Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود 9 ماه از وقوع زلزله شش ریشتری سفید سنگ شهرستان فریمان می‌گذرد و زمزمه‌ها خبر از اتمام بازسازی مناطق آسیب دیده می‌دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، حدود 9 ماه از وقوع زلزله شش ریشتری سفید سنگ شهرستان فریمان می‌گذرد و مسئولان استان خبر از اتمام بازسازی مناطق آسیب دیده می‌دهند؛ اما با چادرهای سفید رنگ هلال احمر که هنوز کم و بیش در روستاها به چشم می‌خورد این سوال در ذهن متبادر می‌شود که آیا بازسازی تمام شده است یا خیر؟.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پس از وقوع زلزله فریمان ستاد بحران استانداری خراسان رضوی تعداد روستاهای آسیب دیده را 73 روستا و در مجموع حدود پنج هزار واحد مسکونی اعلام کرد.

 

23 فروردین‌ماه این ستاد مرحله نخست بازسازی را با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای هزار و 800 واحد مسکونی که بیش از 60 درصد تخریب شده بودند را آغاز کرد.

 

 

قرار بود آبان‌ماه بازسازی تمام شود

 

اواخر شهریورماه نیز مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی اعلام کرد که به علت قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان و برگزاری انتخابات، قدری تأخیر در روند بازسازی صورت گرفته؛ اما تا ابتدای آبان ماه افراد می‌توانند در خانه‌های خود مستقر شوند.

 

امروز 14 آذرماه است که سیدرضا موسوی‌نیا، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی در گفت‌وگو با صبح توس از اتمام تقریبی بازسازی مناطق زلزله زده خبر می‌دهد و می‌گوید: تمام خانه‌ها به طور کامل ساخته شده‌اند و تنها تعداد بسیار محدودی از واحدها در حال تکمیل شدن هستند.

 

مردم پای کار نبودند

 

وی علت تاخیر در روند اجرای بازسازی را پای کار نبودن خود مردم عنوان می‌کند و می‌گوید: در این مدت اهالی ساختمان‌ها مرتب خارج از شهر بودند؛ اما به هر حال با این روند کار به اتمام رسیده است.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی پیرامون وام ارائه شده به زلزله‌زدگان بیان می‌کند: تمام مردم زلزله‌زده از این وام استفاده کردند و این مطلب که عنوان می‌کنند شش میلیون از وامشان آزاد نشده است صحت ندارد؛ تنها مبلغ دو میلیون تومان به منظور قسط آخر نگه داشته شده تا مردم بدهی خود را به عوامل اجرایی از جمله مصالح فروشان و پیمان‌کاران بدهند.

 

اتمام بازسازی رسما هفته آینده اعلام می‌شود

 

موسوی‌نیا با بیان اینکه هفته آینده اتمام بازسازی مناطق زلزله زده فریمان رسما اعلام می‌شود، تصریح می‌کند: اینکه کسی در چادر زندگی می کند صحت ندارد؛ بنده خودم در منطقه بودم و مشاهده کردم مردم از این چادرها یا برای انبار استفاده کرده و وسایل مازاد خود را در آنان نگه‌داری می‌کنند و یا به دلیل کمبود فضا از این چادرها برای دورهم نشینی‌ها و بازی کودکانشان بهره می‌برند.

 

 

چادرها محل انبار و بازی کودکان شده است/ جراید سوءاستفاده کنند چادرها را جمع می‌کنیم

 

وی اضافه می‌کند: ما نیز الزام به جمع‌آوری چادرها نکردیم؛ اما اگر افکار عمومی و رسانه‌ها قصد سوء استفاده از این موضوع را داشته و عنوان کنند مردم هنوز در چادر هستند به طور قطع ما مجبور می‌شویم که چادرها را جمع‌آوری کنیم که این مسئله صورت خوشی ندارد.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه چادر هست؛ اما به این معنی نیست که کسی خانه ندارد، تصریح می‌کند: برخی عنوان می‌کنند که خانه‌هایشان هنوز خیس است یا می‌خواهند کابینت خود را گسترش داده و یا خانه را با سلیقه خود تکمیل کنند لذا به این منظور چادرها را هنوز نگه داشته‌اند.

 

 

وام بلاعوض به تمام زلزله‌زدگان داده شد

 

موسوی‌نیا در پایان با بیان اینکه ما از خانه‌های اتمام یافته عکس گرفتیم؛ تاکید می‌کند: کسی نیست که بی‌خانمان بوده یا وام نگرفته باشد؛ وام بلاعوض به وفور برای همه بوده و هیچ مانعی برای دریافت آن وجود نداشته است.

 

حسن حسینی، معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی نیز در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار می‌کند: به دنبال زلزله‌ای که در فروردین‌ماه سال جاری در استان رخ داد شهرستان‌های تربت جام، سرخس و فریمان درگیر این واقعه شدند و در مجموع 83 روستا خسارت دیدند.

 

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی تسهیلات ارائه‌شده به مردم مناطق زلزله‌زده را 20 میلیون تومان وام با سود پنج درصد عنوان کرده و می‌گوید: همچنین پنج میلیون تومان وام بلاعوض به آنان ارائه شده و با تمهیداتی که در استانداری انجام شد بحث صدور پروانه برای این افراد رایگان شده است.

 

هدیه مقام معظم رهبری برای بازسازی

 

حسینی با بیان اینکه بحث هزینه نظارت برای این‌ها با هماهنگی دفتر مرکزی بنیاد مسکن رایگان شده است، خاطرنشان می‌کند: از محل هدیه مقام معظم رهبری به روستاییان ما به هر واحد مسکونی 180 پاکت معادل 9 تن سیمان دادیم.

 

وی با اشاره به این‌که با کل تسهیلات ارائه‌شده به مردم، امکان ساخت خانه‌ای 60 متری با در و پنجره، و نمای داخلی گچ‌کاری شده و یک متر کاشیکاری و یک آشپزخانه اوپن وجود دارد، تصریح می‌کند: آن دسته از روستاییان که خودشان در ساخت و ساز مشارکت داشتند اکنون خانه‌هایشان تکمیل است و در آن ساکن هستند؛ اما حدود 18 هزار روستایی عنوان کردند که ما کسی را نداریم که برایمان کار کند؛ لذا ما به این افراد پیمانکار و مجری معرفی کردیم.

 

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی اضافه می‌کند: برخی افراد نیز عنوان کرده‌اند که ما نمی‌توانیم مصالح را تامین کنیم به همین دلیل با مصالح‌فروش نیز صحبت کرده و تعهد داده‌ایم که افراد پول شما برمی‌گردانند.

 

گزارش: سارا آویشی

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۱۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ تمام مردم خراسان جنوبی برای بازسازی عتبات عالیات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، امروز نشست روسای ستاد‌های عتبات عالیات شهرستان‌های استان در روستای مهموئی بیرجند برگزار شد تا در آن برنامه‌های این ستاد‌ها در سال ۱۴۰۳ ابلاغ شود.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان در این مراسم گفت: تعهد مردم خراسان جنوبی برای بازسازی عتبات عالیات در سال ۱۴۰۲، ۱۷۰ درصد محقق شده است.
جوینده افزود: هر نفر ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان تعهد داشته اند در حالی که ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان محقق شده که نشان از عشق و ارادت مردمان استان به اهل بیت (ع) است و این رقم قطعا در سال ۱۴۰۳ افزایش خواهد یافت.
با اشاره به اینکه روستای مهمویی روستای نمونه کشور در کمک به بازسازی عتبات عالیات است گفت: بطور میانگین هر نفر از مردم این روستای ۷۵۰ نفری در سال گذشته ۴۲۶ هزار و ۶۰۰ تومان به عتبات کمک کرده اند که یک رکورد است.
صالحی مسئول استان‌های ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور هم با اشاره به ارادت مردم ایران به اهل بیت (ع) گفت: در این بین مردم خراسان جنوبی سرآمد کشورند که نشان ولایت مداری مردمان این استان است.
در این مراسم از ستاد‌های برتر عتبات عالیات استان نیز تجلیل شد.
همچنین عصر امروز با حضور استاندار از رئیس شورای اسلامی روستای مهموئی به عنوان روستای نمونه کشور در بازسازی عتبات عالیات تجلیل شد.
استاندار در این دیدار با تجلیل از عشق و ارادت مردم روستای مهمویی برای بازسازی عتبات عالیات گفت: خراسان جنوبی الگویی برای بازسازی عتبات است و این کم‌های علاوه بر بازسازی اعتاب مقدسه، زمینه فرهنگ سازی برای این امر مقدس را هم فراهم می‌کند.
آقای قناعت با اشاره به خشکالی بیش از ۲ دهه در استان گفت: برای حل مشکل خشکسالی دولت سیزدهم طرح انتقال آب از دریای عمان را در دستور کار دارد که امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۴ اولین سهمیه آب از این طریق به استان اختصاص می‌یابد.
در این جلسه مشکلات روستای مهموئی از جمله برق رسانی به بارگاه‌های زرشک، تکمیل سالن ورزشی و الحاق زمین مطرح شد که مقرر شد در جلسه‌ای با حضور استاندار بررسی شود.
همپنین امروز طرح آبرسانی به روستای مهمویی آغاز شد و قرار شد تا هفته دولت امسال به بهره برداری برسد.

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ واحد مسکونی ویژه محرومان مشهد در حال ساخت است
  • آمادگی شمشیربازان خراسانی برای حضور در لیگ برتر
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • سنگ تمام مردم خراسان جنوبی برای بازسازی عتبات عالیات
  • ساخت هزار و ۵۰۰ مسکن برای خانواده های کم درآمد مشهدی
  • ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکن محرومین در حاشیه شهر مشهد
  • درحال ساختن بودن۱۵۰۰ واحد مسکونی برای محرومین در حاشیه شهر مشهد
  • ۱۵۰۰ واحد مسکونی برای محرومین در حاشیه شهر مشهد در حال ساخت است
  • مشکلات باقیمانده مناطق زلزله‌زده خوی حل شوند
  • بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حل مشکلات مردمی، پیشتاز باشد