Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:22:01 GMT

نقش موثر تَهَک در پایداری کشاورزی

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۶۵۶۳۶

نقش موثر تَهَک در پایداری کشاورزی

دبیر سامانه تهک استان قم گفت: سامانه تهک به معنای توسعه هواشناسی کاربردی جایگاه مهم و کاربردی اساسی در کشاورزی و امنیت غذایی دارد.

محمود رئوفی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اهمیت سامانه تهک افزود: با توجه به رویکرد جدید در طرح راهبردی سازمان هواشناسی کشور، همه فعالیتها بایستی درراستای کاربردی نمودن خدمات و توجه به کاربر نهایی مدون گردد که یکی از مهمترین کاربران، فعالان بخش کشاورزی و تامین مواد غذایی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس گروه تحقیقات اداره کل هواشناسی استان قم، خاطرنشان کرد: در این رویکرد، کاربر نهایی مورد توجه بوده و سازمان هواشناسی بر آن است که از ابتدای نیازسنجی تا به کارگیری داده‌های هواشناسی، با کاربران نهایی همراه باشد.

رئوفی اظهار داشت: نامگذاری «سامانه تهک» برگرفته از سه واژۀ «توسعه»،«هواشناسی» و «کاربردی» است، این سامانه در بخش‌های مختلف کشاورزی، گردشگری، معماری و شهرسازی، ورزش و سلامت، آلودگی هوا و شیلات قابل اجرا می باشد.

وی تصریح کرد: تَهَکِ کشاورزی مهمترین بخش سامانه تهک است که به عنوان اولین سامانه از مجموعۀ سامانه‌های تهک، در سراسر کشور و در تمام استانهای کشور در حال اجراست.

دبیر سامانه تهک در استان قم در رابطه با ضرورت اجرای سامانه تهک ادامه داد: محصولات‌ کشاورزی از نظر کمی و کیفی تحت‌ تأثیر شرایط جوی هر منطقه قرار دارند و هواشناسی کشاورزی می‌تواند با مطالعه دقیق هر یک از گونه های گیاهی و آفات مرتبط با آنها به یاری کشاورز آمده و او را در مراحل مختلف کاشت، داشت، برداشت و مقابله با آفات یاری رساند.

وی بیان کرد: در جهت پیشگیری از اُفت کمی و کیفی محصولات کشاورزی، کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی جوی، بر طرف کردن ضعف سیستم‌های اطلاع رسانی، پیشگیری از اتلاف زمان، انرژی و منابع مالی در تولید محصولات کشاورزی، اهمیت ترویج اطلاعات هواشناسی کشاورزی آشکار می شود.

رئوفی گفت: این سامانه که قرار است ارتباط دو سویه با کاربرنهایی، برقرار کند دارای هفت مرحله شامل شناسایی کاربران نهایی، نیازسنجی، تهیه داده ومحصول، سامانه های توزیع داده ومحصول( براساس هرگروه کاربری)، ظرفیت سازی( آموزش در درون وبرون سازمان)، نظرسنجی و بازخورد و مستند سازی می‌باشد.

وی اظهار داشت: پنج روند اجرایی برای هر یک از مراحل هفتگانه سامانه تهک تعریف شده است که شامل مراحل توسعه نیافته، توسعه ابتدایی، در حال توسعه، توسعه یافته و پیشرفته است.

وی افزود: مراحل هفتگانه سامانه تهک کشاورزی در استان قم، از مرحله توسعه ابتدایی به سمت درحال توسعه، در حال پیشرفت است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۵۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت سامانه بارشی در فارس

مسعود حقیقت مدیرکل هواشناسی فارس با هشدار سطح نارنجی و فعالیت سامانه بارشی در استان از فردا ۱۲ اردیبهشت، اظهار کرد: این سامانه موجب بارش باران گاهی رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقتی و در برخی مناطق تگرگ می‌شود. 

او با بیان اینکه این سامانه بارشی تا اواخر وقت روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در استان پابرجاست، افزود: این سامانه فردا چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت مناطقی از استان به ویژه نیمه جنوبی و نواحی غربی در شهرستان‌های مهر، لامرد، لار، گراش، اوز، قیروکارزین، خنج، جهرم، فسا، استهبان، نی ریز، فیروزآباد، فراشبند، نورآباد ممسنی، رستم و کازرون را فرا می‌گیرد.

حقیقت ادامه داد: این سامانه بارشی در روز پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت برای همه مناطق استان بویژه نیمه جنوبی و مناطق غربی، مرکزی و شیراز پیش بینی شده است.

مدیرکل هواشناسی فارس اضافه کرد: این سامانه در روز جمعه ۱۴ اردیبهشت نیمه غربی و مناطق مرکزی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 او گفت: با توجه به اینکه اثر مخاطره این سامانه، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان آب و سیلاب، طغیان رودخانه ها، لغزندگی جاده ها، صاعقه و سقوط اشیاء بدون مهار از ارتفاعات است، توصیه می‌شود: در تردد و اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و مناطق مرتفع، سفر‌های برون شهری، لایروبی کانال‌ها و آب رو‌ها احتیاط و از فعالیت‌های کوهنوردی و کار در ارتفاع پرهیز شود.

مدیرکل هواشناسی فارس بیان کرد: عمده فعالیت این سامانه بارشی روز پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • لیست نهایی جبهه انقلاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • لیست نهایی جبهه انقلاب جهت مرحله دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز
  • فعال شدن سامانه بارشی از امروز در کرمان
  • سامانه بارشی وارد آذربایجان شرقی می‌شود
  • مراحل راه اندازی ابتدایی سامانه املاک و اسکان آغاز شده است
  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • فعالیت سامانه بارشی در فارس
  • افتتاح ۱۶ پروژه شاخص در مجموعه صفه، اقدامی موثر در ارتقای صنعت گردشگری