Web Analytics Made Easy - Statcounter

کنت وستر، فیلمساز سوئدی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره یازدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت اظهار کرد: امسال اولین دوره‌ای است که در این جشنواره حاضر می‌شوم، حضورم نیز به خاطر دعوت مسئولین جشنواره است. البته درباره آشنایی خودم از سینمای ایران نیز باید بگویم که چندان با سینمای کشورتان آشنا نبودم و تنها نام‌هایی، چون اصغر فرهادی را از سینمای ایران می‌شناختم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما می‌دانستم که این سینما به واسطه اظهارنظر‌هایی که درباره آن می‌شود سینمای اندیشمند و متفکر است. برای همین وقتی با دعوت مسئولین برگزاری جشنواره مواجه شدم آن را با کمال میل پذیرفتم.

وی در پاسخ به این سوال که از این جشنواره چه انتظاری دارد؟ گفت: هر فیلم‌سازی وقتی رویداد سینمای را برای حضورش انتخاب می‌کند متوقع است که آن جشنواره از کیفیت لازم بهره برده باشد؛ بنابراین توقع‌ام این است که جشنواره سینما حقیقت نمایشگر کار‌های متفکران و عمیق در حوزه سینما باشد. با این توضیح تمام فیلم‌های ایرانی را علامت زدم تا در جشنواره امسال بتوانم آن‌ها را تماشا کنم.

وی با بیان اینکه سینمای امروز جهان در چنگال هالیوود گرفتار آمده اظهار کرد: متاسفانه جریانات مستقل آنگونه که باید در فستیوال‌های غربی پررنگ نیستند، چون همه آن‌ها به‌نوعی تحت تاثیر هالیوود بوده و هویت خود را به سینمای امریکا باختند؛ بنابراین من جشنواره‌هایی، چون سینما حقیقت را بسیار مستقل‌تر و تاثیرگذارتر می‌دانم.

وی در پاسخ به سوالی دیگری مبنی بر اینکه گرایشات دینی تا چه حد در بین فیلمسازان سوئدی پررنگ است؟ اینگونه جواب داد: پاسخ به این پرسش کمی دشوار است، چون نگرش به دین معنا و اشکال مختلف دارد؛ برای مثال آن‌گونه که در هالیوود به موضوعات دینی پرداخته می‌شود به هیچ‌وجه قابل مقایسه با سینمای اروپا نیست. در هالیوود نگاه به موضوعات دینی شکلی کاملا تبشیری دارد به این معنا که ایده و فکری خاصی به واسطه فروداکشن بزرگ به بینندگان خورانده می‌شود. این بدان معناست که تماشاگر این فرصت داده نمی‌شود که به عمق معنا دقیق شود بلکه تنها عظمت صحنه است که وی را مجذوب خود می‌کند.

وی ادامه داد:، اما در سینمای مستقل اروپا نگاه به موضوعات دینی این گونه نیست، چون ما نه امکانات آن را داریم که مبلغ موضوعات مورد نظرمان با فروداکشن بزرگ باشیم نه اینکه مخاطبانمان چنین کار‌هایی را می‌پسندند؛ برای مثال در فیلم خودم سعی شده به موضوعات دینی در قالب رفتار‌ها و مناسبت‌های انسانی پرداخته شود؛ زیرا باورم این است که این نگاه تاثیرگذاری فراوانی دارد که هیچ‌گاه از کیفیت آن کاسته نخواهد شد، اما در فیلم‌های آمریکایی تنها لحظاتی خاصی است که تماشاگر مرعوب تصاویر خیال گونه فیلم‌ها می‌شود.

این فیلمساز در پاسخ به این که آیا با توجه به اظهارنظر‌های وی مخاطبان سوئدی را باید تماشاگران بدون گرایشات دینی توصیف کرد چنین پاسخ داد: اینکه بگویم در سوئد مردم کاملا مذهبی هستند، دروغی بیش نیست، چون نیمی از مردم کشورم سکولار بوده و نیمی دیگر گرایشات مذهبی خود را تنها برای خلوت خودشان می‌خواهند؛ بنابراین فیلم‌هایی که معنای دینی آن‌ها تنها در ظاهر خلاصه شده باشد در کشور من موفق نیست، اما فیلمی که موضوعات دینی مد نظرش را در قالب رفتار‌های انسانی به تماشاگر منتقل کرده باشد بسیار مورد توجه واقع می‌شود.

این سینماگر سوئدی در پاسخ به این سوال که علت گرایش هالیوود به سمت موضوعات دینی به علاقه مردم امریکا مربوط می‌شود یا چیز دیگر؟ چنین جواب داد: جواب قطعی به این سوال ممکن نیست، چون آماری از گرایشات مردم آمریکا ندارم، اما این را می‌دانم که فیلم‌های دینی به‌ویژه کار‌های که در آن زندگی حضرت مسیح (ع) تصویر شده باشد مورد استقبال مردم آمریکا واقع می‌شود. این مطلب را شاید بتوان به گرایشات قلبی آن‌ها مرتبط دانست که من از آن بی‌خبر هستم ولیکن باز هم تاکید می‌کنم که بسیاری از جذابیت‌های سینمای هالیوود به واسطه عظمت تصویر به دست آمده که به نوعی تماشاگر را مسخ کرده و اجازه تفکر را از وی می‌گیرد.

این فیلمساز در بخشی دیگر از این گفت‌وگو سوال دیگر ایکنا را مبنی بر اینکه آیا سینما محلی برای تبلیغ اندیشه‌های سیاسی و ایدئولوژیک است؟ گفت: اتفاقا سینمای آمریکا که در این گفت‌وگو زیاد درباره آن حرف زده شد به شکل جدی به این موضوع توجه دارد، چون سیاست‌های کاخ سفید با زبان سینما به مخاطبان القاء می‌شود حتی در بسیاری از مواقع سیاست‌های تهاجمی آمریکا به واسطه سینما است که تبلیغ می‌شود. این نکته را گفتم تا بگویم اگر امریکا قادر است با زبان سینما مبلغ آرمان‌های خود باشد چرا ما نتوانیم چنین عملی را انجام دهیم. برای همین به سینماگران ایرانی که علاقه‌مند به موضوعات سیاست جهانی هستند توصیه می‌کنم که این حوزه را بسیار جدی بگیرند و هیچ مشکلی آن‌ها را از تولید کار‌های بیشتر نا امید نکند.

وستر در انتهای این گفت‌وگو تاکید کرد: من تا این لحظه چند فیلم ایرانی را تماشا کردم و به‌شدت هم تحت تاثیر کار‌های مربوطه قرار گرفتم، چون صداقت و یک رنگی در کار‌ها مشاهده می‌شد که برای هر انسانی جذاب بود. اما اشکالات فنی در آن کار‌ها وجود داشت که در هر اثر مستند می‌تواند موجود باشد ولیکن ارزش ها‌ی حاکم بر کار به اندازه‌ای است که توصیه می‌کنم همیشه این روش را در فیلم‌هایتان ادامه دهید.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون» تمدید شد

به گزارش قدس آنلاین، این جشنواره که با محوریت تولیدات نوجوانان 9 تا 18 سال در فضای مجازی تشکیل شده، فعالیت خود را در 6 موضوع دنبال کرده و تا کنون با تولیدات متفاوتی از این گروه سنی مواجه شده است.حالا و به دلیل استقبال مخاطبین از این جشنواره و با پیشنهاد شورای سیاست گذاری مهلت ارسال تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شد.

موضوعات جشنواره شامل ۱- حرفمون (هویت فردی)خودم کی هستم؟ دغدغه هام چیه؟ سفری به اعماق وجود خودمون برای کشف هویت مثبت فردیمون،نگرانی‌ها، خواسته‌ها، ترس‌ها و امیدها، شخصیتمون، احساسات، هیجان‌ها و…۲- دوستامون(هویت اجتماعی)ارتباطات اجتماعی مون رو میگیمراه‌هایی برای اثرگذاری مثبت به دنیای اطرافمون مثل دوست‌هامون، هم‌کلاسی‌ها و خانواده‌مون۳- فضامون (هویت مجازی)تو دنیای مجازی چیکار می‌کنیم؟مثلا تفریح و سرگرمی، بازی‌های کامپیوتری، شبکه‌های اجتماعی، تولیدمحتوا، سواد مجازی و…و اینکه چطور می‌تونیم تو فضای مجازی هویتیامن و سالم بسازیم۴- خاکمون (هویت ملی)تو ایران‌مون چه خبره؟ درباره کشورمون میگیماز تمامیت ارزی، میهن پرستی، تفاوت فرهنگی، محیط زیست، وطن، پرچم، قهرمان ملی، آینده و سواد مالی گرفته تا اینکه چطور می‌تونیم به حفظ و ارتقای هویت ملی خودمون کمک کنیم.۵-خدامون (هویت دینی)درباره فرهنگ دینی مون میگیم ادیان مختلف، آیین‌ها، خداباوری و راه‌هایی برای عمل به آموزه‌های دینی‌مون 

قوانین ارسال ویدئو به این صورت است که حتماً دوربین باید روی عمودی تنظیم و فیلم گرفته شود. مدت زمان ویدیو ۹۰ ثانیه یا کمتر باشد.

جوایز جشنواره شامل میلیاردها ریال جوایز نقدی به اضافه پلی استیشن ۵، گوشی است.همچنین تولیدات برتر از طریق رسانه ملی و بسترهای مجازی پیام‌رسان‌های داخلی پخش می‌شود. آئین اختتامیه جشنواره همزمان با عید بزرگ غدیر خم برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون» تمدید شد
  • بزرگداشت کیانوش عیاری در موزه سینما
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما