Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-01@00:11:41 GMT

برق سیب زمینی نیست

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۸۵۶۲۶

برق سیب زمینی نیست

عضو هیات تنظیم مقررات برق گفت: برق مثل سیب‌زمینی و خودرو نیست، بنابراین در عین حال که نیاز است هیات تنظیم مقررات برق مستقل باشد، باید مجموعه‌ای باشند که کاملا با مجموعه برق اشنا و پایداری فنی و اقتصادی برق را به هم نزند.

عضو هیات تنظیم مقررات برق با تاکید بر اینکه این هیات در بورس برق، هیچ دخالتی در تعیین قیمت ندارد، گفت: برق سیب‌زمینی یا خودرو نیست، پس هیات تنظیم مقررات باید مستقل و با ادبیات برق اشنا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثل تمام نقاط دنیا سازمان بورس خرید و فروش را انجام می‌دهد و وزارت نیرو و هیات تنظیم بازار برق قیمت برق را دیکته نمی‌کنند.

سرویس صنعت برق نیوز: محمودرضا حقی فام  با انتقاد از اینکه چرا اعضای هیات تنظیم مقررات برق را کارمندان وزارت نیرو تشکیل می‌دهند و معتقدند نباید رئیس هیات یاد شده معاون وزیر نیرو باشد، گفت: رگولاتور‌ها در اصول باید مستقل باشند، اما بحثی که هست این است که این نهاد یکسری مقرراتی گذاشته که بیشتر برای ایجاد فضای رقابت است و هیچگونه محدودیتی برای بخش تولید ایجاد نمی‌کند.

 وی افزود: بنابراین تا رسیدن به ان رگولاتور مستقل که باید از جمعی تشکیل شود که لزوما ممکن است از داخل وزارت نیرو نباشد. این رگولاتور کنونی کارکرد مناسبی را دارد، در حال حاضر منافعی که مجموعه تولید از کنار فروش برق دارد، هیچ محدودیت خاصی را برای این تولیدکنندگان اعمال نکرده است و طبیعتا وزارت نیرو هم در این نقش فعالیت می‌کند.

حقی فام تاکید کرد: وزارت نیرو بخش تولید، انتقال و توزیع برق را جزو مجموعه صنعت برق می‌شناسد و اینگونه نیست که مصرف‌کننده و تولیدکننده را از خود نداند، پس همانطور که وزارت نیرو از بخش مصرف‌کننده و توزیع حمایت می‌کند، بخش تولید برق را نیز حمایت می‌کند.

عضو هیات تنظیم مقررات برق در پاسخ به این سؤال که تولیدکنندگان برق عنوان می‌کنند که از بخش تولید برق حمایت نمی‌شود و عرضه و تقاضا قیمت عمده‌فروشی برق را تعیین نمی‌کند، اظهار داشت: به هیچ‌وجه اینگونه نیست؛ چراکه هیات تنظیم مقررات برق در بورس برق هیچ دخالتی در قیمت و تعیین قیمت برق ندارد. مثل تمام نقاط دنیا سازمان بورس خرید و فروش را انجام می‌دهد و وزارت نیرو و هیات تنظیم بازار برق قیمت برق را دیکته نمی‌کنند، بنابراین براساس نظام داد و ستد اقتصادی این اقدامات صورت می‌گیرد. سؤال این است که ایا نهاد تنظیم مقررات رادیویی زیرنظر مخابرات نیست؟

حقی‌فام در پاسخ به این سؤال که براساس مصوبه شورای رقابت مقررات‌گذاری و رگولاتوری برق باید یک نهاد مستقل باشد و ظاهرا این مصوبه در هیات دولت رای نیاورده و تصویب نشده است، تصریح کرد: از لحاظ فلسفی به هر حال رگولاتوری‌ها باید مستقل باشند، اما سؤال این است که ایا نهاد تنظیم مقررات رادیویی زیرنظر مخابرات و یک نهاد مستقل نیست؟

برق مثل سیب‌زمینی یا خودرو نیست

حقی فام تاکید کرد: برق مثل سیب‌زمینی و خودرو نیست، بنابراین در عین حال که نیاز است هیات تنظیم مقررات برق مستقل باشد، باید مجموعه‌ای باشند که کاملا با مجموعه برق اشنا و پایداری فنی و اقتصادی برق را به هم نزند.

بر اساس این گزارش چندی پیش حمید‌رضا فیالی، عضو هیات‌مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق با اشاره به اینکه هیات تنظیم مقررات که رئیس ان معاون وزیر نیرو است قیمت برق را در بازار برق تعیین می‌کند، گفته بود بر این اساس تعیین قیمت در بازار به نفع شرکت‌های توزیع بوده و ۳۰ درصد پایین‌تر از قیمت عمده‌فروشی است.

فیالی گفته بود که اعضای هیات تنظیم مقررات بازار برق ایران که همگی جزو کارمندان وزارت نیرو هستند و رئیس ان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی است، قیمت برق را تعیین می‌کنند. به گفته وی در مورد بورس انرژی تعداد خریداران برق اندک است و عمدتا شرکت‌های توزیع برق هستند که با یک قیمت پایین برق می‌خرند و تولیدکننده‌های برق را تحت فشار می‌گذارند.

فیالی تاکید کرده بود بر این اساس برق از یک قیمتی بالاتر خریداری نمی‌شود و شرکت‌های تولیدکننده مجبور می‌شوند به قیمت‌هایی که ان‌ها تعیین می‌کنند برق را به شرکت‌های توزیع برق (شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو) بفروشند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۵۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد

پیمان جبلی که به همراه معاونانش امروز در نشستی، میزبان وزیر نیرو و معاونان این وزارتخانه در ساختمان شیشه‌ای سازمان صداوسیما بود، با اشاره به اهمیت موضوع مصرف بهینه برق و انرژی در کشور و فرهنگ‌سازی درخصوص آن، اظهار کرد: طی دوسال اخیر شاهد قطعی برق به‌ویژه در تابستان نبودیم که دستاوردی خوب است و ان‌شاءالله امسال هم همین‌گونه باشد.

وی به رشد تولید برق در سطح کشور با تدابیر وزارت نیرو اشاره و تعامل مشترک با این وزارتخانه را روبه‌جلو و اثرگذار توصیف کرد و گفت: خوشحالیم که رسانه ملی در جلب و بازنمایی رضایتمندی مردم از عملکرد حاکمیت در حوزه انرژی، سهیم است.

وی با بیان اینکه در قالب هم افزایی دو نهاد، اقدامات مشترک بزرگی در حوزه نیرو انجام شده است، اظهار کرد: به عنوان نمونه با کار رسانه‌ای هم‌افزایی که داشتیم، سیل دوسال گذشته جاده چالوس که می‌رفت تهدیدی باشد، به یک فرصت بزرگ تبدیل شد یا سیل اخیر سیستان و بلوچستان که تلاش شد کمترین میزان خسارات را در پی داشته باشد.

رئیس رسانه ملی در خاتمه از ضرورت ثبت و به تصویر کشیدن دستاورد‌های افتخارآمیز وزارت نیرو در قالب تولیدات ماندگاری، چون مجموعه نمایشی و پویانمایی سخن گفت و عنوان کرد: در کنار اطلاع‌رسانی مطلوب و واکنش سریع، ورود به حوزه تولید در گونه‌های مختلف نمایشی و غیرنمایشی نیز می‌تواند اثرگذاری درخوری در تبیین اهداف وزارت نیرو برای مصرف بهینه انرژی و نمایش توفیقات داشته باشد که صداوسیما در این زمینه نیز آمادگی و توان لازم را داراست.

افتتاح پروژه‌های امیدآفرین طی سال جاری

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو نیز بااشاره به هم‌افزایی و همکاری با رسانه ملی که واجد اثرگذاری خوبی در زمینه مصرف انرژی بوده است، گفت: علاوه‌براین، طی تعامل با رسانه ملی و براساس پیش‌بینی‌های قبلی، توفیقات خوبی در جلوگیری از بروز تلفات و خسارات سنگین در سیل‌های اخیر سیستان و بلوچستان رقم خورد.

وی افزود: همچنین با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی خوب انجام‌شده، محدودیت برق خانگی در تابستان ۱۴۰۲ نداشتیم، این درحالی‌است که دومیلیون مشترک جدید برق خانگی به فهرست قبلی افزوده شده بود و با ۲۵ درصد افزایش مصرف برق در صنایع نیز روبه‌رو بودیم.

وزیر نیرو ضمن قدردانی از رسانه ملی برای مددرسانی به وزارت نیرو در اطلاع‌رسانی به موقع و مدیریت مصرف انرژی گفت: برای سال جاری با اتکا به تجارب قبلی و استفاده از شیوه‌های نوین، طراحی دقیقی متناسب با روحیه مردم انجام شده است. البته منظور ما از مدیریت مصرف، کاهش رفاه مردم نیست، بلکه کاهش مصرف بخشی از انرژی است که هیچ رفاهی ایجاد نمی‌کند.

محرابیان ضمن تشریح جزئیات طرح تشویقی جدید تابستان امسال در قالب مسابقه‌ای با ۸۰ میلیون جایزه برای ۴۰ میلیون مشترک برق، از افتتاح پروژه‌های قابل‌توجه زیربنایی و توسعه‌ای در داخل و خارج کشور خبر داد که اغلب آنها دارای ظرفیت امیدآفرینی بالایی برای مردم‌اند که رسانه ملی می‌تواند در این باره نیز ایفای نقش کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • تأکید نماینده مردم شهرستان بروجن بر تصویب و اجرایی شدن تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه