Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:فرمانده یگان حفاظت محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست گفت: همه شواهد و مشکلاتی که محیط‌بانان با آن دست به گریبان هستند نشان می‌دهد حفره و ضعفی در قانون حمایت از محیط‌بانان وجود دارد که اصلی‌ترین نتیجه آن محدود شدن محیطبان برای حفاظت از محیط‌ زیست است که باعث آسیب رسیدن به آن می‌شود.
به گزارش خرداد،سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کشته شدن یک متخلف در تعقیب و گریز با محیط‌ بانان در یک منطقه شکار ممنوع اظهار کرد: همه باید تلاش کنیم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی زودتر لایحه حمایت از محیط‌بانان را به صحن علنی ببرد و به تصویب برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز اگر محیطبانی که در منطقه حفاظت شده حنا در نزدیکی سمیرم با یک شکارچی درگیر شده است بیمه مسئولیت داشت، مشکلی نداشتیم. این محیط بان بزودی محکوم می‌شود و باید پرسید دیه فرد فوت شده را از کجا خواهد آورد؟
وی ادامه داد: به هر حال تیراندازی رخ داده است و دستگاه قضا به آن رسیدگی خواهد کرد. اما اگر لایحه حمایت از محیط‌بانان در مجلس تصویب شده و در دست یگان حفاظت بود چنانچه محکومیتی از قبیل پرداخت دیه تعیین می‌شد از محل بیت‌المال پرداخت می‌شد یعنی قانونی شبیه به آنچه برای نیروهای مسلح در حین ماموریت وجود دارد و بیمه مسئولیت آن‌ها را پوشش می‌دهد باید برای محیط‌بانان نیز وجودداشته باشد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست افزود: متاسفانه از آنجایی که نیروهای زحمت‌کش محیط‌بان مشمول قانون نیروهای مسلح نیستند چنانچه در تعقیب و گریز مسلحانه آسیبی به متخلفان بزنند در دادگاه محکوم می‌شوند، نمی‌توان حمایتی از آن‌ها کرد. نمی‌دانم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس چه زمانی تصمیم دارد بالاخره این لایحه را به صحن علنی مجلس ببرد؟
محبت‌خانی در ادامه گفت: از آنجایی که محیط بان در پرداخت دیه ناتوان است باید سال‌های سال در زندان بماند. امروز محیطبانان متعددی داریم که به علت همین حفره قانونی در زندان به سر می‌برند. این حفره‌های قانونی به محیط زیست کشور آسیب می‌زند. اگر محیطبانان در قوانین بکارگیری سلاح جزو کارکنان نیروهای مسلح قرار بگیرند هر امتیازی که کارکنان نیروهای مسلح هنگام به کارگیری سلاح دارند شامل حال محیطبانان و جنگل‌بان نیز می‌شود.
وی با اشاره به نقش رسانه‌ها و سمن‌ها در حمایت از محیط‌بانان گفت: همه تلاش خود را باید روی تصویب این لایحه متمرکز کنیم. لایحه حمایت از محیط بانان مدتی است که کمیسیون‌های فرعی را پشت سر گذاشته و به کمیسیون اصلی قضایی و حقوقی آمده اما متاسفانه مدتی است که در همین مرحله باقی مانده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: علت توقف این لایحه را نمی‌دانیم اما انتظار داریم به‌زودی جلسه‌ای تشکیل شود و یگان حفاظت محیط زیست با حضور در جلسه، موضوع را برای قانون‌گذاران شرح بدهد. اگر سوالی برای قانون‌گذاران وجود ندارد نیز لطف کنند و هرچه زودتر این لایحه را تصویب کنند.
محبت‌خانی افزود: فراموش نکنیم این محیط‌بان برای دارایی‌های شخصی و مشکلات فردی اقدام به تیراندازی نکرده است. دلیلی غیر از دلسوزی و حفاظت از محیط زیست ایران اسلامی و گونه‌های منحصر به فرد زیست بوم کشورمان نداشته است اما حالا باید به خاطر اقدامی که فقط برای محیط زیست ایران انجام داده سال‌های طولانی عمر را در زندان سپری کند.
وی ادامه داد: با این حفره‌های قانونی دلیلی برای اسلحه داشتن محیط‌بان برای مقابله با شکارچیان مسلح وجود ندارد یعنی اگر اسلحه را از محیطبان بگیریم و یک باتوم به آن‌ها بدهیم شاید منطقی‌تر باشد. امروز محیطبانان برای حفاظت از محیط زیست می‌ترسند از اسلحه استفاده کنند یا حتی شکارچیان را دنبال کنند. آنچه با همه این مسائل انجام می‌دهند فقط از روی دلسوزی است.
محبت‌خانی در پایان با اشاره به حادثه هفته گذشته مازندران گفت: در مازندران شکارچیان به سمت محیطبانان تیراندازی و دو محیط‌بان را زخمی و راهی بیمارستان کردند و خود شکارچیان از محل گریخته‌اند. محیط‌ بانان مازندران از اسلحه خود به خاطر نگرانی‌های موجود استفاده نکرده‌اند البته نیروهای انتظامی استان مازندران موفق شدند شکارچیان را شناسایی و دستگیر کنند. اگر آن دو شکارچی دستگیر نشده بودند چه کسی پاسخگو بود؟ برچسب ها: یگان محیط‌ زیست ، محیطبانان ، اسلحه

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۷۳۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری از مشاهده یک نفر پلنگ برای دومین بار در منطقه حفاظت شده سبزکوه خبر داد.

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال وبختیاری با اشاره به مشاهده یک نفر پلنگ در منطقه سبزکوه، اظهار کرد: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی افزود: این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و دومین ثبت پلنگ در منطقه حفاظت شده سبزکوه و اولین ثبت در سال‌جاری است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی، گونه در خطر انقراض جهانی است، افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

یوسف‌پور تصریح کرد: در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده است که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به منطقه حفاظت شده سبزکوه، تاکید کرد: منطقه حفاظت‌شده سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

یوسف‌پور گفت: زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و شش منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال‌جاری ثبت شده است و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

کد خبر 751110

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • دستگیری ۱۴ شکارچی و متخلف صیادی در مازندران
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر