهش عرضه حمايت مي کنم اما من فقط يک راي دارم و هر تصميمي که امروز اتخاذ شود در نشست بعدي در ماه ژوئن 2018 يا درصورت لزوم زودتر مورد بازبيني قرار خواهد گرفت.
رئيس کنفرانس اوپک در خصوص راهبرد خروج از توافق کاهش عرضه گفت که هر زمان به آن مرحله برسيم با دقت بسيار اين کار انجام خواهد شد اما به گمانم صحبت دراين خصوص زودهنگام است.
الفالح خاطرنشان کرد که ما در صدد نهادينه ساختن همکاريهاي اوپک با توليدکنندگان غيراوپک براي ايجاد ثبات بلندمدت در بازار انرژي هستيم .
به گزارش ايرنا، اوپک در نشست رسمي 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه 1395) در وين، براي نخستين بار از سال 2008 ميلادي با کاهش توليد موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قيمت ها کمک کند. براساس اين توافق، مقرر شد اوپک يک ميليون و 200 هزار بشکه در روز از سطح توليد خود بکاهد. ايران، الجزاير، آنگولا، اکوادور، گينه استوايي ، گابن ، عراق ، کويت، ليبي، نيجريه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضاي اوپک هستند.
اوپک همچنين موفق شد بيستم آذرماه 1395، توليدکنندگان نفت غيراوپک شامل روسيه ، جمهوري آذربايجان ، بحرين ، بروئني ، قزاقستان، مالزي ، مکزيک ، عمان ، سودان و سودان جنوبي را با خود همراه سازد. اين توليدکنندگان نيز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از توليد نفت خود موافقت کردند و به اين ترتيب از اول سال 2017 روزانه 1.8 ميليون بشکه از عرضه جهاني نفت کاسته شد . وزيران نفت و انرژي کشورهاي اوپک و غيراوپک در نشست چهارم خرداد امسال با تمديد توافق کاهش توليد نفت براي 9 ماه ديگر، يعني تا پايان مارس 2018 (اواسط فروردين 1397) موافقت کردند.
بر اساس اظهارات دو روز گذشته وزيران نفت اوپک به نظر مي رسد که موضوع اصلي بحث ها مدت تمديد توافق کاهش توليد است که برخي حامي تمديد 6 ماهه هستند و برخي نيز تمديد 9 ماهه يعني تا پايان سال 2018 را توصيه مي کنند که هر کدام از اين تصميمها در نشست روز پنجشنبه اوپک مي تواند تاثيرات خاص خود را بر بازار جهاني نفت داشته باشد.
کميته فني مشترک اوپک و غير اوپک نيز در نشست روز دوشنبه اين هفته خود در وين توصيه کرد که توافق کاهش توليد تا پايان سال 2018 تمديد شود و در صورت نياز در ماه ژوئن (خرداد - تير 1397) مورد بازبيني قرار گيرد و انتظار مي رود که همين تصميم در نشست روز پنجشنبه به تصويب برسد.
اروپام**1078** خبرنگار: بابک جعفري**1663**انتشار دهنده: خسرو حسيني
اروپام**1078*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۳۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سال هاست موضوع صادارت برق ایران به اروپا مطرح و به نظر می‌رسد دولت برای توسعه تبادلات برقی خود مصمم است و مذاکرات برای رسیدن برق ایران به اروپا به‌طور جدی انجام می‌شود. اواسط فروردین‌ماه، وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران با وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه دیداری داشتند و در این دیدار اعلام شد که تبادل برق ایران و ترکیه وارد فاز عملیاتی شده است. با عملیاتی شدن تبادل برق ایران و ترکیه، برق ایران در مسیر اروپا هم قرار گرفته است.

در همین رابطه آرش نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: زیرساخت‌های شبکه توزیع و انتقال به منظور صادرات برق مناسب نیست و فرسوده است، اما با توجه به اینکه ذائقه دنیا به مرور از مصرف گاز به سمت برق خواهد رفت و سیستم‌های گرمایشی منازل نیز برقی خواهد شد به طور قطع باید فرآیندی تعریف و جلب و جذب سرمایه‌گذاری خارجی صورت گیرد تا بتوان شبکه موجود را برای تولید و انتقال بهتر برق بهبود داد.

ترکیه مسیری برای انتقال و سوآپ برق ایران به اروپا

وی افزود: ترکیه این امکان را دارد که بخشی از برق صادراتی ایران را تجارت کرده و سوآپ کند. اکنون تجاری در کشور ترکیه وجود دارند که ۶۰۰ هزار کنتور برق در کشور‌های اروپای شرقی و مجاور خود دارند و برقی را که تولید کرده یا از ایران و کشور‌های دیگر خریداری می‌کنند به سایر کشور‌ها عرضه می‌کنند.

تجارت معقول برق با کاهش افت شبکه

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: تجارت برق تجارت معقول و مطلوبی است به شرط آنکه میزان افت آن را کاهش دهیم و لات شبکه را کاهش دهیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر راندمان تولید بدون شبکه توزیع در نیروگاه‌ها ۳۹ درصد است. این میزان پس از ورود به شبکه توزیع به ۳۵ درصد کاهش می‌یابد و معنای آن این است که به ازای هر مترمکعب گاز ورودی به نیروگاه‌ها اگر ۳ کیلووات برق تولید می‌شود عملا ۲.۴ کیلووات به مصرف‌کننده تحویل می‌شود و مابقی هدر می‌رود که به معنای زیان برای تولید است.

تشریح راهکار‌های افزایش راندمان در صنعت برق

نجفی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که با ارتقای تکنولوژی و تقویت پست‌های تقویت فشار و تعویض کابل‌ها و بازنگری در مدارها، لاین خوبی را برای صادرات برق به عراق، پاکستان و ترکیه تعریف کنیم. ضمن آنکه در ارتباط با برخی از کشور‌ها مانند ارمنستان که مازاد تولید برق دارند می‌توان کار سوآپ برق را انجام داد.

شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود

وی با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز به منظور بهبود وضعیت موجود در شبکه برق کشور ندارد، عنوان کرد: با توجه به حجم نیروگاه‌های نصب شده در کشور کاملا مقرون به صرفه است که شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود به شرط آنکه دولت وجه این مقدار افزایش راندمان را به سرمایه‌گذار ارایه دهد، اما دولت‌ها معمولا در این زمینه‌ها کم‌لطف هستند به این معنا که سرمایه‌گذاران هزینه‌هایی انجام می‌دهند که بازدهی لازم را ندارد و موجب بی‌اطمینانی سرمایه‌گذاران می‌شود.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید تغییر ساختار ایجاد شود تا بتوان تولید برق را افزایش داده و هدررفت شبکه انتقال و توزیع را کاهش داد.

نجفی با اشاره به دیدار وزرای انرژی ایران و ترکیه در فروردین سال جاری بیان کرد: می‌توان در ایام غیرپیک صادرات مناسبی از برق را از طریق ترکیه به انجام رساند. ترکیه در نقطه صفر مرزی برق ایران را خریداری می‌کند و ملاکش برقی است که از کنتور مرزی رد می‌شود بنابراین برقی که در شبکه جمع‌آوری و از طریق شبکه توزیع می‌شود باید بیشترین افزایش راندمان را داشته باشد.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید هدررفت در شبکه تولید و توزیع برق را کاهش داد تا صادرات برای کشور صرفه اقتصادی داشته و سود مناسبی را نصیب کشور کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • تصمیم‌گیری درخصوص عرضه پژوپارس در شورای رقابت
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟