Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مسکو - ايرنا - مسلمانان روسيه با جمعيتي حدود 25 ميليون نفر که يک ششم جمعيت اين کشور را تشکيل مي دهند، در سياست هاي همگرايي جمهوري اسلامي ايران و روسيه جايگاه خاصي داشته است و اين موضوع در مذاکرات حجت الاسلام «سيدعلي قاضي عسکر» نماينده ولي فقيه درامور حج و زيارت با طرف روسي مورد تاکيد قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش روز چهارشنبه ايرنا، انتخاب زمان سفر نماينده رهبر معظم انقلاب درامور حج و زيارت به روسيه در اين روزها و مصادف بودن آن با ايام هفته وحدت، بي مناسبت نيست.
بر اساس اطلاعات موجود، بخش عمده جمعيت حدود 25 ميليون نفري مسلمانان روسيه را اهل تسنن تشکيل مي دهند که اکثرا در مناطق قفقاز، ولگا و مرکزي اين کشورزندگي مي کنند. شيعيان روسيه، سه درصد مسلمانان و بيش از يک درصد جمعيت اين کشور را تشکيل مي دهند که شمار آنان تا حدود دو ميليون نفر برآورد مي شود و بيشتر مهاجران آذري هستند. در اين کشور تعداد مساجد به بيش از پنج هزار باب مي رسد
جمهوري اسلامي ايران در همکاري ها با مسلمانان روسيه همواره ديدگاه فراخ داشته و با همين نگاه بر توسعه همکاري با جوامع اسلامي روسيه اعم از شيعه يا سني تاکيد داشته است.
حجت الاسلام «قاضي عسکر» روز دوشنبه در مسکو با «الياس اوماخانوف» نايب رئيس شوراي فدراسيون روسيه (مجلس سنا) از عالي ترين مقام هاي مسلمان در نظام حکومتي اين کشور ديدار کرد که از شهروندان جمهوري داغستان در منطقه قفقاز شمالي و مسئول امور حج اين کشور مي باشد.
به گزارش رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي در روسيه، بخشي از مذاکرات حجت الاسلام «قاضي عسکر» با نايب رئيس شوراي فدراسيون روسيه، شامل حج و موضوعات مرتبط با آن بود و دو طرف برخي تجربيات را در اين عرصه مبادله کردند.
رئيس بعثه مقام معظم رهبري در حج در ديدار با مسئول امور حج در روسيه، ضمن تبريک ميلاد با سعادت پيامبر گرامي اسلام و هفته وحدت و قدرداني از مشارکت و همکاري روسيه در مقابله با تروريسم در سوريه، اظهار داشت :خطر تروريسم و افراطي گري نه تنها براي جوامع مسلمان بلکه براي جوامع غير مسلمان نيز تهديدي جدي به حساب مي آيد و اگر تروريست ها در سوريه و عراق به قدرت مي رسيدند، امروز وضع منطقه و جهان به گونه ديگري بود.
وي افزود: آقاي پوتين نشان دادند که رهبر هوشمندي هستند که به موقع تصميم گرفته و نقش خود را در جلوگيري از اين جريان بخوبي ايفا کردند.
نماينده ولي فقيه با اشاره به همکاري موفقيت آميز و ثمر بخش دو کشور در مبارزه با تروريسم، ايران و روسيه را پرچمدار مبارزه با تروريسم ناميد و اظهار داشت : اين همکاري و تجربه موفق مي بايست در زمينه هاي ديگر به ويژه مقابله با افراطي گري و نفوذ بيگانگان در منطقه نيز گسترش يابد.
سرپرست حجاج ايراني تجارب ايران در همزيستي ميان اقوام و اديان را مورد اشاره قرار داد و به تشريح ديدگاه امام خميني و مقام معظم رهبري در زمينه وحدت شيعه و سني و همزيستي مسالمت آميز با پيروان ساير اديان پرداخت. ايشان همچنين با مرور بر ظرفيت ها و تجارب جمهوري اسلامي ايران در زمينه حج و زيارت، آمادگي و تمايل طرف ايراني را براي تبادل تجارب و همکاري در زمينه حج اعلام کرد.
مسئول امور حج روسيه نيز ضمن تاييد پيشنهاد طرف ايراني براي توسعه همکاري در زمينه هاي مختلف از جمله امور حج و زيارت، از دعوت ايشان براي سفر به ايران استقبال کرد.
مناسک حج از موضوعات مهم مسلمانان روسيه است و هر ساله حدود 20 هزار نفر از اين کشور براي برگزاري اين آيين مذهبي، عازم عربستان سعودي مي شوند که شماري از آنها از طريق مسير زميني و با عبور از خاک ايران در خانه خدا حضور مي يابند.
مقام هاي ايراني همواره بر همکاري با مسلمانان روسيه در اين عرصه و موضوعات و حوزه هاي ديگر تاکيد کرده اند.
شيخ راويل عين الدين رئيس شوراي مفتيان روسيه به تازگي با اشاره به همکاري ها و روابط خوب ايران و روسيه، خاطر نشان کرد که تحقق وحدت اسلامي يکي از اهداف ما است و پيروان مذاهب اختلافات جدي باهم ندارند و همه امت واحده اسلامي را تشکيل مي دهند.
وي با اشاره به روابط خوب اين نهاد اسلامي روسيه با سفير ايران و رايزن فرهنگي ايران در روسيه، اظهار داشت: در سمينارهاي مشترک و مسابقات قرآني، همواره از همکاري و همفکري معنوي برادران ايراني استفاده مي کنيم.
نفيق الله آشيروف مفتي عالي مسلمانان مناطق آسيايي روسيه نيز اخيرا در گفت وگو با ايرنا با بيان اين مطلب که مسلمانان روسيه به ايران اسلامي افتخار مي کنند، گفت: ايران مستقل ترين کشور منطقه است و تهران در سال هاي اخير به سطحي از قدرت و توانمندي رسيده که ناديده گرفتن آن پيرامون مسائل بين المللي ممکن نيست.
وي تاکيد کرد: عرصه هاي مهمي براي همکاري بين ايران و مسلمانان روسيه وجود دارد و در واقع جوامع اسلامي اين کشور مي توانند در گسترش همکاري هاي جمهوري اسلامي ايران و فدراسيون روسيه در موضوعاتي همچون آموزش، مواد غذايي حلال و گردشگري سهم داشته باشند.
اروپام**391**1486**انتشار دهنده: محسن شريفي**
براي دريافت تازه ترين خبرهاي بين المللي از ايران و جهان با استفاده از لينک زير وارد کانال تلگرام ما شويد.
https://t.me/joinchat/AAAAAEAtzWzGcxcKfBowNw
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۹۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: رژیم اسراییل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پانزدهمین نشست سران اسلامی در بانجول، گامبیا درباره «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» به ایراد سخنرانی پرداخت که متن کامل آن به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای رئیس، عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان.

در ابتدا مراتب خرسندی خود را بابت حضور در این نشست ارزشمند و درکشور زیبای گامبیا ابراز می‌دارم. از مهمان نوازی گرم دولت و ملت گامبیا تشکر نموده و ریاست این کشور را بر پانزدهمین نشست کنفرانس سران اسلامی تبریک می‌گویم.

در آغاز سخن، ضمن محکومیت شدید تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مقاوم و مظلوم غزه، بر ضرورت تقویت اتحاد و همبستگی بیش از پیش کشور‌های اسلامی برای توقف فوری نسل کشی، جنایات جنگی ترکیبی رژیم صهیونیستی و لزوم ارسال فوری، کافی و بدون مانع کمک‌های بشر دوستانه به سراسر غزه تأکید می‌کنم.

بی شک این دوره زمانی نیز با همه مصائب و سختی‌های آن بر ملت فلسطین خواهد گذشت، اما چگونگی و کیفیت نقش آفرینی ما دولت‌های مسلمان در برخورد با این بحران در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد.

بی تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف می‌باشد. از دولت‌ها و کشور‌های مسلمان و آزادیخواهی که در این مسیر اقدام نمودند، صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

تحولات اخیر فلسطین و مقاومت غزه و کرانه بار دیگر ثابت کرد، از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس، به عنوان یک حرکت آزادی‌بخش در مقابل اشغالگر، توهمی بیش نبود. چرا که رژیم اسرائیل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد.

تحقق صلح و امنیت پایدار و عادلانه در منطقه تنها از طریق پایان اشغال سرزمین فلسطین، سوریه و لبنان، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود و تضمین تحقق حق تعیین سرنوشت میسر است.

کارزار جهانی حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی با گذشت هفت ماه از آغاز جنگ همچنان با قدرت ادامه دارد و به دانشگاه‌های آمریکا، اروپا و سایر کشور‌های جهان رسیده است. مدعیان دروغین آزادی بیان در غرب، این صدای اعتراضی وجدان‌های بیدار بشری را با سرکوب خشونت آمیز پاسخ می‌دهند و با دیگر رویکرد استاندارد‌های دوگانه خود را به نمایش می‌گذارند.

رؤسای محترم.

افکار عمومی جهان و بویژه جهان اسلام قویاً از ما انتظار دارند تا در نتیجه این اجلاس سران، توصیه و اقدامات مهمی داشته باشیم شامل:

۱- تاکید بر برقراری آتش‌بس فوری، کامل، بی‌قید و شرط و دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح و حتی کرانه باختری؛

۲- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛

۳- تبادل اسرا؛

۴- موظف ساختن رژیم اسرائیل به خروج فوری، کامل و غیرمشروط تمامی نیرو‌های نظامی و تجهیزات آن‌ها از غزه و تضمین بین المللی بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛

۵- اعمال تحریم فوری تسلیحاتی و تجاری علیه رژیم اسرائیل؛

۶- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین الملل دادگستری و فراهم ساختن زمینه محاکمه و مجازات تمامی آمران، عاملان جنایات اسرائیل. برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان اسلام، باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف، محاکمه و مجازات کرد.

همکاران گرامی.

جهان اسلام اکنون در وضعیت بسیار حساس و پیچیده‌ای قرار دارد به نحوی که کشور‌های اسلامی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با طیفی از چالش‌ها ازجمله بی‌ثباتی اقتصادی، ناآرامی‌های سیاسی، درگیری‌های منطقه‌ای، اشغال خارجی، حضور بیگانگان و مداخله قدرت‌های فرا منطقه‌ای مواجه هستند. این چالش‌ها تاکنون به تشدید فقر، تضعیف انسجام اجتماعی و اختلال در روند تلاش‌های توسعه‌ای منجر شده است.

با این وجود، این چالش‌ها می‌توانند موجد فرصت‌هایی قابل‌توجه برای پیشرفت و نوآوری در جهان اسلام و شکوفایی تمدن اسلامی باشند. میراث فرهنگی غنی، منابع طبیعی متنوع و جمعیت جوان و مستعد کشور‌های اسلامی، زمینه‌های مساعدی را برای پیشبرد طرح‌های توسعه پایدار بر اساس شاخص‌ها، معیار‌ها ارزش‌های اسلامی فراهم ساخته است.

در این راستا جهان شاهد است که مردان و زنان جوان با استعداد و تلاشگر ایران در مسیر توسعه علم و فناوری بومی شگفتی‌های بزرگی آفریده اند. این ظرفیت سرشار در میان همه جوانان کشور‌های اسلامی موجود است.

ما بر این باوریم که در راستای تحقق شعار تقویت، اتحاد و همبستگی از طریق توسعه پایدار.

اول- ملت‌های اسلامی با تمرکز و سرمایه‌گذاری در بخش نیروی انسانی، فناوری و زیرساخت‌ها می‌توانند ظرفیت بزرگ خود را در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار ملل مسلمان به کار گیرند.

دوم- جهت تعمیق سطح همکاری‌ها و تسرّی توسعه پایدار و همه‌جانبه می‌بایست شبکه همکاری‌های اقتصادی، فنی، توسعه‌ای، تجاری و مالی- پولی میان کشور‌های اسلامی در بستر توافقات و سازوکار‌های هدفمند و مشترک، بیش‌ازپیش تقویت گردد.

سوم- ایجاد یک پلتفرم اختصاصی در چارچوب سازمان همکاری اسلامی جهت اشتراک‌گذاری دانش، تخصص و منابع مرتبط با توسعه پایدار لازمه تحقق طرح‌های توسعه‌ای ملل مسلمان است.

چهارم- ارتقای یکپارچگی اقتصادی و تجاری بین کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار، بر مبنای ارزش‌ها یک ضرورت است.

پنجم- به‌کارگیری ابتکارات و نوآوری‌های فن آورانه و گسترش تحقیقات علمی به منظور پیشبرد دستور کار تحقق اهداف توسعه پایدار در چارچوب سازمان همکاری اسلامی نیازمند طراحی سازوکاری مناسب می‌باشد.

جناب آقای رئیس.

بی تردید اهداف مهم توسعه پایدار در هر نقطه از جهان بدون تضمین صلح و امنیت پایدار محقق نخواهد شد. همیاری و همکاری کشور‌ها با شعار «امنیت و توسعه پایدار برای همه» ضرورت و فوریت می‌یابد.

آقای رئیس، همکاران گرامی، خواهران و برادران.

در پایان مایلم تاکید کنم؛ حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، بار دیگر چهره واقعی رژیم تروریست اسرائیل را آشکار ساخت.

جمهوری اسلامی ایران با توسل به قاعده حقوقی دفاع مشروع، و پس از نااید شدن از نقش بازدارنده شورای امنیت سازمان ملل- روز شنبه ۱۳ آوریل، پاسخ نظامی حداقلی و محدودی به اسرائیل داد. البته ما با صدای بلند هشدار دادیم در صورت هر گونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل علیه منافع ایران در داخل و یا خارج، واکنش بعدی ما علیه اسرائیل حداکثری، فوری و کاملاً پشیمان کننده خواهد بود. این تصمیمی تغییر ناپذیر است.

توسل ایران در اعمال حق دفاع مشروع نشان دهنده رویکرد مسئولانه ما نسبت به صلح و امنیت منطقه و جهان می‌باشد. ما امنیت جهان اسلام و امنیت منطقه را امنیت ایران می‌دانیم و دست دوستی خود را با دولت‌های منطقه و جهان اسلام به گرمی می‌فشریم. رژیم اشغالگر اسرائیل ریشه نا امنی و دشمن مشترک ماست.

بار دیگر، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با دولت گامبیا و کلیه دولت‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت ارتقای کارآیی این سازمان در جهان در حال گذار کنونی با هدف تقویت و تضمین منافع مشترک و صیانت از کیان و استقلال سیاسی و اقتصادی کشور‌های اسلامی اعلام می‌کنم.

والسلام علیکم و رحمه الله

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • دست پر ایران در سازمان همکاری اسلامی/ نشست دو روزه سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا روز گذشته پایان یافت
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • آمادگی شهرداری زلنودولسک روسیه برای ایجاد مرکز تجاری ایران
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری فرهنگی ایران و عراق