Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-08@19:52:28 GMT

ریشه چالش‌ها در روابط ایران و انگلیس

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۵۵۰۶۵

ریشه چالش‌ها در روابط ایران و انگلیس

لذا ایران و انگلیس هیچ‌گاه نتوانستند روابط ثابتی را (بخصوص پس از انقلاب اسلامی) تجربه کنند، چون مواضع انگلیسی‌ها دربسیاری مسائل، دوگانه و به نوعی در تقابل با ملت ایران بوده است.

اکنون باید دید آیا انگلیس می‌خواهد همچنان چنین چالش‌هایی در روابط دو کشور استمرار داشته باشد یا این‌که به سیاست جدیدی دست یافته است البته به‌نظر می‌رسد بخش دوم عملا منتفی است، چون نوع اظهارنظرهای مقامات انگلیسی اثبات‌کننده این معناست که مواضع این کشور همچنان مانند گذشته بوده و گاهی اوقات و درشرایط خاص، نظراتش را نرم‌تر و گاهی به شکل خصمانه مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال می‌توان به سفر خانم ترزا می، نخست‌ وزیر انگلیس به منطقه اشاره کرد که انگلیسی‌ ها توانستند معامله‌های کلان تسلیحاتی با کشورهای منطقه داشته باشند و سیاست‌ های امروز برخی کشورهای عربی منطقه را می‌توان نتایج همین سفرها دانست.

موضوعاتی که در روابط بین ایران و انگلیس مطرح است، مباحث متعدد و متنوعی است که بخشی از آن مسائل بنیادی بوده که اشاره شد، ولی برخی دیگر مسائل روزمره‌ای است که با آن برخورد داریم که از آن جمله می‌توان به موضوع هسته‌ای اشاره کرد.

گرچه انگلیسی‌ها مواضع ترامپ را در بحث برجام تکرار نکردند و مقداری مستقلانه‌تر حرف زدند، اما باز هم مواضع آنها در حد سخن گفتن باقی ماند ‌که به نظر می‌رسد در این زمینه باید موضعگیری شفاف‌تری را در قبال برجام داشته باشند، چون در بحث توافق هسته‌ای صرف اعلام موضع کلامی کافی نیست و باید مواضع اعمالی از جمله گشایش‌های بانکی‌ یا موضوع گسترش روابط اقتصادی پیرو برجام محقق شود.

موضوع دیگر تحولات منطقه است. به هر حال انگلیس منافع اقتصادی و فروش تسلیحات به کشورهای منطقه را دنبال می‌کند و از گذشته‌های دور به شکل سنتی نقش مهمی در برهم زدن ثبات منطقه و اختلاف افکنی مذهبی و طایفه‌ای داشته است، لذا در این بخش همچنان شاهد حمایت‌های انگلیس از سیاست‌های عربستان سعودی در منطقه هستیم.

بی‌تردید امروز مردم یمن در وضعیت فاجعه انسانی قرار دارند و خبرهایی که از یمن می‌رسد، نشان می‌دهد مردم به حداقل‌های لازم برای زنده ماندن هم دسترسی ندارند، گرچه برخی کشورهای غربی ژست حمایتی از این کشور می‌گیرند، اما دوست دارند این کمک‌ها به مردم یمن نرسد و در قالب کمک‌های انسانی، تسلیحات به طرف مقابل صادر شود.

مساله بعدی به بحث تروریسم در منطقه برمی‌گردد. ‌شاهد بودیم که داعش و تروریست‌ها در منطقه جنایات فراوانی را انجام دادند، ولی کشورهای غربی فقط به برخی مواضع اعلامی اکتفا کردند که عملا دارای هیچ خاصیتی نبود و امروز که معادلات منطقه‌ای برگشته و ائتلاف ایران و روسیه توانسته داعش را از بین ببرد، این کشور‌ها در وضعیت جدید منطقه به نوعی در حال پیدا کردن مسیرهای دیگری هستند، لذا در این زمینه باید به انگلیسی‌ها تاکید کرد دخالت‌های بی مورد می‌تواند وضعیت را پیچیده‌تر کرده و راه‌حل‌های غیرکارشناسانه و غیربومی، مطلقا کارایی ندارد.

مساله جدیدی هم که حادث شده، مربوط به بیت‌المقدس است و شاهدیم که آقای ترامپ به شکل دستوری و بدون توجه به مسائل منطقه و احساسات ملت‌های مسلمان، عملا قبله اول مسلمانان جهان را به عنوان مرکز حکومت جعلی صهیونیستی اعلام کرده، گرچه انگلیسی‌ها در موضع اعلامی خود در این بخش اعلام کردند کار درستی صورت نگرفته، اما به‌نظر می‌رسد که صرف اظهارنظر کافی نبوده و انگلیسی‌ها باید در این خصوص نقش بیشتری داشته باشند، چراکه متحد مهم آمریکایی‌ها هستند.

طبعا در ملاقات‌ها و گفت‌وگوها باید نسبت به عواقب منطقه‌ای اقدام ترامپ، هشدارهای جدی داده شود و انگلیسی‌ها نیز در این خصوص مواضع شفافی اتخاذ کنند و اقدامات عملی را داشته باشند.

دکتر کاظم جلالی - رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۵۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط ایران و مصر هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به آتش بس پایدار در غزه، اظهار داشت: اگر امریکایی‌ها به وعده شان عمل کنند و نسبت به آتش بس پایبند باشند، همه چیز برای یک آتش بس پایدار فراهم است.

وی ادامه داد: نتانیاهو و اندک افراد افراطی در آن سوی معادله همه تلاش خود را به کار می‌گیرند تا این اتفاق نیفتد چرا که آتش بس در غزه می‌تواند به معنای پایان رژیم صهیونیستی باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رایزنی‌ها با وزیرخارجه مصر، افزود: گفت‌وگوهای خوبی با «سامح شکری» وزیرخارجه مصر داشتیم. در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط طبیعی بین ایران و مصر هستیم.

امیرعبداللهیان در مورد عملیات وعده صادق، تصریح کرد: با دوستان و همسایگان خود روابط قوی داریم؛ دو روز قبل از عمیات «وعده صادق» از طریق همسایگان در منطقه به طرف امریکایی اعلام کردیم که ما هدفمان تنبیه رژیم اسراییل است. هشدار دادیم اگر در هر مقطعی آمریکا وارد اقدام علیه منافع ایران شود پاسخ ما برروی پایگاه‌های امریکا در منطقه فوری و قطعی خواهد بود.

وی ادامه داد: امیدواریم پاسخی که جمهوری اسلامی ایران به گستاخی‌های رژیم صهیونیستی داد منجر به کاهش جنایات در منطقه شود.

کد خبر 6100140 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • نارضایتی فزاینده اروپایی‌ها از دموکراسی
  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط ایران و مصر هستیم
  • دو چالش پروژه راه آهن شلمچه-بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  • اعتراف انگلیس: حماس با حمله زمینی علیه رفح ریشه کن نمی‌شود
  • درخواست بیش از ۳۰ سازمان مردم نهاد انگلیسی برای توقف توحش در رفح
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط