Web Analytics Made Easy - Statcounter

علاوه‌بر علی عبدالله صالح تنها رهبری دیگری که در جریان اعتراضات موسوم به بهار عربی کشته شد، قذافی رهبر لیبی بود. او بیش از ۴۲ سال بر لیبی حکومت کرد و توسط جنگجویان شورای ملی انتقالی در لیبی به قتل رسید. آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین‌الملل- کشته‌شدن «علی عبدالله صالح» رییس‌جمهوری سابق یمن توسط گروه انصارالله در روز دوشنبه، پایان کار یکی دیگر از رهبران کشورهای عربی بود که بدنبال اعتراضات موسوم به بهار عربی از سمت خود برکنار شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرگ او پس از آن علام شد که صالح همکاری‌اش با انصارالله را قطع کرد. 
به گزارش آفتاب‌نیوز، پیش از این نیز قیام‌های دیگری در کشورهای عربی رهبران را مجبور به کناره‌گیری از قدرت کردند. در ادامه نگاهی به وضیت فعلی رهبران این کشورها می‌اندازیم: 

زین العابدین بن علی، تونس، زندگی در عربستان سعودی
بهار عربی در دسامبر ۲۰۱۰ با اعتراضات علیه بن علی رییس‌جمهوری تونس آغاز شد. بن علی از زمان کودتای سال ۱۹۸۷ میلادی به این سو در قدرت بود. نرخ بالای تورم، بیکاری، ظلم و ستم دولت و سایر مسائل عوامل موثری در قیام تونس بودند. چه لحظه‌ای قیام در تونس آغاز شد و به نتیجه رسید؟ «محمد بوعزیزی» دستفروشی که به مدت هشت سال نان‌آور خانواده‌اش آن‌هم با مدرک دانشگاهی بود در شهر «سیدی بوزید» در اعتراض به وضعیت‌ خود و در مخالفت با فقری که بر او و میلیون‌ها تونسی حاکم شده بود خود را به آتش کشید. بن علی سه هفته پس از آغاز اعتراضات از سمت خود استعفا داد و به عربستان سعودی رفت. او و همسرش لیلا به صورت غیابی به اتهام فساد، سرقت و به همراه داشتن غیر‌قانونی پول نقد و جواهرات محاکمه شدند. آنان در ماه ژوئن ۲۰۱۱ مجرم شناخته شدند و به ۳۵ سال زندان محکوم شدند. تونس از عربستان سعودی خواستار استرداد بن علی و همسرش شد. عربستان اما این درخواست را نادیده گرفت. بن علی در حال حاضر در عربستان سعودی زندگی می کند. 
حسنی مبارک، مصر، محاکمه
حسنی مبارک، رییس‌جمهوری سابق مصر، هم‌اکنون در سن ۸۹ سالگی بیمار است و در خانه‌اش زندگی می‌کند. 
تظاهرات در تونس در مصر ادامه یافت. در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ میلادی، مصری‌ها در اعتراض به مبارک قیام کردند. مبارک از اکتبر ۱۹۸۱ تا فوریه ۲۰۱۱ میلادی در قدرت بود. پس از کشته‌شدن بیش از ۸۰۰ معترض غیر‌مسلح توسط نیروهای تحت فرمان مبارک او در نهایت استعفا داد. پس از استعفا، او چندین بار محاکمه شد. او در ۲۸ مه سال ۲۰۱۱ میلاید مجرم شناخته شد و به پرداخت ۳۳.۶ میلیون دلار جریمه محکوم شد. او پس از آن در دادگاهی دیگر متهم به عدم جلوگیری از کشته‌شدن معترضین غیر‌مسلح توسط نیروهای همچنان_در_زمین_بی_طرف">امنیتی مصر شد. مبارک در ژانویه ۲۰۱۲ به زندان محکوم شد. این حکم در ژانویه ۲۰۱۳ میلادی لغو شد و دادگاه تجدیدنظر برگزار شد. مبارک و دو تن از فرزندان‌اش به اختلاس محکوم شدند و دستور سه سال زندان برای او صادر شد. در تاریخ ۲ مارس ۲۰۱۷ اما دادگاه تجدیدنظر مبارک را از اتهامات مرتبط با مرگ معترضان در جریان انقلاب تبرئه کرد. مبارک ۸۹ ساله در مصر باقی ماند و گزارش می‌شود که بیمار و ناامید است. 
بشار اسد، سوریه، همچنان رییس‌جمهور
قیام در سوریه علیه حکومت بشار اسد در مارس ۲۰۱۱ آغاز شد. اسد از زمان مرگ پدرش حافظ در سال ۲۰۰۰ میلادی به این سو رییس‌جمهوری سوریه بوده است. قیام بزودی خشونت‌آمیز شد. اسد حاضر به کناره گیری از قدرت نبود. تا سال ۲۰۱۵ میلادی جنگ داخلی در سوریه اوج گرفت. اسد پس از سال‌ها جنگ داخلی در دمشق در قدرت باقی مانده است. در جریان این جنگ بیش از ۴۰۰ هزار نفر کشته شدند و بیش از ۱۰ میلیون نفر در داخل و خارج از سوریه آواره شده‌اند. آینده سیاسی اسد اما نامعلوم و مبهم است. 
معمر قذافی، رهبر لیبی، مرگی غم‌انگیز
علاوه‌بر علی عبدالله صالح تنها رهبری دیگری که در جریان اعتراضات موسوم به بهار عربی کشته شد، قذافی رهبر لیبی بود. او بیش از ۴۲ سال بر لیبی حکومت کرد و توسط جنگجویان شورای ملی انتقالی در لیبی به قتل رسید. نارآمی‌ها در لیبی در فوریه ۲۰۱۱ میلادی با اعتراض علیه قذافی در بنغازی آغاز شد. اعتراضات به جنگ مسلحانه با همراهی نیروهای ناتو منتهی شد. جنگنده‌های فرانسوی و پهپادهای آمریکایی در جنگ مداخله کردند و علیه قذافی وارد عمل شدند. پس از قتل قذافی جنگ داخلی در لیبی شدت گرفت به خصوص از سال ۲۰۱۴ میلادی به این سو. دولت‌ها و گروه‌های رقیب در طرابلس و در شرق لیبی در نبرد با یکدیگر بوده‌اند. همچنین نیروهای مسلح مخالف و سازمان‌های تروریستی چون داعش و القاعده نیز کنترل بخش‌هایی از آن کشور را در دست گرفته‌اند. 

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۲۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود

«هادی برهانی» استاد دانشگاه مطالعات فلسطین دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اعتراضات گسترده دانشجویی در آمریکا علیه نسل‌کُشی در غزه اظهار کرد: برخوردهای محدودکننده و خشن پلیس آمریکا علیه دانشجویان که در حمایت از مردم فلسطین دست به برگزاری تجمع‌های اعتراضی زده‌اند، ریشه در هراس دولت‌مردان آمریکا بابت حمایت از رژیم صهیونیستی دارد.

وی ادامه داد: حمایت از رژیم صهیونیستی در آمریکا و کشورهای غربی، بر اساس دروغ بنا شده که در جریان جنگ غزه، بسیاری از این دروغ‌ها افشا شده است.

استاد دانشگاه مطالعات فلسطین دانشگاه تهران با بیان اینکه در اعتراضات آمریکا شاهد حضور «دانشجویان و اساتید یهودی» هم هستیم افزود: در کشورهای غربی و آمریکا، دانشگاه‌ها از موقعیت ویژه‌ای برخوردارند و از سویی این اعتراضات در بهترین دانشگاه‌های آمریکا در حال انجام است که اگر ادامه یابد، امواج تحول و تغییر می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود.

برهانی در این‌باره گفت: در صورت انتقال اعتراضات به مردم عادی، دولت آمریکا دیگر نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد و همین امر در نهایت تبدیل به خطری برای رژیم صهیونیستی و لابی این رژیم در آمریکا خواهد شد.

وی اضافه کرد: در آمریکا «دموکراسی نیم‌بند» وجود دارد و اگر اکثریت مردم در این کشور، مخالف حمایت از رژیم صهیونیستی باشند، سیاست حمایت از این رژیم دیگر قابل تداوم نخواهد بود و حمایت واشنگتن از تل‌آویو به خطر می‌افتد.

استاد دانشگاه مطالعات فلسطین دانشگاه تهران با بیان اینکه در میان کشورهای غربی، آمریکا تنها کشوری است که هنوز اکثریت مردم در آن از کمک به رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند گفت: تحولات جدید پس از ۷ اکتبر (طوفان‌الاقصی) افکار عمومی در آمریکا را به خطر انداخته که اگر این خطر توسعه یابد، منجر به پایان حمایت از رژیم صهیونیستی در این کشور می‌شود.

کد خبر 6090101 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد
  • تاکید عراق برلزوم افزایش همکاری‌ها برای متوقف کردن جنایات تل‌آویو
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • راهپیمایی در کشورهای عربی و غربی در حمایت از غزه
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • بالانسر ایران و اسرائیل