Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@23:39:23 GMT

منازعه جديد مسکو و واشنگتن بر سر قاهره

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۵۳۱۹۷

منازعه جديد مسکو و واشنگتن بر سر قاهره

خبرگزاري آريا - واضح است که آمريکايي ها از رشد روابط ميان مصر و روسيه خشنود نيستند مشخصا پس از اينکه 40 سال را در مصر صرف کرده و اردوگاه‌هاي خود را در اين کشور گسترش داده‌اند. اما منافع روسيه در اينجا چيست؟
به گزارش سرويس بين‌الملل جام نيـوز، قاهره و مسکو به توافقي اوليه دست پيدا کرده اند که براساس آن دو طرف قادر خواهند بود از پايگاه هاي نظامي و هوايي يکديگر استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نيويورک تايمز با اشاره به اين موضوع اين توافق را مشکلي عمده در روابط ايالات متحده و مصر خوانده است: «در عمل حضور جت هاي روسي در مصر نگراني ها را در مورد امنيت عمليات نظامي نيروهاي آمريکايي افزايش داده و نياز به هماهنگي با هواپيماهاي نظامي که در آن پايگاه ها حضور دارند را بيشتر مي کند. اين مشکلي بزرگ در ارتباطات دفاعي ايالات متحده و مر خواهد بود.» اندرو ميلر، مقام ارشد سابق وزارت امور خارجه که هم اکنون در پروژه دموکراسي در خاورميانه کار مي کند اين اظهارات را در نيويورک تايمز انجام داد.
واضح است که آمريکايي ها از رشد روابط ميان مصر و روسيه خشنود نيستند مشخصا پس از اينکه 40 سال را در مصر صرف کرده و اردوگاه هاي خود را در اين کشور گسترش داده اند. اما منافع روسيه در اينجا چيست؟ ديکتاتور مصر ديگر به حامي آمريکايي خود اطمينان ندارد به ويژه پس از اتفاقات سال 2011 که در جريان تقابل با اخوان المسلمين روي داد. علاوه بر اين ايالات متحده در سوريه از شورشيان حمايت مي کند درحالي که مصر علاقمند است که نيروهاي روسي حامي اسد به پيروزي برسند. بنابراين مصر دلايل زيادي دارد که رابطه خود را با مسکو گسترش دهد اما روسيه با استفاده از پايگاه هاي نظامي مصر به چه دستاوردي مي رسد؟
بايد صادقانه اعتراف کنم که نمي دانم. مصر آن قدر دور است که نتواند در جريان مداخله روسيه در سوريه کمکي به نيروهاي روسي باشد. استفاده از پايگاه هاي مصري در صورتي براي مسکو مفيد خواهد بود که بخواهد با نيروهاي داعش در صحراي سينا مقابله کند يا در ليبي مداخله کند اما فکر نکنم نشانه اي وجود داشته باشد که روسيه بخواهد ماجراجويي خود را پس از سوريه ادامه دهد. شايد روسيه بخواهد به اين وسيله نظارت خود را بر کشتي هاي جنگي اش در شرق مديترانه افزايش دهد همان طور که کشتي ها و هواپيماهاي جنگي ايالات متحده را در اين منطقه نظاره مي کند.
مسکو در روزهاي شوروي سابق عادت داشت که حضور زيادي در مصر داشته باشد. هزاران مشاور شوروي سابق، کشتي و نيروهاي دفاع هوايي در جريان جنگ اعراب و اسرائيل در بين سال هاي 1967 تا 1973 در مصر حضور داشتند. اما هيچ ايده اي درباره اينکه اين روزها روسيه چه نگاهي به پايگاه هايش در مصر دارد در دست نيست.
آنچه مي توانم بگويم اين است که واشنگتن هر کاري خواهد کرد تا از نهايي شدن اين قرارداد جلوگيري کند. در غير اين صورت روسيه در کشوري نفوذ پيدا مي کند که مي تواند به خوبي از آن بهره ببرد. حالا همه چيز به مصر تحت هدايت سيسي بستگي دارد که آيا بخواهد سياست مستقل تري را دنبال کند يا همچنان آلت دست ايالات متحده باقي بماند.
ديپلماسي ايراني

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۳۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین طی نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا ژاپن - ژوئن ۲۰۱۹

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایش تسلیحات غنیمتی روس ها در «پارک پیروزی» مسکو | ویدئو
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • رونمایی از جوان ایرانی در لیگ روسیه
  • مسکو: روسیه «نووباخموتوکا» را آزاد کرد/ دفع ۱۳ ضدحمله اوکراینی‌ها
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • ایتالیا سفیر روسیه را احضار کرد
  • مدودف از پاسخ مسکو به مصادره اموال روسیه از سوی واشنگتن گفت