Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از یورونیوز، در حالی که افکار عمومی جهان هنوز از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و همچنین انتقال سفارت ایالات متحده به این شهر بهت زده است، طی دو روز گذشته رسانه‌های آمریکایی گزارش‌هایی را منتشر کردند که دلیل اتخاذ چنین تصمیمی از سوی رئیس جمهوری آمریکا را بیش از گذشته روشن می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به گزارش نیویورک تایمز و واشنگتن پست، از نظر دونالد ترامپ موضوع بیت‌المقدس همواره یک موضوع سیاسی بوده است تا یک معضل دیپلماسی.

این رسانه‌ها با استناد به گفته‌های برخی از مقامات کاخ سفید می‌نویسند که این تصمیم دونالد ترامپ، پاسخ به تعهدی بوده که او در مقابل حامیان مالی و پشتیبانان ثروتمند کارزار انتخاباتی خود داشته است.

به گفتۀ مقامات کاخ سفید، این تغییر در سیاست خارجی آمریکا بدون توجه به هشدارهای رکس تیلرسون وزیر خارجه، جیمز ماتیس وزیر دفاع و مایک پمپئو، رئیس سازمان سیا انجام شده است و در مقابل، دو مشوق اصلی دونالد ترامپ در این زمینه مایک پنس، معاون او و شلدون ادلسون، میلیاردر مشهور یهودی و از متحدان قدرتمند او بوده‌اند.

هر دوی آنها یعنی پنس و ادلسون بارها بر اهمیت انتقال این سفارت برای احزاب راست یهودی و همچنین مسیحیان انجیلی ( اوانژلیک- از شاخه های بنیادگرای مذهب پروتستان) تاکید کرده‌اند.

یک مقام ارشد در کاخ سفید در گفتگو با واشنگتن پست تایید می‌کند که «این تصمیم با نگاه به روند صلح اتخاذ نشده، بلکه با توجه به تعهد انتخاباتی آقای ترامپ گرفته شده است.»

اگرچه ترامپ در آغاز کارزار انتخاباتی خود بطور عمومی اعلام کرد که نیازی به حمایت کنندۀ مالی ندارد، اما بطور خصوصی با شلدون ادلسون ملاقات و از او تقاضای کمک مالی کرده است.

شلدون ادلسون، میلیاردر مشهور یهودی که صاحب هتل‌ها، رسانه‌ها و کازینوهای مشهوری در جهان است، از حامیان اصلی حزب لیکود و همچنین جمهوریخواهان آمریکا محسوب می شود. او که به «سازندۀ حاکمان» نیز معروف است، از حامیان مالی بنیامین نتانیاهو و چندین شخصیت جمهوریخواه در مبارزات انتخاباتی سراسری یا ایالتی آنها بوده است.

ترامپ همچنین در مارس ۲۰۱۶ میلادی در زمانی که در صدد جمع آوری رای برای انتخاب شدن به عنوان نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا بود، به کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل که یکی از قدرتمندترین گروههای لابی‌گری در ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود اعلام کرد که «ما سفارت آمریکا را به بیت‌المقدس، پایتخت همیشگی یهودیان منتقل خواهیم کرد.»

این سخنان ترامپ باعث شد شلدون ادلسون متقاعد شده و ۲۰ میلیون دلار به کمیته عملیات سیاسی که حامی دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتیش بود و ۱.۵ میلیون دلار دیگر نیز به کمیته‌ای که کنوانسیون جمهوریخواهان را سازماندهی می‌کرد، اهدا کند.

شلدون ادلسون همچنین تا زمانی که دونالد ترامپ رسما به قدرت رسید، بطور منظم با او دیدار داشت و پس از آن نیز دیدارهای تلفنی یا حضوری آنها در کاخ سفید ادامه یافت.

بنا بر گزارش واشنگتن پست، شلدون ادلسون طی ماههای گذشته بارها با مشاوران ترامپ به گفتگو نشسته و از اینکه سفارت آمریکا هنوز به بیت المقدس منتقل نشده، ابراز ناامیدی کرده است.

او همچنین در مراسم شام خصوصی که در ماه اکتبر در کاخ سفید برگزار شده بود، انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس را به موضوع اصلی گفتگوها تبدیل کرد.

گفته می‌شود که شلدون ادلسون ۱۰ روز قبل از اعلام رسمی تصمیم دونالد ترامپ، برای یک نشست خصوصی به برج ترامپ رفته و پس از آن به دوست قدیمی خود مورتون کلین، رئیس «سازمان صهیونیست آمریکا» گفته است که سرانجام دونالد ترامپ با انتقال این سفارت موافق کرده است.

مشاوران سیاسی ترامپ در واکنش به این تصمیم می‌گویند که به نظر می‌رسد رئیس جمهوری کنونی آمریکا درک کاملی از سیاست‌های خاورمیانه و تاثیرات بالقوه چنین تصمیمی ندارد.

الن درشویتس، حقوقدان مشهور آمریکایی در مصاحبه‌ای اعلام کرده است که دونالد ترامپ در ماه مارس به او گفته بود مصمم است بدون در نظر گرفتن واکنش‌های احتمالی، به وعدۀ انتخاباتی خود عمل کند.

ترامپ در جریان اعلام رسمی تصمیم خود در روز چهارشنبه نیز بارها تکرار کرد که به این ترتیب به وعدۀ انتخاباتی خود عمل کرده است.

هیات آمریکایی مذاکرات صلح خاورمیانه که جارد کوشنر، داماد یهودی ترامپ و جیسون گرینبلات، نماینده ویژۀ رئیس جمهوری آمریکا در مذاکرات بین‌المللی در آن حضور دارند اعلام کرد که از این تصمیم ترامپ حمایت خواهد کرد؛ با این وجود به او توصیه کرد که انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس را به تاخیر بیندازد.

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۳۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، «عباس المالکی» فعال سیاسی عراقی تاکید کرد که سفارت آمریکا در بغداد به دنبال گسترش انحرافات اخلاقی در جامعه عراق و اجرای پروژه های مخرب خود است.

وی افزود: مخالفت آمریکا و انگلیس با تصویب قانون مبارزه با فحشاء در عراق به این دلیل انجام می شود که واشنگتن از انحرافات اخلاقی به عنوان وسیله ای برای اجرای سیاست های خود در برخی کشورهای منطقه از جمله عراق استفاده می کند.

المالکی تصریح کرد: آمریکا و انگلیس از عمله های خود در عراق که مشکلات اخلاقی دارند برای تحقق اهداف سیاسی و ناامن کردن کشور استفاده می کنند.

وی گفت: این کشورها از عناصر منحرف حمایت های مالی به عمل آورده و به آنها ویزا و محل اقامت در برخی کشورهای همسایه می دهند. سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی به شمار می رود. این مرکز عناصر مشکل دار را دور خود جمع کرده و آنها را به کشورهای دیگر اعزام می کند.

روز گذشته نیز «علی جابر التمیمی» کارشناس مسائل حقوقی عراق تاکید کرد که «النا رومانسکی» سفیر آمریکا در بغداد قانون‌های بین المللی را در خصوص این کشور نقض کرده است.

وی افزود: سفیر آمریکا در امور داخلی عراق دخالت می‌کند که بدین ترتیب مفاد توافقنامه امضا شده میان بغداد و واشنگتن را نقض کرده است.

التمیمی اضافه کرد: رومانسکی به قانون مبارزه با فحشاء در عراق اعتراض کرده که این اقدام در تضاد با مفاد یک، ۲ و سه منشور سازمان ملل و ماده ۲۷ توافقنامه راهبردی امضا شده با طرف آمریکایی در سال ۲۰۰۸ به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: بدین ترتیب عراق حق دارد سفیر آمریکا را بر اساس توافقنامه وین سال ۱۹۶۱ بند مربوط به تعیین روابط دیپلماتیک از این کشور اخراج کند. بر اساس ماده ۹ توافقنامه وین هر کشوری می‌تواند هر سفیر نامطلوبی را اخراج کند.

کد خبر 6092951

دیگر خبرها

  • پشت پرده تصمیم رئیس جمهور چین برای ملاقات با وزیر خارجه آمریکا / توسعه و تقویت اقتصادی، راهکار چین برای مقابله با تحریکات آمریکا / چین بر جذب سرمایه گذاری خصوصی از آمریکا متمرکز است
  • ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)
  • پشت پرده برکناری علی خطیر؛ پرداخت پول بدون اجازه!
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • تمجید دونالد ترامپ از دستگیری دانشجویان معترض 
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است