Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@13:45:32 GMT

چربی بخورید تا لاغر شوید!

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۳۸۵۶۱

چربی بخورید تا لاغر شوید!

دنیای علم در روزهای گذشته حاوی خبری خوب برای شکمو ها و عاشقان خوراکی بود. نتایج تحقیقات یک تیم مطالعاتی منجر به کشف راهی جدید شده است که از رشد سلول های چربی در بدن جلوگیری کرده و مانع از چاقی می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: پژوهشگران دانشگاه واشنگتن در تحقیقات خود با فعال کردن مسیر های مخفی سلول های چربی در موش ها، موفق شدند علی رغم تغذیه این حیوانات با رژیم غذایی سرشار از چربی، آن ها را لاغر نگهداشته و از چاق شدنشان جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر علمی زمانی فرد چاق می شود که سلول های چربی وی بزرگتر شده و نوعی ساختار و مسیر پروتین به نام Hedgehog protein pathway وجود دارد که از بزرگ شدن سلول ها پیشگیری می کند. پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند که که این ساختار در بسیاری از بافت های بدن انسان وجود دارد و می توان از آن برای پیشگیری از رشد سلول های چربی بهره برد.

فانژین لانگ (Fanxin Long) پژوهشگر ارشد این تیم تحقیقاتی در رابطه با کشف فوق الذکر اعلام کرد: «این یافته ها می تواند هدفی جدید و موثر برای درمان و پیشگیری از چاقی باشد. آن چه به طور خاص در این تحقیقات اهمیت دارد این است که حیوانات مورد مطالعه قرار گرفته در این پروژه از رژیم غذایی سرشار از چربی تغذیه کرده و در آن ها اضافه وزن مشاهده نشده و در انسان هم مصرف رژیم غذایی سرشار از چربی، عامل اصلی چاقی و اضافه وزن است.»

به گفته دانشمندان، دلیل اصلی چاقی و اضافه وزن در انسان ها، افزایش اندازه سلول های چربی است که به این ترتیب قادر هستند تا میزان بیشتری چربی در خود ذخیره کنند. از نظر علمی زمانی فرد چاق می شود که سلول های چربی وی بزرگتر شده و نوعی ساختار و مسیر پروتین به نام Hedgehog protein pathway وجود دارد که از بزرگ شدن سلول ها پیشگیری می کند. پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند که که این ساختار در بسیاری از بافت های بدن انسان وجود دارد و می توان از آن برای پیشگیری از رشد سلول های چربی بهره برد.

اعضای این تیم تحقیقاتی توانستند با کمک ویرایش ژنتیکی، این ساختار را در سلول های چربی بدن موش ها فعال کرده و علی رغم ارائه غذاهای سرشار از چربی به این جانوران، آن ها را لاغر نگهدارند.

نتایج این تحقیقات نشان می دهد که در جانورانی که این ویرایش ژنتیکی در سلول های چربی آن ها انجام شده است، پس از هشت هفته تغذیه با رژیم غذایی سرشار از چربی هیچ نشانه ای از چاقی و اضافه وزن دیده نشد در حالی که سایر موش های مورد مطالعه قرار گرفته که تغییر ژنتیکی در آن ها صورت نگرفته بود، چاقی و افزایش وزن قابل توجهی مشاهده شد.

فانژین لانگ در رابطه با این موضوع گفت: «اگر ما بتوانیم با استراتژی های دقیق سلول های چربی را هدف قرار دهیم، می توان با چاقی مبارزه کردزیرا در افراد مبتلا به چاقی خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی، دیابت و سرطان بیش از دیگران استو کنترل این مشکل می تواند تاثیرات بسیار مطلوبی در افزایش سطح بهداشت عمومی انسان داشته باشد.»

شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از ان در آخرین شماره مجله تخصصی eLife منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۸۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 16 اردیبهشت برابر 5 می را ورق می‌زنیم.

***

رصدخانه مراغه

۱۶ اردیبهشت ۶۳۸ خورشیدی، رصدخانه مراغه ساخته شد. خواجه نصیرالدین‌طوسی، همه‌چیزدان، معمار، ریاضی‌دان، منجم، پزشک، فقیه، متکلم، فیلسوف و شاعر ایرانی این رصدخانه را در دوره هولاکوخان، نوه چنگیزخان مغول، در شهر مراغه ساخت و از این‌رو، این روز در تقویم باعنوان روز مراغه نامگذاری شده است. این رصدخانه روی تپه‌ای در غرب مراغه در نزدیکی دو روستای طالب‌خان و حاجی‌کرد قرار دارد که ارومیه را می‌توان از فراز آن تپه دید. هولاکو برای نگهداری این سازمان پژوهشی موقوفه‌های ویژه‌ای در نظر گرفت. کتابخانه‌ای شامل ۴۰۰ هزار جلد کتاب و ابزارهای اخترشناسی، ازجمله ذات‌الربع دیواری به شعاع ۴۳۰ سانتی‌متر، حلقه‌دار (ذات‌الحلق)، حلقه انقلابی، حلقه اعتدالی و حلقه سموت هم فراهم شدند. در همین‌جا خواجه نصیرالدین کتاب زیج ایلخانی را از روی رصدهای انجام‌شده در این رصدخانه تدوین کرد. زیج‌ به کتابی گفته می‌شود که منجمان احوال و حرکات افلاک و کواکب را از آن معلوم کنند و نام علمی برای اصول احکام نجوم و هیئت است که تقویم را از آن استخراج می‌کردند.

دومین انسان به فضا رفت

۵ می ۱۹۶۱ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۰ خورشیدی، آلن شپارد جونیور، فضانورد آمریکایی همراه با فضاپیمای مرکوری-رادستون ۳ معروف به فریدام ۷، پس‌از یوری گاگارین، کیهان‌نورد روس، به‌عنوان دومین انسان به فضا رفت و به‌مدت ۱۵ دقیقه یک پرواز زیرمداری را تا ارتفاع ۱۱۵ مایلی انجام داد و حدود ۵ دقیقه بی‌وزنی را تجربه کرد. شپارد بار دیگر و این‌بار به‌عنوان پنجمین انسان روی ماه در مأموریت آپولو ۱۴ به فضا رفت.

 

اولین آزمایش واکسن سیاه‌زخم

 ۵ می ۱۸۸۱ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۲۶۰ خورشیدی، میکروب‌شناس فرانسوی لویی پاستور تلقیحات علیه سیاه‌زخم را روی ۲۴ گوسفند، یک بز و ۶ گاو در روستای کوچکی نزدیک پاریس به‌نام «پولی لو فور» انجام داد. آزمایش او موفقیت‌آمیز بود و به نقطه عطفی در پیشگیری از این بیماری کشنده که بر گاو و گوسفند و بز اثر می‌گذارد تبدیل شد. او در ۲۱ مارس ۱۸۷۷ در پاسخ به شیوع ویرانگر سیاه‌زخم شروع به تحقیق برای واکسن مقابله با این بیماری کرد. او دریافت واکسن موثری را می‌توان از سویه ضعیف‌شده باکتری سیاه‌زخم (ریزجاندار میله‌مانندی که رابرت کوخ در سال ۱۸۷۶ به‌عنوان عامل بیماری شناسایی کرده بود) ساخت. پاستور در ۶ جولای ۱۸۸۵ واکسن مؤثری علیه هاری ساخت و آن را روی کودک ۹ ساله‌ای به نام ژوزف مایستر که با گازگرفتگی سگ هار به شدت آسیب‌دیده بود آزمایش کرد.

پیو دل ریو اورتگا

۵ می ۱۸۸۲ میلادی برابر با ۱۶ اردیبهشت ۱۲۶۱ خورشیدی، پیو دل ریو اورتگا، عصب‌شناس اسپانیایی که سلول‌های میکروگلیا مغز را کشف کرد به‌دنیا آمد. اورتگا با ایجاد روشی جدید برای رنگ‌آمیزی نمونه‌های بافت با کربنات نقره توانست این سلول‌ها را کشف کند. میکروگلیا سلول‌هایی هستند که در دستگاه عصبی مرکزی زندگی و به‌عنوان یک سلول ایمنی عمل می‌کنند. اورتگا شاگرد بافت‌شناس اسپانیایی سانتیاگو رامون ای کاخال، برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال ۱۹۰۶ برای کشف سازوکارهای ریخت‌شناسی و روندهای اتصالی یاخته‌های عصبی بود. اورتگا همچنین نام اُلیگودندروسیت یا الیگودندروگلیا را برای سلول‌هایی که تولیدکننده میلین در دستگاه عصبی مرکزی هستند ابداع کرد. در آغاز جنگ داخلی اسپانیا، او به پاریس و سپس آکسفورد و سرانجام در سال ۱۹۴۰ به بوینس آیرس در آرژانتین رفت.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید! (فیلم)
  • (ویدئو) آب چاه بخورید، ولی آب معدنی نخورید!
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • پاسخ محسن چاوشی به انتقادات از جهان لاغر
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • دانلود آهنگ جهان لاغر محسن چاوشی + متن