Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- توليدکنندگان کاتاليست صنايع فولاد از کاهش غيرمتعارف قيمت شرکت هاي خارجي (دامپينگ)* براي خارج کردن خود از گردونه اقتصادي گله دارند؛ امري که مديران وزارت صنعت، معدن و تجارت وعده داده اند در صورت تاييد مستندات آن، به اقدام هاي حمايتي مانند تعرفه گذاري دست مي زنند.

به گزارش ايرنا، چهاردهمين نمايشگاه بين المللي ايران متافو از سيزدهم تا شانزدهم آذرماه در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين نمايشگاه 460 شرکت از 21 کشور جهان حضور دارند.
نمايندگاني از آلمان، آمريکا، سوئيس، انگليس، ايتاليا، چين، تايوان، هند، هلند، ژاپن، سوئد، فرانسه، ترکيه، جمهوري اسلواني، امارات، جمهوري چک، روسيه، اتريش، اسپانيا و کره جنوبي به تهران آمده اند تا آخرين دستاوردهاي خود در صنايع فولادي، صنايع معدني، آهنگري و ماشين کاري، قالب سازي و ريخته گري را به نمايش گذارند.
** دامپينگ خارجي ها؛ يکي از مشکلات صنعت توليد کاتاليست
در حاشيه نخستين روز برگزاري اين نمايشگاه ميزگردي با حضور «ميکاييل عظيمي» مديرکل صنايع معدني فلزي وزارت صنعت، معدن و تجارت و «محمود رضايي» مدير فروش شرکت دانش بنيان نفت و گاز سرو، برگزار شد.
مدير فروش شرکت دانش بنيان نفت و گاز سرو اعلام کرد: شرکت هاي مطرح دنيا قيمت هاي کاتاليست را در يک سال گذشته تا 45 درصد کاهش دادند و براساس بررسي هاي صورت گرفته در مورد کاتاليست هايي که رقيب داخلي داشته و کالاهايي که رقيب داخلي ندارند، دامپينگ اثبات شده است.
رضايي ادامه داد: اين صنعت در اين چند سال از سوي شرکت هاي بزرگ خارجي با رويکرد هايي شکننده روبرو شده است. متاسفانه در اين مدت بويژه يک سال اخير، اين رقابت از حالت عادلانه خارج شد و شرکت هاي خارجي براي از دست ندادن بازار ايران، کاهش قيمت خود به صورت غيرمتعارف (دامپينگ) را آغاز کردند.
وي گفت: طبق گزارش هاي ارائه شده به وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکت هاي خارجي به منظور حفظ بازار سنتي خود و نيز براي حذف رقيب ايراني به کاهش قيمت غير متعارف و ناگهاني روي آورده اند.
رضايي ضعف اين بخش را سبب آسيب رساني به شرکت هاي مصرف کننده کاتاليست يعني فولاد و پتروشيمي و خروج توليدکننده داخلي از بازار دانست.
وي يادآوري کرد: کاتاليست صنعتي است که هر شرکت يا فردي نمي تواند وارد آن شود و اگر از همين شرکت ها حمايت نشود متخصصان فعال در آنها بيکار مي شوند و بايد مهاجرت کنند.
اين مسوول تاکيد کرد کاتاليست توليدشده در شرکت نفت و گاز سرو از لحاظ قيمتي بهتر و از منظر پايداري در توليد مشابه نمونه خارجي است و مي توان با استفاده از اين محصولات بومي سازي شده هم هزينه هاي توليد را پايين آورد و هم به توليدکنندگان داخلي بها داد.
** لزوم ارايه مستندات دامپينگ به سازمان توسعه تجارت و معاونت صادرات وزارت صنعت، معدن و تجارت
مديرکل صنايع معدني فلزي وزارت صنعت، معدن و تجارت در اين ميزگرد گفت: هر چه حمايت از واحدهاي دانش بنيان بيشتر شود ارزش افزوده بيشتري براي صنايع مصرف کننده ايجاد مي شود؛ به عنوان نمونه شکلگيري صنعت کاتاليست داخلي به کاهش مصرف انرژي و تامين مواد اوليه ارزان تر، سهولت خريد مواد اوليه و کاهش قيمت تمام شده توليدات واحدها منجر شده است.
عظيمي گفت: بايد واحدهاي داخلي را به خريد از توليدکنندگان داخلي هدايت کرد.
اين مسوول تاکيد کرد بايد مستندات دامپينگ در صنعت کاتاليست ارائه شود و گفت: براساس همين مستندات، سازمان توسعه تجارت و معاونت صادرات وزارت صمت مدارک را بررسي و پيگيري هاي لازم را انجام مي دهند.
** راهکار مقابله با دامپينگ
مديرکل دفتر معاونت صنايع فلزي وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره بهترين راهکار براي مقابله با دامپينگ در صنعت کاتاليست گفت: وزارتخانه در اين زمينه ابزارهاي مختلفي دارد؛ براي مثال مي تواند بحث تعرفه يا ممنوعيت و محدوديت ثبت سفارش را دنبال کند.
وي به مصوبه اخير هيات وزيران درباره ممنوعيت ثبت سفارش کالاهاي داراي مشابه داخلي اشاره کرد که از زمان ابلاغ قابل اجرا و عملياتي است.
عظيمي درمورد تعيين تعرفه واردات نيز گفت: چنانچه در بررسي هاي وزارت خانه مشخص شود کالاي توليد داخل از لحاظ کمي و کيفي پاسخگوي نياز داخلي است مي توان از طريق تعرفه گذاري، تعيين ارز متقاضي به جاي ارز مبادله اي و افزايش حقوق ورودي از توليدکننده داخلي درمقابل واردات حمايت کرد.
به گزارش ايرنا، شرکت نفت و گاز سرو با هدف بومي سازي کاتاليست به عنوان يکي از راهبردي ترين کالاهاي صنايع فولاد، پتروشيمي و پالايش تاسيس شد.
تا پيش از اين، همه کاتاليست هاي مصرفي صنايع کشور از طريق واردات تامين مي شد اما اين شرکت دانش بنيان امروز بيش از 70 درصد بازار کاتاليست هاي واحدهاي توليد اوره- آمونياک، متانول و هيدروژن را در ايران پوشش مي دهد.
همچنين بيش از 30 درصد آهن اسفنجي کشور با کاتاليست هاي فرآيند احياي مستقيم آهن شرکت نفت و گاز سرو توليد مي شود.
ساماندهي واردات و صادرات و حمايت از خودکفايي در توليد کالاها از بندهاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي است که در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوي رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتي؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نيز (1396) «اقتصاد مقاومتي؛ توليد- اشتغال».
..........................
* Damping
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9186*1961*
تنظيم: هما همت خواه*انتشار: مريم مسعود
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۳۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب؛ علی محمدی با اشاره به فرارسیدن هفته کار و کارگر اظهارکرد: در شرایط اقتصادی امروز کشور که نیاز به رونق اقتصادی بیشتر از گذشته احساس می شود، طبقه کارگر نقش کلیدی در پیشبرد این هدف دارد. مدیرعامل شرکت فولاد اکسین بیان کرد: در دین مبین اسلام و روایات پیشوایان دینی مان، به کارگران توجه ویژه ای شده و از کار آنها به عنوان جهاد یاد شده است که این موضوع بار سنگینی بر دوش مسئولان برای اهمیت به دغدغه های این قشر را یادآور می شود.

محمدی در ادامه با اشاره به موفقیت های شرکت فولاد اکسین در سال گذشته و امسال، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ و روزهای ابتدایی سال جاری، شرکت فولاد اکسین خوزستان با اتکا به کارگران جوان و متخصصان بومی خود موفق به ثبت رکوردهای بسیار خوبی در حوزه تولید و صادرات مانند کسب عنوان صادرکننده برتر کشور، شکستن دومین رکورد تولید تاریخ شرکت و آماده به کاری ۹۵ درصدی خط تولید شد که همگی آنها مرهون تلاش کارگران عزیز است.

وی افزود: در روزهای ابتدایی سال جاری نیز رکوردشکنی فولاد اکسین ادامه داشت و با همت بلند کارگران، شاهد ثبت میزان ۸۳ هزار و ۴۵ تن در تناژ تولید محصولات خاص با استاندار جهانی API بودیم که لبیک به شعارسال بود.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با اشاره به دیدار کارگران این شرکت با رهبر انقلاب، تصریح کرد: کارگران فولاد اکسین پس از دیدار روز چهارشنبه با رهبر انقلاب روحیه مضاعفی برای تداوم موفقیت های شرکت و قدم نهادن در مسیر تحقق شعار سال خواهند داشت.

محمدی در پایان ضمن تبریک فرارسیدن هفته کار و کارگر به کارگران تلاشگر شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: مجموعه مدیریتی اکسین قدردان زحمات و تلاش های شبانه روزی این عزیزان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد
  • ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد/ میزبانی از ۲ هزار تاجر خارجی
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است
  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد