Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر هوشنگ طالبی با طرح این سوال که در صورت حذف کنکور با چه جایگزینی می‌خواهید داوطلب ممتاز را بر روی کرسی رشته برتر بنشانید؟ تاکید کرد که حذف یک‌باره کنکور اشتباه است و در دوره دکتری هم جذب دانشجو باید به اساتید راهنما و گروه‌های آموزشی مختلف واگذار شود.

هوشنگ طالبی، رئیس دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره اقدامات و بحث‌های اخیر در شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر حذف کنکور و انحلال سازمان سنجش گفت: در حال حاضر تعداد صندلی‌های دانشگاه‌هایمان بیشتر از تعداد داوطلبان است، بنابراین در آموزش عالی برای داوطلب مشکلی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل در انتخاب رشته‌های برتر است، اینکه چه کسی بر روی صندلی‌ رشته‌های برتر بنشیند. اگر بخواهیم کنکور را برداریم آن صندلی رشته‌های برتر را کدام داوطلب تصاحب می‌کند؟ به چه صورتی می‌خواهیم سنجش کنیم؟ با چه جایگزینی می‌خواهید داوطلب ممتاز را بر روی کرسی رشته برتر بنشانید؟

طالبی گفت: باید راه بهتری یافت. حذف یک‌باره کنکور مسلما یک اشتباه است. در دوره دکتری بهترین روش این است که خود داوطلب رزومه ارائه دهد و خود استاد راهنما و گروه آموزشی فرد را انتخاب کنند. کما اینکه این روش قبلا هم بوده است. به عنوان یک عضو هیات علمی می‌گویم که داوطلبی که انتخاب می‌کنم مطمئنا بهتر از داوطلبی است که برایم انتخاب می‌کنند. من خودم بهتر می‌دانم چه کسی را انتخاب و تحت راهنمایی خود قرار دهم. اکنون برای من انتخاب می‌شود و لزوما این بهترین انتخاب نیست.

رئیس دانشگاه اصفهان افزود: این روش به ویژه زمانی مهم‌تر هم می‌شود که ما بخواهیم ماموریت‌گرا کار تحقیقاتی بکنیم. من مساله دارم حالا می‌خواهد این مساله حل یک معظل اجتماعی یا انجام یک کار بنیادی در دانش باشد، پس من باید کسانی که در این راه می‌توانند به من کمک کنند و دانشجویانی به این صورت را پیدا کنم نه اینکه برای من انتخاب کنند که در این صورت نه دانشجو می‌داند در چه موضوعی می‌خواهد کار کند و نه استاد هم می‌داند که چه دانشجویی با چقدر شایستگی دارد و آیا می‌تواند در این موضوع با او کار کند یا خیر؟

او با اشاره به آزمون‌ دروه‌های کارشناسی و کارشناسی‌ارشد هم گفت: آزمون ارشد مقداری فرق می‌کند، مطمئنا خیلی از رشته‌ها باید از حالت تست‌زنی خارج شود و لزوما هنر تست‌زنی جایگزین هنر استعدادسنجی و دانش‌سنجی نباشد. روش‌ها و آزمون‌هایی که سازمان سنجش در حال برگزارکردن آنها است، مطمئنا بیش از 90 درصد اعتبار دارد، روش، روش خوبی است اما نه برای دوره دکتری؛ به اعتقاد من برای دوره‌های کارشناسی و کارشناسی‌ارشد روش سازمان سنجش تا حدودی درست است ولی بحث این است که روش چه باید باشد؟ وگرنه آزمون‌های سازمان روا و پایا است.

طالبی گفت: نمی‌گویم نباید کنکور حذف شود اما باید درست و سنجیده انجام شود نه یک‌باره؛ و اول باید از دکتری شروع شود.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۸۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری تا 12 اردیبهشت 1403

به گزارش صدای ایران از ایرنا، در اطلاعیه سازمان سنجش آمده است: پیرو انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته (دفترچه شماره ۲) آزمون ورودی مقطع دکتری (Ph.D.) نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ در تاریخ ۲۸ فروردین ماه و اطلاعیه‌های تاریخ ۲ و ۵ و ۸ اردیبهشت ماه، ضمن اعلام رشته‌محل‌های جدید، تغییر ظرفیت یا حذف برخی رشته‌محل‌ها به اطلاع داوطلبان مجاز به انتخاب رشته می‌رساند به منظور فراهم کردن تسهیلات بیشتر برای آن دسته از داوطلبانی که تا امروز (۱۰ اردیبهشت) برای انتخاب رشته اقدام نکرده‌اند، ترتیبی اتخاذ شده است که بتوانند تا پایان روز چهارشنبه به‌تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ نسبت به ویرایش و ثبت رشته‌محل‌های انتخابی خود اقدام کنند.

براساس این اطلاعیه، داوطلبان ضرورت دارد پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته، اطلاعیه‌های مذکور و این اطلاعیه، در صورت نیاز در مهلت در نظر گرفته شده مذکور به درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان مراجعه و نسبت به بروزرسانی فهرست رشته‌محل‌های انتخابی خود اقدام کنند.

در ضمن آن دسته از داوطلبانی که پیش از این نسبت به انتخاب کدرشته‌محل‌های تحصیلی اقدام کرده‌اند، می‌توانند در صورت تمایل تا تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه نسبت به ویرایش فهرست رشته‌محل‌های انتخابی خود اقدام کنند.

برای مشاهده سری چهارم اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دکتری ۱۴۰۳ این پوشه پی دی اف را مطالعه کنید.

آزمون مقطع دکتری نیمه‌متمرکز ۱۴۰۳، چهارم اسفند ۱۴۰۲ در ۱۵۴ شهر کشور؛ شامل ۱۸۶ حوزه اصلی و ۵۶۸ حوزه فرعی در هفت گروه امتحانی شامل علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر، دامپزشکی و زبان برگزار شد.

همچنین در این آزمون بر اساس آمار سازمان سنجش آموزش کشور ۱۵۱ هزار و ۶۴۱ نفر داوطلب شرکت کردند که از این تعداد ۶۷ هزار و ۵۶۴ نفر (۴۵ درصد) زن و ۸۴ هزار و ۷۹ نفر (۵۵ درصد) مرد بودند. افزون بر این، بر اساس آخرین آمار سازمان سنجش حدود ۱۲۸ هزار نفر از این افراد برای شرکت در آزمون کارت دریافت کردند.

کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی دوره دکتری ۱۴۰۳، ۲۸ فروردین منتشر شد و روی درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان قرار گرفت. بر اساس اطلاعات سازمان سنجش از مجموع ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب شرکت کننده در آزمون دکتری ۱۴۰۳ تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند.

دیگر خبرها

  • مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری امروز به پایان می‌رسد
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور منتشر شد
  • ۸۸ هزار داوطلب دکتری انتخاب رشته کردند
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • ۸۸ هزار داوطلب آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ انتخاب رشته کردند
  • تمدیدانتخاب رشته داوطلبان دوره دکتری تخصصی۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی
  • مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار سوم تمدید شد
  • تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری تا 12 اردیبهشت 1403
  • مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ برای بار سوم تمدید شد
  • کلید اولیه نوبت نخست کنکور فردا منتشر می شود/ ۵ روز فرصت اعتراض داوطلبان