Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@23:03:06 GMT

کشت گندم در ۵۴۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۶۵۳۵۹

کشت گندم در ۵۴۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان

سنندج- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در سال زراعی جاری ۵۴۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم و آبی اختصاص پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگارمهر، فرید سپری امروز شنبه در جلسه ای که به منظور بررسی چالش های بیمه زراعت استان و راهکارهای ترغیب و تشویق کشاورزان به عقد قرارداد در سنندج تشکیل شد، با اشاره به وجود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتاراراضی کشاورزی دراین استان گفت: بیشترین سطح اراضی کشاورزی استان مربوط به کشت غلات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: سالانه ۵۲۰ تا ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم، ۳۲ تا ۳۳ هزار هکتار به کشت گندم آبی، ۲۸ هزار هکتار به کشت جو و ۱۰۰ هزار هکتار هم به کشت نخود اختصاص پیدا می کند.

وی با اشاره به اینکه سال زراعی گذشته از لحاظ دمایی سال ویژه ای برای کردستان بود، بیان کرد: بعد از تاخیر در بارندگی پاییزه سرمای شدیدی هم ایجاد که موجب شد گندم در بیش از ۳۰۰ هزار هکتار سبز نشود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: با همکاری کشاورزان و تشکل های کشاورزی و استفاده به موقع از کود سرک، اراضی گندم تا حدودی احیا و ریکاوری شدند.

سپری اضافه کرد: بالغ بر ۶۵۰ هزار تن گندم در استان تولید و از این میزان ۵۲۵ هزار تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان خریداری شد.

وی با اعلام اینکه در سال زراعی امسال ۹۰ هزار کشاورز اقدام به کشت گندم دراستان کردند، بیان کرد: ۱۳ هزار کشاورز بخشی از اراضی خود را به کشت گندم آبی و ۷۷ هزار نفر هم به کشت گندم دیم اختصاص دادند.

وی اظهارداشت: ۵۴۸ هزار هکتار ازاراضی استان به کشت گندم اختصاص پیدا کرده است که از این میزان سطح ۳۳ هزار هکتار گندم آبی و ۵۱۵ هزار هکتار هم گندم دیم است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: از زمان کشت گندم تاکنون حدود ۵۱ درصد از اراضی در مرحله یک تا دو برگی، ۲۲ درصد سه تا چهار برگی، ۴ درصد درمرحله آغاز  پنجه زنی و یک درصد هم در مرحله پنجه زنی کامل قرار دارد.

سپری با بیان اینکه ۲۲ درصد از اراضی زیرکشت گندم هم در حال حاضر در مرحله جوانه زنی قرار دارند، افزود: شرایط سبز شدن محصول گندم در سال زراعی جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه در سال گذشته مطلوب تر است.

وی اظهارداشت: طبق آمار وبررسی های انجام شده کردستان تنها استان کشور است که کشت گندم دیم و آبی در آن به طور مکانیزه انجام می شود.

وی عنوان کرد: علی رغم تمامی پتانسیل های کشاورزی که دراستان وجود دارد سالانه تولید بسیاری از محصولات ما به دلیل وقوع حوادث غیرمترقبه دچار خسارت و کاهش عملکرد می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه خشکسالی و سرما از عمده ترین عوامل خسارت زا در کشاورزی استان است، گفت: چتر حمایتی بیمه کشاورزی می تواند پشتوانه محکمی برای کشاورزان ما باشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۵۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهارستان در واکنش به تغییر کاربری ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی و قطع درختان در صالحیه گفت: با مسئولینی که در تغییر کاربری غیرقانونی این اراضی دخیل بودند، برخورد خواهد شد. - اخبار استانها -

سیدامیر احمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در بهارستان، با اشاره به تشکیل پرونده برای تغییر کاربری غیرقانونی اراضی کشاورزی در صالحیه، اظهار داشت: 50 هکتار از اراضی کشاورزی به‌صورت غیرقانونی در حال تغییر کاربری بود که جلوی آن گرفته شد.

وی با اشاره به قطع یک‌صد اصله درخت در این اراضی جهت تغییر کاربری افزود: مسئولینی که در تغییر غیرقانونی کاربری 50 هکتار از اراضی کشاورزی دخیل بوده و وظایف قانونی خود را انجام نداده و ترک فعل انجام شده باشد، با آن‌ها برخورد خواهد شد.

دادستان بهارستان در ادامه گفت: تغییر کاربری غیرقانونی و قطع درختان با برنامه‌ریزی و مدیریت شده بود و این اتفاق در یک روز انجام نگرفته است.

مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز 300 هکتار اراضی چهارباغ

احمدی در پایان خاطرنشان کرد: رویکرد قوه قضاییه و دادستانی به عنوان مدعی‌العموم در هر موردی که فساد اتفاق افتاده باشد، برخورد قاطعانه است و طبق مستندات و در چارچوب قانون با اشخاص حقیقی و حقوقی برخورد خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی