Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-دو ماه پس از اعلام اسامی برندگان جایزه نوبل سرانجام در شب یکشنبه ۱۹ آذر جوایز برندگان امسال در مراسمی ویژه به آنها اهدا شد.
 
۱۰ دسامبر یا ۱۹ آذر سالگرد درگذشت آلفرد نوبل است و به همین خاطر هر سال برگزاری مراسم اهدای جوایز نوبل در این روز برگزار می‌شود. به جز نوبل صلح که در اسلو پایتخت نروژ اهدا شد دیگر برندگان نوبل در سالن کنسرت شهر استکهلم،پایتخت سوئد جوایز خود را از پادشاه این کشور گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 جایزه نوبل تنها یک تقدیر خشک و خالی نیست، بلکه برندگان این عنوان ارزشمند بین المللی یک مدال طلای 18 عیار به همراه مبلغی در حدود ۱.۱ میلیون دلار دریافت می‌کنند. تصمیم بر اهدای این جایزه نقدی، به پایه گذار این عمل یعنی آلفرد نوبل، شیمیدان و کارآفرین سوئدی بر می گردد که دینامیت را اختراع کرد.  او به خاطر کاربرد نظامی اختراعش بسیار ناراحت بود، به همین دلیل در زمان مرگ تصمیم گرفت از سود دارایی هایش (که اکنون ارزشی بالغ بر 197.4 میلیون دلار دارد) هر سال 5 جایزه مختلف را به افراد برجسته رشته های گوناگون اهدا کند.   
 
فيزيك
 كيپ تورن، رايتر ويس، بری بريش
مطالعه درباره امواج گرانشي و رصد اين امواج در دنياي واقعي، دليل اهداي جايزه نوبل فيزيك امسال به اين 3 نفر است. وجود اين امواج بيش از 100سال پيش توسط آلبرت اينشتين نابغه، اثبات شده بود اما تا امروز هيچ دستگاه و روشي وجود نداشت كه بتواند اين روش را اثبات كند. چون اين امواج مربوط به سال‌ها پيش هستند و به‌خاطر فاصله و زمان زيادي كه از توليدشان گذشته، عملا بسيار ضعيف هستند و شناسايي‌شان كار بسيار دشواري است. مركز تحقيقاتي «لايگو» نخستين جايي است كه توانسته به فناوري شناسايي اين امواج بسيار ضعيف دست پيدا كند و وجود امواج گرانشي در دنياي واقعي را رسما اثبات كند.    شناسايي اين امواج به جز ارضاي حس كنجكاوي بشر يا پاسخ به يك سري پرسش‌هاي علمي كه مختص دانشمندان است، در زندگي روزمره ما نيز تأثير زيادي گذاشته است. چون براي دست يافتن به يك فناوري خاص كه بتواند امواج ريز را شناسايي كند، ‌دستگاه‌هاي زيادي ساخته شده و پژوهش‌هاي مفصلي انجام شده‌اند كه بخشي از آنها در دنياي واقعي تأثيرگذار بوده است.
 
  فيزيولوژی و پزشكی
 
 جفری هال، مايكل يانگ، مايكل روزبش
«پيداكردن مكانيزم كاركرد ساعت بدن در موجودات زنده»، اين عنواني است كه پاي دليل اهداي جايزه نوبل به اين سه نفر عنوان شده است. اين ساعت در تمام موجودات زنده وجود دارد و به‌صورت ناخودآگاه تنظيم مي‌شود. وجود چنين ساعتي بر كسي پوشيده نبوده. درباره اينكه هركسي مي‌تواند با قرار گرفتن در موقعيت‌هاي مختلف ساعتش را طبق محل جديد تنظيم كند، بركسي پوشيده نبود اما اينكه چه واكنشي در بدن انسان يا موجودات ديگر باعث مي‌شد چنين تنظيماتي صورت بگيرد، ناشناخته بود. اين دانشمندان پروتئيني را كشف كرده‌اند كه در طول روز و شب عملكرد متفاوتي از خودش نشان مي‌دهد.
 
بعد از شناختن كاركرد اين سيستم مي‌توان كنترل بدن را تا حد زيادي در دست گرفت. دانشمندان مي‌گويند، شايد بتوان در آينده معين كرد كه كدام بخش‌هاي بدن در چه زمان‌هايي از روز پركار يا كم‌كار باشند، برخي اعضا كمتر كار كنند و برخي ديگر، پركار شوند.
 
 شيمی
 
 يواخيم فرانك، ريچارد هندرسن، ژاك دوبوشه
پيشرفت دادن روش «الكترون- كريو ميكروسكوپي» براي نقشه‌برداري از ساختار مولكول‌هاي زنده، دليل اهداي نوبل شيمي به اين سه نفر است. تماشاي مولكول‌هاي زيستي اتفاق چندان تازه‌اي نيست اما «افزايش دقت» اتفاق مهمي است كه كمك مهمي به مطالعه واكنش مولكول‌ها نسبت به محرك‌هاي زنده است.  در اين روش؛ بعد از سرد كردن مولكول‌هاي زنده از آنها تصويربرداري مي‌شود كه به‌خاطر جنب‌وجوش كمتر مولكول‌ها، دقت تصويربرداري نيز بيشتر است. با به‌كارگيري اين روش‌ها، مطالعه ساختار شيميايي مولكول‌ها و تأثير داروهاي مختلف روي سلول‌ها ساده‌تر است؛ اينها يعني داروهايي ساخته خواهند شد كه دقيق‌تر روي بدن تأثير مي‌گذارند و عوارض كمتري دارند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۹۳۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟

ایتنا - بر اساس یک بررسی جدید، هیجان‌های اخیر در خصوص کشف نشانه‌هایی از حیات بیگانه در سیاره‌ای دور ممکن است نابجا‌ــ یا دست‌کم زودهنگام باشد.
طی هفته‌های اخیر، هیجان‌ها درباره یک سیاره‌ به نام کی۲‌ــ۱۸بی (K2-18b)، سیاره‌ای در فاصله ۱۲۵ سال نوری از زمین، افزایش یافت. پژوهشگران اواخر سال گذشته فاش کردند که احتمالا یک مولکول [حاوی نشانه] «حیات» را در آن سیاره مشاهده کرده‌اند.

از آن زمان، گمانه‌زنی‌ها و هیجان‌ها در خصوص آنچه ممکن است نشانه‌ای از حیات در سیاره‌ای دیگر باشد، افزایش پیدا کرده است. اما پژوهشگران هشدار دادند که این کشف و آشکارسازی «اتکاناپذیر» بود و برای تایید آنچه در این سیاره رخ داد، به تحقیق بیشتری نیاز است.

با این حال، اکنون پژوهشگران هشدار داده‌اند که این سیگنال آن قدر که در ابتدا به نظر می‌رسید، واضح نیست. این سیگنال با متان همپوشانی دارد و پژوهشگران فکر می‌کنند هنوز نمی‌شود این دو را از یکدیگر تشخیص داد و تفکیک کرد.

آن‌ها این کار را با استفاده از مدل‌های رایانه‌ای انجام دادند که هم فیزیک و شیمی مولکول و هم جو احتمالی کی۲‌ــ۱۸بی را شبیه‌سازی می‌کرد. این مدل‌ها نشان دادند که برای اطمینان از اینکه این یافته واقعا وجود دی‌متیل سولفید یا دی‌ام‌اس را نشان می‌دهد، هیچ راهی وجود ندارد.

اما این یافته‌ها تنها ممکن است نشان دهند ما هنوز نشانه‌هایی از حیات [فرازمینی] را پیدا نکرده‌ایم، نه اینکه حیات بیگانه در کل وجود ندارد. دانشمندان در حال بررسی بیشتر این سیاره با ابزارهای دیگرند و قادر خواهند بود به طور قطعی ببینند که آیا آن مولکول در آنجا وجود دارد یا خیر.

این کار با استفاده از ابزاری انجام می‌گیرد که در آشکارسازی طول‌ موج‌های فروسرخ از ابزاری که در بررسی سال گذشته استفاده شد، بهتر است.

این تحقیق که در مقاله جدیدی با عنوان «گازهای گوگرد بیوژنیک به عنوان نشانه‌های زیستی در سیارات آبی معتدل زیر نپتونی» توضیح داده شده، در آستروفیزیکال‌ژورنال‌ لترز (The Astrophysical Journal Letters) منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • آسمان گلستان تا فردا تحت تاثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق رسید
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق اعطا شد
  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • «جایزه صد میلیون تومانی» ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • ساخت نوع جدیدی از مواد متخلخل که می‌توانند گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کنند
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • «هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد
  • اسکار آلمان برندگانش را شناخت/ «مردن» لولای ۲۰۲۴ را برد