Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه در دنیا ربا غوغا می‌کند، گفت: به بانک‌ها هرچه می‌گوییم که دریافت دیرکرد ربا و حرام است گوش نمی‌دهند. در زمان امام راحل که این مسئله بحث شد، ایشان فرمودند که دریافت جریمه برای یک بار ایرادی ندارد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آیت الله حسین نوری همدانی ظهر امروز در دیدار با جمعی از اعضای جامعه مهندسین کشور که در بیت این مرجع تقلید برگزار شد، ضمن ابراز تبریک اعیاد ربیع‌الاول اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم از مهندسی و طراحی عالم خلقت سخن گفته است و کسانی که با مسئله مهندسی آشنایی دارند از این رهگذر درس خداشناسی را یاد می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گام نخست دین را شناخت خداوند بیان کرد و افزود: همان‌طوری که علم هندسه از ساماندهی صحبت می‌کند خداوند متعال نیز بر اساس ساختن انسان‌ها چند ماده و اصل را در نظر گرفته تا انسان‌ها نیز ساخته شده و به کمال برسند.

مرجع تقلید شیعیان با اظهار اینکه ائمه (ع) و پیامبران از نظام خلقت خاصی برخوردار بوده و معصوم هستند، گفت: در ۸۰ جای قرآن خداوند متعال از علم و تعلم سخن گفته است، ازاین‌رو نخستین گام در راه خداشناسی علم و فهمیدن جهان خلقت است.

آیت الله نوری همدانی دومین گام شناخت خداوند را ایمان دانست و تصریح کرد: در قرآن کریم ۷۵۰ آیه در رابطه با توحید و خداشناسی صحبت شده است، کلمه بِنا در آیات قرآن به‌معنای قرار دادن مصالح جهان خلقت هرکدام در جای معینی است.

وی با بیان اینکه لااقل ۱۰۰ میلیون کهکشان در جهان خلقت وجود دارد که حاکی از عظمت خالق آن‌ها است، خاطرنشان کرد: اگر تمام مردم روی زمین برای سرشماری ستارگان بسیج شوند نیز قادر به این کار نخواهند شد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به عدم تصادم و برخورد ستارگان در جهان خلقت گفت: از عظمت جهان خلقت باید به عظمت و بزرگی خداوند متعال پی برد، علم توأم با ایمان دارای درجه بوده و تن‌ها به کسانی که ایمان توأم با علم دارند به آن‌ها درجات اعطاء خواهد شد.

آیت الله نوری همدانی سومین گام خداشناسی را عقل بیان و تصریح کرد: عقل به‌معنای تشخیص حق از باطل و صحیح از ناصحیح است، در زندگی انسان عقل بسیار تأثیرگذار و مهم است، پیامبر اکرم (ص) در روایاتی فرمود: ه‌اند هرکسی را که تأیید کردند به عقل او باید توجه داشت و دید که به چه‌میزان عاقل است.

وی با تأکید بر شناخت عقل و لشکریان عقل گفت: عقل و جهل هر یک ۷۵ واحد سپاه دارند، هر کسی که از جنود عقل این ۷۵ مورد را داشت عاقل است، و هر کس فاقد این ۷۵ واحد بود از عقل بهره نبرده است.

مرجع تقلید شیعیان بیان کرد: در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها تشکیلاتی که بتوان مراتب عقل اشخاص را مشخص کرد تا به‌حال درست نشده است، اگر بتوان مرکزی برای سنجیدن عقل افراد درست کرد امر خوبی است.

آیت الله نوری همدانی چهارمین مورد شناخت خداوند را تقوا بیان و ابراز کرد: انسان باید همواره خود را در برابر حضرت حق حاضر بداند، و تقوای الهی را رعایت کند.

وی مهم‌ترین کار انبیا را ساختن انسان ذکر و تصریح کرد: ساختن انسان کار ساده‌ای نیست اینکه انسانی باایمان، عاقل و باتقوا ساخته شود کاری آسانی نیست.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم گفت: جامعه باید از سه امر فقر، ظلم و جهل مبرا باشد، هر جامعه‌ای که هر یک از این موارد باشد این جامعه عقب‌مانده است.

آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه در دنیا ربا غوغا می‌کند، تأکید کرد: دولت‌ها را همان رباخواران به وجود می‌آورند، اما اسلام با ربا مخالف است و در ۷ جای قرآن درباره آن صحبت شده است، به بانک‌ها هرچه می‌گوییم که دریافت دیرکرد ربا است گوش نمی‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه ربا موضوعی مخرب است، افزود: در زمان امام راحل که این مسئله بحث شد، ایشان فرمودند که دریافت جریمه برای یک بار ایرادی ندارد، اما ادامه آن ربا بوده و حرام است.

مرجع تقلید شیعیان گفت: مسئولیت نخبگان و مهندسان بسیار سنگین است باید سعی کنیم مملکتی بسازیم که خداوند گفته است، چراکه خداوند فرمود: ه ما به کسانی تمکن می‌دهیم که منکرات را شناخته و جامعه را مبرا از منکرات کنند.

آیت‌الله نوری همدانی با ابراز اینکه چالش میان گروه‌های تروریستی و گروه‌های اسلامی ادامه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: نباید این‌گونه تصور کرد که با شکست داعش دشمنی با اسلام تمام شد، دشمنان اسلام را باید شناخت و همواره در مقابل دشمنان مقاوم بود اگر استقامت و تقوا داشته باشیم کید و مکر دشمنان به ما آسیب نخواهد رساند.

وی ادامه داد: ما می‌دانیم که نقشه‌های آن‌ها سست و ناپایدار است چراکه عربستان سعودی تکیه‌گاه مردمی ندارد، سلطه‌گران جهانی حب جاه و مقام دارند و همواره در پی حرکت در این مسیر هستند.

مرجع تقلید شیعیان با تأکید بر اینکه با ظهور امام عصر (عج) مستکبران شناخته و روسیاه می‌شوند، گفت: روزی طرفداران حق چنان قوی خواهند شد که بر جبهه باطل پیروز شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۴۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،، پایگاه اطلاع رسانی رهبری استفتائات اردیبهشت ماه را به شرح زیر منتشر کرد:

شرایط فقیر برای دریافت کفاره

سؤال۱: چه کسی فقیر محسوب می شود و برای دریافت کفاره، چه شرایطی باید داشته باشد؟

جواب: فقیر کسی است که مخارج سال خود و خانواده اش را ندارد و نمی تواند به دست آورد؛ برای پرداخت کفاره به فقیر شرایط زیر باید مراعات شود:

۱- مسلمان باشد (پرداخت کفاره به غیر شیعه در صورتی که از نظر اعتقادی مستضعف بوده و ناصبی نباشد، اشکال ندارد).

۲- از کسانی نباشد که حیایی در ارتکاب گناه نداشته و آشکارا آن را مرتکب می شوند.۳- از کسانی نباشد که نفقه او بر کفاره دهنده، واجب است.

مسئولیت کودک برای خسارت زدن به دیگران

سؤال۲: آیا کودک نسبت به خسارت های مالی که وارد کرده، ضامن است یا والدین او؟

جواب: خود کودک، ضامن است و ولیّ او می تواند از مال کودک، خسارت را بپردازد و اگر نپرداخت، پس از بلوغ بر خودش واجب است که جبران کند یا از شخصِ خسارت دیده، حلالیت طلب کند.

استشمام بوی خوش در اعتکاف

سؤال۳: در برخی مساجد معمولاً غیر معتکفین عطر می زنند؛ احساس بوی عطر آنان، چه حکمی دارد؟ آیا لازم است معتکف، بینی خود را بگیرد؟

جواب: بوییدن مواد معطّر و گیاهان خوش بو برای لذّت بردن، از محرمات اعتکاف است؛ بنا بر این اگر برای لذت بردن نباشد، مانعی ندارد و گرفتن بینی لازم نیست.

به کار بردن لفظ رکیک

سؤال۴: دشنام و فحش چیست و چه حکمی دارد؟

جواب: اگر مسلمانی را به عمل یا صفتی زشت بنامند؛ مثلاً به او بخیل یا گدازاده بگویند، یا کور یا به نام حیوانی، صدا ‌کنند، چنانچه این تعبیرات در عرف، شتم و تحقیر محسوب شود، دشنام و حرام می‌باشد.

نماز جماعت مأمومِ معذور از تبعیت

سؤال۵: اگر مأمومی به دلیل بیماری (تنگی نفس) ناچار است که زودتر از امام، سر از رکوع یا سجده بردارد؛ آیا نمازش به جماعت صحیح است؟

جواب: اگر مأموم عمدا زودتر از امام سر از رکوع یا سجده بردارد، نمازش فرادا می شود؛ بله می تواند با مقدار کمی تأخیر، رکوع و سجود را انجام دهد تا بتواند همراه امام یا پس از او، از رکوع و سجده بلند شود.

مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری

سؤال۶: آیا زنی که احتمال می دهد باردار است، جایز است که دارویی برای سقط جنین مصرف کند؟

پاسخ: در صورتی که احتمال می دهد باردار باشد، باید اجتناب کند.

کسر هزینه های کفن و دفن از خمس

سؤال۷: با توجه به اینکه اگر فردی در بین سال فوت کند، سال خمسی او به پایان می‌رسد و باید خمس آنچه که از درآمدِ سال فوت، باقی مانده، پرداخت شود؛ آیا می توان هزینه کفن و دفن میت را به مقداری که از اصل مال برداشت می‌شود هم جزء مؤونه وی محسوب و کسر کنیم و خمس بقیه مال را پرداخت کنیم، خصوصا در صورتی که هزینه کفن و دفن، تمام اموال میت را در بر گیرد، یا این‌که قبل از کفن و دفن، کل مال باید تخمیس شود؟

جواب: اگر برای تجهیز میت از اموال او هزینه شود، ادای خمس آنچه هزینه شده واجب نیست، هرچند این عمل موجب شود که تمام اموال وی صرف هزینه های کفن و دفن شود و چیزی برای ادای خمس باقی نماند.

انحراف از قبله هنگام نماز

سؤال۸: نمازگزاری به جهت درد پا و کمر در حین برخاستن برای رکعت بعدی، گاهی به سمت راست و گاهی به سمت چپ می چرخد؛ حکم انحراف از قبله او چیست؟ تا چه حد مجاز است؟

جواب: در فرض سؤال تا اندازه چهل و پنج درجه از هر طرف، اشکال ندارد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900956

دیگر خبرها

  • ارز حج مغایرتی با ارز مسافرتی ندارد
  • بانک‌ها برنامه‌های خود برای تحقق شعار سال را ارائه کنند
  • جراح ماهی ؛ از جالب ترین شگفتی های خلقت با 30 سال عمر (+عکس)
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • جریمه دیرکرد بابت وام مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • جریمه دیرکرد وام از مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • جریمه میلیاردی برای پزشک متخلف در اردبیل صادر شد
  • شرایط دریافت وام ازدواج در سال ۱۴۰۳