Web Analytics Made Easy - Statcounter

بندرعباس- ایرنا- استاد « خالو محمد قنبر راستگوی هرمزی» ملقب به خالو قنبر، موسیقی‌دان برجستهٔ جنوبی که نوای سازش شهرت جهانی دارد به علت سکته قلبی در بیمارستان فیروزگر تهران درگذشت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این استاد برجسته موسیقی محلی هرمزگان که سه شنبه شب(13 آذر ماه) هنگام اجرای کنسرت نمایش گروه «لیوا» در تئاتر باران دچار سکته قلبی شده بود،امروزدر بیمارستان فیروزگر تهران با دنیا و دلبستگی هایش خداحافظی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خالو محمد قنبر هرمزی 88 ساله از اعضای اصلی و تاثیرگذار گروه «لیوا» از هرمز پس از اینکه در حین اجرا در تئاتر باران از هوش رفت به وسیله اورژانس به بیمارستان فیروزگر تهران منتقل و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد.
گروه «لیوا»ی هرمز متشکل از پیشکسوتان موسیقی هرمز و از قدیمی‌ترین گروه‌های هرمزگان است که تاکنون در فستیوال‌های مختلف حضور داشته و به معرفی آیین‌های موسیقی هرمزگان پرداخته‌اند.
قنبر راستگو که اجراهای بسیاری در کشورهای اروپایی داشته به عنوان برجسته‌ترین نوازندگان موسیقی جنوب ایران شهرت دارد تاجایی که او را پدر موسیقی جنوب هم نامیده‌اند.
در 12 سالگی نواختن را آغاز و 22 سال داشت که با خانهٔ فرهنگ و هنر میناب واقع در 90کیلومتری شرق بندرعباس آشنا شد و در آنجا به کار‌های هنری مورد علاقه اش ادامه داد و وظیفه‌اش نواختن ساز جفتی و خوانندگی در پشت صحنه تئا‌تر بود.
خودش گفته بود نخستین تئاتری که در آن همکاری داشتم «پتوروک» با موضوع زار بوده که در میناب، سیرجان، کرمان، تهران و بندرعباس اجرا کرده‌اند.
حدود پنج سال در گروه موسیقی علی خان حبیب‌زاده به نوازندگی ساز جفتی و سازهای کوبه‌ای و البته ترانه‌سرایی اشتغال داشت که پس پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان جنگ تحمیلی هیچ گونه فعالیت موسیقی نداشت.
بعد از تمام شدن جنگ تحمیلی، گروهی به نام کالنگ تشکیل می‌دهد که در آن هنرمندانی چون احمد عبدالهی نوازنده کَسِر، سلیمان اسلامی نوازنده پی‌په، عبدالعلی جمالی نوازنده دهل و جعفر روزبازار نوازنده عود همکاری می‌کردند که وظیفه راستگو در این گروه خوانندگی و نوازندگی جفتی بود.
استاد قنبر راستگو مشهور به خالوقنبر در مصاحبه ای گفته بود:« خیلی خوشحالم که جوان‌ها دارند در موسیقی کارهایی می‌کنند و توجه بعضی ازآنها به موسیقی محلی جنوبی باعث شده با آن ها کارکنم.
وی بیان داشته خیلی موسیقی‌های پر سرو صدایی که این روز‌ها منتشر می‌شود را دوست ندارم؛ همه می‌دانند که من عاشق موسیقی جنوب هستم و برای همراهی با نوازندگان جوان و با استعداد و اینکه شاید کمکی کرده باشم، برای آن‌ها جفتی هم نواخته ام.»
هنرموسیقی خالو قنبر همه را مات و مبهوت خودش می کرد طوریکه هنگام نواختن سکوتی خیره کننده سالن محل اجرا را فرا می گرفت و پس از اتمام حضار به مدت چند دقیقه بطور ممتد او را تشویق می کردند.
6149/6048
خبرنگار: رضا گیلانی انتشاردهنده: خلیل تنیده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۳۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی میناب در روستای گورزانگ برگزار شد

ایسنا/هرمزگان دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی میناب به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج‌فارس به میزبانی روستای گورزانگ برگزار شد.

دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی میناب به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج‌فارس به میزبانی روستای گورزانگ در دو رشته بازی درا و بازی رمازا با حضور شش تیم از شهرستان میناب و به مدت سه روز برگزار شد.

محمد خوشصوت دبیر اجرایی این جشنواره در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در هرمزگان اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد فرهنگی ورزشی، در کنار ایجاد نشاط اجتماعی و حفظ سنت های گذشته، گرامیداشت ۱۰ اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس است.

وی افزود: دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی به همت دهیاری و شورای اسلامی روستای گورزانگ و با همکاری جمعی از فرهنگ دوستان برگزار شد.

بازی رمازا به شماره ۱۱۰۴ بازی درا به شماره ۸۴ و بازی رحمونی به شماره ۱۰۹۶ همگی در سال ۱۳۹۴ در فهرست میراث معنوی کشور به نام میناب به ثبت رسیده‌اند.

بازی‌های دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی در دو گروه سه تیمی برگزار شد که در هر رشته تیم اول هر گروه به فینال راه پیدا کرد.

از گروه یک، رشته رمازا تیم شهباز و از گروه دو تیم سایپا به مرحله نهایی راه پیدا کردند که پس از برگزاری فینال تیم سایپا قهرمان شد.

و در رشته درا هم از گروه یک، تیم روستای رکن آباد و از گروه دو، تیم سایپا گورزانگ به فینال راه یافتند که در نهایت تیم سایپا موفق شد عنوان  قهرمانی را از آن خود کند.

در میناب بیش از ۳۰۰ نوع بازی بومی محلی وجود دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • رهبر ارکستر ملی موسیقی اصفهان درگذشت
  • برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران
  • پیشکسوت ارزنده فوتبال خوزستان درگذشت
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی میناب در روستای گورزانگ برگزار شد
  • کارگردان پیشکسوت درگذشت