Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@10:22:53 GMT

اولین مجموعه از نمایشنامه های فتحلی بیگی رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۰۲۹۳۸

اولین مجموعه از نمایشنامه های فتحلی بیگی رونمایی شد

تهران- اولین مجموعه از نمایشنامه های «داوود فتحلی بیگی» با حضور جمعی از هنرمندان و هنردوستان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیین رونمایی از چاپ اولین مجموعه از نمایشنامه های داوود فتحعلی بیگی، نویسنده، پژوهشگر، مدرس و کارگردان تئاتر، شامگاه یکشنبه در مجموعه فرهنگی محراب برگزار شد.

در این مراسم که با حضور جمعی از هنرمندان، مسئولان فرهنگی و هنردوستان برگزار شد، از کتاب های «مبارک و خاتون پرده نشین»، «رام کردن زن سرکش»، «تخت و خنجر» و «انسانم آرزوست» که توسط انتشارات پارسه انتشار یافته رونمایی شد و در اختیار علاقه مندان و دوستداران این مجموعه آثار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد رحمانیان، نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر در این مراسم با بیان این که وقتی بنده برای اولین بار با پژوهش های استاد فتحعلی بیگی آشنا شدم، نمایشنامه هایی را بر اساس تالی پژوهش های عمیق و بنیادی وی در تعزیه و نمایش ایرانی، به تحریر درآوردم، اظهار داشت: نمایشنامه های همچون «مجلس نامه»، «شهادت نامه» و همچنین نمایش «عَشَقِه» که مهم ترین آثار خود بنده در این زمینه هستند، برگرفته از آثار پژوهشی استاد داود فتعلی بیگی می باشند که اگر آن پژوهش ها نبود، این نمایش نامه ها نیز نوشته نمی شدند.

این مدرس تئاتر ایرانی، یکی از ابتکارات نمایشی فتحعلی بیگی را تلفیق کهن الگوهای فارسی و افسانه های به شعر در آمده از شاعرانی چون عطار با آیین ها و تکنیک های سیاه بازی برشمرد که نمونه آن در نمایشنامه «مبارک و خاتون پرده نشین» با هنرمندی و ظرافت به کار رفته است.

اگر بزرگان تئاتر نبودند تئاتر ایرانی در حد تئوری ها باقی می ماند

محمد چرمشیر، نمایشنامه نویس نیز در این مراسم با تاکید بر این که علی رغم اینکه خود معلم است، سخت است که در خصوص معلمی چون داود فتحعلی بیگی سخن بگوید، از وی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین افراد زندگی خود در حوزه نویسندگی یاد کرد و اظهار داشت: از وقتی که در دهه های گذشته با تئاتر غربی آشنا شدیم و متدهای آن را سرلوحه اجرایی خودمان قرار دادیم، نمایش های آیینی را از دور خارج کردیم و مجریان این تئاتر کم کم به حاشیه رانده شدند.

وی افزود: هرچند در ادامه و با وجود افرادی چون بهرام بیضایی، علی نصیریان، مرحوم بیژن مفید و... آرام آرام به سنت های تئاتر خود بازگشتیم، اما این بازگشت بیشتر به متدولوژی کار تئاتر ایرانی بود و کمتر افرادی حاضر شدند که این نوع تئاتر را به اجرا ببرند و چنانچه این افراد نبودند، تئاتر ایرانی هنوز در حد تئوری ها، باقی مانده بودیم.

چرمشیر، از جشنواره آیین های سنتی را که به ابتکار استاد فتحعلی بیگی برگزار شده است به همراه پژوهش های وی از نمونه اقداماتی طاقت فرسایی برشمرد که اگر صورت نمی گرفت، این سبک نمایش رو به زوال و فراموشی سپرده می شد، در حالی که هم اکنون این شکل از نمایش به شکل ناب، امروزی و ویژه ای به جوانان و هنردوستان ارائه می شود.

حفظ و اشاعه نمایش های آیینی و سنتی نیازمند کار اساسی و زیر بنایی است

فتحعلی بیگی، نیز در انتهای مراسم با بیان خاطراتی از نمایشها و فعالیت های خود، عمده سخنان خود را به عنوان یک مطالبه عمومی اعلام کرد و ابراز داشت: با صدای رسا می گوییم تا مسئولان و متولیان امر در وزارت علوم، وزارت ارشاد، میراث فرهنگی و شهرداری تهران بشنوند که یک مرکز برای حفظ و اشاعه نمایش های آیینی و سنتی نیاز است و اگر قرار است کار اساسی و زیربنایی در حوزه فرهنگ و هنر صورت پذیرد، باید به این نیاز ملی جامه عمل پوشانده شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۲۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، به همت گروه فلسفه خانه اندیشمندان علوم انسانی و انتشارات سروش، جلسه رونمایی و گفتگو پیرامون مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین برگزار می‌شود.

سخنرانان این جلسه عبارتند از سید حسن حسینی، استاد گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف، مسعود طوسی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و علیرضا رحیمی مدیرعامل انتشارات سروش.

همچنین در این جلسه، گروه مترجمان این مجموعه ۹ جلدی زهرا زرگر، صبا فریدونی، جواد درویش، نیما نریمانی، محمد ابراهیم مقصودی و طه عبداللهی حضور دارند.

جلسه رونمایی و گفتگو پیرامون مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه ساعت ۱۷ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

حضور برای عموم علاقمندان در این جلسه آزاد و رایگان است.

کد خبر 6090444

دیگر خبرها

  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • رونمایی فراری از کلاه ایمنی ویژه گرندپری میامی + عکس
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • تئاتر ۲ روز تعطیل می‌شود
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید