Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - «چوگان‌بازي سوار بر اسب همراه با روايتگري و موسيقي» و «هنر ساختن و نواختن کمانچه»، در ساعات اوليه صبح امروز پنجشنبه 16 آذر در دوازدهمين نشست کميته بين دول يونسکو براي پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس جزيره ججو کره جنوبي به ثبت رسيد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري، علي‌اصغر مونسان، معاون رئيس‌جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اعلام اين خبر گفت: «چوگان‌بازي سوار بر اسب همراه با روايتگري و موسيقي به‌نام ايران،و همچنين پرونده‌ي مهارت ساختن و نواختن کمانچه، مشترک با جمهوري آذربايجان که از مراحل ارزيابي فني براي ثبت در فهرست معرف عناصر ميراث ناملموس يونسکو عبور کرده بود با اکثريت آرا مورد تأييد اعضاي کميته ميراث جهاني ناملموس قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
علي‌اصغر مونسان با تبريک ثبت اين دو اثر به ملت شريف ايران که موفقيت چشمگيري براي جمهوري اسلامي ايران به‌شمار مي‌رود، تعداد آثار ثبت‌شده ايران در فهرست ميراث ناملموس جهاني را 13 اثر عنوان کرد و افزود: «سه اثر از اين فهرست، از جمله نوروز، مهارت پخت نان تخت و کمانچه، ميراث مشترک چندمليتي است. معرفي و ثبت اين آثار در فهرست ميراث جهاني، معرف تاريخ، فرهنگ غني، گسترده و متنوع ايران در سطح جهاني است.»
به گفته معاون رئيس‌جمهوري اين دو عنصر همچون ديگر عناصر نامملوس ثبت‌شده در فهرست يادشده داراي تمامي ارزش‌هاي مندرج در کنوانسيون 2003 به‌عنوان شاهکار جهاني شناخته شده و نماينده تنوع فرهنگي بشري است و جمهوري اسلامي ايران همواره تلاش کرده است تا روح صلح‌طلبانه و بشردوستانه اين کنوانسيون را به طرق مختلف متجلي کند.
مونسان چوگان را بخشي از جهان‌بيني ايراني دانست که توانسته است تنوعات فرهنگي و هنري در ميان اقوام مختلف را در قالب يک بازي آييني ارائه دهد.
او ارتباط ميان انسان، طبيعت، اسب در قالب بازي، نمايش و موسيقي را از توانايي اين بازي آييني برشمرد و اظهار داشت: «اين بازي آييني از دوره ساساني تا به امروز هميشه مورد حمايت حکومت‌هاي ايراني و مردم قرار داشته است. از جمله اهميت‌هاي اين بازي، تأثير آن بر هنر، اقتصاد هنر، موسيقي، ادبيات، نقاشي، مينياتور و روايتگري است.»
رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کمانچه را نيز يکي از قديمي‌ترين و گسترده‌ترين ابزار موسيقي در منطقه به‌ويژه ايران و آذربايجان که در اجراي موسيقي کلاسيک و فولکوريک مورد استفاده قرار مي‌گيرد بيان کرد و گفت: «امکانات گسترده و متنوع صوتي کمانچه سبب شده که در بيشتر نقاط شهري و روستايي در ايران در بيشتر مراسم که نياز به همنوايي با مردم احساس شود از اين ساز بهره برده شود.»
مونسان در ادامه با تا کيد بر اينکه آنچه قابل توجه است تعداد و اهميت ميراث‌فرهنگي ايران در شکل ملموس و ناملموس آن است که پيام‌آور صلح و دوستي و اعتدال و اميد است افزود: «هر يک از آثار ثبت‌شده علاوه بر جنبه‌هاي مختلف فرهنگي بيانگر وجهي از فرهنگ انسان دوستانه ايرانياني است که طول تاريخ آموخته‌اند که با اقوام و ملت‌ها، با سرزمين خود و محيط‌زيست رفتاري پرستارانه و مبتني بر مدارا داشته باشند.»
معاون رئيس‌جمهوري گفت: «ميراث‌فرهنگي ايران براي جهانيان حامل پيام مهم و برجسته جهاني فوق است که نشان از عظمت فرهنگ ايراني در طول تاريخ دارد.»
او در پايان با تشکر از پژوهشگران و گروه‌هايي که در تهيه و دفاع از اين پرونده‌ها در مجامع بين‌المللي فعاليت مي‌کنند بار ديگر اين رخداد مهم فرهنگي را به مردم بزرگوار ايران تبريک گفت.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۳۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود

بر اساس گزارش به روز شده چشم انداز جهانی صندوق بین المللی پول، رشد آهسته اقتصاد فرانسه، این کشور را ظرف پنج سال آینده از فهرست ۱۰ اقتصاد بزرگ جهان خارج خواهد کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس گزارش به روز شده چشم انداز جهانی صندوق بین المللی پول، رشد آهسته اقتصاد فرانسه، این کشور را ظرف پنج سال آینده از فهرست 10 اقتصاد بزرگ جهان خارج خواهد کرد.

این مؤسسه بین‌المللی مستقر در واشنگتن پیش بینی کرد که سهم فرانسه از تولید ناخالص داخلی جهانی بر حسب برابری قدرت خرید (PPP)  در سال 2029 به 1.98 درصد کاهش خواهد یافت در حالی که تحلیلگران صندوق بین المللی پول در سال گذشته میلادی این رقم را 2.2 درصد ثبت کرده بودند.

آخرین پیش بینی های این صندوق نشان می دهد که کسری بودجه فرانسه تا سال 2029 بالای 4 درصد باقی خواهد ماند و انتظار می‌رود بدهی دولت این کشور از 115 درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) فراتر رود.

بدتر شدن مشکلات اقتصاد فرانسه با افزایش کسری تجاریپاریس: اقتصاد فرانسه به دلیل افزایش قیمت گاز در خطر است

کمیسیون اروپا قبلاً در واکنش به برنامه بودجه سال 2024 فرانسه، نسبت به تضاد بالقوه آن با قوانین مالی اتحادیه اروپا هشدار داده و تأکید کرده بود که چشم انداز فعلی خطر تعدیل منفی از سوی آژانس‌های رتبه بندی جهانی را به همراه دارد.

بر اساس داده‌هایی که توسط این سازمان در ماه جاری میلادی به‌روزرسانی شد، انتظار می‌رود که سهم بریتانیا از تولید ناخالص داخلی جهانی در سال 2029 بر حسب برابری قدرت خرید، 2.2 درصد باشد و این کشور دهمین اقتصاد بزرگ جهان خواهد بود.

در همین حال، پیش بینی می شود که ترکیه جایگاه نهم را به خود اختصاص دهد، زیرا سهم آن در پنج سال آینده به 2.09 درصد خواهد رسید.

پیش بینی می شود که پنج کشور اصلی تشکیل دهنده ساختار اقتصاد جهانی تا سال 2029، کشورهای چین (19.48 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان)، ایالات متحده (14.72 درصد)، هند (9.23 درصد)، ژاپن (3.21 درصد) و اندونزی (2.79 درصد) باشند.

همچنین انتظار می‌رود که آلمان (2.77%)، روسیه (2.71%) و برزیل (2.19%) در میان ده کشور برتر باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد