Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس سازمان پدافند غيرعامل معتقد است بازي‌هاي کامپيوتري يا موبايلي، ممکن است صرفا يک «بازي» نباشند. اين بازي‌ها در بسياري از مواقع در جامعه ما «رفتارسازي»، «باورسازي» و «هنجارسازي» انجام مي‌دهند و در ميان بچه‌ها و بدنه اجتماعي مردم رسوخ مي‌کنند. «توليد بازار بازي‌هاي اسلامي و ايراني»، «آگاه‌سازي کودکان، نوجوانان و جوانان از آسيب‌هاي بازي‌هاي مخرّب» و همچنين «بکارگيري مکانيزم کنترل در سطح ملي»، از جمله راهکار‌هايي هستند که در زمينه مقابله با بازي‌هاي ناهنجار کامپيوتري و موبايلي، بايد مورد توجه قرار گيرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سردار غلامرضا جلالي رئيس سازمان پدافند غيرعامل کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سياسي خبرگزاري ميزان، درباره «فيلترينگ برخي بازي‌ها و اپليکيشن‌هاي موبايلي»، «روند امدادرساني به زلزله‌زدگان غرب کشور» و «دليل بي‌نظمي‌هاي موجود در سرپل‌ذهاب بعد از وقوع زلزله»توضيحاتي ارائه کرد.
آسيب‌هاي اپليکِيشن‎هاي موبايلي با فيلتر کردن يک بازي حل نمي‌شود
ميزان: پس از حادثه‌هايي که بر اثر استفاده از بازي «نهنگ آبي» در سطح جهاني و حتي در ايران پيش آمد، شاهد فيلتر شدن اين بازي موبايلي بوديم. به نظر شما صرف فيلترينگ مي‌تواند راهکار مناسبي باشد؟
سردار جلالي: موضوع آسيب بازي‌هاي رايانه‌اي و اپليکيشن‌هاي موبايلي با فيلتر کردن يک بازي حل نمي‌شود. بر فرض يک بازي را فيلتر کرديم، بلافاصله يک بازي ديگر را به جاي آن طراحي مي‌کنند. موضوع اين است که ما در حوزه‌هاي مختلف سايبري اعم از محصولات فرهنگي و غيرفرهنگي، نياز به يک ساختار تنظيم‌کننده داريم که مقررات و قوانين را بنويسد، سرّه و ناسرّه را تشخيص دهد و درست و غلط را بيان کند که متاسفانه فاقد چنين ساختاري هستيم.
ميزان: آيا فقدان اين ساختار، مضاف بر پيامد‌هاي منفي که در بازي‌هاي رايانه‌اي و اپليکيشن‌هاي تلفن همراه دارد، در سطوح ديگر نيز تاثيرگذار است؟
سردار جلالي: قطعا؛ زماني ما به اهميت «هوشمندسازي زيرساخت‌ها» پي مي‌بريم که بدانيم امروز همه دستگاه‌هاي کشور از ابزار‌هاي هوشمند استفاده مي‌کنند. اين ابزار‌هاي هوشمند، «تعامل بيروني» دارند، اطلاعات مي‌دهند و اطلاعات مي‌گيرند. بخش زيادي از اطلاعات زيرساخت‌هاي ما را عبور مي‌دهند. هيچکس هم به اين موضوع متعرض نمي‌شود. دليل اين متعرض نشدن اين است که ما فاقد يک ساختار تنظيم کننده (رگيولِيتور) هستيم.
وزير ارتباطات ايجاد مرکز رگيولِيتوري(ساختار تنظيم‌کننده) را پذيرفتند
ميزان: در همين زمينه که فرموديد دستگاه هاي مختلفي دخيل هستند با آنها از جمله وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات رايزني کرده ايد؟
سردار جلالي: بله؛ ايجاد مرکز رگيولِيتوري موضوع بسيار مهمي است و در اين زمينه ما يک جلسه را با آقاي آذري‌جهرمي برگزار کرديم. ايشان هم اين موضوع را پذيرفتند. منتها ممکن است اين رگيولِيتوري صرفا مخابراتي نباشد و برخي حوزه‌هاي فرهنگي نظير بازي‌هاي کامپيوتري و هوشمند را نيز شامل شود
راه‌کارهاي کاهش آسيب‌ بازي‌هاي رايانه‌اي
ميزان: با توجه به توليد و استفاده روزافزون بازي‎‌هاي رايانه‌اي مخّرب، شما چه راهکاري را پيشنهاد مي‌کنيد که از آسيب‌هاي پيش‌رو کاسته شود؟
سردار جلالي: بازي‌هاي کامپيوتري يا موبايلي، ممکن است صرفا يک «بازي» نباشند. اين بازي‌ها در بسياري از مواقع در جامعه ما «رفتارسازي»، «باورسازي» و «هنجارسازي» انجام مي‌دهند و در ميان بچه‌ها و بدنه اجتماعي مردم رسوخ مي‌کنند. «توليد بازار بازي‌هاي اسلامي و ايراني»، «آگاه‌سازي کودکان، نوجوانان و جوانان از آسيب‌هاي بازي‌هاي مخرّب» و همچنين «بکارگيري مکانيزم کنترل در سطح ملي»، از جمله راهکار‌هايي هستند که در زمينه مقابله با بازي‌هاي ناهنجار کامپيوتري و موبايلي، بايد مورد توجه قرار گيرند.
برخي رسانه‌ها تصوير غلطي را از زلزله سرپل‌ذهاب ارائه دادند
ميزان: با توجه به انتقادات مطرح شده در زمينه امدادرساني به زلزله‌زدگان، از روندي که طي 20 روز گذشته در اين منطقه طي شده است چه ارزيابي داريد؟
سردار جلالي: احساس مي‌کنم برخي رسانه‌ها تصوير غلطي را از زلزله سرپل‌ذهاب ارائه دادند. نبايد اين موضوع را در حد يک فاجعه نشان داد. هر چند از دست رفتن جان يک انسان هم بر اثر زلزله مايه تاسف است، اما فراموش نکنيم که زلزله 6 و 3 دهم ريشتري «بم» بيش از 32 هزار نفر تلفات داشت و در زلزله 7 و 2 دهم ريشتري سرپل ذهاب کمتر از 500 نفر جان خود را از دست دادند. من يک آمار به شما بگويم. اورژانس کشور در طول يک روز پس از وقوع زلزله، 17 هزار نفر مصدوم و مجروح را جابجا کرد و آن‌ها را تحت پذيرش قرار داد که اين عدد يک رکورد است.
ميزان: در فضاي مجازي شايعاتي مطرح شد مبني بر اينکه به محض وقوع زلزله، تمام زيرساخت‌هاي اساسي و مهم سرپل‌ذهاب نابود شدند.
سردار جلالي: به هيچ وجه؛ بلافاصله پس از وقوع زلزله ما به سرپل‌ذهاب رفتيم و از همه زير ساخت‌هاي شهر بازديد کرديم. ترانس پست 63 برق سرپل‌ذهاب که بر اثر زلزله از مدار خارج شده بود، به سرعت و ظرف 12 ساعت به مسير اصلي برگردانده شد. در زمينه «ارتباطات» در مجموع 3 ساعت قطعي داشتيم که عمده دليل آن، قطعي برق بود. زيرساخت‌هاي گاز سرپل‌ذهاب به هيچ عنوان آسيبي نديدند؛ تنها به دليل آنکه شکستگي لوله‌هاي گاز در برخي ساختمان‌ها احتمال آتش‌سوزي را تقويت مي‌کرد، براي مدتي گاز شهر قطع شد.
ميزان: دليل اصلي نبود «آب» در سرپل‌ذهاب حتي تا دو روز پس از وقوع زلزله چه بود؟
سردار جلالي: به دليل اينکه آب شهر سرپل‌ذهاب، از منابع زيرزميني مثل قنات و چشمه تامين مي‌شود، اندازه‌اي زمان برد تا آب گِل‌آلوده شده، به صورت پاکيزه به دست مردم برسد.
ساختار سازمان مديريت بحران در حد يک ستاد هماهنگي تقليل پيدا کرده است
ميزان: دليل اصلي برخي بي‌نظمي‌ها و اهمال‌کاري‌هايي که در سرپل‌ذهاب مشاهده شد را در چه مي‌دانيد؟ به نظر شما سازمان مديريت بحران هم نقشي داشت.
سردار جلالي: بي‌نظمي‌هايي که در سرپل‌ذهاب وجود داشت به دليل نقض ساختارهاست. نگاه کنيد؛ سازمان مديريت بحران به نوعي يک سازمان موازي با سازمان پدافند غيرعامل است و در زمينه‌هاي مختلف، ما و آن‌ها همکاري‌هاي برادرانه‌اي داريم. متاسفانه بايد گفت که امروز ساختار سازمان مديريت بحران در حد يک ستاد هماهنگي تقليل پيدا کرده و تضعيف شده است. اعتبارات و پول سازمان مديريت بحران را از آن گرفتند و به سازمان مديريت و برنامه‌ريزي دادند. وقتي پول سازمان مديريت بحران از دستش گرفته و به سازمان مديريت و برنامه‌ريزي داده مي‌شود، نتيجه اين اين است که تصميم‌گيري‌ها درباره زلزله سرپل‌ذهاب، 2 تا 3 هفته طول مي‌کشد. الان 3 سال است که قانون سازمان مديريت بحران در مجلس است. يعني 3 سال است که اين سازمان بدون وجود يک فانون مستند در حال فعاليت است.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۷۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مبلغ درخواستی از سوی مسئولان استان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست و باید برآورد دقیق و کارشناسی شده وجود داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در جمع خبرنگاران در استانداری کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از نظر پیشگیری، آمادگی و مقابله با بحران نسبت به سایر استان‌ها وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: این وضعیت باز هم کافی نیست و باید پیشگیری در حوزه‌های مختلف که می‌تواند احتمال خطر در آن وجود داشته باشد، با استفاده از ظرفیت استان مورد توجه قرار گیرد و ما نیز وظیفه داریم بودجه مورد نیاز را به ویژه برای شهر کرمانشاه تهیه کنیم.

وی درباره تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه گفت: در شهرستان سرپل‌ذهاب برخی از اماکن عمومی از جمله ساختمان‌های اداری، مساجد، کتابخانه‌ها و مراکز بهداشت هنوز ساخته نشده و نیاز به بودجه دارد و باید به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برآورد دقیقی از میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این اماکن وجود ندارد و تعیین اعتبار و زمان تأمین آن نیاز به برآورد دارد و البته از این به بعد همچون سال گذشته بودجه براساس براورد تخصیص نمی‌یابد بلکه به صورت مرحله به مرحله با پیشرفت کار و دقت در محاسبه و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های موجود پرداخت می‌شود. این ساختمان‌ها باید ساخته می‌شد، اما با کم‌دقتی رها شده و اکنون ما بنا داریم تا انتها همراهی کنیم و نیازی به اعلام اعتبار نیست. ساختمان‌های دولتی باید بیمه باشند و در صورت تخریب به هر دلیل، ما نباید یک ریال برای بازسازی آن کمک کنیم و کاری که اکنون قرار است انجام شود کاری اضافه بر وظیفه است.

نامی با اشاره به اینکه برای ساخت و بازسازی مساجد می‌توان از ظرفیت خیران استفاده کرد، گفت: ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم که این وضعیت ساماندهی شود اما باید همراه با دقت باشد و با برآورد کارشناسی برآورد صحیحی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شعار سال باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده شود، افزود: در رابطه با ساماندهی آبشوران نیاز به اقدامات اولیه دارد و در ابتدا باید نقشه دیجیتال شهر تهیه شود که بتوانیم تصمیم درستی بگیریم و اعتبار آن از منابع استانی و بخشی نیز از بودجه مدیریت بحران تأمین می‎‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای ساماندهی آبشوران نیز اطلاعات دقیقی از نحوه انجام عملیات، شیب رودخانه و نوع مصالح مورد استفاده وجود ندارد و نمی‌توان بدون داشتن این اطلاعات اعتباری برای آن برآورد کرد.

نامی با اشاره به استفاده از پساب شهر کرمانشاه برای صنایع افزود: در قانون بودجه 1402 قید شده که تمایم شرکت‌های صنعتی باید از پساب استفاده کنند و تمام دستگاه‌ها باید در حد توان برای تصفیه پساب و انتقال آن به شهرک‌های صنعتی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز در کرمانشاه به خوبی انجام شده است، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده باید در کشور 250 میلیون اصله درخت کاشته شود و بنابر تأکید مقام معظم رهبری باید این درختان مثمر باشند و تولید چوب نیز می‌تواند در این دسته قرار بگیرد، زیرا در کشور سالانه به حداقل پنج میلیون مترمربع چوب نیاز است که بخشی از آن وارد می‌شود و به هر میزان این تولید چوب افزایش یابد واردات کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با این وجود تلاش می‌شود درختان کاشته شده مثمر باشد و نحوه عملکرد در این زمینه براساس تقسیمات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی به دقت پیگیری می‌شود، زیرا توسعه فضای سبز یکی از اصول مهم دنیا برای ادامه حیات بشر است.

نامی با اشاره به اینکه در تمام ابعاد مدیریت بحران مردم حضور فعال دارند، گفت: این حضور نیاز به سازماندهی و آموزش دارد و به همین دلیل قرارگاه مردم یاری بحران در کشور به منظور آموزش مردم و استفاده از ظرفیت مردم در بحران‌ها راه‌اندازی شده است.

برآورد دقیق از خسارت در مناطق زلزله‌زده انجام شده است

محمدطیب صحرایی نیز در این نشست با تأکید بر همراهی مدیریت بحران کشور تا پایان ساماندهی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه اظهار داشت: ممکن است اعتبار مورد نیاز بیشتر یا کمتر از برآورد و اعتبار درخواست شده باشد و مهم این است که از این وضعیت عبور کنیم. در صورت همراهی مدیریت بحران می‌توانیم در مدت زمان قابل قبولی تمام مناطق زلزله‌زده استان را از نابسامانی فعلی خارج کنیم.

صحرایی با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده تا پایان سال گذشته 2700 میلیارد تومان برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده نیاز است گفت: برآورد دقیق از خسارت‌ها وجود دارد و تقدیم خواهد شد و در صورت نیاز برآورد تکمیلی و کارشناسی‌های جدید انجام می‌شود.

استاندار کرمانشاه افزود: متأسفانه ردیف بودجه بازسازی مناطق زلزله‌زده از قانون بودجه حذف شده و برای بازگشت این ردیف حمایت مدیریت بحران نیاز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶