Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیا باید از مصرف نمک طبیعی پرهیز کرد یا نمک همچنان از نیازهای ضروری بدن انسان است و اگر در خوردن آن امساک شود باید شاهد امراض دیگر باشیم؟

جالب اینکه بدانیم بیشتر مردم اروپا در پی تهیه نمک‌های طبیعی هستند و گرانترین نمک در آنجا نمک طبیعی است.

بهترین نمک طبیعی متعلق به معادن نمک ایران است و اتفاقا نمک کانی ایران در سمنان و جهرم به سبب دارا بودن لایه‌هایی از آهن و مس نیازهای دیگر بدن ما را هم تامین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روایات متعددی بر فواید نمک در درمان و حفظ صحت گواهی می‌دهند؛ حضرت رسول (ص) فرمود: یا علی! در اول و آخر طعام، نمک بخور که هر که چنین کند خدایتعالی دفع کند از او هفتاد نوع از انواع بلا را که آسانترین آنها خوره (جذام) باشد و عافیت دهد از جمله بلاها که از جمله آنها باشد دیوانگی، پیسی، درد گلو، دندان و شکم.

امروزه بخشی از دلیل علمی چرایی توصیه به خوردن نمک در ابتدای غذا مشخص شده است؛ آب دهان (بزاق) از چشمه‌هایی به‌نام غدد بزاقی جاری می‌شوند که هرچه با غذا مخلوط شوند، غذا زودتر از گلو پایین می‌رود و زودتر هضم می‌شود لذا ورود نمک به دهان پیش از شروع غذا خوردن، غده‌های اطراف دهان را تحریک می‌کند و به ترشح آنها سرعت می‌بخشد، از این رو، غذا را زودتر هضم می‌کند و برای فرو بردن حاضر می‌‌کند.

امام باقر(ع) نیز در بیان خواص نمک فرمود: در نمک شفای هفتاد نوع از انواع دردهاست و اگر مردم بدانند که چه منفعت‌ها در نمک است مداوا نکنند خود را مگر با نمک که حق‌تعالی فرمودند وحی شد به موسی (ع) که امر کن قوم خود را که افتتاح و اختتام کنند به نمک و اگر نکنند به بلایی مبتلا شدند ملامت نکنند غیر از خود را.

درباره چرایی لزوم مصرف نمک در انتهای غذا نیز باید گفت خوردن نمک پس از صرف غذا، غدد بزاقی را تحریک می‌کند و باعث زیاد شدن آب دهان می‌شود بنابراین، انسان ناگزیر به فرو بردن یا بیرون کردن آن از دهان می‌شود که در هر دو صورت، چربی یا غذای باقی‌مانده در دهان و بین دندان به‌همراه آب دهان برطرف می‌شود.

در روایت دیگری آمده است که حضرت رسول(ص) را در اثنای نماز عقربی گزید؛ حضرت نعلین بر او زد و او را کشت و فرمود خدا لعنت کند تو را که نه نیکوکار را می‌گذاری و نه بدکار را مگر آنکه او را آزار می‌رسانی پس نمک سائیده طلبید و بر موضع عقرب گزیده مالید و فرمود مردم اگر منفعتهای نمک را بدانند محتاج به تریاق فاروق و غیر آن نشوند.

همچنین امام صادق(ع) فرمود: هر که لقمه اول را نمک بپاشد و بخورد رو به توانگری می‌آورد.

10 خاصیت شگفت‌انگیز مصرف «نمک» پیش از غذا



در منابع طب سنتی «نمک» (نمک طعام طبیعی) از جایگاه ویژه‌ای در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف و درمان برخوردار است و البته در منابع روایی نیز احادیث زیادی درباره نمک وارد شده که در ادامه به برخی از این احادیث اشاره شده است:

پیامبر اکرم(ص) فرمود: «خداوند عزّوجلّ به موسى‌بن عمران وحى فرستاد که غذا را با نمک آغاز کن و با نمک پایان ده» (دانش‌نامه احادیث پزشکی، جلد1، صفحه330).

همچنین درباره شروع غذا با نمک از امام رضا(ع) نقل شده است که مردى در خراسان خدمت امام رضا علیه السلام رسید، غذایى براى آن حضرت آوردند که با آن سرکه و نمک بود، آن حضرت آغاز غذا را با سرکه شروع کردند، آن مرد گفت‌: قربانت گردم ، شما به ماها امر کردید با نمک شروع کنیم‌! آن حضرت فرمودند: «این مثل آن است‌، به‌درستى که سرکه ذهن را قوى و عقل را زیاد مى‌کند».

امام رضا‌(ع) درباره خواص نمک به‌نقل از پدران گرامی خویش از رسول اکرم(ص) خطاب به امیر‌المؤمنین(ع) می‌فرماید: عَلَیکَ بِالمِلحِ؛ فَإِنَّهُ شِفاءٌ مِن سَبعینَ داءً؛ أدناهَا الجُذامُ، وَالبَرَصُ، وَالجُنونُٰ؛ بر تو باد نمک، چرا که در آن‌، شفاى 70 درد است که کمترین آنها جذام‌، پیسى و دیوانگى است‌ (صحیفة الإمام الرضا علیه‏ السلام صفحه249، حدیث165).

جالب اینکه شاید تا چند دهه پیش از این اگر کسی از فواید و خواص متعدد نمک می‌گفت، در مجامع علمی نه‌تنها اعتنایی به این مسئله نمی‌شد بلکه دفاع از مصرف نمک طعام طبیعی در حکم مخالفت با علم و دست‌یافته‌های علم پزشکی بود!! اما امروزه و با گسترش دامنه علم بشری و با تحقیقات مختلفی که درباره نمک طعام صورت گرفته است، گوشه‌هایی از حقایق بیان‌شده از لسان مبارک نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار درباره «فواید نمک طعام» در حال آشکار شدن است که در ادامه به یک نمونه از این تحقیقات که در قالب کتاب مستقلی به‌نام Hygienic ruler in Islam منتشر شده، اشاره شده است:

«دکتر تومانیانس» در این کتاب فواید مصرف نمک پیش از غذا را این‌گونه بیان کرده است:

1. بنابر یافته‌های علوم پزشکی، دهان محل تجمع انواع میکروبها است که بر اثر استعمال نمک پیش از غذا، آنها برطرف می‌شوند.

2. آب دهان (بزاق) از چشمه‌هایی به‌نام غدد بزاقی جاری می‌شوند که هرچه با غذا مخلوط شوند، غذا زودتر از گلو پایین می‌رود و زودتر هضم می‌شود؛ ورود نمک در دهان، غده‌های اطراف دهان را تحریک می‌کند و به ترشح آنها سرعت می‌بخشد، از این رو، غذا را زودتر هضم می‌کند و برای فرو بردن حاضر می‌سازد.

3. زمانی که نمک وارد معده خالی از غذا می‌شود، غده معده را تحریک می‌کند و ترشحات زیادتری به وجود می‌آورد؛ پس «اسفیورت» نمک سبب زود فرو بردن و زود هضم شدن غذا می‌شود.

4. از آنجا که نمک پیش از غذا تحریک‌کننده غده‌های هاضمه است، بر اثر تحریک آنها، انسان میل به غذا خوردن می‌یابد بنابراین، نمک سبب زیاد شدن اشتها می‌شود.

5. چنانچه مواد شیمیایی، بیش از اندازه معمول در معده ترشح شود، موجب سوء‌هاضمه می‌شود و نمک پیش از غذا، به‌دلیل دارا بودن اثر اسیدی، آن را خنثی و بی‌اثر و سوء‌هاضمه را برطرف می‌کند.

6. در بدن و خون و ساختمان جسم مقدار معینی نمک وجود دارد که اگر این مقدار کاهش یابد، موجب امراض مختلفی در اعضاء بدن می‌شود اما وقتی نمک پیش از غذا وارد معده شود، مقدار مورد نیاز را برای کمبود خود نگه می‌دارد و در حقیقت، مقدار از دست رفته را جبران می‌‌کند.

7. بدن انسان به‌منظور برطرف کردن نمک، به آب نیاز دارد و استعمال نمک، پیش از غذا و نوشیدن آب، سبب افزایش «ادرار» و شست‌وشوی کلیه و مثانه با آب نمک می‌شود.

8. بر اثر نمک خوردن، مقداری از آب بدن از روزنه‌های پوست بیرون می‌آید و به این ترتیب، سوراخ‌های تنفسی پوستی، پاک و پاکیزه می‌شوند.

9. خوردن نمک پس از صرف غذا نیز، غدد بزاقی را تحریک می‌کند و باعث زیاد شدن آب دهان می‌شود بنابراین، انسان ناگزیر به فرو بردن یا بیرون کردن آن از دهان می‌شود که در هر دو صورت، چربی یا غذای باقی‌مانده در دهان و بین دندان به‌همراه آب دهان برطرف می‌شود.

10. اگر انسان غذایی بخورد که نمک آن کم باشد یا در معده ترشحات مواد نمکی نباشد، غذا دیرتر هضم می‌شود و این، سبب بروز سوء هاضمه می‌شود؛ خوردن نمک، پیش از غذا، این آسیب را برطرف می‌کند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۸۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی

رنگ لثه در هر فرد متفاوت است. لثه سیاه و دیگر تغییرات در رنگ لثه می تواند ناشی از بیماری، دارو، سیگار کشیدن و یا دیگر عوامل سبک زندگی باشد.لثه ها بافت های سختی هستند که دندان ها را در جای خود نگه می دارند. آن ها می توانند به رنگ قرمز یا صورتی ،قهوه ای یا سیاه باشند.

 

به گزارش نمناک، سلامت دهان و دندان برای سلامت عمومی ضروری است. تغییرات در رنگ لثه می تواند نشان دهنده مشکل اساسی درسلامت بدن باشد، پس فرد باید به پزشک مراجعه کند تا علت آن مشخص شود چرا که سیاه شدن لثه سلامت فرد را تهدید می کند. متاسفانه سیاهی لثه بسیار رایج است و نیاز به درمان دارند به همین منظور در این بخش به بررسی علل و درمان سیاهی لثه می پردازیم. 

علل سیاه شدن و تیرگی لثه چیست؟ کبودی :

لثه مانند هر قسمت دیگری از بدنتان می تواند صدمه ببیند. زمین خوردن، خوردن خوراکی های تیز و حتی مسواک و نخ دندان زدن غیر اصولی می تواند لثه ها را خراش دهد. کبودی روی لثه ها معمولا قرمز یا بنفش و گاهی قهوه ای تیره یا سیاه هستند. کبودی ممکن است با خون ریزی و درد خفیفی همراه باشد. 

کبودی معمولا بدون درمان پزشک خود به خود التیام می یابد .پیشرفت کبودی لثه می تواند به دلیل بیماری به نام ترمبوسیتوپنی باشد ، بیماری که باعث لخته شدن خون می شود. خونریزی بینی و لثه نیز می تواند منجر به کبودی لثه شود.برای مشخص شدن علت و درمان مناسب باید به پزشک مراجعه نمایید.

کیست خون آبه :

هنگام رشد دندان کیستی پر از مایع ایجاد می شود. گاهی اوقات ترکیب خون با مایع آن را بنفش یا سیاه نشان می دهد. در اثر ضربه یا افتادن ، کیست می ترکد و خون آبه داخل آن بیرون میریزد. 

ترکیدن کیست ها و غده ها چه در دندان های شیری و چه دائمی در کودکان هم رخ می دهد. آن ها معمولا بعد از رشد دندان رفع می شوند. اگر دندان به خودی خود رشد نکند دندانپزشک می تواند کیست را با جراحی باز کند تا دندان خارج شود. 

پرکردن دندان با مواد فلزی :

هنگام پر کردن دندان، رسوب مواد فلزی ممکن است بر روی لثه لکه ایجاد کند. آمالگام مواد فلزی مورد استفاده در پر کردن دندان است. گاهی اوقات این ذرات در ناحیه اطراف دندان پر شده قرار می گیرد و باعث لک در بافت نرم لثه می شوند. پزشک معمولا با نگاه به لثه لکه آمالگام را تشخیص می دهد. 

این مواد غیر قابل برداشت بی ضررهستند و به درمان نیاز ندارند. برای جلوگیری از سیاهی لثه از دندان پزشک بخواهید تا دفعه بعد از یک مانع لاستیکی استفاده کند. این کار دندان های شما را در طول درمان از لثه جدا می کند. 

خال گوشتی آبی رنگ:

خال گوشتی به رنگ آبی معمولا بی ضرر و گرد یا صاف است . خال های گوشتی می تواند سیاه یا آبی و شبیه کک و مک در لثه به نظر برسد. علت ایجاد خال های گوشتی آبی رنگ مشخص نیست اما اغلب در زمان کودکی و نوجوانی ایجاد می شوند و در زنان بیشتر رایج هستند.

مثل مواد پر کردن دندان ، پزشک معمولا فقط با نگاه کردن به آن می تواند خال گوشتی آبی رنگ را تشخیص دهد. آن ها به طور معمول به درمان نیاز ندارند. با این حال، اگر شکل، رنگ و یا اندازه آن شروع به تغییر کند، پزشک با نمونه برداری ، آزمایش سرطان می گیرد. 

لک سیاه : 

خال های سیاه شبیه لک ، کک و مک بی ضرر هستند و خطری ندارد. آن ها می توانند در قسمت های مختلف بدن شما از جمله لثه ظاهر شوند. خال های سیاه معمولا بین 1 تا 8 میلیمتر قطر دارند و هیچ نشانه دیگری ندارند. 

پزشکان در مورد علت دقیق آن مطمئن نیستند، زیرا برخی از مردم با آن ها متولد و در برخی دیگر در طول زندگی ایجاد می شود. آن ها همچنین می توانند نشانه ای از بیماری دیگر، مانند بیماری آدیسون و یا سندرم درهم رفتگی روده باشند. 

لکه سیاه به درمان نیاز ندارند اما اگر شکل، رنگ و یا اندازه آن تغییر کند ممکن است پزشک از نمونه برداری برای تشخیص سرطان استفاده کند. 

آکانتوما دهانی : 

تومور سیاه رنگ ، آکانتوما دهانی یک بیماری نادر است که باعث ایجاد لک های تیره در بخش های مختلف دهان، از جمله لثه می شود. این خال ها بی ضرر هستند و بیشتر در افراد جوان رخ می دهد. 

علت آن نامشخص است. اما احتمالا مرتبط با زخم هایی است که با جویدن یا اصطکاک در دهان ایجاد می شود. این خال ها به درمان نیاز ندارند. 

سرطان دهان: 

سرطان دهان نیز می تواند باعث سیاهی لثه شود. علایم دیگر مرتبط با سرطان دهان شامل زخم های باز، خونریزی غیرعادی و تورم دهان است . همچنین ممکن است گلو درد مزمن و یا تغییری در صدا داشته باشید.

 پزشک به منظورتشخیص سرطان دهان از بافت لثه نمونه برداری می کند. آن ها همچنین ممکن است از تکنیک های تصویربرداری متفاوتی مانند سی تی اسکن یا پت اسکن استفاده کنند تا ببینند که آیا سرطان پیشرفت کرده یا خیر.

اگر این لک یا خال سرطانی باشد، ممکن است پزشک با جراحی آن را از بین ببرد و اگر شیوع پیدا کند با رادیوتراپی و شیمی درمانی به از بین بردن و مقابله به سلول های سرطانی می پردازند. 

مصرف تنباکو، یکی از مهمترین عوامل خطر در ایجاد سرطان دهان است ، بنابراین از مصرف آن اجتناب کنید . 

ملانین: 

بدن به طور طبیعی ملانین تولید می کند. ملانین ماده ای است که رنگ پوست، مو و چشم ها را تغییر می دهد. با افزایش میزان ملانین در بدن فرد مو، پوست و یا چشم ها تیره تر خواهد شد.ممکن است سیاه یا قهوه ای بودن لثه فرد به دلیل ملانین زیاد در بدن او باشد. اگر لثه شخص همیشه بسیار تیره باشد، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. 

اگر رنگ لثه در طول یک دوره کوتاه تغییر کند، یا اگر تکه های سیاه بر روی لثه ظاهر شوند، احتمالا به دلیل رنگدانه نیست و ممکن است نشانه بیماری باشد که باید توسط پزشک تشخیص داده شود. 

سیگار کشیدن: 

سیگار کشیدن یکی دیگر از علل تغییر رنگ لثه است .سلول های تخصصی در بدن به نام ملانوسیت ها ملانین تولید می کنند. نیکوتین در تنباکو می تواند با افزایش بیش از حد ملانین ، حتی رنگ داخل گونه ها و لب پایین را نیز تغییر دهد. 

تحقیقات نشان می دهد ارتباطی بین ترک سیگار و کاهش تغییر رنگ لثه وجود دارد . 

دارو : 

مینوسیکلین برای درمان آکنه و برخی از بیماری ها مانند کلامیدیا تجویزمی شود. اثر جانبی غیر معمول این دارو گاهی باعث تغییر رنگ لثه در دهان می شود.فرد باید در مورد هر گونه مشکل ناشی از مصرف داروها به پزشک مراجعه کرده، تا درصورت امکان پزشک داروهای جایگزین را تجویز کند. 

ژنژیویت زخمی نکروزان : 

ژنژیویت زخمی نکروزان که بر اثر عفونت لثه ایجاد می شود و موجب تب، لثه دردناک و تنفس بدبو خواهد شد. با ایجاد یک لایه از بافت مرده بر روی لثه عفونت می تواند باعث لثه های سیاه یا خاکستری شود. 

معمولا ایجاد حفره دهان ناشی از رشد سریع باکتری ها به خاطر اماس و التهاب لثه است. این باکتری ها به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان، استرس، کمبود خواب، یا رژیم غذایی ایجاد شوند. 

علایم اولیه گودی دهان شامل خونریزی لثه، تنفس بدبو، بزاق زیاد دهان و احساس ناخوشی می شود. زخم ممکن است بر روی لثه در لبه دندان شکل بگیرد . پزشک با ضدعفونی کردن دهان و تجویز آنتی بیوتیک و دهان شویه و توصیه به رعایت بهداشت دندان و لثه، به جلوگیری از تکرار عفونت کمک خواهد کرد. 

روش های خانگی و گیاهی برای رفع سیاهی لثه : 

روغن اسانس اکالیپتوس: 

اکالیپتوس به دلیل خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی خود به عنوان درمان معجزگر برای هزاران بیماری شناخته شده است. یک قطره کوچک از این روغن برای از بین بردن چرک و سیاهی دندان لازم است، تا باکتری های مضر را در دهان از بین برده و التهاب لثه را تسکین دهید. زمانی که به این مشکلات رسیدگی شود، دهان در شرایط مناسبی برای بهبود لکه های سیاه روی لثه خواهد بود. البته، خاصیت ضد باکتریایی روغن اکالیپتوس تاثیر زیادی به سرعت بخشیدن این فرآیند دارد. 

برگ های مریم گلی: 

یکی دیگر از روش های درمان گیاهی برگ های مریم گلی است که می توان آن را به دفعات برای سلامت دندان و لثه به کار برد.برگهای مریم گلی را به عنوان داروی نیروبخش به طور مستقیم روی دندان ها و لثه بزنید و یا به صورت چایی دم کنید. 

چای سبز:

 چای سبز به طور گسترده به دلیل داشتن خواص درمانی متعدد ،مشهور است .با نوشیدن چای سبز به سادگی لثه های سیاه را درمان کنید . راز خاصیت درمانی قوی چای سبز به دلیل وجود غلظت بالای این آنتی اکسیدان ها درون آن است. این مواد طبیعی قادر به مبارزه با انواع بی شماری از باکتری های مضر هستند، از جمله آن هایی که ممکن است لثه را سیاه کنند. 

میخک: 

میخک با خاصیت ضد باکتریای، ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی که دارد برای سلامت دهان و لثه بسیار موثر است با تحریک ترمیم بافت لثه آسیب دیده می توانید به سرعت هر قسمت تیره را از بین ببرید .میخک درمانی زمانی موثر است که برگ ها به طور مستقیم بر روی لثه ماساژ داده شود. 

روغن کنجد: 

روغن کنجد با توجه به خاصیت سم زدایی که دارد از تجمع پلاک ها و جرم هاجلوگیری می کند و میکروب ها را ازبین می برد.با کاهش پلاک و جرم ها به طور معمول رنگ سالم به سرعت به دهان باز می گردد. برای گرفتن نتیجه بهترم قدار کمی از روغن را قرقره کنید. برای جذب بهتر سموم می توانید روغن را کمی گرم کنید. 

قرقره آب نمک : 

نمک نیز یک ضد باکتری است.یک لیوان آب پر کنید و یک قاشق سوپ خوری نمک به آن اضافه کنید .همچنین می توانید چند قطره روغن اسانس لیمو به آن بیفزایید.این نسخه هر شب قبل از خوابیدن و یا هنگام مسواک زدن توصیه می شود 

جوش شیرین:

جوش شیرین به دلیل خاصیت سفید کننده ی مینا دندان مشهور است اما توانایی کمتری در از بین ببردن باکتری ها دارد و تنها ناخالصی ها را از روی لثه و دندان پاک می کند.

در یک لیوان آب ، یک قاشق سوپ خوری جوش شیرین را ترکیب کرده و روی لثه ماساژ دهید.سپس دهان خود را با آب تمیز کنید تا التهاب تسکین یابد. 

این کار را هر دو روز یک بار انجام دهید . 

لیمو ترش : 

خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی لیمو با بازسازی حفره های دهان باعث کاهش سریع ناراحتی و تورم لثه می شود.لثه را با آب لیمو ماساژ دهید همچنین می توانید لیمو را با آب بجوشانید و پس از خنک شدن در دهان قرقره کرده و سپس دهان خود را بشوئید. 

آلوئه ورا : 

این گیاه با خاصیت ضد التهابی خود ترمیم بافت را تسریع و سلول های جدید ایجاد می کند..آن را به طور مستقیم در دهان تمیز بزنید و روزانه این کار را تکرار کنیدبرای تسکین درد و توقف خونریزی،از ژل داخل این گیاه مفید روی موضع آسیب دیده بزنید و در پایان دهان خود را بشویید . 

زنجبیل : 

زنجبیل با داشتن خواص ضد میکروبی و ضد التهابی ، التهاب و درد را کاهش می دهد به همین منظور ریشه های زنجبیل را بکوبید و درصورت تمایل با عسل یا گلاب ترکیب کنید تا حالت خمیری بگیرد بعد آن را روی لثه سیاه ضماد کنید .

فلفل قرمز :

فلفل با از بین بردن باکتری ها به بهبود گردش خون و درمان مشکلات دهان کمک می کند.می توانید چند قطره از عصاره فلفل را به مسواک اضافه کرده و یا فلفل را بطور مستقیم به لثه بزنید .همچنین خمیر حاصل از ترکیب فلفل و عسل را روی موضع مورد نظر بگذارید که در نهایت بهیود یابد. 

پیش گیری: 

افراد می توانند بهداشت دهان را با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم، یک بار در روز و کاهش مصرف قند خوب نگه دارند. 

همه ی این اقداماتی که گفته شد بایتد تحت نظارت پزشک صورت گیرد. 

حفظ بهداشت دهان و دندان بهترین راه برای سالم نگه داشتن دندان و لثه است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • مست عشق ؛ علیرضا قربانی
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا + فیلم
  • ایستادن
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا
  • هم‌خوانی سرود در ابتدای دیدار معلمان
  • فیلم| هم‌خوانی سرود در ابتدای دیدار رهبر با معلمان
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟